Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלויות מימון רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@sperial להבהרה בד"כ אין שמאי בסוף. הגוף המממן אינו צד בעסקה. ומומלץ מאד לקחת מרווח בטחון גדול כדי להבטיח שמכירת הרכב תכסה את הבלון עם עודף.

א-ב-ל shit happens  היה פה גולש לפני כמה שנים שכנראה היה את היחידים שקנה אופל זאפירה במחיר הקטלוגי המופקע של 170000 ש"ח. (כאשר רוב הלקוחות קנו בפחות מ-140000 ש"ח) אחרי שנה הוא היה מעורב בתאונה שהורידה 8% מערך הרכב, ואחרי עוד שנתיים בתאונה נוספת בעקבותיה הרכב ירד מהכביש.

אחרי שהוא העביר את תגמולי הביטוח לבנק הוא נשאר חייב לבנק 30000 ש"ח שלא היה לו מאיפה להחזיר. הבנק (בצדק לא הסכים להעמיד לו הלוואה חדשה לרכישת רכב ללא החזרת יתרת ההלוואה הקיימת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עד לפני כחצי שנה רוב ההצעות שהכרתי מסוכנויות (הכוונה כמובן לבנק המלווה) נעו בין פריים מינוס חצי לבין פריים פלוס חצי

סוזוקי, פיג'ו סיטרואן ושות', דאצ'יה, ונראה לי שגם טויוטה אבל אני לא בטוח

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

הנה רעיון שאולי קצת חוטא לשאלה המקורית שלך, אבל אולי יכול להיות פתרון טוב למחסור ברכבים/עלות ליסינג גבוהה משמעותית לאחרונה-

לבקש מקצין הרכב לעדכן אותך באם מגיע רכב בן כשנה/שנה וחצי בסגמנט המבוקש שחוזר מעובד שעזב או הועזב ולהמשיך את החוזה שלו עד יעבור זעם בנושא המימון והמחסור ברכבים (בהנחה וזה יקרה).

עריכה אחרונה על ידי adir10
פורסם
לפני 13 שעות, phpclub כתב:

בעידן בו הפריים גם ככה קפץ וגבוה, נשמע לי סכומים מטורפים להשכיב כל חודש ובכלל , רק על ריבית.

יש אופציות אחרות ? לצורך העניין אני בוחן גם רכבי יד2 כדי לרדת בסכום - כלומר מימון דרך יבואן יורד מהפרק ומישהו פעם אמר לי שהריביות שלהם הכי טובות.

גם מסקרן אותי לשם השוואה, באיזה רמה הסכום שמשלמים על ליסינג מגלם בתוכו את הריביות ?

רוח השרשור הלכה לכיוון אזהרות בהתעלמות מהמשפטים שכתבתי בתחילת השרשור.

אני לא הולך לקנות רכב ולשלם 70K ריבית

גם 40K ריבית נשמע לי המון

גם שאני בוחן את יד2 התמסמס לו, שהרי זה היה הכיוון שלי מלכתחילה, אלא שנתקלתי בריביות גבוהות הרבה יותר מאשר דרך יבואן.

לצורך העניין, יש כסף בצד שאני מייעד לדברים אחרים, רק בתקופה האחרונה ההכנסות עלו, לכן אין לי עדיין הון מספק בצד כדי להעמיד סכומים כאלו במזומן, אך כן יש לי את היכולת לשלם הלוואה חודשית.

ושוב, מסקרן אותי איך זה עובד בליסינג, הרי אם הייתי לוקח ליסינג כלשהוא ברמת המחירים המדוברת - סביר להניח שעלותו הייתה כ 3500-4000 שמגלמת בתוכה את כל ההוצאות מסביב, האם גם שם רכיב הריבית הוא כל כך משמעותי ?

לפני 3 דקות, adir10 כתב:

הנה רעיון שאולי קצת חוטא לשאלה המקורית שלך, אבל אולי יכול להיות פתרון טוב למחסור ברכבים/עלות ליסינג גבוהה משמעותית לאחרונה-

לבקש מקצין הרכב לעדכן אותך באם מגיע רכב בן כשנה/שנה וחצי בסגמנט המבוקש שחוזר מעובד שעזב או הועזב ולהמשיך את החוזה שלו עד יעבור זעם בנושא המימון והמחסור ברכבים (בהנחה וזה יקרה).

תודה, אך רכב להגיע מנק' א ל- ב - יש לי היום

כנראה שלא שווה לי לקחת ליסינג כי אני לא עושה הרבה ק"מ, היה רכב אחד כזה שהוחזר אחרי 4 שנים "בכוח" (העובד היה שמח להמשיך איתו), לא ראיתי רכבים מעניינים נוספים

ולקינוח, אני לא בטוח אם אני נשאר שם בטווח זמן הארוך, אז בשלב זה אני לא רוצה להתחייב ללסינג

• מעניין 1
פורסם

חברת הליסינג גם רוכשת כלי רכב באשראי מכאן שהעליה בעלות הכסף תשתקף גם בעליה במחיר הליסינג. לעיתים יבואנים שיש להם גם חברות ליסינג מתמחרות דגמים מסוימים ברמה שמשתלם יותר לקחת אותם בליסינג מאשר לרכוש (דרך לתת הנחה בלי לפגוע במחיר הדגם בשוק)  בעבר זה קרה ברבים מדגמי שברולט בחברת אוויס, ועם דגמי רנו/ניסאן בחברת lease4u.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ככל הידוע לי יונדאי מציעה ריבית ישירות דרכה ולא דרך גוף מימון חיצוני, אם אני זוכר נכון מדובר בריבית קבועה של 3.5 אחוז. אם לא אכפת לך לנסוע ברכב של יונדאי אז זה כן יכול להיות אופציה שהיא יחסית נוחה כלכלית בתקופה הזאת

פורסם (נערך)

3.5% קבועה? מתי זה היה, לפני שהפריים עלה או עכשיו?

פריים+2% זה רע. זה ריבית שבנאדם עם דופק מקבל בסוכנות תמורת שיעבוד.

בדוק פרטנית מה אתה יכול לקבל בסוכנות ומה בבנק.

לי הוצע פריים+0.25 בבנק ללא שיעבוד. אמרתי לה שאני קמצן ולא אוהב הלוואות, היא אמרה שזו הלוואה לקמצנים.

אם הכיוון שלך זה לחיות את החיים ולהנות ואתה קונה רכב עם הלוואה גדולה לדעתי קנה כבר טסלה.

אתה תהנה.

בגלל עליות המיסים אתה סוג של מגדר את ההלוואה, אני חושב שתפסיד יחסית מעט.

הוצאות אפס.

שוב אתה ממש תהנה.

עשית לי חשק לקחת הלוואה ולקנות טסלה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה אירוני שעד לפני שנה הדעה הרווחת הייתה שעדיף לך לקחת מימון גם אם יש לך את הסכום המלא במזומן, ואת המזומן שיש לך להשקיע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כשהשוק בנפילה (חופשית?) ואין אלטרנטיבה, דעתי שאפילו כדאי היה לצאת מההשקעה ולהחזיר את ההלוואה, במיוחד אם נלקחה יחסית לאחרונה.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

זה אירוני שעד לפני שנה הדעה הרווחת הייתה שעדיף לך לקחת מימון גם אם יש לך את הסכום המלא במזומן, ואת המזומן שיש לך להשקיע.

אני גם נוהג ככה היום.

אם אני צריך לקנות רכב חדש ויש לי את כל הסכום במזומן, אני אעדיף לשמור את הכסף ולקחת מימון אטרקטיבי.

כמובן לא כל הסכום אבל חלקו

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

3.5% קבועה? מתי זה היה, לפני שהפריים עלה או עכשיו?

כן 3.5 אחוז ריבית קבועה, שוב לא מדובר במימון חיצוני אלא ישירות דרך היבואן. ולפני כל העלאות הריבית הם הציעו 1.45 אחוז

פורסם
לפני 17 דקות, borisYalzin כתב:

כן 3.5 אחוז ריבית קבועה, שוב לא מדובר במימון חיצוני אלא ישירות דרך היבואן. ולפני כל העלאות הריבית הם הציעו 1.45 אחוז

לא יכול להיות.

ריבית פריים 4.25 - ריבית קבועה לא יכולה להיות יותר זולה.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

זה לא ריבית פריים וזה לא בנק מציע זה היבואן ישירות ללקוח בלי הפניה לאף גורם אחר.. לא יודע עוד מה לרשום אתם תקועים חזק על ריבית הפריים 🤦‍♀️. חבר לא מזמן קיבל את הריבית הזו אני קיבלתי בזמנו הצעה ל1.45 אחוז. אם אתה לא מאמין זכותך. שיקפוץ לסוכנות ויראה מה יציעו.

פורסם

ועל כמה עמדה "הנחת מזומן"?

תשווה את המחיר הסופי במזומן מול רכישה עם הלוואה ואז תחזור לספר. נכו להיום ריבית קבוע של 3.5% היא הלוואה מסובסדת, אבל צריך לבדוק את עלותה מול רכישה במזומן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 8.10.2022 בשעה 10:04, phpclub כתב:

היי,

אני בוחן אופציה לרכוש רכב מעניין כלשהוא אחרי שההיצע בליסינג היה דל (עקב בעיות שרשרת אספקה) ומשעמם.

הסתכלתי באתר יבואן כלשהוא וראיתי שהם נותנים מימון בפריים + 2%, ברכב הספציפי שהסתכלתי עליו זה יוצא כ 500-600 שקל בחודש ריבית (וסה"כ כ 40,000 שקל ל-5 שנים) !

נכנסתי לאתר הבנק לבדוק על הלוואה, שם הם מציעים "בהטבה" - פריים + 6.25%

בעידן בו הפריים גם ככה קפץ וגבוה, נשמע לי סכומים מטורפים להשכיב כל חודש ובכלל , רק על ריבית.

יש אופציות אחרות ? לצורך העניין אני בוחן גם רכבי יד2 כדי לרדת בסכום - כלומר מימון דרך יבואן יורד מהפרק ומישהו פעם אמר לי שהריביות שלהם הכי טובות.

גם מסקרן אותי לשם השוואה, באיזה רמה הסכום שמשלמים על ליסינג מגלם בתוכו את הריביות ?

תמורת שיעבוד רכב חדש

אתה אמור לקבל מרוב הבנקים

פריים פלוס 0.6.

מעל ל 100 אלף יש עמלת פתיחת תיק 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...