Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתחילים להופיע בחנויות שמנים בתקן API SP ומקבילו ILSAC GF-6.

נכון להיום אלו תקנים הכי מתקדמים שיצאו ממשש לפני שנה - שנתיים.

השאלה, אם יש לי רכב נגיד שנת 2012 או 2014 ושם היצרן כותב שנדרש שמן API SM או גבוה יותר או GF-4 או גבוה יותר, האם יהיה יתרון כלשהו בשימוש ב SP/GF-6 או שעדיף להישאר בהמלצת היצרן המקורית?

קראתי באיזה מקום די מכובד ש SP מומלץ רק כתחליף ל SN ופחות מוצלץ כתחליף לישנים יותר, אבל המקום המכובד הזה לא סיפק הסבר משכנע.

מה אומרים?

תודה.

פורסם

לפי האתר של חברת "מוביל" התקן החדש, בדיוק כפי שציינת, תואם אחורנית לתקנים ישנים כך שברור שנזק לא יגרם בשימוש בו בדגמים ישנים. (למעט, אולי, נזק לכיס...) 

לגבי אם יביא תועלת  - מצויינים שני יתרונות. האחד, להערכתי , די זניח והוא שיפור בתצרוכת הדלק והשני משמעותי אבל רק לדגמים מסוימים. 

היתרון העיקרי, לפי מובייל, הינו הגנה משופרת נגד תופעת ה -LSPI והגנה משופרת לשרשרת התזמון תוך שיפור נקיון הבוכנות. כלומר, אם יש למישהו מנוע שמועד לבעיות מעין אלו, בעצם מנוע מוגדש טורבו , אבל לא מכל סוג שהוא, ייתכן שכדאי לו לשדרג לשמן בתקן החדש  

• רעיון טוב! 1
פורסם

לפני 6 דקות, יאני כתב:

תואם אחורה עד SJ ללא בעיה בכלל.

זו בדיוק השאלה שלי.

מדוע במקום GF-4 הם ממליצים להשתמש ב GF-5 ולא ב GF-6A?

אם זה תואם אחרונה ללא כל בעיה, בכל השורות במקום GF-1,2,3,4,5 היה אמור להופיע Use GF-6.

פורסם

אפרופו הנושא הזה, קחו למשל מנועי וולוו (מהתקופה של פורד), מצד אחד 1.6 טורבו, ומצד שני התקן הרלוונטי 913D של פורד שמתאים להם מיושן ביותר ואין שום הנחיה לשמן בתקן אחר וחדש יותר, כך שאתה לא יודע באמת מה מתאים. מה הייתם עושים?

פורסם

ממה שאני זוכר זה אמור להתאים אחורה, היה גם מצוין על האריזה בפירוט התקנים.

מהפחד של LSPI ברכב הקודם שלי (פורד פוקוס 1.5T) ב-2 טיפולים אחרונים לפני כ3 שנים עברתי להשתמש בשמן AMSOIL SIGNATURE כשהתקן הזה עוד היה חדש לגמרי והמחיר של השמן היה גבוה מאוד.

אני זוכר שהמנוע היה יותר שקט מבחינת תקתוקים והרגיש יותר "חלק" בהנעות קרות.

g2880.pdf (amsoilcontent.com)

למשל:

5W-30 (ASL): API SP (Resource Conserving), SN PLUS, SN…; GM dexos1* Gen 3 (supersedes dexos1 Gen 2, LL-A-025, 6094M and 4718M); ACEA A5/B5, A1/B1; Honda HTO-06; Ford WSS-M2C946-B1, WSS-M2C946-A, WSS-M2C929-A, WSS-M2C961-A1; Chrysler MS-6395; ILSAC GF-6A, GF-5, GF-4

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
בתאריך 27.9.2022 בשעה 13:17, Buki כתב:

זו בדיוק השאלה שלי.

מדוע במקום GF-4 הם ממליצים להשתמש ב GF-5 ולא ב GF-6A?

אם זה תואם אחרונה ללא כל בעיה, בכל השורות במקום GF-1,2,3,4,5 היה אמור להופיע Use GF-6.

שווה לקרוא באתר של API, בטח יש להם הסבר הגיוני.

בPDF זה מעודכן לבקשתך

image.png.7f8e85740f3c9bf86e0f762fc7e47b57.png

מקור:

https://www.api.org/-/media/Files/Certification/Engine-Oil-Diesel/Publications/Motor Oil Guide 1020.pdf

עריכה אחרונה על ידי Coro
  • רעיון טוב! 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 19 שעות, אור מלך ההונדה כתב:

מה דעתכם על שמן TOTAL Quartz 9000 0W20 Future GF6 להונדה מנוע טורבו?

היבואן גם משתמש בצמיגות הזו? אני לא בטוח שהיא מתאימה לארץ. אולי לאירופה.

פורסם
בתאריך 27.9.2022 בשעה 14:11, nit_zan כתב:

GF6-A תואם אחורה

GF6-B לא

הB זה אותו התקן פשוט לצמיגות מאוד נמוכה (0w-16) ומטה

לא יודע למה באתר לא עדכנו אבל כן GF-6 הוא המחליף של כל התקנים הקודמים קראתי בכמה מקומות.

לדעתי אם יש אפשרות להשתמש במשהו מתקדם יותר למה לא.

https://online.lubrizol.com/relperftool/pc.html

הכלי הזה משווה בין התכונות של הרבה דברים כדאי להציץ בו

• תוכן חדש...