Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רחפן ומפעיל סקרן בשכונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, ברווז כתב:

אם רוב האנשים יידעו שיש להם סיכוי טוב להיתקל פנים אל פנים בקנה של אקדח, הרבה פחות מהם יצאו מהאוטו לחפש עניינים.

אבל גם לאותם אנשים שיוצאים ראשונים מהאוטו יהיה אקדח. איך תמנע מהם לקבל נשק? איך תדע לזהות אותם בכלל במעמד הגשת הבקשה?

לפני 22 דקות, ברווז כתב:

להלן מוצג התביעה א- שי דרומי.

אחרי כל הבלגאן, קיבל בהסדר טיעון! לא פחות, "רק" חצי שנה עבודות שירות.

האם הגנבים הורתעו?

מממ, לא נראה לי כאילו כזה.

לה הבנתי את הקשר בין מה שענית למה שאני אמרתי קודם.

לפני 24 דקות, ברווז כתב:

תן להם להחליט.

הם כבר החליטו. רוב העומדים בתבחינים אפילו לא מבקשים רישיון.

לפני 25 דקות, ברווז כתב:

כמה שיהיו יותר מקרים של אזרחים שהגנו על עצמם ורכושם, כך החקיקה תובל לשינוי ע"י יותר ויותר לחץ ציבורי.

כן, רק אני די בטוח שלא לכיוון שאתה מצפה.

לפני 28 דקות, ברווז כתב:

*בשבילך*. 

בשביל כל אחד. אימוני ירי זאת עבודה קשה, מונוטונית ולא כייפית. לצאת "פעם ב.." עם חברים לחורר מטרות זה לא אימון. גם לעמוד סטטית מול מטרה סטטית עם אקדח ביד (כי אף מטווח לא יאשר לתרגל שליפות) זה לא אימון שיכול להכין אותך לתרחישי אמת.

לפני 32 דקות, ברווז כתב:

אז אתה מעדיף להיות פגיע, אתה ומשפחתך, על פני היכולת להתגונן בזמן אמת בלי להיות תלוי במשטרה?

בהתחשב מה החלופה - אז כן. אני מעדיף להיות רחוק מאותו שריף שרמת המוטיבציה שלו לירות במישהו גדולה מיכולת לעשות זאת.

לפני 7 דקות, Sparrow420 כתב:

לדעתי לא הבנת את זה נכון, הכוונה ב"אין יותר סכנה לחיים" היא לחיים של המותקף, לא התוקף.

הייחוס היחידי שיש לתוקף זה שברגע שהוא מפסיק לתקוף השימוש בכלי ירייה הופך ללא נחוץ. מה נחשב מפסיק לתקוף? שאלה טובה

הבנתי טוב מאוד. ברגע שאין לתוקף יכולת לתקוף או שהוא מפסיק לתקוף חייבים להפסיק ירי. אני לא מבין כמה פירושים יכולים להיות ל-"מפסיק לתקוף".

פורסם
לפני 3 דקות, Boltik כתב:

אבל גם לאותם אנשים שיוצאים ראשונים מהאוטו יהיה אקדח. איך תמנע מהם לקבל נשק? איך תדע לזהות אותם בכלל במעמד הגשת הבקשה?

זה בדיוק העניין גוטה, לאנשים שיוצאים ראשונים יש כבר אקדח.
כמו לארגוני הפשיעה ומחבלים. הם לא מחכים לרפורמה, זה רק האזרח הפשוט שנדפק ומחכה לאויב שיגיע.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

מה עדיף?

בשם של אחת המפלגות יש שם של צבע שהוא גם סלנג לקנאביס

לפני 5 שעות, nitch כתב:

מציע להתקשר למשטרה ולומר שהרחפן מפיל שקיות קטנות עם אבקה לבנה או תפרחות ירוקות למרפסות של אנשים. 

תתפלא אבל זה כבר קרה בישראל שרחפן חילק שקיות של קנאביס. המשטרה עצרה את המפעיל תוך חצי שעה

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

כמו לארגוני הפשיעה ומחבלים.

הראשונים ידחפו לך את האקדח ל.. אם תתעסק איתם יותר מדי. אם לא תתעסק, אז אתה פשוט לא מעניין אותם עם או בלי האקדח.
השניים לא יחכו שתחתוך אותם בכביש.

פורסם
לפני 17 דקות, Boltik כתב:

הבנתי טוב מאוד. ברגע שאין לתוקף יכולת לתקוף או שהוא מפסיק לתקוף חייבים להפסיק ירי.

ציטטת את @יובל .מ. אומר "לא רשום שמירה על חייו של התוקף."

ואמרת לו 

"רשום 

• נחיצות השימוש בכלי ירייה תיבחן בכל שלב משלבי האירוע. יש להפסיק את הירי מיד כשפסקה התקיפה ואין יותר סכנה לחיים. "

זה לא אומר לשמור על חייו של התוקף.

מדובר על סכנת חיים למותקף.

פורסם

ציטטי זאת כי לאזרח יש חובה לעצור את הירי בהזדמנות הראשונה ולא לירות עד הניטרול הסופי.

גם תוך כדי ירי יש העדפה לירי ברגליים:
אם ניתן לסכל את התקיפה באמצעות ירי לעבר רגלי התוקף, יש להעדיף ירי כזה.
וגם אחרי הירי יש חובת הגשת עזרה.

פורסם
לפני 9 דקות, Boltik כתב:

הראשונים ידחפו לך את האקדח ל.. אם תתעסק איתם יותר מדי. אם לא תתעסק, אז אתה פשוט לא מעניין אותם עם או בלי האקדח.
השניים לא יחכו שתחתוך אותם בכביש.

הדיון פה לא מוגבל לאירוע של האלימות בכביש.
אתה רק מחפש להגיד "הנה ככה הקורבן בעצם אשם תשחררו את התוקף", בעוד אני מתכוון לזה שאדם צריך להיות מסוגל להגן על עצמו. בכביש, בבית, באירוע פח"ע או סתם בירי חולף.
האמירה לגבי "הראשונים" מראה את המצב במדינה - ארגוני פשיעה, מחבלים ואנשים חארות יעשו מה שבא להם, Boltik יוריד את הראש ויקווה שלא יגיעו אליו.
כמו הסיפור על ההיא עם הרמקולים בעפולה, או המר בחור שמרים רחפן מטר מעל מרפסות של אנשים. הרעים מבסוטים הטובים סובלים.

קיצר זה דיון מעגלי יאללה שיהיה בהצלחה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
Just now, יובל .מ. כתב:

הדיון פה לא מוגבל לאירוע של האלימות בכביש.

מבחינתי כן, כי הטענה שלי הייתה שאין צורך בנשק חם כנגד אלימות בכביש. אתה התחלת עם כל ה-"ואם ואם ואם"

פורסם
לפני 36 דקות, DareDevil כתב:

תתפלא אבל זה כבר קרה בישראל שרחפן חילק שקיות של קנאביס. המשטרה עצרה את המפעיל תוך חצי שעה

יודע, בגלל זה הצעתי את זה. אחר כך שיתווכחו איתך מה ראית מה לא ראית, הבחור שמפעיל את הרחפן כבר ילמד את הלקח שלו, והמשטרה עשתה את העבודה שלה, גם אם הובאה לכך בתחבולות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לפני 6 שעות, guya72 כתב:

זה קורה כי מי שיושב על הברז של הכסף (פוליטיקאים) רוצה משטרה חלשה. אני ממש לא מבין מדוע

למה זאת הבעיה של הלקוח הסופי ? כי הוא בוחר באנשים שיושבים על הברז של הכסף.

מדוע ?

- קל מאוד

כדי שלא יחקרו אותם / שלא יחקרו אותם "מספיק טוב".

(את הפוליטיקאים)

• אהבתי 1
  • מעניין 1

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

אם רוב האנשים יידעו שיש להם סיכוי טוב להיתקל פנים אל פנים בקנה של אקדח, הרבה פחות מהם יצאו מהאוטו לחפש עניינים.

אוקיי.

למה נראה לכם שלאותו אחד שייצא מהאוטו לחפש עניינים לא יהיה נשק? רק לחבר'ה הטובים יהיה נשק?

גם עכשיו לא חסר מקרים שבהם יורים אחד בשני בגלל ריב על חניה, תחשבו מה יהיה פה אם הנשק יהיה זמין יותר והחוקים יהיו קלים יותר.

אותו ערס שיוצא אליך עם אלה כי חתכת אותו, ייצא אליך עם גלוק.

ואני לא מדבר על עבריינים שכבר עכשיו לא בדיוק מעניין אותם אם הנשק שלהם חוקי או לא.

ההיפך, לא צריך להקל בקבלת רשיונות, אלא להגביל עוד יותר. ואלה שיש להם - לבחון כל X זמן אם יש להם עדיין עילה להחזיק נשק, ואם לא, לבטל את הרישיון.

וכמובן לגלות אפס סובלנות להחזקת נשק לא חוקי, כולל סכינים ואלות.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 7 שעות, vadim6385 כתב:

בדיוק. ועדיף שזה יישאר המצב, מאשר שעבריינים באמת יתנהגו כמו קרטלים במקסיקו (או במגזר הערבי בארץ), ובאמת יעשו מה בז' שלהם.

למען הסר ספק, אין לי טיפת כבוד לעבריינים ואירגוני פשע. אלה חיות אדם שצריך לטפל בהם בשיטות של ק.ג.ב. על מה שהם עושים.

מעולה.

צא להצביע ב1 לנובמבר.

לא יודע למי תצביע, אבל חשוב שתעשה את זה. וכמה שיותר אנשים יוותרו על 15 דק מתוך יום החופש שלהם, יותר טוב.

ואל תגיד לי "אין אמון בפוליטיקאים". תבחר את מי שאתה שונא הכי פחות, ותצביע לו.

רק בן גביר 😄

פורסם
לפני 52 דקות, חולגי כתב:

מדוע ?

- קל מאוד

כדי שלא יחקרו אותם / שלא יחקרו אותם "מספיק טוב".

(את הפוליטיקאים)

תמשיכו לשבת עם אצבע בת#ת כי "אין אלטרנטיבה"/"אין עוד מלבדו", זה מה שיהיה

לפני 2 דקות, _-? כתב:

רק בן גביר 😄

זכותך להצביע למי שבא לך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעה, Boltik כתב:

אה... בואו נראה. מבחן יציבות נפשית כתנאי לקבלת הרישיון? תנאים מקדימים של היעדר רישום פלילי, ואולי אף היעדר עבירות תנועה חמורות? שירות צבאי מלא שבו כבר דחפו לך דאקינג רובה לידיים כך שאתה יודע איך להשתמש בו ומה מותר ואסור בגדול?

להמשיך?

לפני שעה, Boltik כתב:

לה הבנתי את הקשר בין מה שענית למה שאני אמרתי קודם.

לא זוכר כבר על מה דיברנו:lol:

לפני שעה, Boltik כתב:

הם כבר החליטו. רוב העומדים בתבחינים אפילו לא מבקשים רישיון.

כן... כי הם אלו שייאסרו אם ייאלצו חלילה להשתמש בו...

לפני שעה, Boltik כתב:

כן, רק אני די בטוח שלא לכיוון שאתה מצפה.

"חברה חמושה היא חברה מנומסת". לא אני אמרתי.

לפני שעה, Boltik כתב:

בשביל כל אחד. אימוני ירי זאת עבודה קשה, מונוטונית ולא כייפית. לצאת "פעם ב.." עם חברים לחורר מטרות זה לא אימון. גם לעמוד סטטית מול מטרה סטטית עם אקדח ביד (כי אף מטווח לא יאשר לתרגל שליפות) זה לא אימון שיכול להכין אותך לתרחישי אמת.

נחש מה? גם אמנויות לחימה לא ממש מכינות אותך לתרחישי אמת. אבל עדיין אני מעדיף להיות מיומן באמנות לחימה כשאני נתקל במצב מסוכן, מאשר לא להיות מיומן בזה ולעמוד בפני אותו המצב. 

"עדיף להיות לוחם בתוך גן, מאשר להיות גנן בתוך מלחמה". גם את זה לא אני אמרתי. 

Chinese proverb Quote: “It is better to be a warrior in a garden, than a  gardener

לפני שעה, Boltik כתב:

בהתחשב מה החלופה - אז כן. אני מעדיף להיות רחוק מאותו שריף שרמת המוטיבציה שלו לירות במישהו גדולה מיכולת לעשות זאת.

אז אולי פשוט תישאר בבית, מסוגף ונעול, רחוק מהעולם החיצון ומכל הסכנות האיומות שאורבות בו? הרי כל יציאה לכביש זו מלחמה וכולם מנסים להרוג אותך, לא חסר פיגועים בצורות שונות ויצירתיות, יש מקרי שוד ופריצה בכל ערי הארץ, ויש גם אשכרה שריפים שכל מה שהם רוצים לעשות לטענתך זה "להזדמן לאפשרות לירות למישהו בפיקת הברך כמו בסרטים".

אם אתה כבר מסתגר בבית, תדאג להרבה פופקורן לסרט שאתה חי בו...

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

זה בדיוק העניין גוטה, לאנשים שיוצאים ראשונים יש כבר אקדח.
כמו לארגוני הפשיעה ומחבלים. הם לא מחכים לרפורמה, זה רק האזרח הפשוט שנדפק ומחכה לאויב שיגיע.

בדיוק.

לפני כשעה, Boltik כתב:

ציטטי זאת כי לאזרח יש חובה לעצור את הירי בהזדמנות הראשונה ולא לירות עד הניטרול הסופי.

לקחתם את ההגדרה של ניטרול לכל מיני מחוזות ציוריים.

ניטרול = נטילת היכולת מה(פושע\מחבל\עבריין) להמשיך במעשה ה(פשע\פיגוע\עבריינות). לא יותר מכך ולא צריך יותר מכך.

כשאתה מנטרל פצצה, אתה לא ממשיך לפרק אותה אחרי שעצרת לה את השעון...

טוב, אלא אם כן יש לה גם שלט רחוק. אבל זה כבר סיפור אחר.

מבחינתי, כל "ניטרול" הינו "ניטרול סופי"- אי היכולת של -טוב, כתבתי את זה כבר.

לפני כשעה, Boltik כתב:

מבחינתי כן, כי הטענה שלי הייתה שאין צורך בנשק חם כנגד אלימות בכביש. אתה התחלת עם כל ה-"ואם ואם ואם"

צ'מע קטע? גם לדעתי אין צורך בנשק חם נגד אלימות בכביש. צ'מע עוד קטע? אין צורך גם באלימות בכביש. יודע מה- צ'מע עוד קטע: אין צורך באלימות. נקודה.

והשוס? יש!!! אלימות בעולם.  לא חסר אלימות. 

אתה מעדיף להיות חסר ישע?

לפני 4 דקות, vadim6385 כתב:

למה נראה לכם שלאותו אחד שייצא מהאוטו לחפש עניינים לא יהיה נשק? רק לחבר'ה הטובים יהיה נשק?

מאזן אימה- כל ה"גבר-גבר-ארוך-האבר" האלה שיוצאים, מניחים שהקורבן שהם בחרו חסר ישע. אם התמונה הזו תשתנה, יהיו הרבה פחות מקרים כאלו.

גם עכשיו לא חסר מקרים שבהם יורים אחד בשני בגלל ריב על חניה, תחשבו מה יהיה פה אם הנשק יהיה זמין יותר והחוקים יהיו קלים יותר.

ברוב המוחלט של המקרים האלו, רק מישהו אחד יורה. השני חסר ישע. אם גם לשני יהיה אקדח... אולי שניהם לא יירו.

אותו ערס שיוצא אליך עם אלה כי חתכת אותו, ייצא אליך עם גלוק.

תלוי במשפחה, יש כאלו שיוצאים עם קלאצ', יש כאלו עם ברטה, יש כאלו עם קרלו, יש כאלו עם אלה ויש כאלו עם מאצ'טה. 

אתה מעדיף להיות חסר הגנה מול אחד כזה שאתה טוען שבכל מקרה ומצב יהיה?

רק מניח את זה פה (החלק המעניין מתחיל ב 1:20 בערך)

ואני לא מדבר על עבריינים שכבר עכשיו לא בדיוק מעניין אותם אם הנשק שלהם חוקי או לא.

ההיפך, לא צריך להקל בקבלת רשיונות, אלא להגביל עוד יותר. ואלה שיש להם - לבחון כל X זמן אם יש להם עדיין עילה להחזיק נשק, ואם לא, לבטל את הרישיון.

קל להסלים כל אירוע. 

ק ל ל ל מדיי. 

החכמה היא לדעת להרגיע את השטח, וזה ממש לא תמיד אפשרי. 

וכשאיבדת את השליטה על אירוע שהולך להיות אלים, כדאי שתוכל להגן על עצמך- או שתהיה לך צוואה מוכנה. אין באמצע.

וכמובן לגלות אפס סובלנות להחזקת נשק לא חוקי, כולל סכינים ואלות.

בהצלחה עם זה. 

המשטרה מוצאת סכינים ואלות רק ע"י שימוש בעילה של "חשד סביר לביצוע עבירה", או בתרגום לעברית- "בא לא טוב לשוטר בעין". 

וגם אז, הכל (שזה הרבה הרבה יותר מדיי תלוי בשוטר) פתוח. 

מכיר מישהו (אישית. מהבראנג'ה. לא "שמעתי על מכר של דוד של חבר של הכלב של אח של הצפרית שעובדת במטבח במלון") שבילה יומיים במעצר כי היה לו אולר שוויצרי (חוקי למהדרין) בכיס כשטייל עם הכלבים בשעת לילה. שוב- אולר חוקי! למהדרין!! לנשיאה!!! על פי החוק (הדי מטומטם ומעורפל) הישראלי. 

יומיים מעצר. על שום עבירה.

כל ה(הכנס מספר כאן) מכוניות המשופרות שעברו לידם, ואלו שנסעו עם מוזיקה בסגנון מסויים בווליום מסויים, ועוד כמה סימנים מובהקים שייתכן שיש פה משהו בעייתי, זה לא "הפעיל לשוטרים את הרדאר". לא היה להם "חשד סביר". אבל לטייל עם הכלבים בלילה? 

image.jpeg.f6baa9fab7ca1b53b6bb2f818125c1b9.jpeg

אני אסכים לחלוטין עם המשפט שאמרת לגבי 0 סובלנות לגבי סכינים (לגבי אלות אני מסכים לחלוטין בכל מקרה) ברגע שהחוק יגדיר בצורה הגיונית וברורה לחלוטין מה מותר ומה אסור. בכל השנים שעבדתי כמחסנאי, הסתובבתי עם סכין בכיס. כלי עבודה- כל יום, כל היום פותח חבילות\ניילונים\באנדים\WHATNOT. נוח, כלי איכותי (סוג של כמו ללבוש שעון איכותי על היד לעומת סתם קסיו בשקל תשעים), ומי שמכיר אותי יודע שעבורי סכין היא כלי ולא כלי נשק, לעולם. אבל סכין. ביקורת שגרתית אחת יכלה להוות בעייה רצינית מאד עבורי. גם, על כלום. וגם, כי החוק לא מגדיר בצורה טובה את הנושא. יותר מדיי פתוח לאלפי פרשנויות שונות.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

אה... בואו נראה. מבחן יציבות נפשית כתנאי לקבלת הרישיון?

מה זה יציבות נפשית? אם לבן אדם יש דעה מנומקת ומוצדקת (מבחינתו) שצריך לחסל כל בלונדיני בחולצה אדומה...הוא יציב נפשית או לא?

לפני כשעה, ברווז כתב:

כן... כי הם אלו שייאסרו אם ייאלצו חלילה להשתמש בו...

גם. להבין את גודל האחריות על נשיאה ושימוש בכלי הרג זה לא משהו רע.

לפני כשעה, ברווז כתב:

אז אולי פשוט תישאר בבית, מסוגף ונעול, רחוק מהעולם החיצון ומכל הסכנות האיומות שאורבות בו?

איך הדעות שלי קשורות לחופש התנועה שלי? אני צריך להישאר בבית בשביל שאחרים יקבלו נשק?

לפני כשעה, ברווז כתב:

אם אתה כבר מסתגר בבית, תדאג להרבה פופקורן לסרט שאתה חי בו...

זהו, שאני די חיי בחוץ, במציאות ולכן מבין שלא הכל שחור ולבן.

לפני כשעה, ברווז כתב:

צ'מע קטע? גם לדעתי אין צורך בנשק חם נגד אלימות בכביש. צ'מע עוד קטע? אין צורך גם באלימות בכביש. יודע מה- צ'מע עוד קטע: אין צורך באלימות. נקודה.

אלימות זאת תופעה נתונה וחלוקת נשק זאת החלטה שאפשר לקבל או לא. זה ההבדל.

לפני כשעה, ברווז כתב:

רק מניח את זה פה (החלק המעניין מתחיל ב 1:20 בערך)

ישן וטחון דק. אם המותקף לא היה חמוש, אז אין בעיה פשוט לדרוס את התוקף. זה נופל תחת אותה הגדרה של הגנה עצמית - התוקף חמוש, מתקדם לעברו, אין דרך להימלט.

• תוכן חדש...