Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כביסה למתקדמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביקרתי השבוע בחו"ל, ויצא לי לעשות כביסה במכונה של Miele עם נוזל כביסה של אריאל (ולאחר מכן לייבש את הבגדים במייבש של אותה חברה). לא השתמשתי במרכך.

image.thumb.jpeg.1bbe6582c9959e486a4910407762afe6.jpeg

עברו כבר כמה ימים, וריח נוזל הכביסה עדיין נמצא על רוב הבגדים, גם כאלו שכבר לבשתי, מה שלא קורה כשאני עושה כביסה בבית, למרות שמשתמש גם בנוזל וגם במרכך כביסה של בדין.

האם הסיבה היא המכונה עצמה?   האם יש סיבה לשלם 3+ אלף על מכונת כביסה של Miele לטווח הארוך?

לעניין המרכך - יש סיבה להשתמש בו היום במכונות החדשות ולאור העובדה שנוזל הכביסה עצמו כבר מגיע עם ריח?

פורסם

למיטב ידיעתי פעולת הריכוך מתייחסת למים, שבישראל הם בד"כ קשים למדי. כנראה שבחו"ל לא הייתה לך בעיה כזאת, ולכן לא היה צורך בפתרון.

אני סקרן אם ניסית פעם לכבס בישראל ללא מרכך ולראות את ההבדל (כי גם איכות המים משתנה בין מקומות), או שפשוט אימצת את ההרגל מבית ההורים או כד'.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הריכוך הוא חומר מבוסס סיליקון שמתלבש על הסיבים ומסכך אותם, מה שגורם להרגשה רכה יותר. הוא דופק את ספיגת הנוזלים, ולכן לא מומלץ להשתמש במרכך למגבות. מי שרוצה מגבות רכות צריך להשתמש במייבש שמשיג תוצאה דומה בגלל העומס המכני שהוא מפעיל על הסיבים. 

לגבי הריח, אני מרגיש את אותו הדבר כשאני מכבס בישראל (חי בחו"ל). חושב שזה פשוט כי אני לא רגיל לריח. נסה להחליף את החומר שאתה משתמש בו ותראה ישועות. 

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני לא שם מרכך בבגדים שלי (רק במצעים וקצת במגבות) ויש לי ריח של ג'ל הכביסה על הבגדים.

וזה לא במכונה של מילה אלא במכונה של בלומברג שעלתה לי איזה 1000-1100₪.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין קשר למכונה.
אריאל (לשם הענין, כמובן גם כל יצרן אחר) משווק את אותו המוצר עם שינויים קלים במיבנה או בכמויות, במדינות שונות (רואים זאת גם בתחום המזון).
מה שתרכוש בגרמניה למשל, יכול להיות שכניראה יהיה שונה ממה שתרכוש בספרד או ישראל.
אחת הסיבות העיקריות היא השימוש שנעשה באירופה וארה"ב בפסולת בעלי חיים, סליחה מכם, עבור מרככי הכביסה והכוונה בשומן ושאר פסולות של בתי מטבחיים.
אני יודע שקשה להאמין אבל ככה זה עובד. לשוק הישראלי זה כמובן לא תופס עקב עניני כשרות, אבל כך זה בכל שאר העולם.
לגבי הריח: חומרים די מפוקפקים שטרם נילמד עליהם די הצורך. החומרים הללו "מרמים" את הלקוח שאוטומטית חושב ש"מה שמריח טוב - יהיה נקי".
מה שכניראה יוכח בעתיד המאד קרוב, לאחר שיבוצעו כמויות המחקרים המינימליים, הוא שהחומרים הללו אחראים על העלייה באחוזי האוטיזם, ספירת זרע נמוכה ואלרגיה כללית, שהבסיס שלה הוא גירוי העור. את כל הרעות הללו העולם חווה בעשור האחרון.
לדעתי האישית מיותר לגמרי השימוש במרכך. אני שופך כוס חומץ ביתי רגיל במכונה של מגבות והן יוצאות אחלה. וכמובן עדיין סופגות היטב.

• אהבתי 1
פורסם

הדרך שלי לבדוק אם הבגדים באמת נקיים או רק מריחים טוב היא כמה מהר הם מסריחים אחרי שהונחו על גוף חם, בעיקר בגדי ספורט.
אם הדטרגנט לא טוב או שהטמפרטורה וזמן הכביסה לא הספיקו, הסרחה חוזרת מהר מאוד.

באירופה מוכרים אבקות Bio וNon-Bio, כשהאחרונות הן ללא אנזימים ואמורות להיות עדינות יותר לעור. אני מוצא שהן לא באמת מנקות את הסרחון.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני מייבש את הכביסה במיבש חשמלי. אצלי לפחות, אין שום הבדל בין כביסה שכובסה עם מרכך לכזו שכובסה בלי. הכביסה יוצאת רכה באותה מידה, והריח בכל מקרה מתפוגג לחלוטין.

מי שרוצה ריח נעים לכביסה - יש חומרים שמרססים על הבגדים במייבש בדקות האחרונות של הייבוש.

:turn-l:
פורסם

יכול להיות שהמכונה היתה פשוט גדולה יותר? 

יש הבדל של שמים וארץ בריח ובאיכות הניקוי אם עושים מכונה מלאה או 3/4

• מעניין 1
פורסם (נערך)

אני פשוט משתמש בקפסולות אריאל/טייד, ואין תלונות. המכונה היא שארפ ב1000 שקל ממחסני חשמל. גם פה יש לי מצבים שבהם הריח של הקפסולות נשאר על הבגדים כמה ימים.

פעם הייתי משתמש באבקה + בדין מרוכז, אז היו מצבים אנשים אמרו לי "יש לך ריח טוב, מי עושה לך כביסה?".

לפני 3 שעות, nev כתב:

אסור למלא את המכונה לגמרי, בטח לא לדחוף לשם בגדים בכח. ככה אין זרימת מים וחומרי ניקוי דרך הבגדים.

לפני 21 שעות, gadik6 כתב:

לעניין המרכך - יש סיבה להשתמש בו היום במכונות החדשות ולאור העובדה שנוזל הכביסה עצמו כבר מגיע עם ריח?

לדעתי מיותר. פחות קשור למכונה, יותר קשור לעובדה שיש היום נוזלי כביסה וקפסולות "הכל כלול".

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, nev כתב:

יכול להיות שהמכונה היתה פשוט גדולה יותר? 

המכונה אכן הייתה רבע מלאה, אבל גם בבית רוב הזמן היא חצי מלאה לכל היותר.

לפני שעתיים, דניאל1983 כתב:

אני החלפתי את המרכך בחומץ.

המצעים והמגבות הרבה יותר רכים ונעימים, יחסית לשימוש במרכך.

מוסיף בערך 40מל

החומץ לא משאיר ריח על הבגדים שיוצאים מהכביסה?

אני משתמש בו פעם בכמה חודשים כדי "לנקות" את מכונת הכביסה (מכונה ריקה עם חומץ על 90 מעלות), אבל אף פעם לא כיבסתי איתו.

ושאלת המשך - האם יש יתרונות כלשהם במכונה של Miele על פני מכונות של 1000-1500 ש"ח למשתמש הממוצע?

האם הכביסה יוצאת נקייה יותר, או שזה שומר על הבגדים או כל דבר אחר שמצדיק את הקנייה?

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

לגבי החומץ - כמה עשרות מ"ל במיכל המרכך כמות זניחה. מצד אחד לא תרגיש בריח. מצד שני, גם אם לא תשים - מבטיח שלא תרגיש בהבדל...

לגבי מילה - לענ"ד לא מצדיק. להורים שלי היתה מילה שייבאו מחו"ל כתושבים חוזרים. המכונה לא היתה יותר אמינה מבוש/קונסטרוקטה פשוטות. תוצאות הכביסה לא היו שונות. ההבדל היחיד (חוץ ממחיר המכונה) הוא שגם עלויות התיקון (חלקים) היו גבוהות, ולכן בסוף הוחלפה בבוש חדשה.  

:turn-l:
  • תוכן חדש...