Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיסת חוויה בססנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

מפרסם בשביל שכן שהוא טייס פרטי

יוצא מחר ב10 בבוקר ממנחת מגידו לטיסת חוויה של שעה בערך.

יש מקום לעוד 2 נוסעים, המחיר הוא רק העלות היחסית של השכרת המטוס והיא 200 ש"ח לנוסע.

מי שמעוניין מוזמן לפנות אלי בפרטי

• אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

וואו, מגניב! לא רלבנטי לי אבל יוזמה יפה!

עריכה- יש טיסת חוויה באיירוולף? ;-)

עריכה אחרונה על ידי flytomars
פורסם

מעניין. בדיוק לפני כמה ימים דיברתי עם חבר טייס למה הוא לא עושה דבר כזה. יש לו 4 מקומות בססנה. שעת טיסה עולה לו נגיד סביב ה-800 שקלים. למה שלא ייקח 2-3 נוסעים, עם 250 שקלים מאדם ויכסה לעצמו את העלויות.

לדבריו, אסור לו להציע חוויות בתשלום כל עוד הוא לא מוגדר כחברה מסחרית (השם יהיה ניקו איירליינס). יכול לקחת חברים לטיסה ואפילו להגיד להם השתתפות על דלק או משהו, אבל אסור לו כאילו לעשות את זה כעסק למטרות רווח ו/או החזר הוצאות. ברור לי שזה לא המקרה של החבר שלך, אבל בכל זאת הייתי רק מזהיר את החבר שלא יסתבך, כי אתה אף פעם לא יודע מי קורא דברים כשמפרסמים אותם באינטרנט :)

סחתיין על היוזמה ותהנו! 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעה, flytomars כתב:

וואו, מגניב! לא רלבנטי לי אבל יוזמה יפה!

עריכה- יש טיסת חוויה באיירוולף? ;-)

חחח... הלוואי שהיה

לפני 37 דקות, ניקו פ. כתב:

מעניין. בדיוק לפני כמה ימים דיברתי עם חבר טייס למה הוא לא עושה דבר כזה. יש לו 4 מקומות בססנה. שעת טיסה עולה לו נגיד סביב ה-800 שקלים. למה שלא ייקח 2-3 נוסעים, עם 250 שקלים מאדם ויכסה לעצמו את העלויות.

לדבריו, אסור לו להציע חוויות בתשלום כל עוד הוא לא מוגדר כחברה מסחרית (השם יהיה ניקו איירליינס). יכול לקחת חברים לטיסה ואפילו להגיד להם השתתפות על דלק או משהו, אבל אסור לו כאילו לעשות את זה כעסק למטרות רווח ו/או החזר הוצאות. ברור לי שזה לא המקרה של החבר שלך, אבל בכל זאת הייתי רק מזהיר את החבר שלא יסתבך, כי אתה אף פעם לא יודע מי קורא דברים כשמפרסמים אותם באינטרנט :)

סחתיין על היוזמה ותהנו! 

צודק, בגלל זה הוא לא מרוויח אלה רק מכסה עלויות

הוא צריך לצבור עוד 20 שעות טיסה כדי להתחיל קורס רשיון טייס מסחרי.

IMG-20210927-WA0033.jpg

IMG-20210927-WA0031.jpg

פורסם

אני מניח שיותר מדוייק לומר שהוא קיבל שכל…

ודרך אגב, לא סתם לטייס כל כך חסר ניסיון אסור להטיס נוסעים בשכר.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

עצוב שאנחנו חיים בעולם שבו החבר צריך לחשוש מכל מיני legal liabilities שמשאירים אותו לבד בקוקפיט ואת חוויית הטיסה הפרטית הרחק מהישג ידיו של הציבור הרחב. 

הבחור צובר שעות, הציע להתחלק בהוצאות הדלק תמורת טרמפ, פות"ש רשם גילוי נאות לגבי הרקע והוותק שלו... מי שמחליט שזה מתאים לו ומוכן לקחת סיכון מחושב, שיהיה לבריאות. אבל לא, מיד באים לוחמי הצדק ומתחילים עם ה'נו נו נו' וה'נכתב בדם' וה'חבר של בן דוד שלי הסתבך עם מס הכנסה פעם כשניסה לעשות את זה'. 

בסוף כולם יצאו מופסדים. 

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שמסקרן אותי יותר זה מה הכסות הביטוחית במקרה כזה? (נניח לא קיבל כסף, סתם הרכיב חבר)

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

עצוב שאנחנו חיים בעולם שבו החבר צריך לחשוש מכל מיני legal liabilities שמשאירים אותו לבד בקוקפיט ואת חוויית הטיסה הפרטית הרחק מהישג ידיו של הציבור הרחב. 

הבחור צובר שעות, הציע להתחלק בהוצאות הדלק תמורת טרמפ, פות"ש רשם גילוי נאות לגבי הרקע והוותק שלו... מי שמחליט שזה מתאים לו ומוכן לקחת סיכון מחושב, שיהיה לבריאות. אבל לא, מיד באים לוחמי הצדק ומתחילים עם ה'נו נו נו' וה'נכתב בדם' וה'חבר של בן דוד שלי הסתבך עם מס הכנסה פעם כשניסה לעשות את זה'. 

בסוף כולם יצאו מופסדים. 

חולק עליך.

התעופה האזרחית מאוד קשוחה, מאוד נוהלית.

זה מאפשר להביא תחום מאוד בעייתי ביסודו לרמת בטיחות מעולה.

הטסת נוסעים בשכר (שזה בדיוק מה שהוצע פה) זה מקצוע.

לך לסטודנט שנה א להנדסה שיתכנן לך את הבית ולסטודנט מקביל לרפואה שיעשה לך ניתוח מעקפים.

• רעיון טוב! 2

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

ברור שלא הייתי נותן לו להטיס בואינג עם מאות נוסעים (=ניתוח מעקפים), אבל את מה שהוצע פה הייתי מקביל לבדיקת עיניים או ניקוי אבנית שמבוצעים ע"י סטודנטים - ואלו פרוצדורות מקובלות בכל העולם. ושוב, יש 'תשלום' למטרת רווח ויש לתת לשכן שלך טרמפ לעבודה כל יום ולהגיע איתו להסדר שפעמיים בחודש הוא משלם על הדלק - מבחינת החוק שניהם שווים אבל בפועל ההבדל ברור. למיטב ידיעתי טיסה כזאת בתשלום עולה 800 ש"ח ומעלה, כך שדי ברור שהוא לא התכוון להרים פה עסק שיחזיר את ההשקעה שלו תוך חודש.

פורסם
לפני 8 שעות, Derish כתב:

וה'חבר של בן דוד שלי הסתבך עם מס הכנסה פעם כשניסה לעשות את זה'. 

מי כתב דבר כזה?

נניח ובאמת היה לי חבר שהסתבך עם מס הכנסה וזה אכן היה מה שכתבתי (וזה לא), למה זה רע להזהיר בנאדם מפני סיבוך פוטנציאלי שיכול לקרות לו וסביר שהוא לא מודע אליו? איך להזהיר בנאדם מפני סכנה זה "לוחם צדק"?

אתה מוזמן להתווכח עם מדיניות של רת"א עד מחר ומה לגיטימי או לא בעיניך, זו זכותך ותהנה. בשביל זה קיים הפורום. אני לא מתווכח עם דעות של אחרים בנושאים שאין לי מושג בהם כמו תעופה. אבל אם אתה מצטט אותי, תקפיד לצטט את מה שאמרתי ולא לשייך לי אמירות מומצאות, כי זו סתם רמה של YNET, מה שלא הולם אותך מהיכרותנו באינטרנט. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

מתנצל אם זה לא היה ברור, אך התייחסתי לתופעה באופן רחב יותר - למשל השרשור שהיה לא מזמן על השכרת רכב פרטי. משהו שיכול להיות אחלה פתרון לצרכים ספציפיים כאשר מתבצע באופן אחראי ומוקפד, אבל נסה לכתוב על זה בפורום ומיד יעשו לך לינץ'. התגובה שלך לעיל אכן הייתה מתונה יחסית, בד"כ זה נשמע הרבה יותר קיצוני ונכתב מהמניעים הלא נכונים.

בגדול, מפריעה לי הגישה שמתמקדת ב'למה לא' במקום לחשוב ביחד באופן קונסטרוקטיבי על 'איך כן'. וזה לא רק בפורום, אלא תופעה שאני פוגש בחיים ובעסקים על בסיס קבוע. זו פשוט החברה שבה אנו חיים היום, ולעתים קרובות לא ברור אם זה מביא יותר נזק או תועלת. נושא לשרשור פילוסופי נפרד אולי.

פורסם

אני מקבל את הדעה שלך ועם חלקה אני מסכים. לדעתי הגישה הרווחת של לחפש "למה לא" היא טבעית כי בד"כ רעיונות צצים מ"למה כן" (בוא נכסה עלויות/נרוויח/נכייף) ואז באופן די טבעי מגיעות המחשבות של "למה לא" (מס הכנסה, בטיחות, אחריות על חיים של אחרים). רובנו יצורים ביקורתיים וטוב שכך. אני לא חושב שלחפש בכוח "למה לא" זה רע כשהמטרה היא לחשוב איך לפתור את ה"למה לא" הזה כדי שאפשר יהיה למה כן. זאת לעומת צדקנות/טרחנות כפי שקראת לה, שאז המטרה היא סתם לרדת על אחרים ולזה גם לי יש פחות סבלנות. 

מאידך, במקרה הזה ספציפית, כאמור, רוב חבריי כבר טסו עם החבר הטייס (לא יודע אם סולו או עם מדריך) וזה לא משהו אסור. אבל לפתוח עסק (גם אם בפועל ולא בתיאוריה) טומן בחובו סיכונים, לא רק חוקיים וכלכליים, אלא גם בטיחותיים. כלומר, בשלב הזה המדינה/רת"א החליטו שהבטיחות מצדיקה חקיקה פטרנסליטית (כמו חובת חגורה למשל). כנראה שבתחום התעופה החוקים נוקשים מסיבה מסוימת וכמובן שיש גם את העניין שאף אחד לא רוצה לקחת אחריות על אנשים אחרים. אני גם לא בטוח שאני מסכים שבכל תחום האחריות היא על האדם וזהו, כי אז הכל חוקי ובהצלחה לכולם. הסוגיה של חקיקה פטרנליסטית היא אכן מורכבת והאמת שאני לא מוצא בעיה לפתוח בדיון הזה כאן, שכן נראה לי שהשרשור המקורי מוצא עד תום (חכו כמה חודשים ויהיה לו רישיון מסרחי ותטוסו כמה שבא לכם ועם מי שבא לכם).

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

מבחינת החוק שניהם שווים אבל בפועל ההבדל ברור

גם מבחינת החוק יש הבדל ברור בין הסעה בתשלום לבין השתתפות בהוצאות.  לראייה אובר לא הצליחה להכנס לארץ, אבל ווייז קארפול זה לגיטימי.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...