Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תמי 4 על פרשת דרכים

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אפשר על כל דבר להוציא 70~100שח בחודש כי זה נוח יותר, בסוף אלו הוצאות שמצתברות.

גם אני עם בריטה, ומים במקרר בקיץ שמוחלפים פעם ביום. קפה לוקח לי 2 דקות עם קומקום של בוש (דקה עם זה כמות של 2 כוסות) ואספרסו כחצי דקה.

בסוף בריטה זה התפנקות, וזו בחירה אישית.

עריכה אחרונה על ידי locus

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 37 דקות, Night Driver כתב:

קודם כל נורה לפני הפילטר זה קשקוש. אחרי הפילטר התפקיד שלה זה להרוג את הבקטריות שאולי התיישבו בפילטר (וגם שם אם יש זרימה של מים הבקטריות ימותו מהכלור).

יש לך סימוכין?

לפני 57 דקות, falou כתב:

הייתה לי, לפני הרבה שנים, שיחה עם בעל חברה שמתמחה בטיהור מים. הוא אמר לי שזה קשקוש (הוא כינה את זה" דיסקו לחיידקים" או משהו כזה).

מה ההשכלה של אותו בעל חברה?

לפי כל המחקרים, קרינת UV מאוד יעילה נגד בקטריות ווירוסים במים.

פורסם (נערך)

אני עם פרימו משנת 2014.

כל פעם הם שולחים לי מסננים ונורות ואני שם אותם על הארון למעלה, עד שיהיה לי זמן להתעסק עם זה (דחיין כרוני).

באיזו נקודה הצטברו לי איזה שני מסננים ונורה, אז תיכף אחרי שהיתה תקלה גדולה וטכנאי החליף לי את שני מיכלי המים (הקרים והחמים) ביטלתי את השירות, כי הנחתי שאני מסודר לפחות לשנה מבחינת תקלות. כל כמה חודשים התקשרו אלי וניסו לשכנע אותי לחזור לשירות.

אחרי איזה שנה וחצי כשנגמרו לי המסננים והנורה "השתכנעתי" וחזרתי לשלם 70 שקל לחודש. סה"כ ההפסקה הזו חסכה לי סביב ה1000 שקל.

עכשיו שוב הצטברו לי מסננים...

אגב, אין לי ספק שאין שום סיכון בריאותי במים מהברז, בטח כשאני גר בבניין בן 10 שנים. התמי 4 הוא נטו נוחות.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

אני עם פרימו משנת 2014.

כל פעם הם שולחים לי מסננים ונורות ואני שם אותם על הארון למעלה, עד שיהיה לי זמן להתעסק עם זה (דחיין כרוני).

באיזו נקודה הצטברו לי איזה שני מסננים ונורה, אז תיכף אחרי שהיתה תקלה גדולה וטכנאי החליף לי את שני מיכלי המים (הקרים והחמים) ביטלתי את השירות, כי הנחתי שאני מסודר לפחות לשנה מבחינת תקלות. כל כמה חודשים התקשרו אלי וניסו לשכנע אותי לחזור לשירות.

אחרי איזה שנה וחצי כשנגמרו לי המסננים והנורה "השתכנעתי" וחזרתי לשלם 70 שקל לחודש. סה"כ ההפסקה הזו חסכה לי סביב ה1000 שקל.

עכשיו שוב הצטברו לי מסננים...

אגב, אין לי ספק שאין שום סיכון בריאותי במים מהברז, בטח כשאני גר בבניין בן 10 שנים. התמי 4 הוא נטו נוחות.

אתה יודע כמה כסף היית חוסך אם לא היית עושה טיפול לרכב כל 15K ק"מ?

• מצחיק 1
פורסם
לפני 13 דקות, Boltik כתב:

יש לך סימוכין?

אני מהנדס מכונות בהכשרתי עם 30 שנות ניסיון שכולן בתחום המים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

אני מהנדס מכונות בהכשרתי עם 30 שנות ניסיון שכולן בתחום המים.

מרשים, אבל התחום לא שייך להנדסה בשום צורה.
יש לך מאמר מדעי שמוכיח את הטענה?

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 דקות, Boltik כתב:

אתה יודע כמה כסף היית חוסך אם לא היית עושה טיפול לרכב כל 15K ק"מ?

כאמור, אני לא עושה את זה כדי לחסוך. נטו דחיינות. לא ממליץ לנהוג כמוני.

מעבר לזה, אני משתמש במכשיר בשביל נוחות ופחות מאמין בתוספת הבריאותית, אז עוד חודש פחות חודש לפילטר, פחות משנה לי. אף אחד אצלי גם לא מרגיש הבדל בטעם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

כאמור, אני לא עושה את זה כדי לחסוך.

אבל מציג את החיסכון של 1000 ש"ח כיתרון בגישה שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, Boltik כתב:

בעל חברה שסיפקה ציוד לטיהור מים אחרי הוריקן קתרינה.

לפני 6 דקות, Boltik כתב:

אתה עונה באמירה כללית ולא רלוונטית על שאלה ספיציפית: האם מים שיוצאים ממתקן תמי 4:

1. יותר בריאים?

2. יש בהם פחות חיידקים ממי ברז?

אני מוכן להתערב שהתשובה על (1) היא "לא" והתשובה על (2) היא: כנראה שלא, אחרת כבר היינו שומעים על זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Boltik כתב:

יש לך סימוכין?

ממש שאני ראיתי בזמנו - הנורה לפני הסינון זה באמת לא יעיל, כי אם המים לא מסוננים היטב אז החיידקים פשוט יכולים להסתתר בצל מאחורי חלקיקים קטנים שיש לך במים ולכן בעלי סיכויי גדול יותר לישרוד ואז הUV הוא באמת דיסקו לחיידקים (זה למה הוא תמיד השלב האחרון במערכות סינון).

מי מתנדב לשלם את ה500 שקל בשביל בדיקת המים? ככה שנידע מה יוצא ממכשיר תמי4 משומש :-).

מתקן המים אכן טוב בשביל הנוחות- גם אמא שלי רוצה כזה.

לגבי מי ברז- אני אומר שזה תלוי ספציפית בצנרת של אותו הבניין ועד כמה המים טעימים לדיירי הבית, למשל אצלינו ריח הכלור וחוסר ה"החלקה" בגרון גרמו לי לחפש מסננים, עכשיו עם הECOPURE כולנו מרוצים ומכיוון שהוא מחובר ישר למים הקרים שתמיד בשימוש במטבח- לחיידקים אין ממש הרבה זמן לשבת בניחותה ולהיתרבות כניראה :-).

נ.ב: המסנן הזה צנח ל47$ לפני שבוע אז הזמנתי(כל הערכה), אז עכשיו אני מתלבט אם לחבר שתיים במקביל ולקבל קצב זרימה TURBO :-)

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני שעה, epiphone כתב:

בוקר טוב,

מה עם האפשרות לחבר סנן קווי לפני הכניסה אל המכשיר?

סנ.jpg

כן יש.

חפש ביוטיוב "מעקף לתמי 4".

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני כשעה, Boltik כתב:

מרשים, אבל התחום לא שייך להנדסה בשום צורה.
יש לך מאמר מדעי שמוכיח את הטענה?

התחום שייך לאיכות מים ובקטריולוגיה.

במסגרת 30 שנות הניסיון שלי אני חבר בכמה ועדות מומחים וועדות מקצועיות בנושא איכות מים וביניהם הועדה שניסחה ומעדכנת את ת"י 5452 (מוצרים הבאים במגע עם מי שתיה). במסגרת הדיונים מקבלים מידע ממשרד הבריאות, ממיקרוביולוגים וגם מבעלי עניין שונים שכל אחד מושך לצד שלו (גם יצרני ציוד חיטוי וגם יבואני ציוד שלא רוצים בדיקות מחמירות או הגבלות). משם המידע.

• אהבתי 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שכחת מעל 20 שנה יוזר בעופטופיק. זה הקרדנשלס המשמעותי!

• אהבתי 3
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...