Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכשיר מונע נחירות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות.
חבר טוב נוחר.
איך אני יודע? לילה משפחתי משותף בצפון. חשבתי שמקלע כבד מטרטר לו בגולן. לא יאומן רמת הרעש!
סיפרתי לו על זה למחרת בזעזוע.
הוא צחק ואמר שזה כך כבר כמה שנים, אישתו הביטה בי בעצב. הבנתי שהם בבעיה.
הוא אמר לי שיש מכשירים שונים אבל הם ניראים יותר כמו ריתמה של סוס עבודה בלגי, ולא משהו שבן אנוש יוכל לישון איתו בלילה.
הוא קיבל מכשיר כזה מקופת החולים שלו, המכשיר עובד בתאורייה, אבל בפרקטיקה הוא ניכשל. לא ניתן ליישום ולשינה.
מה אתם הנוחרים, עושים? איך אתם מתמודדים? האם יש מכשירי קסם אחרים ממה שהציעו לו? אשמח לשמוע מניסיונכם.
אגב - הוא לא סובל מעודף משקל, מדובר בבחור די גרום.

פורסם

הבחור עבר איבחון במעבדת שינה (או במכשיר ביתי מטעמה)?

אל תחפשו פתרונות פלא. אני מניח שהוא קיבל BiPAP/CPAP שגם אותו צריך להתאים.

אם זה לא מסתדר עליו להוועץ במומחה שינה וא.א.ג. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, הוא היה במעבדת שינה כזו בזמנו והפתרון שהם נתנו היה כאמור מתקן שבלתי אפשרי לישון איתו באמת, בפועל.
אבל - זה מה שרפואת הקהילה מציעה, והוא מוכן להשקיע מעבר לזה, כל עוד העלויות הגיוניות (כמה מאות ש"ח? האמת לא שאלתי אותו עדיין).

פורסם

רוב הנחרנים נוחרים כשהם שוכבים על הגב, ומפסיקים כשהם שוכבים על הצד/בטן. האם זה המצב?

אם כן - יש פתרונות למנוע שכיבה על הגב פשוט. למשל לתפור כיס בגב החולצה ולשים בתוכו כדור טניס, הכדור ימנע שכיבה על הגב כי זה פשוט ייכאב.

• לא הבנתי... 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

CPAP עובד מצויין, ניתן לישון איתו ללא בעיות. הדגמים הפשוטים באמת דורשים הסתגלות כי האויר המוזרם הוא קר בדרך כלל. הדגמים היותר יקרים (הקופות מסבסדות חלק ניכר מהעלות) מצויידים בחימום לאויר הנדחף.

אין כל בעיה להתהפך מצד לצד ולמעט הטקס של היישום לפני השינה והכינו שנדבק לך ( פילון) עקב השימוש אין כל בעיה והשינה הופכת טובה יותר מכל היבט.

נחירות חזקות מעידות על בעיה חריפה בנשימה עד כדי דום נשימה בשינה. כל פתרון שאינו סיוע בשאיפת אוויר בשינה לא ממש פותר את הבעייה.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, ירחמיאל כתב:

כן, הוא היה במעבדת שינה כזו בזמנו והפתרון שהם נתנו היה כאמור מתקן שבלתי אפשרי לישון איתו באמת, בפועל.
אבל - זה מה שרפואת הקהילה מציעה, והוא מוכן להשקיע מעבר לזה, כל עוד העלויות הגיוניות (כמה מאות ש"ח? האמת לא שאלתי אותו עדיין).

אין פתרונות קסם- חייבים להתרגל למכשיר, ואחרי שמתרגלים אי אפשר בלי זה.

צריך לנסות סוגים שונים של מסיכות (מסיכה שמכסה את הפה והאף, מסיכה שמתלבשת רק על הנחיריים, וכולי)

בתור אחד שעשה את המאמץ והתרגל אני חייב לציין שמדובר בשיפור משמעותי באיכות חיים, מעבר לנחירות - שיפור משמעותי בעירנות (וגם בבריאות - יש סכנה מוגברת לשבץ ועוד מרעין בישין).

המלצתי לחבר בקיוביק שגם הוא רזה גרום ורק נוחר, מאז שהוא עם המכשיר הפסיק לשנוץ על המחשב בצהריים, כך שגם אם הנחירות לא מסכנות חיים השיפור עדיין ניכר.

פורסם

מכשירי CPAP/BIPAP לא מיועדים לטיפול בנחירות. בואו קודם כל נבהיר את זה.

הם מיועדים לטפל בדום נשימה בשינה, שנחירות זה אחד התסמינים שלו.

קודם כל השאלה למה החבר נוחר. 

יש התקן דנטלי שאפשר לעשות ויכול לעזור לחלק מהמקרים הקלים.

הסבר פה:

https://www.bmc.gov.il/?CategoryID=162&ArticleID=915

רק בבקשה ללכת לרופא שיניים שעושה כאלה באופן קבוע ולא לרופא בקופת חולים, לרופא שיניים הרגיל שלכם.

יש פה חשיבות לאבחנה ולניסיון.

אין הרבה כאלב בארץ וייתכן ויצטרך לנסוע קצת לרופא מתאים.

יש לפעמים נחירות שנובעות מבעיות אנטמיות כמו המחיצות באף ועוד ועוד.

בהתחשב שלחבר שלך נתנו BIPAP CPAP אז כנראה ובכלל לא בטוח שיש לו דום נשימה. ואז הנחירות זאת הבעיה הכי קטנה שלו.

תשמע, ייעוץ רפואי באינטרנט זה גרוע מאוד. ממליץ לו ללכת למישהו שמתמחה בתחום ואם הלך תגיד לנו מה האבחנה. לא "נחירות".

הייתי מנסה את ההתקן הדנטלי.

עוד פתרון זה מכשירי CPAP/BIPAP יקרים יותר - הם קטנים יותר. פחות רועשים. ויקרים מאוד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני אענה מכיוון אחר - הצד שסובל מזה.

מזה כשנתיים אני משתמש ב Bose Sleepbuds וזה שיפר לי את הלילות בצורה דרמטית מאוד.

כשקשה להירדם משתמשים ברעש הלבן (מיסוך רעשים) ולאחר מכן הם ממשיכים כאטמים. 

כמעט ולא מרגישם אותם (וגם למעט שכן, מתרגלים מהר), ופעם בשנה קמים עם טיפה כאב באוזן. מעבר לזה הם לא מורגשות בכלל.

ממליץ בחום רב.

https://ksp.co.il/web/item/194029&appkey=1006?gclid=Cj0KCQjwuMuRBhCJARIsAHXdnqO6ZOtIdPFFSdIdjrwws9j6qRltTnz14_-bBbHn8_swiXQnIhuLjxIaApuVEALw_wcB

• רעיון טוב! 1
פורסם

תשובה כללית לגבי נחירות  -> יכול להיות ממגוון של סיבות :

1) במידה ואין אבחנה של דום נשימה בשינה, אז יש מספר פתרונות שמרניים :

א. ירידה במשקל.

ב. הימנעות משימוש במוצרי טבק ואלכוהול.

ג. שינוי תנוחת שינה

2) אם זאת בעיה פיזית בדרכי הנשימה, אז ישנן מספר פתרונות תרופתיים עד כדי ניתוח (אינני יודע אם זה מיושם בארץ).

3) התקן דנטלי עשוי לעזור במקרים שטיפול שמרני לא עזר ולעיתים גם במקרים של אבחנת דום נשימה בשינה

4) מכשיר CPAP או BIPAP - במקרים של אבחנת דום נשימה בשינה.

5) אם כל זה לא עוזר, אז בעקרון יש פתרונות כירורגיים (הסרת רקמה או שינוי מבנה) -אינני יודע אם זה מיושם בארץ.

הערה : זהו סיכום של מאמר מאתר רפואי בשם UPTODATE המתייחס לפתרונות המומלצים בארה"ב. ישנם פתרונות שאינני בטוח שמיושמים בארץ.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

שרשור שמגיע במקום.

יש לי תהיה - אחת לאיזה ככה (קורה פעם במס' חודשים) אני מתעורר עם חך נפוח. נפוח ברמה שהוא פיזית מתחכך עם החלק האחורי של הלשון. לוקח לו מס' שעות עד יממה לחזור למימדיו הרגילים.
כשהוא נפוח התחושה היא לא הכי נעימה ; זה לא כואב, אבל בליעה ונשיפת אוויר מהחלק הפנימי של הגרון מרגישות מוזר ולא טבעי.
זוגתי לימים היתה סובלת מהנחירות שלי בקטע אחר, לי אין עצבים ללכת לבדוק את הנושא לעומק כי FOREVERALONE וכאלה. תוהה אם אלו מכם בשרשור שאובחנו עם דום נשימה חוו את התופעה הזו גם כן. אני משער שהנפיחות/בצקת בחך נובעת כתוצאה מהעניין הזה.

אפשר לומר שבמשך יותר משלוש שנים השינה הרציפה שלי אורכת כ 4 שעות לכל היותר ובמהלך היום אני די גמור.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

כ-20% מהגברים סובלים מ-sleep apnea, זה מצב בו יש הרבה הפסקות נשימה במהלך השינה ונחירות הן סממן (כמו גם משקל עודף וכו'). מקור הבעיה בכך ששרירי החך נחלשים ואינם מסוגלים להחזיק את קנה הנשימה פתוח במהלך השינה. לאדם רגיל יש עד 5 הפסקות נשימה בשעה כשאר מעל 30 בשעה זה מצב קשה (הגוף לא ישן ועייפים כל הזמן).

הפתרון: ללכת לקופ"ח ולבקש תור למעבדת שנה (זה לוקח ים של זמן. אפשר בפרטי וזה מקצר). במעבדה אתם תישנו לילה עם מסכה ומכשיר CPAP שיזרים לכם בלחץ אויר ולמעשה ישמור את הקנה פתוח. אחרי זה המעבדה תסכם את הממצאים ורופא שינה ימליץ אם אתם צריכים מכשיר CPAP. הקופות בגדול מכסות דרך המושלם כ-80% ממכשיר כזה כל 5 שנים. 

מוזמנים לפנות אלי בפרטי אם רוצים.

עריכה אחרונה על ידי G. P. Magnus
טעות כתיב
  • רעיון טוב! 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

דרך אגב, בדיקת השינה לא חייבת להערך במעבדה, קיים מיכשור שמותקן על ידי צוות המעבדה בבית הנבדק ומאפשר בדיקה בבית.

מרפאות שינה יש היום בהרבה מקומות. דומני שיש צורך בהפניה של רופא א.א.ג. או נאורולוג, אבל הנהלים האלה משתנים חדשות לבקרים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא ברורה לי סיבת הנחירות שכפי הנראה אם הוא / אשתו מתמודדים כ''כ הרבה שנים עם הבעיה

אז צריך להיות כיוון התחלתי של סימטום הבעיה.

מכל מקום אשתי בצעירותה עד קצת אחרי החתונה נחרה בלילה וגם הרגשתי כאילו היא משתנקת בשינה,

בד''כ רק כאשר ישנה על הגב. מומחה אאג מצא לא פוליפים באף ושילבנו גם ניתוח קוסמטי (היתה לה מחיצת אף שבורה גם)

ומאז יש שיפור ניכר.

יתכן שמדובר בבעיה זהה כי הרופא אמר שזה מאד נפוץ.

• תוכן חדש...