Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניה של ואגית עם מנוע 1.4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת לא היו שרשורים כאלה… יתכן ויש בעיות ידועות או רכיבים שנותים להכשל אך אין זה שונה מכל מנוע אחר, בטח אחד מורכב יחסית עם טורבו, אינטרקולר והזרקה ישירה. 

לעניות דעתי להחליף שרשרת טיימינג אחרי 120 אלף ק״מ זה לא בעיה. 

בכל מקרה אני הייתי קונה רכב עם המנוע הזה שוב בלי התלבטות, בטח כזה שטופל לפי הספר בשמנים איכותיים. 

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם
לפני 50 דקות, Gavrik כתב:

להתכחש לבעיות האלו כשיש כ"כ הרבה עדויות ומקורות מידע שמצביעים עליהן זה כמו להתכחש לביות עם רצועת הטיימינג בPURETE

השוואה לא במקום. רון (ממוסך רון) גם התייחס בעבר לכך שבמנוע 1.4 טורבו לא היו בעיות במערכת התזמון. יש המון מידע על המנועים הללו בארץ. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

גם אחד ממוסכי הצרפתיות בארץ אמר שאם מטפלים בשמן בתקן הנכון 2297 אז אין בעיות עם הטיימינג, אז אמר. 

לא חסר עדויות בארץ לבעיה המדוברת
http://www.vagit.co.il/forum/viewtopic.php?f=18&t=17311
http://www.vagit.co.il/forum/viewtopic.php?f=18&t=12992&start=15

עם כל הכבוד רק אתם ומוסך רון טוענים שאין שום בעיה בשרשרת התזמון של ה1.4 TSI, כאשר בערך כל מקור טכני אחר באינטרנט ועשרות\מאות עדויות מצביעות אחרת. 
תסלחו לי אבל אני חולק על דעתכם.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם (נערך)
לפני שעה, Gavrik כתב:

לא חסר מקורות מידע שמצביעים על בעיות שרשרת תזמון של הEA111 1.4 וגם של ה1.6FSI שהזכרת.

כתבה טכנית מקיפה על בעיות ותקלות של ה1.4 TSI נושא השרשרת מפורט שם:
https://vagdrive.com/threads/vsjo-o-dvigateljax-1-4-tsi-ea111-caxa-caxc-cfba.1101/
בתגובות תוכל למצוא גם לא מעט תגובות מאנשים שסבלו מבעיות כאלו.

גם כן יש לא מעט עדויות ותגובות כאן:
https://vagdrive.com/threads/zamena-cepi-grm-na-dvigatele-1-4-tsi-ea111.250/

ולקינוח אחד מהערוצים הטכניים האהובים עלי ביוטיוב שמפרקים מנועים ומספרים על מנועים:
מנוע ה1.6FSI מוזמן להדליק תרגום לאנגלית ולהעביר ל7:20

מנוע ה1.4 TSI מוזמן לדלג ל10:20

להתכחש לבעיות האלו כשיש כ"כ הרבה עדויות ומקורות מידע שמצביעים עליהן זה כמו להתכחש לביות עם רצועת הטיימינג בPURETECH.
אגב יכול להיות שאנחנו תופסים את המונח "בעיות" בצורה שונה... אם המנגנון הזה כ"כ טוב ועמיד אפשר לשאול למה פירקת כמה וכמה כאלו?

תגיד, נגעת פעם בשרשרת טיימינג? או שאתה יודע רק לחפש בגוגל "1.4 tsi chain problems" ?

אני יכול למצוא לך בגוגל תקלות על כל רכיב ברכב, זה לא אומר שום דבר. 

ורון הוא אוטוריטה, עברו אצלו מנועים כאלו יותר ממה שאתה יכול לספור, חבל שהוא ועוד הרבה מומחים כבר לא כותבים כאן, בעיקר בגלל ויכוחי סרק עם גולשים שמבינים כלום ושום דבר.

עריכה אחרונה על ידי teyal
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

א. נחמד מאוד שאנחנו מגיעים לרמה האישית, זאת לא הרמת דיון שהייתי מצפה מחברי הפורום
ב.ברגע שאתה מחפש 1.4 TSI EA111 ובשלושת-עשרות הקישורים הראשונים שמופיעים בגוגל מספרים דבר ראשון על בעיות שרשרת התזמון זה כן אומר משהו.
ג.לא נגעתי בחיי בשרשרת תזמון, וזה גם לא רלוונטי כי ניסיון של אדם אחד שפירק-הרכיב אפילו 10 שרשראות כאלו אין מובהקות סטטיסטית. אבל למאות עדויות על בעיות כבר יש ערך כלשהו.
ד. עדיין לא ענית למה פירקת כמה וכמה שרשראות כאלו?

אני סיימתי עם הדיון הסתמי הזה,נסכם בכך ש3 חברי פורום טוענים שהם והמוסך המומחה שלהם אומרים שאין בעיה בטיימינג אבל מאות עדויות ועשרות מקורות טכניים אחרים מצביעים על כך שכן יש בעיה בטיימינג.
אולי אני טועה אולי אני צודק אבל שכל אחד יעשה את החושבים שלו ויבחר למה הוא רוצה להאמין בעצמו.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם (נערך)

1. תודה לעוזרים . הנקודה ברורה . 

2. לא התכוונתי שזה יתפתח לוויכוח בין גולשים . 

3. מבחינתי אפשר לנעול את השרשור , המטרה היתה רק לוודא שאין כשלים מיוחדים מעבר למה אני כבר יודע וקראתי . מבחינתי אם הקניה תצא לפועל להחליף שרשרת תזמון כל 100k ואת השסתום שקר כלשהו בסכום של 750 שח זה לא דיל ברייקר .

עריכה אחרונה על ידי nepet

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
לפני 12 שעות, shakedi כתב:

מנסיון של מעל שנתיים ו50k ק״מ עם A1 עם המנוע המדובר אני ממליץ בחום. 

יתכן והדגם עם ה-125 כ״ס עדיף אבל ה-122 מנוע אמין. 

אני החלפתי באופן יזום את קיט הטיימינג ב110k ק״מ עקב רשרושים בהתנעה קרה שנפתרו כמובן.

ד״א בנוגע למשאבת המים, מדובר בחלק זול למדי שעלה כ750 שח להחלפה במוסך רון. 

אצלי אין אכילת שמן כלל, והרכב מרגיש חזק וחסכוני בדלק. 

לסיכום ממליץ ולא רואה סיבה להעדיף באופן מובהק את הדגם עם ה125 כס. 

איזו שנה האאודי שלך? 

ואיך עלויות האחזקה שלה (דלק, ביטוח, טיפולים) לעומת רכב עממי כמו פולקסווגן/סיאט?

Mazda 3 2.0L, 2016 

• תוכן חדש...