Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הטנקים באמת יהיה מעניין לראות סטטיסטיקה אמיתית כמה הם שורדים בקרב לפני שהם ננטשים בעקבות פגיעות מרובות של רחפנים. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לפני 14 שעות, garicho כתב:

Srsly?

כדי לכבוש ולשלוט בשטח אתה צריך חיילים על הקרקע. במיוחד כאשר מדובר בשטח גדול.

יש סיבה למה צה"ל צריך להיכנס קרקעית ללבנון, למרות הפצצות מאסיביות מהאוויר ומהקרקע.

כנ"ל לגבי עזה, שגם אחרי שנה של הפצצות, עדיין נדרשות פעולות קרקעיות, ולא רק בגלל תשתית התת-קרקע.

פורסם

בתור גולנצ'יק לשעבר אני בטח לא מזלזל בחשיבותו של חי"ר. אבל תפסיק לעשות לעצמך בושות, אדיף שתוותר.

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

כדי לכבוש ולשלוט בשטח אתה צריך חיילים על הקרקע. במיוחד כאשר מדובר בשטח גדול.

יש סיבה למה צה"ל צריך להיכנס קרקעית ללבנון, למרות הפצצות מאסיביות מהאוויר ומהקרקע.

כנ"ל לגבי עזה, שגם אחרי שנה של הפצצות, עדיין נדרשות פעולות קרקעיות, ולא רק בגלל תשתית התת-קרקע.

מסכים ב-100%. אבל מה הקשר בין מה שכתבת פה לבין הפצצות ממטוסים או טנקים לא ממש עוזרים כשיש לך חזית שנפרשת על פני עשרות או מאות קילומטרים.

?

פורסם
לפני 4 שעות, mikyl כתב:

בתור גולנצ'יק לשעבר אני בטח לא מזלזל בחשיבותו של חי"ר. אבל תפסיק לעשות לעצמך בושות, אדיף שתוותר.

אדיף שטשב בשקת.

לפני 3 שעות, garicho כתב:

מסכים ב-100%. אבל מה הקשר בין מה שכתבת פה לבין הפצצות ממטוסים או טנקים לא ממש עוזרים כשיש לך חזית שנפרשת על פני עשרות או מאות קילומטרים.

?

זה בדיוק הקשר. להראות שלרוסיה יש פי 10 מטוסים או פי 20 טנקים, לא רלוונטי לסוג הלחימה כרגע. מה שרלוונטי זה מספר החיילים על הקרקע, והוא לא שונה בצורה קיצונית.

כשיש לך מאות קילומטרים של שטחי לחימה/חיכוך, טנקים ומטוסים יעזרו רק למקרים נקודתיים, ריכוך מקדים וכדומה.

בסוף, מה שמנצח על הקרקע זה חי"ר. 

שלא לדבר על כך שזה הרבה יותר זול ו"הגיוני", מבחינת ניצול משאבים, להשתמש בחיילי חי"ר ולא בטנקים או מטוסים יקרים.

• רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

אדיף שטשב בשקת.

.

יש בין חברי הפורום מי שעברית אחנה שפת אימו, יש דיסלקטיים/דיסגרפיים ויש כאלה שסתם לא גדלו עם מקלדת ביד.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 28 דקות, gadik6 כתב:

זה בדיוק הקשר. להראות שלרוסיה יש פי 10 מטוסים או פי 20 טנקים, לא רלוונטי לסוג הלחימה כרגע. מה שרלוונטי זה מספר החיילים על הקרקע, והוא לא שונה בצורה קיצונית.

כשיש לך מאות קילומטרים של שטחי לחימה/חיכוך, טנקים ומטוסים יעזרו רק למקרים נקודתיים, ריכוך מקדים וכדומה.

שלא לדבר על כך שזה הרבה יותר זול ו"הגיוני", מבחינת ניצול משאבים, להשתמש בחיילי חי"ר ולא בטנקים או מטוסים יקרים.

תגיד, יצא לך להיות בקרב? אני חושב שלא היית כותב את זה אם באמת היית בלחימה אי פעם, כי מה שכתבת פה כל כך מופרך שקשה לי להתחיל לענות על זה. בלי שום קשר למצב בין רוסיה לאוקראינה, אגב. זה הרבה לפני זה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 57 דקות, gadik6 כתב:

ךםך מה קראתי עכשיו

פורסם (נערך)
לפני כשעה, gadik6 כתב:

אדיף שטשב בשקת.

הטעות העיקרית שלך היא שאתה מחלק בנקודה הזו בין חי"ר לשיריון. שניהם חיילות מתמרנים, כל אחד לייעודו הוא.

עריכה אחרונה על ידי taranta
פורסם
לפני 31 דקות, garicho כתב:

תגיד, יצא לך להיות בקרב? אני חושב שלא היית כותב את זה אם באמת היית בלחימה אי פעם, כי מה שכתבת פה כל כך מופרך שקשה לי להתחיל לענות על זה. בלי שום קשר למצב בין רוסיה לאוקראינה, אגב. זה הרבה לפני זה.

זה כבר ברגיל שכשאין מה לענות אז מתחילים לחרטט או להתייחס לגופו של כותב.

אתה השתתפת בקרבות באוקראינה?   אה לא, אז מעניין שזה לא מונע ממך לספר מה מישהו יודע או לא יודע על מה שהולך שם מבחינת לחימה, טקטיקות ועוד.

לשאלתך - במילואים כבר קרוב לחצי שנה, בצפון, אז תרשה לי לנחש שאני יודע קצת יותר ממך על לחימה.

פורסם
לפני 22 שעות, gadik6 כתב:

הנה גם אני יכול (המספרים לאילוסטרציה בלבד):

מטוסי קרב ישראל - 300

מטוסי קרב חמאס - 0

טנקים ישראל - 100

טנקים חמאס - 0

צוללות ישראל - 9

צוללות חמאס - 0

מדברים פה על לחימה קרקעית ושטח עצום. ישראל מפציצה מעל שנה בעזה, ועדיין יש מה להשמיד, כנ"ל לגבי דרום לבנון. אז עכשיו תכפיל את זה פי 1600 (זה יחס השטחים בין אוקראינה לעזה).

אתה באמת חושב לפני שאתה רושם דברים?

עם כל ה"קושי" של ישראל, יש מצב שבו חמאס או חזאבללה מנצח את המערכה? 

עזוב, האם אתה חושב שהמצב שם עכשיו איכשהו שווה לאזרחים?

גם אם ישראל לא תצא משם 100 שנה, הם כולם הפסידו כבר מזמן.

ועכשיו לאוקראינה.

האם אתה רואה אותם כובשים מחדש את השטחים שרוסיה כבשה, כולל דונבס וכלל קרים?

אני לא רואה מצב כזה.

הכי קרוב לשם הם היו עוד ב 2022 חצי שנה לתוך תחילת הלחימה, וכשפוטין עוד הציע להתחיל לדבר על הסכם הם אמרו שהם ימשיכו לכיבוש קרים ובלעדיו אין על מה לדבר.

פוטין יוריד עליהם אטום לפני שדבר כזה יקרה.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

להראות שלרוסיה יש פי 10 מטוסים או פי 20 טנקים, לא רלוונטי לסוג הלחימה כרגע. מה שרלוונטי זה מספר החיילים על הקרקע, והוא לא שונה בצורה קיצונית.

חשבת פעם להיות בדרן?

ארטילריה תמיד הייתה מלכת הקרב.

ציטוט

עוצמתה והשפעתה של הארטילריה על שדה הקרב המודרני נרחבת ומעריכים כי בין 50% ל-80% מכלל ההרוגים במלחמות המאה ה-20 מצאו את מותם כתוצאה מפגיעת אש ארטילרית.[1] תפקידיה של הארטילריה בשדה הקרב מגוונים וככללו של דבר מהווה הארטילריה יחד עם חיל האוויר את עיקר מאמץ האש במלחמה.

https://he.wikipedia.org/wiki/ארטילריה

לופטוואפה ושריון הבטיחו לגרמנים את כל הנצחנות שלהם בשנים הראשונות של WWII. ח"א וחיל התותחנים כתשו את השטח לפני שצה"ל נכנס לעזה וללבנון. טנקים פותחים את הדרך ומלווים צמוד את חי"ר בלחימה. 

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Ooga כתב:

אתה באמת חושב לפני שאתה רושם דברים?

עם כל ה"קושי" של ישראל, יש מצב שבו חמאס או חזאבללה מנצח את המערכה? 

עזוב, האם אתה חושב שהמצב שם עכשיו איכשהו שווה לאזרחים?

גם אם ישראל לא תצא משם 100 שנה, הם כולם הפסידו כבר מזמן.

ועכשיו לאוקראינה.

האם אתה רואה אותם כובשים מחדש את השטחים שרוסיה כבשה, כולל דונבס וכלל קרים?

אני לא רואה מצב כזה.

הכי קרוב לשם הם היו עוד ב 2022 חצי שנה לתוך תחילת הלחימה, וכשפוטין עוד הציע להתחיל לדבר על הסכם הם אמרו שהם ימשיכו לכיבוש קרים ובלעדיו אין על מה לדבר.

פוטין יוריד עליהם אטום לפני שדבר כזה יקרה.

לא ממש הבנתי אז מה אתה בא אליי בטענות.

כל מה שרשמת די זהה למה שאני טוען - לאוקראינה אין סיכוי לשחרר שטחים.

לגבי ישראל - אני ממש לא טוען שחמאס או חיזבאללה יכולים לנצח. זה היה רק דוגמה כדי להראות ששדה קרב זה מקום קשה, וגם מול ארגון טרור דוגמת חמאס, שאין לו רק"מים, חיל אוויר או ציוד מתקדם, והוא נמצא בשטח מוגבל ומצומצם יחסית, הלחימה היא קשה כשאתה זה שנכנס לשטח ויוזם/תוקף.

לפני כשעה, mikyl כתב:

חשבת פעם להיות בדרן?

ארטילריה תמיד הייתה מלכת הקרב.

https://he.wikipedia.org/wiki/ארטילריה

שמע אתה ליצן.

עכשיו טנקים זה ארטילריה?   מי דיבר על ארטילריה בכלל?

מקווה שאתה יודע לפחות שתומ"ת זה לא טנק, ולהיפך.

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

לא ממש הבנתי אז מה אתה בא אליי בטענות.

לא מבין מהי מהות הדוגמא אם אתה חושב שלאוקראינה אין סיכוי..

פורסם
לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

שמע אתה ליצן.

עכשיו טנקים זה ארטילריה?   מי דיבר על ארטילריה בכלל?

טנקים זה לא ארטילריה. יחס בארטילריה (סה"כ) רוסיה/אוקראינה הוא 2217/14564 ולפי ההיגיון שלך גם הוא לא רלוונטי  כי "להראות שלרוסיה יש פי 10 מטוסים או פי 20 טנקים, לא רלוונטי לסוג הלחימה כרגע. מה שרלוונטי זה מספר החיילים על הקרקע, והוא לא שונה בצורה קיצונית" 😂

לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

מקווה שאתה יודע לפחות שתומ"ת זה לא טנק, ולהיפך.

כן, אני יודע מה זה תומ"ת. היו מגבים אותנו בטיולי לילה בלבנון לפני שאתה נולדת. מנסה לנחש איפה שירת בצבא כי שטויות שאתה כותב ...

• תוכן חדש...