Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבה מ-2018 שעוסקת בעסקת נק"ל מ-2008. לא כל כך רלוונטי ל-2022.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Coro כתב:

לתומכי פוטין טוענים שמטרת פלישה רוסית היא דה-נאציפיקציה של אוקראינה. אלקסי מלצ'קוב מקבוצת ווגנר שנלחם קודם בדונבאס ואחר כך השתתף בפלישה. בתמונה ראש אדמיניסטרציה של קרים אקסיונוב מעניק לו ציון לשבח.

Алексей Мильчаков.jpeg

Алексей Мильчаков1.jpg

פורסם
לפני 4 שעות, mikyl כתב:

לתומכי פוטין טוענים שמטרת פלישה רוסית היא דה-נאציפיקציה של אוקראינה. אלקסי מלצ'קוב מקבוצת ווגנר שנלחם קודם בדונבאס ואחר כך השתתף בפלישה. בתמונה ראש אדמיניסטרציה של קרים אקסיונוב מעניק לו ציון לשבח.

Алексей Мильчаков.jpeg

Алексей Мильчаков1.jpg

יש פה מישהו בכל הדיון הזה שבאמת חושב שזו המטרה של פוטין? זה שאנחנו נגד שליחת נשק לאוקראינה לא אומר שאנחנו מאמינים לתעמולה זולה של רודן סוג ג'.

פורסם (נערך)

גם אם וכאשר אוקראינים ינצחו במלחמה, המצב שלהם כנראה יהיה עדיין יותר גרוע משל רוסיה.

אם ברוסיה היו תקופות של גידול אוכלוסין מאז 1991, באוקראינה היה כל הזמן גידול שלילי, והדובדבן בקצפת היה אובדן של 20% מהאוכלוסיה ב2022.

אם לא יהיה שינוי דרסטי בקצב גידול אוכלוסין, תוך 50 שנה לא יהיה מספיק רוסים ואוקראינים אתניים כדי לאכלס את המדינות האלה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 8 שעות, fatboy1340 כתב:

וכך זה נראה מהצד שמפורסם בספרי היסטוריה שנכתבו ע"י אנשים שלא דרכו בבריה"מ מעולם. רדיפות של יהודים בשל יהדותם היו תופעה חולפת (לדוגמה - שר הפנים אבקומוב שהיה ידוע בקו מדיני שאינו תומך ביהודים, בסופו של דבר הואשם בגין היותו משת"פ של הציונים והוצא להורג זמן קצר לאחר מות סטאלין). משפט רופאים - לאחר מות סטאלין כולם שוחררו. גירוש יהודים אף פעם לא היה. בהחלט הייתה תקופה מאוד לא יציבה בשנות ה50 ותחילת ה60 בשל מלחמה על שלטון בריה"מ. מה לעשות שיהודים היו חלק ממנה.

בנוגע לבירובידג'ן - תקרא קצת אודות חבל ארץ הזה ותחזור לעדכן. 

בנימה אישית - חמותי ילידת בירובידג'אן מאז שנת 50. דברים שהיא מספרת ממקור ראשון, שונים מהותית ממה שציינת כ"עובדות היסטוריות".

סבא שלי ,מהנדס במקצועו ,היה סוכן סמוי בקג"ב בתחילת שנות 60, דווקא בשל היותו יהודי.

הנקודה היא שברה"מ הצביעה כפי שהצביעה מתוך מחשבה מדינית מסויימת, ואחרי שהבינו שהכיוון פה אחר, יצא המרצע מן השק.

לא כתבתי שהיה גירוש, כתבתי שגירוש כזה כנראה היה באופק, ולמרבה המזל ירד מהפרק לאחר התפגרותו של סטלין.

אם אתה מתכוון לזה שבירובידג'ן הוכרז מחוז אוטונומי יהודי הרבה לפני כן, זה לא חדשות בשבילי.

הוריי ילידי ברה"מ וחיו בה מחצית מחייהם, רק בצד השני שלה, זה שחמותך שגדלה בבירובידג'ן חוותה את הדברים אחרת מהוריי גם לא מפתיע אותי.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, fatboy1340 כתב:

רדיפות של יהודים בשל יהדותם היו תופעה חולפת

חחח מה?

עד עכשיו יש רדיפת יהודים גם באוקראינה וגם ברוסיה, זה די מושרש בעמים האלה.

סבא שלך שהיה סוכן בקגב כיהודי היה או מקרה סופר דופר אולטה חריג, או שרצו לשלוח אותו למשימת התאבדות..

אנשים אפילו לאוניברסיטה לא התקבלו בגלל שהיו יהודים.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, MostlyWicked כתב:

יש פה מישהו בכל הדיון הזה שבאמת חושב שזו המטרה של פוטין? זה שאנחנו נגד שליחת נשק לאוקראינה לא אומר שאנחנו מאמינים לתעמולה זולה של רודן סוג ג'.

אני בטוח שכן. אתה מזלזל בהשפעת תעמולה רוסית. רוב חברות של אשתי מרוסיה יותר לא מדברות איתה. ואלה שכן זאת וויכוחים וצעקות בלי סוף. רוב הרוסים מאמינים שהם נלחמים בפשיסטים. כאן בדיון? אם יש לך רצון, כוח וזמן תעבור על השרשור ותגלה אנשים שאומרים בדיוק אותו דבר. לפי הסקר שראיתי 10% מישראלים תומכים ברוסיה. 

פורסם

חצי מהמשפחה שלי בטוחה שכל אוקראיני קם לשירי המנון נאצים, מצדיע זיגה בבוקר והורג ילדים רוסים בשביל הפאן.
אבא שלי ניסה לשכנע אותי שאוקראינים נאציים על ידי חזרה על כל מיני משפטים כמו "кто не скачет тот москаль" מיותר לציין שהייתי 3 פעמים באוקראינה ופעם ראשונה ששמעתי את המפשטים האלו הייתה ממנו... אבל הוא כל החיים ניכן בגזענות סובייטית קלה כלפי אוקראינים ( "חוחלי אוהבי סאלה וכו...") ולא מבין מה לא בסדר בזה...

פורסם
לפני 8 שעות, mikyl כתב:

לפי הסקר שראיתי 10% מישראלים תומכים ברוסיה

מה אחוז הישראלים שהם עולים מרוסיה והם מעל גיל 40?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 31 דקות, Gavrik כתב:

חצי מהמשפחה שלי בטוחה שכל אוקראיני קם לשירי המנון נאצים, מצדיע זיגה בבוקר והורג ילדים רוסים בשביל הפאן.

אה אז זה לא חברי השירשור הזה אלא המשפחה שלך.

גם ההכי ''קיצוני'' פה בדעותיו נותן ארגומנטציה הרבה יותר מפורטת מ'לשחרר מהנאצים'. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 36 דקות, farkash7 כתב:

מה אחוז הישראלים שהם עולים מרוסיה והם מעל גיל 40?

76% מציבור היהודי תומכים באוקראינה ו-10% ברוסיה. אין הבדל משמעותי בין ילידי הארץ ועולי ברה"מ לשעבר. בקרב ערבים 41% תומכים באוקראינה ו-35% ברוסיה. לא ראיתי התייחסות לגיל, אבל אשתי כבר בפנסיה ואני עוד מאט. כל הקרובים שלי בארץ שהם בארך באותו גיל בצד של אוקראינים (אף אחד מהם לא יליד אוקראינה).

לפני 8 דקות, David32 כתב:

גם ההכי ''קיצוני'' פה בדעותיו נותן ארגומנטציה הרבה יותר מפורטת מ'לשחרר מהנאצים'. 

זאת הייתה הארגומנטציה העיקרית בנאומו קרוב לשעה של פוטין עם פתיחת המלחמה. זה מה שאומרים היום רוב הרוסים שאני שומע. איזה עוד טיעונים ישנם אצל תומכי פוטין? איזה ארגומנטציה מפורטת הציגו תומכי פלישה רוסית בדיון?

• תוכן חדש...