Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Gavrik כתב:

כן בואו ניקח אוכלוסיה מוחלשת, נבודד אותה משאר האוכלוסיה באיזה חור שאף אחד לא רוצה לגור בו כדי שיעבדו בעבודות שאף אחד לא רוצה לעבוד בהן.

בארה"ב זה נקרא גטו, זה מודל עם חשיבה לטווח הקצר בלבד. זה גם מה שעשו לאטיופים כשהם עלו לארץ, במקום לדחוף אותם להשתלב בחברה בידדו אותם בערים/שכונות נפרדות מה שכמובן יצר פער חברתי של קהילה חלשה ומבודדת עם בעיות של אלימות ופשיעה.

עולים חדשים צריך לפזר ולאכלס בין הצברים ולתת להם דחיפה להשתלב ולא לנצל אותם ככוח אדם סוג ז'

זה מה שמדינת ישראל עשתה מאז ומעולם - לאוכלוסיות מסוימות

• אהבתי 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא רק במדינת ישראל, בכל מקרה מדובר במדיניות קליטה כושלת בהתחלה עם עולי ארצות ערב ואחר כך עם עולי אתיופיה.
מצחיק לחשוב שהעליות שהצליחו להשתלב בחברה אלו דווקא העליות שהמדינה פחות "עזרה" להן, העזרה של המדינה מצד אחד מספקת לך נחיתה רכה אך מצד שני שומרת אותך בקהילה קטנה וסגורה ולא מאפשר לך להיחשף ולהשתלב בתרבות המקומית.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

צריך להבחין בין שתי אוכלוסיות:

עולים - צריכים לקבל יחס כמו שמקובל לתת לעולים ב-2022, וסביר שאחוז גבוה יתרום לחברה ולכלכלה. תמיד יהיו אלה שלא יקלטו וכאלה שישתמשו בישראל כמקפצה בדרך לקנדה/ארה"ב/אוסורליה, אבל בגדול תהיה תרומה.

אוכלוסיה אחרת היא זו שאינה זכאית להתישב בישראל - את אלה אפשר לישב במקלטים זמניים עד שימשיכו בדרכם. כאן הדגש צריך להיות ארעיות, אבל תנאי חיים סבירים, גם אם מדובר במתקן שאינו של קבע.

חבל שהחוצץ בין האוכלוסיות האלו בשנת 2022 זה יהדות. כאילו שאין נוצרים ששווה לשמור עליהם ויהודים זבל.

• אהבתי 2

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

כן בואו ניקח אוכלוסיה מוחלשת

מה זה ״מוחלשת״?

מי החליש אותה?

לפני שעתיים, Gavrik כתב:

בארה"ב זה נקרא גטו, זה מודל עם חשיבה לטווח הקצר בלבד. זה גם מה שעשו לאטיופים כשהם עלו לארץ, במקום לדחוף אותם להשתלב בחברה בידדו אותם בערים/שכונות נפרדות מה שכמובן יצר פער חברתי של קהילה חלשה ומבודדת עם בעיות של אלימות ופשיעה.

קודם כל, אני לא יודע אם לנתק את האתיופים מהקהילה ולפזר אותם, זה נכון. יש לזה את הבעיות שלו ולחיים בתוך הקהילה שלך יש את היתרונות שלה. 

אני גם רוצה להזכיר שהעולים מאתיופיה, בחלקם, עלו מאיזורים נידחים. לא היתה להם השכלה, לא ידעו קרא וכתוב.... הם עלו כשהם בפער עצום מהעולם אליו הם הגיעו.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 19 דקות, Gavrik כתב:

לא רק במדינת ישראל, בכל מקרה מדובר במדיניות קליטה כושלת בהתחלה עם עולי ארצות ערב ואחר כך עם עולי אתיופיה.
מצחיק לחשוב שהעליות שהצליחו להשתלב בחברה אלו דווקא העליות שהמדינה פחות "עזרה" להן, העזרה של המדינה מצד אחד מספקת לך נחיתה רכה אך מצד שני שומרת אותך בקהילה קטנה וסגורה ולא מאפשר לך להיחשף ולהשתלב בתרבות המקומית.

זה לא רק ארצות ערב, זה גם עמים אירופאים "פחות נחשבים" (רומנים, בולגרים למשל).

והמדינה גם לא עזרה אז - אלא השתמשה באנשים "פחות נחשבים" כסוג של בשר תותחים - ושיכנה אותם במה שנקרא אז "עיירות ספר" (במילים אחרות עיירות גבול) בזמן הסתננויות פדאיון ושות'.

זה באופן דיי מילולי להשתמש באזרחים "פחות נחשבים" כמגן אנושי לאזרחים אחרים, "יותר נחשבים".

באחד הפרוטוקולים אפילו נאמר במפורש שלעיירות ספר אי אפשר לשלוח עולים ממדינות אירופיות כאלה ואחרות - כיוון שהם לא יקבלו את זה ויאמרו לבני משפחתם שנשארו באירופה - לא לעלות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

כן בואו ניקח אוכלוסיה מוחלשת, נבודד אותה משאר האוכלוסיה באיזה חור שאף אחד לא רוצה לגור בו כדי שיעבדו בעבודות שאף אחד לא רוצה לעבוד בהן.

זה הרי עבד כל כך נפלא בשנות ה-50.

פורסם

אני בעד אחיות ורופאות אוקראיניות, יש לנו מחסור ענק :-)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 22 דקות, falou כתב:

מה זה ״מוחלשת״?

מי החליש אותה?

קודם כל, אני לא יודע אם לנתק את האתיופים מהקהילה ולפזר אותם, זה נכון. יש לזה את הבעיות שלו ולחיים בתוך הקהילה שלך יש את היתרונות שלה. 

אני גם רוצה להזכיר שהעולים מאתיופיה, בחלקם, עלו מאיזורים נידחים. לא היתה להם השכלה, לא ידעו קרא וכתוב.... הם עלו כשהם בפער עצום מהעולם אליו הם הגיעו.

בעיקר המדינה.

כן עלו בפער עצום אבל זה דברים שאפשר להגבר עליהם, לא שחיים בקהילות סגורות עוזרים איכשהו להתמודד עם הבעיות האלו, רוב ההורים של חברי האתיופים לא יודעים עברית וגם עולים מבוגרים רבים מברית המועצות שנשארו בשכונה+עבודה דוברת הרוסית הקטנה שלהם גם לא יודעים עברית. 
מצד שני כל מי שנאלץ להתערבב התחיל לדבר עברית תוך שנה-שנתיים ותוך חמש+ כבר ידע לדבר עברית שוטפת הצליח יותר.

החיים בתוך קהילה בעיקר מספקים לעולים החדשים ולמקומיים נוחות לטווח הקצר, העולים החדשים מקבלים קהילה נוחה שדוברת את השפה שלהם וחולקת את התרבות איתם והמקומיים שלא רוצים לראות בנוף של השכונה שלהם אנשים מתרבות אחרת מקבלים שקט נפשי.

אך מצד שני בטווח הארוך בדורות הבאים של הקהילות הסגורות הם מבינים שהם סגורים ומבודדים ומרגישים מקופחים חסרי הזדמנויות וחסרי יכולת להשתלב בחברה (ובצדק) מה שיוצר בעיות אלימות פשיעה ומגדיל עוד יותר את הקרע החברתי.

פורסם
לפני 59 דקות, falou כתב:

מה זה ״מוחלשת״?

מי החליש אותה?

במקרה הזה, פוטין

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא מבין לה הפליטים הלא יהודים צריכים להגיע לארץ ישראל ולא למדינות שיש להם גבול עם אוקראינה ויכולת לקלוט הרבה יותר פליטים.

מה זה תוכנית כבקשתך ?

איזה כייף לי :)

פורסם

ההערכות הן ש2 מיליון אנשים ברחו מאוקראינה. בישראל נמצאים היום 15-16,000 אוקראינים.

...

אין דבר מביך יותר בעולם מיהודים מאה שנה פחות אחרי מלחמת העולם השניה מסבירים למה תמיד מישהו אחר צריך לקבל פליטים לא יהודים ולא ישראל.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 20 דקות, מרק10 כתב:

לא מבין לה הפליטים הלא יהודים צריכים להגיע לארץ ישראל ולא למדינות שיש להם גבול עם אוקראינה ויכולת לקלוט הרבה יותר פליטים.

מה זה תוכנית כבקשתך ?

למה אתה חושב שהם לא עושים את זה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

החדשות עברו למתכונת המשעממת והנוראית של פרסומות ובין לבין קצת חדשות, איפה הכתבים מהשטח? נגמרה המלחמה? לא ראיתי היום עדכון אחד לגבי מה קרה בשטח רק פליטים פליטים פליטים..

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם
לפני 22 דקות, יבגניפ כתב:

ההערכות הן ש2 מיליון אנשים ברחו מאוקראינה. בישראל נמצאים היום 15-16,000 אוקראינים.

...

אין דבר מביך יותר בעולם מיהודים מאה שנה פחות אחרי מלחמת העולם השניה מסבירים למה תמיד מישהו אחר צריך לקבל פליטים לא יהודים ולא ישראל.

בכדי לשמור על הצביון היהודי של מדינת ישראל.

אותי זה לא מביך לכתוב את זה.

• אהבתי 3

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 31 דקות, מרק10 כתב:

מה זה תוכנית כבקשתך ?

ישראל חתומה על אמנת הפליטים של האום ולמעשה הייתה אחת היוזמות והמנסחות שלה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...