Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, אורח לרגע כתב:

רק שאתה כצרכן לא מקבל סחורה טובה. אנשים הולכים לרמי לוי וקונים עגבניות שרוססו בחומרים שיכולים לגרום סרטן לג'וקים, סחורה שמיוצרת בירדן ובעזה בלי שום פיקוח- העיקר שזה זול.

תכניסו למשוואה שלכם עוד נתון- כמה עולה לגדל את הפירות והירקות תחת פיקוח, באדמה לא מורעלת, עם חומרים שלא יצמיחו לנכדים זנב. אבל היי, את מי זה מעניין? עגבנייה היא עגבנייה, העיקר לשלם פחות.

לבריאות.

תקראו את זה עוד כמה פעמים. ואז שוב. אנחנו מגדלים פטריות וביצים, מזמין כל אחד ואחת לבוא לראות מה נכנס לאדמה/אוכל. הכל עם תקנים מחמירים, בלי חומרים כאלה ואחרים שיצאו מהחוק (בצדק)
רק אנחנו ואירופה. נראה לכם שבעזה/טורקיה/רוסיה מעניין מה לשים לכם בירקות? זה האזרחים שלהם אוכלים את זה? 
לפני שתחשבו שאני כאן לבכות, מחר בבוקר אני הופך את כל המתחם הזה לצימרים ומרוויח יותר, קשה להאמין שיש זיקה לתחום.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 8 שעות, אורח לרגע כתב:

רק שאתה כצרכן לא מקבל סחורה טובה. אנשים הולכים לרמי לוי וקונים עגבניות שרוססו בחומרים שיכולים לגרום סרטן לג'וקים, סחורה שמיוצרת בירדן ובעזה בלי שום פיקוח- העיקר שזה זול.

תכניסו למשוואה שלכם עוד נתון- כמה עולה לגדל את הפירות והירקות תחת פיקוח, באדמה לא מורעלת, עם חומרים שלא יצמיחו לנכדים זנב. אבל היי, את מי זה מעניין? עגבנייה היא עגבנייה, העיקר לשלם פחות.

לבריאות.

אתה רוצה להגיד לי שסחורה שמגודלת/נמכרת בארצות הברית או בבלגיה או באיטליה או גרמניה זאת סחורה זוג ז' מלאה ברעלים? 

תעשה לי טובה... כל אחד שהיה באירופה יודע שאיכות התוצרת החלקאית שם הרבה יותר טובה והרבה יותר זולה.

זה סתם עוד סיסמא שהקמפיין הפרסומי הזה הכניס לנו.

פורסם (נערך)

מי יביא לך ירקות מבלגיה? רוצה גם פרחים? אתה תקבל עגבניות מעזה וביצים מרוסיה חבר

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 10 דקות, falou כתב:

באופן כללי, אספקת מזון טרי היא לא רק עניין של כלכלה, היא גם עניין של ביטחון תזנותי ברמת המדינה, בטח במדינה כמו שלנו. באופן עקבי מדינות משמרות יכולת חקלאית עצמאית, גם היכן שאין לזה הצדקה כלכלית גרידא.

אין לי דיעה חותכת בעיניין.

הבעיה אם הטיעון הזה, למיטב ידיעתי, היא שאין באמת יכולת עצמאית. החקלאים תלויים ביבוא של דשן או דברים אחרים (לא זוכר בדיוק מה).

זה נכון לכל תעשיה בעידן הכלכלה הגלובלית. אף מדינה היא לא משק אוטרקי ותמיד אתה תלוי ביבוא של משהו.

גם אני בעד יבוא ותחרות מצד אחד.

מצד שני, יש יתרון בתוצרת עצמית של אוכל טרי, גם אם הוא תלוי ביבוא כלשהו. צריך לזכור שיבוא במחירי היצף יגרום לעוד חקלאים להפסיק לעבד את השדות. משק שמפסיק לעבוד לכמה שנים, אי אפשר להחזיר לעבודה במקרה הצורך. לוקח שנים להחזיר אותו לעבודה ולתפוקה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

זוכרים את הויכוחים על "אל על"? יש כאן משהו דומה - שמירת יכולות חיוניות עצמאיות.

גם מבחינה סביבתית - לשנע פירות מהצפון וירקות מהדרום הרבה פחות מזיק מלהטיס אותם ארצה, אפילו מטורקיה.

דרך אגב, אחת הסיבות שהתוצרת החקלאית האירופית זולה היא סבסוד ממשלתי - המדינות מבינות את חשיבות החקלאות ומוכנות לשלם כדי לשמר אותה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, ירחמיאל כתב:

יש דברים שמדינה, כל מדינה בפרט מדינה כמו שלנו שתדיר מאיימים עליה, חייבת לייצר בעצמה ולא להסתמך על ייבוא ואני לא מדבר על טכסטיל.
חלק מהדברים הללו הם מלט (ראה מפעלי נשר) לצורך שיקום עצמי וגם תוצרת חקלאית (ראה המונח "אסם החיטה הדרומי") לצורך האכלת האנשים

ומה עם הדלק והציוד החקלאי? הכל מיובא. אפילו התאילנדי שקוטף את השזיפים מיובא.

קראתי באיזה מקום שכדי שישראל תוכל לספק לעצמה מזון ללא תלות ביבוא צריך להפוך כמעט את כל השטחים של המדינה לשדות. זה לא הגיוני. הרבה יותר נכון לאגור מזון מיובא במחסנים לשעת חירום.

אם כבר, שמירה על החקלאות בכל מחיר גורמת לעליית מחירי המזון וזה פוגע בביטחון התזונתי של האוכלוסיות החלשות בזמנים של שלום.

לפני 24 דקות, ירחמיאל כתב:

הם באמת מפוזרים גם באזורי הספר ובגבולות והם אלה שנאחזו במקומות הללו ואל לנו להמעיט בערך הזה ובמה שהם תרמו למדינה.
דור ששוכח את ההיסטוריה והמורשת - עלול גם לשכוח את הערכים שלו עצמו.
אני מזכיר לך שבזמנו, אנשים לא רצו להתיישב בכפר שמריהו כי "מסוכן, הערבים יורים שם על הבתים, מה השתגעתי?". בכוונה נתתי את כפר שמריהו כדוגמא קיצונית; כל היישובים החקלאיים המפוזרים לאורך הגבולות היו במצב קשה מאד לאורך שנים ושילמו מחיר קשה, לא רק בפרעות אלא גם במחלות, בעבודות קשות וכו' ואת זה אנשים אוהבים לשכוח

אבל מה שהיה בתקופת קום המדינה זה המצב היום? היום צה"ל שומר על גבולות המדינה, לא החקלאי ממרכז הארץ שמוכר אבוקדו ב30 שקל לקילו ויש לו לובי שמונע כניסה של סחורה מתחרה מחו"ל. כמובן שהתרומה שהם (זה לא באמת הם אלא קודמיהם) נתנו למדינה היא ענקית אבל בין זה לבין מה שקורה היום אין בכלל קשר חוץ משימור הזיכרון, ואת זה אפשר להנציח בהרבה דרכים אחרות. 

זה כמובן לא אומר שצריך להכחיד את התחום, בטח יש גם דברים שמשתלם לגדל פה למרות פתיחה של יבוא.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 10 דקות, Gavrik כתב:

תעשה לי טובה..

אני אעשה לך טובה ואסביר לך- העגבניות שהצרכן הישראלי קונה בשקל לקילו לא הגיעו לא מאיטליה, לא מבלגיה ולא מגרמניה.

ולא יודע על איזה קמפיין פרסומי אתה מדבר, אני לא צורך חדשות וכגזירה מכך לא צורך פרסומות להמונים. אדמה מרוססת זו אדמה שתשאר מרוססת שנים קדימה גם אם יפסיקו לרסס אותה היום. דונם אדמה מרוססת הורס את האדמה ברדיוס של כמה דונמים מסביב.

בוא, אני לא איזה צדיק שמכניס רק בריאות לגוף, רחוק מכך. וכן- גם אליי הביתה מגיעות העגבניות המורעלות מעזה, מטעמי נוחות. אבל זה לא אומר שאני מעוניין לטמון ראשי בחול. יש תשלום למחיר הזול על המדף בסופר, רק צריך להיות מודע לכך ואז לעשות את הבחירות והשיקולים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 47 דקות, Mech Morphix כתב:

מי יביא לך ירקות מבלגיה? רוצה גם פרחים? אתה תקבל עגבניות מעזה וביצים מרוסיה חבר

אם אתה מחפש איכות, אל תקנה עגבניה מטורקיה בשקל.

תקנה מחקלאי מקומי שמגדל זן מיוחד ואיכותי בלי שימוש בחומרי הדברה ותשלם פי 10.

לגיטימי לגמרי. 

זה כל הרעיון, רוצה זול, תשלם זול ותקבל זול.

רוצה איכות, תשלם יקר ותקבל איכות. 

זה הגיוני ומקובל בכל שוק. 

• אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

כמה נקודות שאני מכיר (כבן של חקלאי)

אין דבר כזה מכירה ישירות מחקלאי, בצורה גדולה.

אלא חקלאים שהחליטו לפתוח סיטונאות/סופר קטן והם אלו שגוזרים את פערי התיווך.

חקלאי ממוצע מגדל סוג אחד של ירק או גג 3 

יותר פשוט להתעסק רק עם מלפפונים או רק עם תפוחי אדמה.

לכן אם אתה רואה מקום שיש בו הכל,

זה כי הוא קנה ישירות מהחקלאי ומכר לך,

כמה רווח הוא עשה. את זה אתה לא יודע.

חקלאי גדול גם לא יכול להרשות לעצמו לפתוח מתחרה לסיטונאי שלו.

דוגמה, חקלאי ממוצע מוציא תוצרת יומית של כמה טונות 

כשיווק ישיר הוא (כנראה) לא יצליח למכור את זה.

זכור לי מקרה של חבר של אבא שהחליט לפתוח שיווק ישיר כזה.

החברות הגדולות (כולל הסופרים המוכרים) והסיטונאים פשוט עשו עליו חרם.

לא רצו לקנות ממנו תוצרת בכלל.

אז הוא היה מוכר בשיווק ישיר כמה מאות קג ונשאר עם עודפים של כמה טונות שהיה צריך להעזר בחברים כדי למכור.

אחרי כמה שנים הוא פשט רגל.

נשאר בלי כלום, ברמה שאת הבית שלו וכל הכלים החקלאים היה צריך למכור.

וזה כי העז לפתוח מתחרה לסיטונאי שלו.

אני זוכר שמדי פעם היו מגיעים לאבא שלי אזרחין ורוצים לקנית ממנו ירקות ישירות.

הוא היה נותן להם שקית ואומר להם שיקחו כמה קג. 

ואת הכסף שיתרמו לצדקה,

לא כי הוא אדם נדיב ורחב לב (הוא כן. אבל בלי שום קשר)

פשוט לחבר אחר שלו שמכר ככה כמה עשרות קג ביום עם חשבונית והכל. מס הכנסה ומע"מ עשו איזה חישוב מוזר שהוא מצליח להכניס ככה כמה מליונים כל חודש. (לא מאמין שהצליח להכניס בשיטה הזאת יותר מאלפים בודדים אם בכלל הגיע לאלף עם חשבון הזמן שהשהקיע)

עכשיו לך תוכיח שלא.

את הנשמה מצצו לו 

מסקנה שלי,

לא מאמין שיש שיווק ישיר מחקלאי.

גם אם אומרים את זה וכותבים את זה.

אולי בשחור כמה קילו לשכנים מהמושב.

אבל גם שם, בדרך כלל נותנים במתנה או תמורת תן קח עבור ירקות אחרים.

• אהבתי 2

.

פורסם (נערך)

לפני 5 דקות, SurfHigh כתב:

אם אתה מחפש איכות, אל תקנה עגבניה מטורקיה בשקל.

תקנה מחקלאי מקומי שמגדל זן מיוחד ואיכותי בלי שימוש בחומרי הדברה ותשלם פי 10.

לגיטימי לגמרי. 

זה כל הרעיון, רוצה זול, תשלם זול ותקבל זול.

רוצה איכות, תשלם יקר ותקבל איכות. 

זה הגיוני ומקובל בכל שוק. 

אני אמרתי משהו שנוגד את מה שאמרת? מקבל את מה שאמרת באהבה, אבל גבריק אמר שבאירופה יש דברים טובים, כאילו שכל המהלך הזה נועד כדי לייבא מאירופה, תהיו ריאליים

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix
  • רעיון טוב! 1

פורסם

כאשר מייבים סחורה מחו"ל אין בדיקת מעבדה? כלום?

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם
לפני 10 שעות, אורח לרגע כתב:

בחירה שלהם.

מי שרוצה לקנות בזול עגבניות טורקיות בטעם קרטון רטוב, שיהיה לבריאות. אני בוחר לשלם פי 2 על עגבניות איכותיות וטעימות מגידול ישראלי.

• רעיון טוב! 2

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
לפני כשעה, Trilandian כתב:

אני בוחר לשלם פי 2 על עגבניות איכותיות וטעימות מגידול ישראלי.

הטענה היא שאם יפתחו את השוק לגמרי, בסוף המשקים הישראלים ייסגרו ולא תהיה יותר אפשרות בחירה בגידול מקומי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בדיוק כמו שיש משקים אורגניים שיכולים לגדל תוצרת אורגנית ויקרה כך גם ישארו משקים מקומיים אם יהיה לכך ביקוש.

• תוכן חדש...