Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שוב חוזרים לעניין הזה שגם UPS Online לא תוכנן לעבוד 24/7, אחרת לא היו צריכים גנרטורים בחדרי שרתים / מעליות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 35 דקות, m3x7r3m3 כתב:

שוב חוזרים לעניין הזה שגם UPS Online לא תוכנן לעבוד 24/7, אחרת לא היו צריכים גנרטורים בחדרי שרתים / מעליות

לפי הלוגיקה שלך אתה גנב ורוצח, אחרת לא היו צריכים להקים תחנות משטרה ובתי כלא😂
UPS ONLINE תוכנו לעבוד 24/7 וזה מה שהם באמת עושים. כאשר יש הפסקת חשמל, ממיר מ-DC ל-AC ממשיך לעבוד בדיוק כמו בשיגרה.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Boltik כתב:

לפי הלוגיקה שלך אתה גנב ורוצח, אחרת לא היו צריכים להקים תחנות משטרה ובתי כלא😂

נכשלת בלוגיקה.

אומר מידיעה - אילו היה אפשר להחזיק חדר שרתים למשך כמה שעות על UPS *כלשהו*, מכיר כמה חברות שהיו בשמחה מוותרות על הגנרטורים.

וזה עוד בחדר שרתים שהוא באופן "טבעי" מקורר בהרבה מחדר בבית של מישהו

לפני 4 דקות, Boltik כתב:

UPS ONLINE תוכנו לעבוד 24/7 וזה מה שהם באמת עושים. כאשר יש הפסקת חשמל, ממיר מ-DC ל-AC ממשיך לעבוד בדיוק כמו בשיגרה.

ממש לא, במקרה בבניין שבו אני עובד ה-UPSים אמורים להחזיק לפחות 15 דקות, שזה הזמן לכניסה לפעולה של גנרטורי חירום (אוטומטיים) ואם יש כשל בכניסה לפעולה, זמן שלוקח לבנאדם להגיע אליהם ולהפעיל אותם ידנית.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

נכשלת בלוגיקה.

אומר מידיעה - אילו היה אפשר להחזיק חדר שרתים למשך כמה שעות על UPS *כלשהו*, מכיר כמה חברות שהיו בשמחה מוותרות על הגנרטורים.

וזה עוד בחדר שרתים שהוא באופן "טבעי" מקורר בהרבה מחדר בבית של מישהו

ממש לא, במקרה בבניין שבו אני עובד ה-UPSים אמורים להחזיק לפחות 15 דקות, שזה הזמן לכניסה לפעולה של גנרטורי חירום (אוטומטיים) ואם יש כשל בכניסה לפעולה, זמן שלוקח לבנאדם להגיע אליהם ולהפעיל אותם ידנית.

שיקול של התקנת גנרטור הוא נטו כלכלי . בהספקים גבוהים תחזוקה של כמות הנדרשת של מצברים הופכת לפחות כדאית. מכשיר בהספק 55W די רחוק מזה.
ONLINE UPS עובד 24/7 לפי ההגדרה. כאשר יש הפסקת חשמל הוא אפילו עובד יותר קל, כי ממיר מ-AC ל-DC לא פעיל. הממיר בשני ממשיך לעבוד כרגיל.

פורסם

בסך הכל הוא ביקש שהמכשיר יעבוד שעה על צרכן קטן, אין סיבה שהאל פסק יתחמם בגלל זה.

בכל מקרה הapc עם הבטריה הבודדה לא מתאים למצב שלו.

עדיף מכשיר עם מאוורר יותר רציני ושתי בטריות.

ברור שהאל פסק לא נועד לעבוד יום שלם, אבל שעה זה זמן סביר עבור המצב שלו, כי זה לא ישים לשים גנרטור בבית.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני 16 שעות, Boltik כתב:

שיקול של התקנת גנרטור הוא נטו כלכלי . בהספקים גבוהים תחזוקה של כמות הנדרשת של מצברים הופכת לפחות כדאית. מכשיר בהספק 55W די רחוק מזה.
ONLINE UPS עובד 24/7 לפי ההגדרה. כאשר יש הפסקת חשמל הוא אפילו עובד יותר קל, כי ממיר מ-AC ל-DC לא פעיל. הממיר בשני ממשיך לעבוד כרגיל.

הפוך חביבי, בדיוק הפוך.

גנרטור זה הכי לא כלכלי - לא בעלות הישירה ולא בעלות האחזקה.

לפני 16 שעות, car_me כתב:

בסך הכל הוא ביקש שהמכשיר יעבוד שעה על צרכן קטן, אין סיבה שהאל פסק יתחמם בגלל זה.

בכל מקרה הapc עם הבטריה הבודדה לא מתאים למצב שלו.

עדיף מכשיר עם מאוורר יותר רציני ושתי בטריות.

ברור שהאל פסק לא נועד לעבוד יום שלם, אבל שעה זה זמן סביר עבור המצב שלו, כי זה לא ישים לשים גנרטור בבית.

אל פסק מתחמם בעבודה רגילה, השאלה היחידה היא האם עומס כזה, לאורך זמן כזה, יביא אותו לטמפרטורה שהיצרן הגדיר כרף עליון לפני שגיאה.

על זה אין לי תשובה.

אכן לא ישים לשים גנרטור בבית ברוב מוחלט של המקרים, ובדיוק לנישה נועדו להיכנס "תחנות כוח ניידות".

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

גנרטור זה הכי לא כלכלי - לא בעלות הישירה ולא בעלות האחזקה.

בהנחה שנצילות 100%, בשביל להחזיק עומס של 10KW במשך 3 שעות צריך 25 מצברים של 12V ו-100AH. כל מצבר כזה עולה כ-1000 ש''ח.
חיפוש קצר בגוגל מביא גנרטור תעשייתי 17KVA ב-20 אש''ח. ההבדל הגדול שאחרי כמה שנים חייבים להחליף את המצברים ולשים עוד 25 אש''ח.

ואם הלקוח דורש גיבוי ל-6 שעות אז מחיר של המצברים קופץ ל-50. המחיר של גנרטור נשאר אותו מחיר.

פורסם

גנרטור אי אפשר לשים בחדר שרתים (אפילו עם הספרינקלרים וכו'), הוא חייב להיות בחדר נפרד, בהפרדה מוגנת אש מחדר השרתים, עם הגנות אש ופליטות עשן ופד"ח וכו'.

הוא צריך גם ארובה להוציא פליטות, צריך לבנות תשתית חשמלית שהחשמל מגיע לחדר הגנרטור ומשם עובר לחדר השרתים.

כל הבינוי הזה, בתקנים מתאימים עולה הרבה הרבה יותר מ-25 אלף שקל.

זה כנראה מה שאתה לא מבין, זה לא שלוקחים את הגנרטור ושמים אותו בחדר שרתים ליד השקע 😂

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 29 דקות, m3x7r3m3 כתב:

גנרטור אי אפשר לשים בחדר שרתים (אפילו עם הספרינקלרים וכו'), הוא חייב להיות בחדר נפרד, בהפרדה מוגנת אש מחדר השרתים, עם הגנות אש ופליטות עשן ופד"ח וכו'.

הוא צריך גם ארובה להוציא פליטות, צריך לבנות תשתית חשמלית שהחשמל מגיע לחדר הגנרטור ומשם עובר לחדר השרתים.

כל הבינוי הזה, בתקנים מתאימים עולה הרבה הרבה יותר מ-25 אלף שקל.

זה כנראה מה שאתה לא מבין, זה לא שלוקחים את הגנרטור ושמים אותו בחדר שרתים ליד השקע 😂

זאת השקעה חד פעמית.

פורסם

לא ממש, חברות עוברות על ימין ועל שמאל.

החברה שבה אני עובד ב-10 שנים האחרונות הספיקה להוסיף 3 קומות, לעבור בניין, להוסיף קומה בבניין אחר (עם חדר שרתים נוסף על כל המשתמע מכך) ואז לוותר עליו.

זה אומר שבממוצע כל 3-4 שנים בנו מחדש חדר שרתים כולל הכל.

וזה במצב שבו יש גנרטורים לבניין (להכל חוץ מחדרי שרתים ומעליות, כאמור למעליות גנרטור נפרד, לחדרי שרתים גנרטורים עצמאיים).

זה אפילו אתגר שמצד אחד אתה רוצה את השרתים הכי מוגנים (ולכן בחדר פנימי) ומצד שני צריך שהגנרטור יהיה עם צינור פליטה החוצה וזה הכי קל לעשות קרוב לקיר חיצוני

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מתעלק ומבולבל

יש אצלנו תחנת עבודה המשמשת להרצת אימונים + כמחשב אישי של אחד האלגוריתמאים

אני (כהדיוט, ואולי אני מדבר שטויות) רואה כמה צרכים משתנים וחופפים בחלקם, מבחינת גיבוי לחשמל:

1. יציבות המתח. ישנם מדי פעם נפילות רגעיות ואני חושב שזה עלול לדפוק את הGPU

2. גיבוי קצר מועד למקרה של הפסקת חשמל - לתת 10 דק' לפחות לעצור את האימון בצורה בטוחה ולכבות את המחשב בלי נזק

3. גיבוי של כמה שעות (כמה שיותר) - ואסביר: מדי פעם מריצים אימון למשך לילה / סופ"ש, ואם תהיה הפסקת חשמל בזמן הזה שאף אחד לא במשרד זה לא יעזור הגיבוי של ה10 דקות, כי לא תמיד יהיה מי שבכלל יראה שיש הפסקה וידאג לכיבוי בטוח.

השאלה האם יש מוצר שעונה על 1+2 (אל פסק?) והאם מלבד גנרטור (אין איפה להתקין שם בצורה תקנית לדעתי, אבל דרוש בדיקה) אין שום פתרון אחר לסעיף 3?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

אם המטרה של 3 היא ניצול זמן עבודה של המחשב בסופ''ש, אז כדאי לרכוש אלפסק ONLINE עם תוספת סוללת מצברים חיצונית.
אם המטרה היא סיום וכיבוי מסודרים במקרה של הפסקת חשמל, אז תוכנה של אלפסק אמורה לספק את זה.

בסופו של דבר, הכל שאלה של תקציב.

עריכה אחרונה על ידי Boltik

• תוכן חדש...