Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

זה בדיוק המצבר שאני קונה כל פעם. 9 אמפר שאני מזמין מאדוויס עצמם.

כשהוא חדש עובד כמו שאני צריך. מאפשר כיבוי מסודר של המחשב.

ואז אחרי פחות משנתיים אני מגלה שאין לי גיבוי אפילו לא לשנייה. זה סביר?

מחוברים אליו מחשב רגיל, מסך, ראוטר אחד.

לא תקין ולא אמור לקרות. תראה של UPSים יש אחריות של שנתיים או שלוש, אז אם דבר כזה היה תקין, היו מחליפים לכולם UPSים כל הזמן.

או שאדווייס התחילו לייצר זבל או שיש לך תקלה ב UPS. הנסיון שלי עם מכשירים הבסיסיים די סביר. נניח powercom raptor 1000 מחזיק בערך שלוש שנים עם המצבר המקורי. 

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 12 שעות, Ooga כתב:

הכי טוב זה YUASA אבל אלה לא משווקים כמצברים בנפרד אלא מגיעים רק באל פסקים ש TMS מיבאים (זמן חיים ממוצע כ 3 שנים).

את YUASA אפשר לרכוש בנפרד. בעבר סמיקום לקסיס היו יבואן שלהם, אם אני לא טועה היום הם מיבאים מותגים אחרים, בעיקר סינים.

בכל מקרה אפשר לרכוש את YUASA אצל טלמיר, או אצל אביאם, שמשווקים גם את מוצרי APC המצויינים (אך היקרים יותר) ובטח אפשר למצוא אצל עוד ספקים בתחום.

חוץ מזה יש עוד יצרני מצברים טובים, כמו Genesis , שמיובאים ע"י מצברי תעשיה לישראל (שמייבאים עוד מותגים).

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

יש עכשיו סוללות חדשות . חברה סינית גנבה מהנדסים מטסלה ומייצרת סוללות עצמאית עם קיבולת משגעת וגם קירור עצמי מצויין. חפש BYD . 

ללא קובלט . מאמין שבקרוב אל פסק יתבסס על כאלה בדיוק ולכן יקטן במשקל. גם פנסי חירום לבית הופכים לקלי משקל בגלל סוללות ליתיום במקום החומצה הגופרית. 

כמובן גם לרכבים חשמליים. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני שעתיים, אורי מ. כתב:

YUASA אצל טלמיר,

וואלה דווקא קרוב אלי, לא מצאתי במקומות שאני בדרך כלל קונה אז יצאתי מנקודת הנחה שכנראה אין.

@save יש אוטובוסים חשמליים של BYD בארץ. זה אותו BYD או משהו אחר?

פורסם

לי יש את זה של APC:

APC UPS 1000VA Sine Wave UPS Battery Backup and Surge Protector, BR1000MS Backup Battery Power Supply with AVR, (2) USB Charger Ports https://www.amazon.com/dp/B0779KYKLB/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_fabc_W2F13AH5GVM60P666J7F?_encoding=UTF8&psc=1

בנתיים כבר 4 שנים לדעתי - מצברים מחזיקים אחלה - שרד סופות ברקים והפסקות חשמל דיי רציניות באיזור שלי בלי למצמץ ומחובר לציוד רגיש.

יש לי עוד אחד דומה של cyberpower זול יותר שבנתיים כם מחזיק מעמד יפה.

אחד יושב על המשרד הביתי , השני על המערכת מדיה בסלון.

אצלי זה שילוב של הגנה על הציוד ולתת לי לעבוד עוד קצת אם אני חייב.

מה שכן - ברגע שנופל החשמל - הקופסא של הפייבר בגראג לא מחוברת 🤦‍♂️

מפה לשם - להפסקות רציניות - עשינו חיבור גנרטור בגינה מאחורה + גנרטור 4000w קטן לגיבוי חירום.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, Ooga כתב:

@save יש אוטובוסים חשמליים של BYD בארץ. זה אותו BYD או משהו אחר?

אותו אחד

https://en.wikipedia.org/wiki/BYD_Company

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

כן , BYD ענק סיני רדום מייצר גם רכבים. משפחתומטית עם הבטריה שלהם עושה טווח של כ 1000 קמ . מספר מחזורי טעינה מוגדל. עד מיליון קמ לפני פריקה סופית.  עושים לטסלה בית ספר. גם הבטריה עם טמפ' עבודה נמוכה משמעותית . פחות מאווררים . גם ניתן לדפוק מסמר בתוך הבטריה והיא לא מתפוצצת . לכן הרכב יותר בטוח. ההדגמה בהחלט מרשימה. 

אבל התמונה של אלפסק למחשב ששוקל טונה תעלם מהעולם. גם מרכזי עיבוד נתונים עוברים לזה.

כבר עכשיו APC מוכרים באמזון אלפסק 400W ליתיום מלא מלא. גודל של מגש פיצה. 342$. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

אם אתה מתכוון לסוללות LiFe, זה לא משהו חדש, וקיים במוצרי חשמל ביתיים (למשל כלי עבודה) לפחות עשר שנים.

כמו שאתה בטח יודע, יש סיבות טובות שממשיכים נכון לעכשיו להשתמש במצברי עופרת-חומצה. לא רק עלויות - זו טכנולוגיה פשוטה, בטוחה ולא "מפונקת" שלא רגישה לתנאי סביבה ולא זקוקה לפרופיל טעינה מיוחד כמו סוללות אחרות. גם המשקל לא משחק פה תפקיד כיוון שה-UPS בד"כ עומד במקום ולא מטייל. מן הסתם בעתיד נראה מצברי עופרת-חומצה מוחלפים ע"י טכנולוגיות מתקדמות יותר, בינתיים לדעתי אין סיבה של ממש לחפש UPS כזה במיוחד.

לענייננו, הצצתי לראות איזה מכשיר של אדוויס יש אצלי, ובכן הסתבר שזה UPS אונליין, 1.5KVA. עבר תחזוקה לאחרונה ב-2017 לכל המאוחר, ועדיין עובד בסדר גמור. לפני כמה ימים עשיתי לו בדיקה תקופתית, מחזיק עשר דקות בלי בעיה. כך שאני לא בטוח שיש בסיס לסיפורים על אורך חיים נמוך של מצברים במכשירי אונליין.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

פורסם
בתאריך 24.12.2021 בשעה 08:22, amosbmw כתב:

זה בדיוק המצבר שאני קונה כל פעם. 9 אמפר שאני מזמין מאדוויס עצמם.

כשהוא חדש עובד כמו שאני צריך. מאפשר כיבוי מסודר של המחשב.

ואז אחרי פחות משנתיים אני מגלה שאין לי גיבוי אפילו לא לשנייה. זה סביר?

מחוברים אליו מחשב רגיל, מסך, ראוטר אחד.

בתאריך 21.12.2021 בשעה 17:44, m3x7r3m3 כתב:

יכול להיות שהעומס על ה-UPS גדול ממה שהוא מסוגל לספק?

זה נשמע לי שזו יכולה להיות מקור הבעיה.

בתאריך 24.12.2021 בשעה 21:12, קורן בן אשר כתב:

לענייננו, הצצתי לראות איזה מכשיר של אדוויס יש אצלי, ובכן הסתבר שזה UPS אונליין, 1.5KVA. עבר תחזוקה לאחרונה ב-2017 לכל המאוחר, ועדיין עובד בסדר גמור. לפני כמה ימים עשיתי לו בדיקה תקופתית, מחזיק עשר דקות בלי בעיה. כך שאני לא בטוח שיש בסיס לסיפורים על אורך חיים נמוך של מצברים במכשירי אונליין.

היה לי UPS של אדוויס - אינטראקטיבי, שלא עבר תחזוקה מעולם, הוא החזיק בין 6 ל-7 שנים, עם דגרגציה למצבר, ובסוף מה שמת זה האלקטרוניקה ולא המצבר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

טיפ קטן, תמיד לפני שאתם מכניסים את המצבר, שימו מדבקה עם התאריך, כי שמתקלקל אז אתה חושב לעצמך איך יכול להיות לפני שנה החלפתי ואז אתה מסתכל על המדבקה ורואה שעברו שנתיים.

• רעיון טוב! 1

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

מתעלק ברשותכם...

אני שוקל לרכוש אל-פסק על מנת להשאיר מכשיר מסוים פועל בעת הפסקות חשמל. קראתי את הטיעונים כאן על כך שאל-פסק אינו גנרטור, אך כדייר בבניין רב קומות - גנרטור הוא לא אופציה.

המכשיר צורך עד 55W ואני רוצה שיפעל שעה אחת בעת הפסקת חשמל.

האם אחד כזה יספיק? APC Easy UPS 1000VA/600Watts BV1000I-MSX

לפי מה שאני מוצא באינטרנט (למה לא מציינים במפרט 😡) יש לו סוללה אחת של 9Ah.

בנוסף, אני רואה באתר היצרן את זה:  Replacement battery - User replaceable battery not available

האם זה בעצם אומר שהוא חד פעמי ואין אפשרות להחליף סוללה עם הזדקנותה? אם כן, נשמע כסיבה לפסילה.

אולי בכלל ללכת על ARMOR LINE 1500VA/900W UPS ?

נראה שלו יש סוללות 2x9Ah.

מצד שני זה כנראה מותג מדבקה ולך תדע מה האיכות והאם ישרוד את אותו זמן.

על מה תמליצו?

פורסם

@A_lex 
APC כנראה לא יחזיק את המכשיר במשך שעה בגלל קיבולת המצבר. ל-UPS השני יש סיכוי.
ככל הנראה שניהם זהים מבחינת איכות ואמינות כי המחיר די דומה. תוספת 200 ש''ח ל-UPS הם תוספת על המצבר הנוסף.

פורסם
לפני שעה, A_lex כתב:

מתעלק ברשותכם...

אני שוקל לרכוש אל-פסק על מנת להשאיר מכשיר מסוים פועל בעת הפסקות חשמל. קראתי את הטיעונים כאן על כך שאל-פסק אינו גנרטור, אך כדייר בבניין רב קומות - גנרטור הוא לא אופציה.

המכשיר צורך עד 55W ואני רוצה שיפעל שעה אחת בעת הפסקת חשמל.

האם אחד כזה יספיק? APC Easy UPS 1000VA/600Watts BV1000I-MSX

לפי מה שאני מוצא באינטרנט (למה לא מציינים במפרט 😡) יש לו סוללה אחת של 9Ah.

בנוסף, אני רואה באתר היצרן את זה:  Replacement battery - User replaceable battery not available

האם זה בעצם אומר שהוא חד פעמי ואין אפשרות להחליף סוללה עם הזדקנותה? אם כן, נשמע כסיבה לפסילה.

אולי בכלל ללכת על ARMOR LINE 1500VA/900W UPS ?

נראה שלו יש סוללות 2x9Ah.

מצד שני זה כנראה מותג מדבקה ולך תדע מה האיכות והאם ישרוד את אותו זמן.

על מה תמליצו?

כנראה שהמכשיר המתאים לצורך כזה הוא "תחנת כוח ניידת" (שזה בגדול PowerBank ענק עם ממיר מ-DC ל-AC וכו').

יש את זה ויש את האח הקטן שלו

עם 117Ah לקטן נראה לי שזה אמור להספיק.

זה כנראה אפילו אוברקיל, אבל לא נתקלתי בתחנת כוח ניידת קטנה יותר, אולי יש כזו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 32 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כנראה שהמכשיר המתאים לצורך כזה הוא "תחנת כוח ניידת" (שזה בגדול PowerBank ענק עם ממיר מ-DC ל-AC וכו').

יש את זה ויש את האח הקטן שלו

עם 117Ah לקטן נראה לי שזה אמור להספיק.

זה כנראה אפילו אוברקיל, אבל לא נתקלתי בתחנת כוח ניידת קטנה יותר, אולי יש כזו

מיותר לגמרי. לא נדרשת כאן ניידות.
ה-"תחנה" מבוססת מצברי ליתיום מה שהופך אותה לחד פעמית, בדיוק כמו טסלה שיותר משתלם לפוצץ מלהחליף סוללה.
ל-UPS יש יתרון ענק במחירי תחזוקה.

• תוכן חדש...