Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 41 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כנראה שהמכשיר המתאים לצורך כזה הוא "תחנת כוח ניידת" (שזה בגדול PowerBank ענק עם ממיר מ-DC ל-AC וכו').

יש את זה ויש את האח הקטן שלו

עם 117Ah לקטן נראה לי שזה אמור להספיק.

זה כנראה אפילו אוברקיל, אבל לא נתקלתי בתחנת כוח ניידת קטנה יותר, אולי יש כזו

גוגל הוביל אותי לאח העוד יותר קטן שלהם אבל אפילו הוא עולה 1600 ש"ח. זה אומנם פחות מה-3000 של הדגם שצירפת, אבל עדיין הרבה יותר ממה שאני מוכן להוציא על זה.

לצורך השוואה הארמור ליין שצירפתי עולה רק 425 ש"ח.

האמת הייתי שמח לאל-פסק מבוסס סוללות ליתיום, כי אז לא צריך לדאוג לפרוק את הסוללה מדי פעם כדי שתאריך חיים, וכנראה גם הסוללה תתפגר אחרי שמצברי העופרת יתפגרו כבר לפחות שלוש פעמים. אבל עדיין... זה לא סכום שאני מוכן להשכיב על משהו שישמש אותי (אולי) מספר פעמים בודדות בשנה.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, A_lex כתב:

האמת הייתי שמח לאל-פסק מבוסס סוללות ליתיום, כי אז לא צריך לדאוג לפרוק את הסוללה מדי פעם כדי שתאריך חיים

אתה לא צריך גם ככה. למצברי עופרת אין אפקט הזיכרון.

אגב, מצברי עופרת מתאימים הרבה יותר לשימוש כגיבוי, כי הכי טוב לאחסן אותם טעונים עד הסוף. לאמתם, טעינה מלאה של מצברי ליתיום באופן קבוע גורמת לדגרדציה מהירה יותר.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הארמור ליין האחריות היא רק שנה.

יש לי ניסיון טוב עם קניה מאתר אלפסק.

זאת חברה שיושבת בנתניה ליד איקאה.

אתה יכול להרים טלפון למספר שיש באתר, יש שם בחור בשם מוטי שיכול להמליץ לך על אלפסק לפי הצרכים שלך. קניתי שם סינוס אינטראקטיב, שעדיין 3 שנים עובד עם הסוללות המקוריות, נבדק כי לפני שבוע הייתה הפסקת חשמל של שעתיים. והוא עבד כשעה.

מומלץ בעל 2 סוללות.

באלפסק apc רשום שאי אפשר להחליף, אבל להערכתי צריך לפרק כמה ברגים כדי להחליף.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם (נערך)

אצל KSP כתוב שהאחריות היא לשנתיים גם על הארמור ליין הזה. הדגמים החלשים יותר עם אחריות שנה.

העפתי מבט באתר של אלפסק. נראה שהם מוכרים רק APC או Aviem (כנראה עוד מותג מדבקה ישראלי-סיני). אותו APC שדובר קודם עולה אצלם 40 ש"ח יותר. מה גם שאני לא מאזור נתניה.

אבל אם כבר נכנסתי לאתר שלהם... העפתי מבט במחירי המצברים - מצבר APC של 9Ah עולה כפול ממצבר CSB באותה קיבולת, ו-40% יותר ממצבר Yuasa בעל קיבולת גדולה יותר. 😲

נראה שAPC עפים על עצמם עם החלקי חילוף.

לפני 3 שעות, Boltik כתב:

אתה לא צריך גם ככה. למצברי עופרת אין אפקט הזיכרון.

אגב, מצברי עופרת מתאימים הרבה יותר לשימוש כגיבוי, כי הכי טוב לאחסן אותם טעונים עד הסוף. לאמתם, טעינה מלאה של מצברי ליתיום באופן קבוע גורמת לדגרדציה מהירה יותר.

תכלס מה שאתה אומר מאוד הגיוני. זה הרי מצבר כמו ברכב. הכתבה הזו טוענת אחרת והיא שגרמה לי לחשוב אחרת...

"סוללת הגיבוי שבאל-פסק היא בעצם סוג של מצבר, ואורך חייה מתקצר עם הזמן. לכן חשוב לדעת לתחזק אותה על ידי פריקות מלאות מדי חודשיים ולעקוב אחרי זמני הגיבוי שהיא מאפשרת, וכאשר הם מתקצרים משמעותית - להחליפה."

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

אתה לא חייב לקנות APC, יכול בשקט לקנות אדוויס. 

לפני 24 דקות, A_lex כתב:

"סוללת הגיבוי שבאל-פסק היא בעצם סוג של מצבר, ואורך חייה מתקצר עם הזמן. לכן חשוב לדעת לתחזק אותה על ידי פריקות מלאות מדי חודשיים ולעקוב אחרי זמני הגיבוי שהיא מאפשרת, וכאשר הם מתקצרים משמעותית - להחליפה."

אני חושב שהמשפט הנ"ל מתייחס למחזורי פריקה במטרה לעקוב אחר מצב המצברים כדי לוודא שהמכשיר עדיין מספק את הסחורה, וזאת כדי לא לגלות בהפתעה ברגע האמת. בכל אופן, ריבוי מחזורי פריקה גורם למצברי עופרת חומצה נזק מצטבר, מומלץ לא להגזים בפריקות וכדאי גם לא לפרוק עד הסוף.

מבחית הספקים, לפי מה שכתבת אתה צריך 1.5KVA לפחות. מצד שני אם הציוד אינו מכשור אלקטרוני רגיש/קריטי, סביר שתוכל להסתפק במכשיר פשוט יחסית מסוג אינטראקטיב.

חזיר דיזל

פורסם

במקרה הזה של הapc זאת אותה בטריה עם מיתוג של apc, בשקט אתה יכול לשים סוללה גנרית.

יש לapc הגדולים בטריות מיוחדות, אבל לא במקרה הזה.

נ.ב. גם את הapc הם מייצרים בסין.

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני 18 שעות, Boltik כתב:

מיותר לגמרי. לא נדרשת כאן ניידות.
ה-"תחנה" מבוססת מצברי ליתיום מה שהופך אותה לחד פעמית, בדיוק כמו טסלה שיותר משתלם לפוצץ מלהחליף סוללה.
ל-UPS יש יתרון ענק במחירי תחזוקה.

ה"נייד" בשם הוא קצת מטעה, זה לא PowerBank שזורקים בתיק איתך.

אנחנו מדברים על 3.5-5.5 קילו.

הוא כן מיועד גם לתנאי שטח, ולכן הם מציינים שהוא "נייד".

לפני 18 שעות, A_lex כתב:

גוגל הוביל אותי לאח העוד יותר קטן שלהם אבל אפילו הוא עולה 1600 ש"ח. זה אומנם פחות מה-3000 של הדגם שצירפת, אבל עדיין הרבה יותר ממה שאני מוכן להוציא על זה.

לצורך השוואה הארמור ליין שצירפתי עולה רק 425 ש"ח.

האמת הייתי שמח לאל-פסק מבוסס סוללות ליתיום, כי אז לא צריך לדאוג לפרוק את הסוללה מדי פעם כדי שתאריך חיים, וכנראה גם הסוללה תתפגר אחרי שמצברי העופרת יתפגרו כבר לפחות שלוש פעמים. אבל עדיין... זה לא סכום שאני מוכן להשכיב על משהו שישמש אותי (אולי) מספר פעמים בודדות בשנה.

UPS זה סוג של מכשיר אחר, שמיועד לתנאים אחרים ולשימושים אחרים.

הוא בוודאי לא מיועד להחזיק ציוד של 55W לאורך שעה ללא חשמל שנכנס.

האם אתה יכול להשתמש בזה לצורך הזה? כן, כשה-UPS חדש והתנאים הסביבתיים הם פרפקט.

אבל אם המכשיר הזה נניח מיועד לצורך רפואי לא הייתי משתמש ב-UPS לצורך כזה, כי בעוד שנה אתה יכול לגלות שבמקום להחזיק שעה, הוא יחזיק לך רק רבע שעה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 42 דקות, m3x7r3m3 כתב:

UPS זה סוג של מכשיר אחר, שמיועד לתנאים אחרים ולשימושים אחרים.

הוא בוודאי לא מיועד להחזיק ציוד של 55W לאורך שעה ללא חשמל שנכנס.

האם אתה יכול להשתמש בזה לצורך הזה? כן, כשה-UPS חדש והתנאים הסביבתיים הם פרפקט.

אבל אם המכשיר הזה נניח מיועד לצורך רפואי לא הייתי משתמש ב-UPS לצורך כזה, כי בעוד שנה אתה יכול לגלות שבמקום להחזיק שעה, הוא יחזיק לך רק רבע שעה.

והתחנה הניידת שאתה מציע קיבלה סרטיפיקציה לשימושים רפואיים? התחנה הזאת מבטיחה שבשעת הצורך הסוללות שלה יהיו תקינות? יש בה מנגנון מובנה שבודק תקינות הסוללות?
לא? אז מה הופך אותה למתאימה יותר לצרכים שהוגדרו?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 שעות, car_me כתב:

יש לי ניסיון טוב עם קניה מאתר אלפסק

גם מצטרף להמלצה עליהם ומוטי שעובד שם.

לפני 15 שעות, A_lex כתב:

נראה שAPC עפים על עצמם עם החלקי חילוף

ואם תדבר עם מוטי תראה שהוא ימליץ לך על מצברים חלופיים ל apc וכיצד להתקין אותם.  ב apc שלי מותקנים מזמן מצברים של Yuasa (2).

פורסם
לפני שעה, Boltik כתב:

והתחנה הניידת שאתה מציע קיבלה סרטיפיקציה לשימושים רפואיים? התחנה הזאת מבטיחה שבשעת הצורך הסוללות שלה יהיו תקינות? יש בה מנגנון מובנה שבודק תקינות הסוללות?
לא? אז מה הופך אותה למתאימה יותר לצרכים שהוגדרו?

לפחות העובדה שהיא מיועדת לעבוד 7-8-10-36 שעות רצוף 🤷‍♂️

וזה בניגוד מוחלט ל-UPS

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 17 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לפחות העובדה שהיא מיועדת לעבוד 7-8-10-36 שעות רצוף 🤷‍♂️

וזה בניגוד מוחלט ל-UPS

מה יקרה אם UPS יעבוד שעה ברצף בעשירית הספק מההספק הנקוב?

פורסם

בתאריך 21.12.2021 בשעה 15:51, dani666 כתב:

אל פסק מיועד בעיקרו לתת פתרון לזמן קצר (כמה דקות עד כמה עשרות דקות - תלוי מה מחובר אליו).

לא יודע כמה פעמים צריך לחזור על אותו משפט בנוסח שונה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 27 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא יודע כמה פעמים צריך לחזור על אותו משפט בנוסח שונה.

המשפט לא עונה על השאלה שלי.

פורסם (נערך)

תמונה מפרסום על גבי אלפסק של apc שמראה שהם כן מכוונים אותו לעבוד יותר משעה בזרם נמוך.

זה כנראה תיאורטי, תלוי במצב הבטריה.

אם אתה צריך להיות בטוח שיעבוד, כל חצי שנה תעשה בדיקה וכל שנתיים תחליף מצברים בצורה יזומה בלי לבדוק.

PXL_20211228_135121740~2.jpg

אל פסק גם נותן הגנה במקרה של מתח רשת לא תקין, וקפיצות מתח זה עוד יתרון. 

עריכה אחרונה על ידי car_me

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Boltik כתב:

המשפט לא עונה על השאלה שלי.

מה יכול לקרות למכשיר חשמלי שמתוכנן לעבוד 10 דקות ואתה משאיר אותו לעבוד שעה?

אולי כלום, אולי לא כלום, תלוי במכשיר ובסיני שייצר אותו 🤷‍♂️

לפני 30 דקות, car_me כתב:

תמונה מפרסום על גבי אלפסק של apc שמראה שהם כן מכוונים אותו לעבוד יותר משעה בזרם נמוך.

זה כנראה תיאורטי, תלוי במצב הבטריה.

אם אתה צריך להיות בטוח שיעבוד, כל חצי שנה תעשה בדיקה וכל שנתיים תחליף מצברים בצורה יזומה בלי לבדוק.

PXL_20211228_135121740~2.jpg

אל פסק גם נותן הגנה במקרה של מתח רשת לא תקין, וקפיצות מתח זה עוד יתרון. 

זה חישוב תיאורטי, זה לא אומר שאתה באמת יכול להשאיר אותו עם מודם וראוטר למשך שעתיים וחצי על סוללה בלבד.

זה אגב מ-User manual של UPS של APC:

image.thumb.png.18b7f8a2eb7cd562c90d0bbffb36511a.png

וגם זה:

image.thumb.png.9da7575230ed685ab75209f687698358.png

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...