Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, avargel כתב:

מתעלק ומבולבל

יש אצלנו תחנת עבודה המשמשת להרצת אימונים + כמחשב אישי של אחד האלגוריתמאים

אני (כהדיוט, ואולי אני מדבר שטויות) רואה כמה צרכים משתנים וחופפים בחלקם, מבחינת גיבוי לחשמל:

1. יציבות המתח. ישנם מדי פעם נפילות רגעיות ואני חושב שזה עלול לדפוק את הGPU

2. גיבוי קצר מועד למקרה של הפסקת חשמל - לתת 10 דק' לפחות לעצור את האימון בצורה בטוחה ולכבות את המחשב בלי נזק

3. גיבוי של כמה שעות (כמה שיותר) - ואסביר: מדי פעם מריצים אימון למשך לילה / סופ"ש, ואם תהיה הפסקת חשמל בזמן הזה שאף אחד לא במשרד זה לא יעזור הגיבוי של ה10 דקות, כי לא תמיד יהיה מי שבכלל יראה שיש הפסקה וידאג לכיבוי בטוח.

השאלה האם יש מוצר שעונה על 1+2 (אל פסק?) והאם מלבד גנרטור (אין איפה להתקין שם בצורה תקנית לדעתי, אבל דרוש בדיקה) אין שום פתרון אחר לסעיף 3?

1. ספק כוח של חברה טובה, מסדרה טובה (ואז גם אם יש נפילות הספק כוח מקסימום ימות ולא ייקח חלקים נוספים איתו) + AVR*

2. אל פסק מספק מבחינת עוצמה וצרכים.

3. כאן כבר הגענו לבעיה של תכנון - הרצת אימונים אמורה להיות על מחשב מרכזי כלשהו, שיושב במיקום מרכזי, ולא מחשב פיתוח של אלגוריתמאי כלשהו.

כמובן שלעמדת עבודה לא תהיה לך דרך לשים גנרטור בצורה תקנית, אבל מחשב מרכזי שיושב בחדר שרתים ייעודי - בהחלט יש דרך לשים גנרטור בצורה תקנית.

הפתרון הנכון הוא לעשות הפרד ומשול, עמדות פיתוח באופן ספייס או חדרים עם אל פסק (או אל פסק מרכזי ושקעים אדומים / כחולים שמחוברים אליו), וחדר שרתים ייעודי שבו יושבים המחשבים המרכזיים והשרתים, ושם לעשות תשתית לגנרטור כולל פליטה שלו.

* בגלל סעיף 2 שיש בו אל פסק אז באל פסק יש גם רכיב AVR

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על המענה המפורט

1.ספק הכח אכן איכותי, ונראה שהפינה הזאת סגורה

2. אנחנו נרכוש אל פסק איכותי, שמתי עין על הדגם הבא: https://www.apc.com/shop/sg/en/products/APC-Back-UPS-Pro-900VA-230V-AVR-LCD-6-IEC-outlets/P-BR900MI

אשמח לשמוע דעות לחיוב או לשלילה או לדגמים אחרים מומלצים יותר סביב אותו תקציב

3. חדר שרתים זאת כבר אופרציה אחרת, ומכל מיני סיבות שאין כאן המקום לפורטם קשה ליישם זאת אצלנו. כנראה שנעביר את האימונים לAWS ותחנת העבודה הזאץ תישאר כעמדת העבודה האישית של הבחור

שוב תודה וסופש נעים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

מעדכן שהייתה לי הפסקת חשמל בבית, והאל פסק שקניתי אכן ביצע את עבודתו נאמנה וסיפק חשמל לראוטר, לעמדת עבודה שלי (נייד עם תחנת עגינה ושני מסכים) ולטלוויזיה ליד.

חיסרון יחיד (באג שהוא בעצם פיצ׳ר) - כשהחשמל מנותק, הוא מצפצף אחד ל30 שניות. יכול להיות מציק אם חשמל נופל בלילה.

זה הדגם:

https://ksp.co.il/mob/item/146002

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, Boltik כתב:

במשך כמה זמן?

5-10 דקות

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בעקבות השרשור החלטתי לבחון את האל פסק שלי ועשיתי הדמיה של הפסקת חשמל.

הכל קרס באותו הרגע, אחרי צפצוף נואש מהאל פסק. צריך שלישיית מצברים חדשה. 

עבדו רצוף יותר משנתיים, אל פסק אונליין שהחלפתי לו מצברים בשנת 2018.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

זה אחד החסרונות של אל פסק אונליין אני מניח - מצברים שנמצאים כל הזמן בשימוש.

אגב עשיתי עכשיו ניסוי וניתקתי את האל פסק שלי מהחשמל. לא הרגשתי את הדיליי של המיתוג, אז לשימושים שלי אין צורך באונליין.

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

זה אחד החסרונות של אל פסק אונליין אני מניח - מצברים שנמצאים כל הזמן בשימוש.

הם לא. הם רק מחוברים לטעינה בדיוק כמו באלפסק שיש לך.

פורסם (נערך)
בתאריך 20.1.2022 בשעה 19:17, avargel כתב:

תודה על המענה המפורט

1.ספק הכח אכן איכותי, ונראה שהפינה הזאת סגורה

2. אנחנו נרכוש אל פסק איכותי, שמתי עין על הדגם הבא: https://www.apc.com/shop/sg/en/products/APC-Back-UPS-Pro-900VA-230V-AVR-LCD-6-IEC-outlets/P-BR900MI

אשמח לשמוע דעות לחיוב או לשלילה או לדגמים אחרים מומלצים יותר סביב אותו תקציב

3. חדר שרתים זאת כבר אופרציה אחרת, ומכל מיני סיבות שאין כאן המקום לפורטם קשה ליישם זאת אצלנו. כנראה שנעביר את האימונים לAWS ותחנת העבודה הזאץ תישאר כעמדת העבודה האישית של הבחור

שוב תודה וסופש נעים

1+2 אחלה.

3. זה יתרון של ענן בכלל ו-AWS בפרט, שזה יהפוך לבעיה של אמזון, ואני מבטיח לך שלהם אין בעיה לשים חווה עם גנרטורים.

אגב הגנרטור לא חייב להיות בחדר השרתים, אפילו עדיף שלא יהיה שם, אבל שיקבל הזנה מגנרטור שנמצא איפשהו בבניין.

ברור שזו אופרציה, אבל בגדול עמדה שהיא כל כך חשובה לך, אתה לא רוצה שהיא תהיה עמדת העבודה האישית של אף אחד, בטח לא בעולם שבו RandsomWare זה כל כך נפוץ.

זה מאוד לא בריא, בטח לא לטווח בינוני וארוך.

בחברה שאני עובד בה ה-Build Machine הייתה עמדה שנייה של ראש ה-QA בזמנו, אבל גם אז היא ישבה אצלו בחדר אבל לא הייתה בשימוש שלו. זה היה לפני יותר מעשור, ומאז אפילו הבילד משינס אמנם נשארו On Prem אבל בחדר שרתים ייעודי, את שירותי הגנרטור וכו' אנחנו מקבלים עם שכירת הבניין.

אבל זה למשל הכתיב שחדר השרתים יישב במקום מסוים ולא מקום אחר.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כל הסיפורים עם הגנרטור מזכירים לי שהיה לנו גנרטור למבנה לשעת חירום בצבא שיהיה תאורה ומחשבים.

כל תקופה היה צריך לבדוק שהוא עובד, אבל הוא היה "כל כך טוב" שכל פעם שהדליקו אותו האורות ריצדו בפולסים, לא בריא כל כך למחשבים.

מתי שהוא היינו צריכים להפעיל אותו, כי הייתה הפסקת חשמל ובסוף הוא עבד עד שנגמר הסולר, ועד שקיבלנו סולר חדש לקח כמה חודשים.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

תופעה צבאית הגיונית...

גנרטור באיכות כנראה לא משהו, ואין אספקה של סולר

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 שעות, Pavlik כתב:

בעקבות השרשור החלטתי לבחון את האל פסק שלי ועשיתי הדמיה של הפסקת חשמל.

הכל קרס באותו הרגע, אחרי צפצוף נואש מהאל פסק. צריך שלישיית מצברים חדשה. 

עבדו רצוף יותר משנתיים, אל פסק אונליין שהחלפתי לו מצברים בשנת 2018

לא בהכרח בעייה באל פסק.

היתה לי בעייה דומה (חושב שתמצא כאן שרשור בקשת עזרה שלי) - האל פסק שלי הפסיק להחזיק והיה קורס עם הודעת שגיאה (על קצר או עומס יתר, לא זוכר) מיד בהפסקת החשמל.  הוחלפו מצברים - לא עזר.

קניתי אל פסק אחר - והתופעה המשיכה.  כנראה קיבלתי אל פסק דפוק - נכון?  הוא הוחלף לי ללא בעיות, והתופעה המשיכה ...

הבעייה היתה בספק הכח של המחשב.  החלפת הספק החזירה לחיים מאושרים את האל פסק הוותיק (APC) שלי.  ובא לציון גואל.

אז לפני שאתה רץ להשקיע באל פסק (או במצבריו) נסה לשאול אל פסק חלופי ולבדוק מה קורה איתו.

• מעניין 1
פורסם
לפני 13 דקות, dani666 כתב:

נסה לשאול אל פסק חלופי ולבדוק מה קורה איתו

או לנסות לחבר צרכנים אחרים בעלי הספק דומה. יותר קל מלמצא אל פסק חילופי :) 

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני נוטה לכיוון המצברים, כבר החלפתי כמה פעמים בחיי.

הוא בכלל לא עמוס, מחוברים אליו שרת אחסון, סורק פוטו יקר, כל המצלמות והמקליט שלהם. 

לרוב מציג לי שהוא בעומס מטורף של 13%.

כמובן שתיתכן גם תקלה אחרת. 

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 55 דקות, dani666 כתב:

היתה לי בעייה דומה (חושב שתמצא כאן שרשור בקשת עזרה שלי) - האל פסק שלי הפסיק להחזיק והיה קורס עם הודעת שגיאה (על קצר או עומס יתר, לא זוכר) מיד בהפסקת החשמל.  הוחלפו מצברים - לא עזר.

אגב, יש לך אל פסק אונליין או אינטראקטיב? למיטב הבנתי, פחות סביר שתופעה כזאת תקרא לאל פסק אונליין, כי כל המעגלים שלו פעילים 24/7 ובמקרה של תקלה היא תחשף לפני הפסקת חשמל.

• תוכן חדש...