Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז היה לי מזל לקנות אל פסק יד שניה עם מצברים במצב סביר ומחזיקים אצלי כבר שנתיים וסוחב 2 מודמים, ראוטר, שרת NAS עם 4 דיסקים, מחשב I7 קטן, XBOX, רסיבר וטלוויזיה 52.
כאשר יש הפסקת חשמל, יש לי זמן לכבות את כל הציוד בצורה מסודרת ולהמשיך להנות מאינטרנט במשך כשעה.
אחרי כמה הפסקות חשמל יזומות במשך יום שלם, אני שוקל לרכוש זוג מצברים ~30AH ולקבל הספקת חשמל לתשתית אינטרנט ולמחשב במשך יום שלם.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 32 דקות, yuvk כתב:

נראה לי שכבר עדיף לקנות גנרטור בייתי

מצברים יותר זולים, לא רועשים, לא דורשים להחזיק דלק בבית ותמיד מחוברים במקרה הצורך.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אבל הוא כבר לא UPS, אלא AVR בלבד.

וגם זה בהנחה שהרכיבי ייצוב מתח עוד תקינים.

אל פסק אונליין תמיד יהרוג מצברים הרבה יותר מוקדם, ולצרכים של פות"ש זה מיותר לגמרי.

נזכור שרוב, אם לא כל הצרכנים שלו מכילים עוד שנאי בדרך (ראוטר עם שנאי, מחשב נייד עם שנאי, מסכים מכילים שנאי פנימי).

בקיצור בשביל לנסוע למכולת וחזרה שלחת אותו לקנות טסלה, יד שנייה, בחלקים.

אפשר לעשות בדיקה לפני הרכישה ולראות כמה זמן המצברים מחזיקים.
למה אל פסק אונליין יהרוג מצברים יותר מהר? הוא מחזיק מצברים טענים למתח מסוים בדיוק כמו אל פסק פשוט.
אולי טסלה יד שניה, אבל זול. מגיע מורכב ולא בחלקים,  אבל ניתן לשדרוג.

פורסם
לפני כשעה, Boltik כתב:

מזכיר לי את אלו שאומרים "למה לשים שמן יקר ברכב ישן וזול?"
אתה צריך שהרכב שלך ימשיך לנסוע/הציוד שלך ימשיך לעבוד, אז מה שה משנה מה מחירו או גילו?

זה יותר כמו לקנות לנד קרוזר בשביל נסיעות מהבית למכולת.

אין לי בבית ציוד שדורש מערך גיבוי כבד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 25 דקות, yuvk כתב:

תבדוק כמה עולים זוג מצברים כאלו ומה אורך חייהם. היתרונות שלהם ברורים.

כ-700 ש''ח. זה משתלם מהפסקת חשמל הראשונה שלא אפסיד יום עבודה.
אפשר להתאים את הקיבולת לפי הצרכים. להכפיל קיבולת של המצברים הפנימיים ולהוסיף עוד זוג 7AH חיצוני יעלה כ-200 ש''ח.

פורסם
לפני 27 דקות, Boltik כתב:

אפשר לעשות בדיקה לפני הרכישה ולראות כמה זמן המצברים מחזיקים.
למה אל פסק אונליין יהרוג מצברים יותר מהר? הוא מחזיק מצברים טענים למתח מסוים בדיוק כמו אל פסק פשוט.
אולי טסלה יד שניה, אבל זול. מגיע מורכב ולא בחלקים,  אבל ניתן לשדרוג.

צורת העבודה של UPS שהוא מסוג אונליין הורג מצברים יותר מהר, אין מה לעשות זו הפיזיקה.

בעצם UPS שהוא אונליין כל הזמן מספק לך חשמל דרך המצבר.

UPS שהוא אינטראקטיבי מספק לך חשמל מהרשת ולא דרך המצבר. רק כשהוא מזהה נפילת מתח מהרשת הוא מעביר אותך למצבר.

היתרון של אונליין הוא שאין לך את הנפילה וקפיצה כשהרשת נופלת.

היתרון של אינטראקטיבי הוא שהמצברים מחזיקים הרבה יותר - כי הם נכנסים לפעולה רק כשהרשת נופלת, ולכן משתמשים בפחות Cycles שלהם בזמן נתון.

זול זה לא, UPS אינטראקטיבי עולה 300 שקל ל-850VA, ומגיע חדש עם אחריות ומצברים חדשים שכל החיים שלהם לפניהם.

כלומר אתה מציע להוציא קצת יותר מפי 1.5, לקבל מוצר יד שנייה, שכולל מצברים שהם רכיבים עם אורך חיים מוגבל, כדי לקבל יתרונות שהם לא רלוונטיים לפות"ש (או לרוב מוחלט של המשתמשים הביתיים למעשה).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

צורת העבודה של UPS שהוא מסוג אונליין הורג מצברים יותר מהר, אין מה לעשות זו הפיזיקה.

בעצם UPS שהוא אונליין כל הזמן מספק לך חשמל דרך המצבר.

UPS שהוא אינטראקטיבי מספק לך חשמל מהרשת ולא דרך המצבר. רק כשהוא מזהה נפילת מתח מהרשת הוא מעביר אותך למצבר.

היתרון של אונליין הוא שאין לך את הנפילה וקפיצה כשהרשת נופלת.

היתרון של אינטראקטיבי הוא שהמצברים מחזיקים הרבה יותר - כי הם נכנסים לפעולה רק כשהרשת נופלת, ולכן משתמשים בפחות Cycles שלהם בזמן נתון.

זול זה לא, UPS אינטראקטיבי עולה 300 שקל ל-850VA, ומגיע חדש עם אחריות ומצברים חדשים שכל החיים שלהם לפניהם.

כלומר אתה מציע להוציא קצת יותר מפי 1.5, לקבל מוצר יד שנייה, שכולל מצברים שהם רכיבים עם אורך חיים מוגבל, כדי לקבל יתרונות שהם לא רלוונטיים לפות"ש (או לרוב מוחלט של המשתמשים הביתיים למעשה).

תסביר לי בבקשה טיפה יותר על הפיזיקה הזאת.
חשמל (או זרם במושגים פיזיקליים) לא עובר דרך המצבר. המצבר מחובר במקביל בין שני הממירים והמתח עליו קבוע, כך שאין שום טעינה/פריקה במצב עבודה מהרשת.

כן, אני מציע מהניסיון שלי. זה בסדר שההצעה לא מתאימה לפות''ש, אבל לא הייתי לוקח על עצמי למחליט עבור רוב המוחלט של המשתמשים הביתיים.
מי שיקרא את הדיון יחליט לבד מה יותר מתאים לו.

פורסם
לפני 6 דקות, Boltik כתב:

תסביר לי בבקשה טיפה יותר על הפיזיקה הזאת.
חשמל (או זרם במושגים פיזיקליים) לא עובר דרך המצבר. המצבר מחובר במקביל בין שני הממירים והמתח עליו קבוע, כך שאין שום טעינה/פריקה במצב עבודה מהרשת.

UPS מסוג אונליין מספק לך חשמל (או זרם אם תרצה) מהמצבר.

זה אומר שתאים מהמצבר נפרקים, ואז נטענים מחדש. זה נקרא Cycle של סוללה (או מצבר).

UPS שמספק לך זרם מהרשת, ונכנס לפעולה עם נפילת מתח הרשת הוא UPS מסוג אינטראקטיבי.

ישנם דגמי אונליין שלא פורקים ונטענים מחדש, אני בספק שהם נמכרים ב-500 שקל כיד שנייה.

ועדיין אתה נשאר עם אלקטרוניקה ישנה, משומשת, שאתה לא יודע מה מצבה.

ולא - בדיקה של ניתוק מרשת החשמל לבדוק כמה הוא מחזיק על מצבר - זה לא בדיקה מספקת, זה בודק אך ורק את מצב המצבר ברגע נתון.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אל פסק אונליין לא מספק זרם/מתח/הספק מהמצבר במצב עבודה מהרשת כל עוד שהמתח מהרשת תקין. אם תנתק את המצבר לגמרי, האל פסק עדיין ימשיך לעבוד כרגיל.
האלקטרוניקה של אל פסק אונליין תהיה בהכרח מתוכננת טוב יותר מהאל פסק פשוט כי (כמו שאמרתי) הממירים באל פסק אונליין עובדים 24/7. הקירור שלהם טוב יותר, ניצולת הממירים טובה יותר.
אל פסק אונליין יגיע בדרך כלל עם זוג מצברים מחוברים בטור, כך שזרם פריקה של המצבר עבור אותו הספק יציאה יהיה חצי מזרם פריקה באל פסק זול שיש בו רק מצבר אחד. זרם פריקה קטן יתרום לאורך חיים של המצבר ולניצול הקיבולת (שתלויה בזרם פריקה).

אל פסק יד שניה שנמכר ב-500 עולה כחדש כ-1200. 0

פורסם (נערך)

זה לא נכון לאונליינים הזולים, בוודאות.

ואונליין צריכים קירור יותר טוב, כי הם מכילים יותר חלקים מתחממים, ולכן צריכים תכנון טוב יותר לפיזור החום הזה.

זו בעיה שככלל לא קיימת בכלל באינטראקטיביים

ואונליין בד"כ יכיל אלקטרוניקה יותר טובה, אבל כשהיא חדשה.

גם לאלקטרוניקה הטובה יותר יש אורך חיים כלשהו.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה לא נכון לאונליינים הזולים, בוודאות.

ואונליין צריכים קירור יותר טוב, כי הם מכילים יותר חלקים מתחממים, ולכן צריכים תכנון טוב יותר לפיזור החום הזה.

זו בעיה שככלל לא קיימת בכלל באינטראקטיביים

זאת בעיה שכן קיימת באינטראקטיביים כי לא נעשה שם תכנון בכלל מתוך ניקודת הנחה שהמכשיר לא אמור לעבוד יותר מרבע שעה ברצף. 

פורסם (נערך)

והם גם ככה כמעט ולא עובדים יותר מרבע שעה ברצף - כי ייגמר המצבר.

בטח בתרחיש כמו של פות"ש עם לפטופ, דוקינג ושני מסכים.

זו אגב גם לא המטרה של אונליין - לעבוד במנותק מרשת החשמל לאורך זמן.

לשם כך יש במקומות רלוונטיים גנרטור.

בד"כ התפקיד של אונליין זה לגשר עד שהגנרטור נכנס לפעולה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

והם גם ככה כמעט ולא עובדים יותר מרבע שעה ברצף - כי ייגמר המצבר.

בטח בתרחיש כמו של פות"ש עם לפטופ, דוקינג ושני מסכים.

זו אגב גם לא המטרה של אונליין - לעבוד במנותק מרשת החשמל לאורך זמן.

לשם כך יש במקומות רלוונטיים גנרטור.

בד"כ התפקיד של אונליין זה לגשר עד שהגנרטור נכנס לפעולה.

למה זאת לא המטרה? זאת בדיוק הסיבה שניתן לחבר אליהם מצבר חיצוני.
אתה יכול לבנות את המערכת לפי הדרישות שלך. אם מספיק לך 5-10 דקות  לגיבוי עד שהגנרטור עולה - אין בעיה. אם אתה צריך כמה שעות ואין לך גנרטור - גם אין בעיה.

פורסם

כי המטרה שלהם זה לא לספק לך חשמל עד דלא ידע, אלא מספיק חשמל כדי להפעיל את הסטאפ שלך, למספיק זמן עד להפעלה של אספקת חשמל.

החל ממקומות עם צריכת חשמל שוטפת נמוכה, וגנרטור אוטומטי, ואז צריך אספקת חשמל לשנייה-שתיים-שלוש, וכלה במקומות עם צריכת חשמל שוטפת גבוהה וגנרטור ידני, ואז צריך אספקת חשמל ל-5-10-15 דקות אפילו.

בשביל זה יש לך אפשרות לחבר מצבר חיצוני, לא בשביל שזה יהיה תחליף לגנרטור.

אגב לדעתי זה עדיין כתוב בהוראות שימוש של אל פסק אונליין, ויש להם גם ממשקים לעבודה מול גנרטורים.

UPS אינו תחליף לגנרטור איפה שיש צורך בכזה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...