Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לשים בבית אל פסק לא יקר, כדי שיפעיל ראוטר ואולי שניים-שלושה מסכי מחשב לזמן מה, במקרה של הפסקת חשמל.

מה האופציות שלי?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מחשב נייד ונקודה חמה מהטלפון.

גם ככה אם תהיה הפסקת חשמל אזורית יש סיכוי סביר שהיא תפיל את המרכזיה שנמצאת ברחוב שסמוך אליך.

.

פורסם
לפני 7 דקות, om2 כתב:

מחשב נייד ונקודה חמה מהטלפון.

אין לי קליטה בתוך הבית, לכן חייב להחזיק את הראוטר חי בשביל האינטרנט והVoWiFi.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אל פסק זה טוב מאוד להפסקות חשמל, גם מחזיק בלי בעיה מנורת לד למשך כמה שעות. יש לו עוד יתרון, הגנה מסויימת נגד נחשולי מתח. במקום שיילך לך ציוד מחשוב, האל-פסק מתפגר במקום (קרה לי, נכנס זץ כתוצאה מפגיעת ברק, הקבלים התפוצצו ברעש עצום, שאר הציוד לא נפגע).

תבחר לך מהקטלוג של Advice. לדעתי UPS מהסדרה הכי פשוטה יעשה את העבודה. תבחר בהתאם להספק הנדרש. https://advice.co.il/collections/interactive-ups/products/ups-profit

חזיר דיזל

פורסם

אני עם אל פסק של EATON כבר כמה שנים, לא זוכר את המפרט שלו אפילו. מרוצה ממנו, עובד היטב. רק צריך לזכור לתת לו לעבוד באופן יזום על הסוללה אחת לכמה זמן.

יש הספקים שונים של הסוללה כתלות במחיר. 

קח בחשבון שמסכים יזללו לא מעט אנרגייה מהאל פסק.

לינק למוצרים בזאפ.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אל פסק מסוג Online / המרה כפולה יד שניה בהספק 700-1000 וואט עולה כ-500 ש''ח. גם אם המצברים שלו גמורים, הוא עדיין יספק הגנה ומתח יציב לציוד שלך ביום-יום.
יש לי אל פסק כזה כשנתיים שמחוברים אליו ראוטר ו-2 מודמים (סיבים והוט). גם כשהיו הפסקות חשמל אזוריות רחבות, שני החיבורים המשיכו לתפקד כרגיל.

פורסם

^^ אז גם להוציא מחיר של אל פסק חדש, על אל פסק ישן, וגם לא לקבל מענה לצורך שלשמו נפתח השרשור (אספקת חשמל בעת הפסקת חשמל של הרשת).

רעיון מוצלח למדי 🤣

ואדים, Advice / Eaton פשוטים בהספק מתאים יעשו את העבודה.

אגב יש לזכור שהצרכן הכבד של UPS בד"כ הוא מחשב שולחני, ראוטר ומסכים הם צרכנים קטנים, וככאלה אל פסק ייתן להם אספקת חשמל ללא מעט שעות.

מסכים (נניח בגודל עד 24 אינץ') יכולים לקחת עד בערך 30W כ"א.

מחשב שולחני מתחיל מ-150W (עם כרטיס מסך מובנה) ועולה למעלה למעלה (כרטיס מסך ייעודי יכול גם לקחת לבד עוד 100W ויותר).

לעניין המרכזיה - תלוי באיזה תשתית אתה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לגבי המרכזיה - אני בטוח שלבזק יש את המערכות אל פסק שלהם, כך שהתשתית סביר להניח שתעבוד גם במקרה של הפסקת חשמל מקומית.

אני גר במקום שאין בו קליטה סלולרית (דירת מרתף), ככה שכל התקשורת אצלי, כולל שיחות טלפון בנייד, היא על הwifi.

ככה שאם נופל לי החשמל, כל התקשורת אצלי נופלת. אם הראוטר ימשיך לעבוד, היא אולי תיפול, אולי לא.

לפני 19 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ואדים, Advice / Eaton פשוטים בהספק מתאים יעשו את העבודה.

אגב יש לזכור שהצרכן הכבד של UPS בד"כ הוא מחשב שולחני, ראוטר ומסכים הם צרכנים קטנים, וככאלה אל פסק ייתן להם אספקת חשמל ללא מעט שעות.

מסכים (נניח בגודל עד 24 אינץ') יכולים לקחת עד בערך 30W כ"א.

מחשב שולחני מתחיל מ-150W (עם כרטיס מסך מובנה) ועולה למעלה למעלה (כרטיס מסך ייעודי יכול גם לקחת לבד עוד 100W ויותר).

אז אחד מאלה שיש בksp עד 300 ש"ח יעשו את העבודה.

אין לי מחשב נייח. יש מחשב נייד עם שני מסכים ותחנת עגינה טייפ C שמקבלת חשמל מהמחשב.

פורסם (נערך)

מחשב נייח + תחנת עגינה = ~מחשב נייח עם כרטיס מסך מובנה, סדר גודל של 150W.

שים לב שמסכים קל לחבר ל-UPS (כבלי קומקום בד"כ, סטנדרטי לחלוטין), תחנות עגינה חלק ככה וחלק אחרת (לי למשל Dell WD19TB עם כבל קומקום, לפניו WD19 ו-WD15 גם כן, לא בטוח שזה המצב לכולם).

מחשב נייד זה כבר יותר מסובך, צריך מתאם, בזמנו הזמנתי מאיביי כבל מזכר קומקום לנקבה שקע ישראלי, היום נראה לי שיש כאלה גם בארץ.

אתה צריך כזה גם לראוטר

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש מתאם כזה:

https://ksp.co.il/mob/item/61508

במקרה הגרוע, שקעים תמיד אפשר לקמבן, זה לא בעיה.

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, m3x7r3m3 כתב:

^^ אז גם להוציא מחיר של אל פסק חדש, על אל פסק ישן, וגם לא לקבל מענה לצורך שלשמו נפתח השרשור (אספקת חשמל בעת הפסקת חשמל של הרשת).

רעיון מוצלח למדי 🤣

אבל זה אל פסק ברמה אחרת, גם אם משומש:
1. הגנה אמיתית מברקים וקפיצות מתח, כי הצרכנים מבודדים מהרשת כל הזמן.
2. הספקת מתח יציב ללא תלות במתח הרשת.
3. אל פסק שהממיר שלו תוכנן לעבוד 24/7 - משהו שלא קיים במכשירים זולים ב-300 ש''ח. זה מתבטא גם ביעילות הממיר וניצול המצבר.
4. אל-פסק כזה בדרך כלל יגיע עם חיבור למצבר חיצוני שמאפשר להגדיל זמן עבודה אם נדרש.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא מחזיק חוות שרתים או סטאפ מיינינג בבית.

פורסם

מזכיר לי את אלו שאומרים "למה לשים שמן יקר ברכב ישן וזול?"
אתה צריך שהרכב שלך ימשיך לנסוע/הציוד שלך ימשיך לעבוד, אז מה שה משנה מה מחירו או גילו?

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, vadim6385 כתב:

יש מתאם כזה:

https://ksp.co.il/mob/item/61508

במקרה הגרוע, שקעים תמיד אפשר לקמבן, זה לא בעיה.

איווה

אז לי יש שניים כאלה, שכ"א מהם לשקע בודד ולא כפול.

אגב אל פסק הייתי לוקח את ה-850VA (ההפרש הוא 50 שקל) למשל זה https://ksp.co.il/web/item/27457

יש אני רואה גם של APC שיש להם כבר שקעים רגילים אבל לא מכיר את החברה והמוצר.

לפני 31 דקות, Boltik כתב:

אבל זה אל פסק ברמה אחרת, גם אם משומש:
1. הגנה אמיתית מברקים וקפיצות מתח, כי הצרכנים מבודדים מהרשת כל הזמן.
2. הספקת מתח יציב ללא תלות במתח הרשת.
3. אל פסק שהממיר שלו תוכנן לעבוד 24/7 - משהו שלא קיים במכשירים זולים ב-300 ש''ח. זה מתבטא גם ביעילות הממיר וניצול המצבר.
4. אל-פסק כזה בדרך כלל יגיע עם חיבור למצבר חיצוני שמאפשר להגדיל זמן עבודה אם נדרש.

אבל הוא כבר לא UPS, אלא AVR בלבד.

וגם זה בהנחה שהרכיבי ייצוב מתח עוד תקינים.

אל פסק אונליין תמיד יהרוג מצברים הרבה יותר מוקדם, ולצרכים של פות"ש זה מיותר לגמרי.

נזכור שרוב, אם לא כל הצרכנים שלו מכילים עוד שנאי בדרך (ראוטר עם שנאי, מחשב נייד עם שנאי, מסכים מכילים שנאי פנימי).

בקיצור בשביל לנסוע למכולת וחזרה שלחת אותו לקנות טסלה, יד שנייה, בחלקים.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...