Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק יד 2 יורד מהפסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

דוגמא לטרלול שמצאתי בפייסבוק, שימו לב שמדובר באקטיב… 

האוטו במצב סביר אלמלא התאונה שהצחיקה אותי והדרישה של המחיר. אבל מה לעשות כנראה שנצטרך להתרגל…

53FA191C-70CC-44BC-9D52-5DB9FD5203D4.jpeg

עריכה אחרונה על ידי CarloAbarth
  • אהבתי 2

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

• תגובות 514
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 10 דקות, CarloAbarth כתב:

דוגמא לטרלול שמצאתי בפייסבוק, שימו לב שמדובר באקטיב… 

האוטו במצב סביר אלמלא התאונה שהצחיקה אותי והדרישה של המחיר. אבל מה לעשות כנראה שנצטרך להתרגל…

53FA191C-70CC-44BC-9D52-5DB9FD5203D4.jpeg

0 קמ אפשר לקנות חדשה ב96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

סתם,, אנשים מוכרים ביוקר , קונים ביוקר.

פעם מכרו בזול וקנו בזול.

אין משהו חדש לדעתי.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם (נערך)

קניתי לפניי חודש רכב הרגשתי מתוסכל כמוך.

מה שעשיתי זה פשוט התגמשתי הרבה הרבה יותר מדגם נעול ספציפית הרחבתי את הטווח של הדגמים וגם את טווח החיפוש. מהר מאוד מצאתי לפחות ביום אחד שתיים אנשים שאפשר לפנות אליהם.(תפעיל התראות ביד 2 זה יגיע בקלילות).

ומהר מאוד מצאתי רכב ויום אחריי מצאתי עוד מציאה שיכולתי לקנות וחבר לקח.(מתחת למחירון ב10% עם ק"מ מאוד נמוך). שנינו מרוצים.

בנוסף, יש לי 2 במשפחה שקנו רכב בשנה האחרונה. אחד רצה להזמין צבע אדום שלא היה בארץ ואמרו לו לחכות שלושה חודשים בסוף "התפשר" על הצבע האפור וקיבל תוך שבוע , עוד מישהי במשפחה הזמינה עכשיו ג'יפון ותקבל תוך שלוש שבועות. אז אני לא מבין איפה הבעיה באספקה . מה שגם זה אמור להקשות על רכבים חדשים יחסית ולא על רכבים ישנים.

עוד נקודה חשובה ששמתי לב אליה פשוט הישראלים די קבועים בקו מחשבה שלהם ולא פשרנים . ולכן, יהיה סיוט למצוא טויוטות או מאזדות תתפשר קצת על סוזוקי נניח ותמצא יותר .(חייב להגיד שלפניי שקניתי את הרכב הנוכחי ראיתי טויוטה והבחור באמת זיינו לו תמוח בביקוש אבל הרכב היה במצב לא טוב ולא מוכן היה לרדת הרבה מתחת למחירון לעומת המצב. אז אני מניח העקשנות של הישראלים גם מעלה את המחיר)

עריכה אחרונה על ידי 138liad
  • רעיון טוב! 2
פורסם

למאזדה אכן יש רכבים במלאי:

CX5 מנוע 2.0 אקזקיוטיב

3 ספיריט

CX30

וחלק מגרסאות השש..

מוכנים למסור רכב בינואר בתנאי שתשלום כל הסכום יהיה מיידי..

לגבי נושא שוק היד שנייה,

מתוקף עבודתי יצא לי להיפגש עם הרבה אנשים שרוצים למכור את רכבם רק כדי להרוויח כמה אלפים יותר - ללא צורך, בלי סיבה, וכמובן בלי לדעת מה קונים אחרי.. "מקסימום נסתפק בפיקנטו" ענה לי בעלים של קודיאק דיזל.. 

התקשורת והפרסום בנושא מכניסה את האנשים ללחץ בלי שתהיה להם סיבה להחליף רכב כאן ועכשיו - בטח לא במצב של לקנות בררה או תשלם הרבה אלפים מעל מחירון.

הרכב נוסע? למה להחליף?? מקסימים יישור קו ובזה תיגמר המלחמה.. אבל שוק הרכב (ולא רק)  בישראל איבד את זה מזמן - אנשים קונים רכב בתור פנטזיה בכל מחיר ובלי שכל.. אז לא מפליא אותי מה שקורה היום בשוק יד 2.

רק אשמח שמישהו ייספר לי מתי העניין יירגע ע"מ להספיק למכור את המאזדה 3 שקניתי בחודש מאי הרבה מתחת למחירון ולעשות סיבוב של 15 א' ₪.

• אהבתי 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני שעה, redroze כתב:

ואתה מאמין לכל מה שמשודר בפרסומות טלויזיה? לדוגמא שקוקה קולה זה באמת הטעם של החיים שלך?

לא נתקלתי בפוסטים שאומרים שיבואן מאזדה משקר ואין רכבים בינואר

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, redroze כתב:

או שמדובר ביבואן שעשה בשכל לפני יותר משנה והתחייב לכמויות גדולות מול היצרן בזמן שנראה שהעולם הולך לכאוס ואנשים יישארו סגורים בבית לנצח.

או שמדובר ביבואן שיש לו ביקושים נמוכים ולכן המעט שהיצרן מקצה לו מספק את הדרישה.

או שילוב של ה-2.

טויוטה נחשבת מכונית מבוקשת יחסית (אולי אפילו אני ממעיט) גם בתור חדשה וגם בשוק היד השניה ברוב הדגמים, בטח בדגמים כמו קורולה או יאריס.

ועדיין יש צפי מלאים סביר לחלוטין נכון לפעם האחרונה שהסתכלתי אצלהם. לפי האתר נראה שקורולות היברידיות ויאריס היברידיות מרמות הגימור הגבוהות יש במלאי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עוד לפני כול המשבר הזה אנשים היו מטורללים לגמרי. ניראה שאנשים לא מבינים מתמטיקה בסיסית. 

לפני חצי שנה חיפשתי איביזה 2018, וכאלו במצב סביר(לא מעולה, אלא רק סביר) - יד 1 עם קילומטראז רגיל, היו נמכרות ב-7-8 מעל המחירון. למה לי לקנות רכב בן 3 משומש ב-8 אלף מעל המחירון אם בירידת הערך השקלית זה יוצא בדיוק כמו לקנות רכב חדש מהחברה? 

לא יודע עכשיו איך המלאי אצל יצרנים אחרים, אבל יש מלאי של מאזדה. גם ב-0 קילומטר. איזה סיבה יש למישהו לקנות כזאת משומשת באותה ירידת ערך של רכב חדש 0 קילומטר? כאילו, אנשים באמת לא מסוגלים לראות סנטימטר יותר מאשר "רכב חדש עולה X, רכב משומש עולה X פחות 15 אלף, אז בוא נקנה את המשומש?" 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

א. מי שאין לו את כל הכסף נזיל לרכב חדש יצטרך מימון. ומימון כבר מייקר את העסקה לטווח הארוך. בנוסף, אם פעם היה מימון ב0 אחוז ריבית (כך שמעתי), היום קשה לי להאמין שיש כאלו כי בשוק עם ביקוש כה גבוה - למה לא להרוויח עוד כסף שיושב על הרצפה? אבל לא הלכתי לבדוק את התנאים, אז זה רק לפי היגיון.

ב. אפשר דוגמה קונקרטית במספרים? כי ניסיתי עכשיו חישוב גס מאוד ולא ראיתי את מה שאתה מתאר. בנוסף, כמה שנים הרכב אמור להיות מוחזק? זה אחד הפרמטרים היותר חשובים בחישובים הללו.

להלן הדוגמה שהסתכלתי עליה (מספרים באלפי שקלים):

נניח שנחזיק את הרכב 3 שנים בכל מקרה,  ונניח שרכב חדש עולה 110. אחרי 3 שנים, ערכו יהיה 67.5 (לפי 15 אחוז ירידת ערך ב3 השנים הראשונות, כמקובל בדיונים פה). כלומר איבדנו כ42 אלף שח.

רכב יד2 מ2018, שנמכר כחדש במחיר התחלתי דומה, יהיה בעל מחירון דומה. 7-8 מעליו זה כ75. החזקנו אותו גם 3 שנים - ערכו כעת הוא כ49 אלף שח (לפי 10 אחוז ירידת ערך משנה 4 והלאה, גם כמקובל במחוזותינו). כלומר איבדנו 26 אלף שח (אם קנינו ביוקר ומכרנו במחירון).

גם אם השוק בעוד 3 שנים יתקרר ונמכור את הרכב יד2 ב10 מתחת למחירון - איבדנו 36 אלף שח, יחסית לאובדן ברכב החדש (שנמכר במחירון אחרי 3 שנים) - 49 אלף שח.

אם מחזיקים יותר שנים, הפערים יצטמצמו, אבל צריך לא מעט שניפ כדי להגיע לפער מאוד קטן. גם קניה מ0 קילומטר כמובן מצמצת את הפער - אבל עדיין נשאר פער שקלי די משמעותי.

אז איפה החישובים שלנו שונים שזה מתקזז?

ג. לעניין ה'אנשים היו מטורללים גם בעבר' - ובכן, רוב האנשים לא חושבים באופן מעמיק על רוב הדברים. אם המוכר מפרסם ב7 מעל המחירון, גם אם זו עסקה גרועה - אם יש קונים, זה המחיר של הרכב. לבקש מרוב האנשים לעשות את החישובים של ירידת ערך ולשקלל פנימה גם טסטים, בלאי וכו' ף - זו בהחלט בקשה מוגזמת. הרוב ממש לא עושים את זה, אלא מחפשים הכי טוב בתוך תקציב, או פשוט לוקחים הלוואה וקונים חדש. יתרה מזאת, לדעתי הלא-מלומדת - רוב הישראלים, עבור 15 אלף שח לגמרי ייקחו הלוואה ויקנו חדש. ככה גם יקבלו חדש כדי לנקר את עיני השכם וגם יחסכו את כאב הראש של שוק יד2.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם

אני אספר את הסיפור שלי מהשוק הזה, 

השוק משוגע, ולצערי גורם לי לפזול לכיוון רכב חדש במלאי, שממש לא רציתי לעשות בתקופה האחרונה,

זה התחיל מטעות, אמרתי למה לא למכור את הספורטאג' 1.6 ולקנות 2.0, שיהיה הרבה יותר נעים בעליות חיפה,

לכן מכרתי את ה1.6 ב9 אלף ש"ח מעל המחירון והתחלתי לחפש 2.0, הבעיה שעל ה2.0 הנורמליים דורשים 20K מעל המחירון במקרה הטוב, הגמורים סביב ה10K,

לכן פזלתי לכיוון חדש, הבעיה שיש ספורטאג' חדש חדש לא מתיחת פנים שמגיע עוד כמה חודשים, יהיה אדיוטי לקנות את הדגם הנוכחי כרגע,

לכן בדקתי טוסון, ושם כבר התאכזבתי בעבר מנסיעת המבחן, הגיר מעצבן בעליות חיפה, והכסא לא היה לי ממש נוח,

אז פזלתי לכיוון הCX5, מתכונת מוכרת ומוצלחת, וכאן מצב השוק עוד יותר קשה, דורשים מחירים שהם 10K-15K פחות ממחיר החדש מהיבואן ברמת גימור אקזיקיוטיב, כאשר שמבחינתי יש חדש מהיבואן ברמת גימור בלק אדישן שכולל גם מערכת סאונד BOSE, שמבחינתי זה הרבה יותר שווה, כי גם כך בכל רכב אני משקיע במערכת שמע,

אם כבר, עדיף ללכת על חדש 2022, לכן ואחרי מה שראיתי ביד 2 בינתיים סגרתי על מאזדה CX5 חדשה ברמת גימור בלק אדישן, בינתיים, כי השבוע יש לי נסיעת מבחן, ואז אדע בוודאות אם הרכב הזה בכלל מתאים לי.

אגב, הבעיה הכי גדולה שלי ברכב משומש מעל המחירון זה אם חלילה יעשה תאונה ויוגדר טוטלוס, זה הפסד מיידי,

לצערי קרה לנו השנה הזו פעמיים, על 2 רכבים, ב2 התאונות לא היינו אשמים, אחד הרכבים ירק מהכביש 3 חודשים אחרי שנרכש, השני חודשיים,

ברכב חדש אני אעשה ביטוח ישן תמורת חדש, כך שבתקופה הראשונה בוודאות יהיה לי פחות דאגות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, dorsht כתב:

לפי האתר נראה שקורולות היברידיות ויאריס היברידיות מרמות הגימור הגבוהות יש במלאי.

קורולה כנראה ויש - מגיעה מטורקיה.

יאריס היברידי אין עד פברואר או מרץ (למי שמזמין עכשיו) מגיעה מצרפת. לפי האתר של טויוטה לא יהיו עד סוף ינואר. המסירות של היאריס נחתכו בחצי או שלישי לעומת ספטמבר וחודשים קודמים. יש כבר רשימת המתנה לפחות מחודש אוקטובר. גם דגם הבנזין חסר. זה לא שלא מגיעים משלוחי רכבים אלא מגיעה כמות קטנה יותר לעומת תחילת השנה.

RAV4 גם כנראה יש מחסור משמעותי. משומשות RAV4 בטרייד של טויוטה, שנתיים על הכביש - נמכרות במחירים הזויים, לדעתי. מגיעות מארה"ב.

C-HR היברידי כנראה יש.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
לפני 39 דקות, wildlands2019 כתב:

אז פזלתי לכיוון הCX5, מתכונת מוכרת ומוצלחת, וכאן מצב השוק עוד יותר קשה, דורשים מחירים שהם 10K-15K פחות ממחיר החדש מהיבואן ברמת גימור אקזיקיוטיב, כאשר שמבחינתי יש חדש מהיבואן ברמת גימור בלק אדישן שכולל גם מערכת סאונד BOSE, שמבחינתי זה הרבה יותר שווה, כי גם כך בכל רכב אני משקיע במערכת שמע,

אם כבר, עדיף ללכת על חדש 2022, לכן ואחרי מה שראיתי ביד 2 בינתיים סגרתי על מאזדה CX5 חדשה ברמת גימור בלק אדישן, בינתיים, כי השבוע יש לי נסיעת מבחן, ואז אדע בוודאות אם הרכב הזה בכלל מתאים לי.

לפחות לזמינות המלאי של ה cx5 יש הסבר. 

חיסול מלאי לפני הגעת מתיחת פנים מקיפה בקרוב 

https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/מתיחת-פנים-2022-מאזדה-cx5-החדש-נחשף

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 57 דקות, daniel.asu כתב:

אפשר דוגמה קונקרטית במספרים?

החישוב שלך מאוד לא מדוייק.

רכב ממשיך לאבד בממוצע 15 אחוז מהערך שלו אחרי ה-3 שנים. תיראה מה המחירון לאיביזה 2015- ממש לא 49 אלף. לפי המשך של 15 אחוז הפחתה לשנתון - זה ממשיך למחירון של 41 אלף. שזהו בערך המחירון שלה ביד 2. 

אתה צדקת במחירון של איביזה 2018, אבל טעית במחיר שלה כחדשה. היא עולה יותר לכיוון 105 אלף, ובימי מכירות שיש אותם 4 פעמים בשנה אם לא יותר, היא גם מגיעה ל-96 אלף. (הכול אני מדבר על אותה רמת גימור כן? לא משווה גירסה בכירה מול גירסה ערומה)

ועכשיו חישובים:

קניתי איביזה 18 ב-75 אלף(8 אלף מעל המחירון) , אחרי 3 שנים מכרתי אותה במחירון(מאוד מאוד תמים לחשוב שהוספת יד וקילומטראז ותמכור ב-8 אלף מעל המחירון) - הפסדתי 34 אלף. 

קניתי איביזה חדשה בנגיד 100 אלף ומכרתי ב-67(מחירון) - הפסדתי 33 אלף. 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, student כתב:

קורולה כנראה ויש - מגיעה מטורקיה.

יאריס היברידי אין עד פברואר או מרץ (למי שמזמין עכשיו) מגיעה מצרפת. לפי האתר של טויוטה לא יהיו עד סוף ינואר. המסירות של היאריס נחתכו בחצי או שלישי לעומת ספטמבר וחודשים קודמים. יש כבר רשימת המתנה לפחות מחודש אוקטובר. גם דגם הבנזין חסר. זה לא שלא מגיעים משלוחי רכבים אלא מגיעה כמות קטנה יותר לעומת תחילת השנה.

RAV4 גם כנראה יש מחסור משמעותי. משומשות RAV4 בטרייד של טויוטה, שנתיים על הכביש - נמכרות במחירים הזויים, לדעתי. מגיעות מארה"ב.

C-HR היברידי כנראה יש.

להמתין עד פברואר או מרץ נשמע סביר יחסית למה שקורה ב-VAG, שם צריך להמתין לרכב בחלק מהמקרים גם כמה חודשים טובים.

לפני 2 דקות, davemustaine87 כתב:

קניתי איביזה חדשה בנגיד 100 אלף ומכרתי ב-67(מחירון) - הפסדתי 33 אלף. 

וזה בלי לציין את היתרון של רכישת רכב חדש עם אחריות. שזה גם משהו ששווה לדעתי כסף.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...