Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם אתם מחליפים מוסך כל טיפול או שומרים נאמנות?  

56 הצבעות

1. 1. האם אתם מחליפים מוסך כל טיפול או שומרים נאמנות?

• מחפש את הכי זול
      10
    • רק מוסך יבואן
      22
    • זה מוסך שסבא, אבא שלי ואני מטפלים במכוניות שלנו
      24

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד עניין אותי מה אנשים אחרים עושים בנושא, כי אני חוץ מזה שמחזיק אוטו כ-10 שנים וגם לא מחליף את המוסך שלי כל טיפול.

אני דואג להכיר את האוטו שלי די טוב ובד"כ מגיע עם כיוון לתקלה ומצפה גם לשמוע תשובה עניינית ופתרון חכם ולא רק לקבל תשובה "נחליף ומבדוק מה יהיה".

העם לכם אכפת מדברים נוספים כמו: מקצועיות, הסמכות, התמקצעות של המוסך ביצרן ספציפי או שבכלל חשובה לכם פינת המתנה ומכונת האספרסו? 

פורסם

מעדיף להיות עם אותו מכונאי\מוסך, שאני מתחבר לגישה שלו והוא נראה לי אחלה בנאדם מקצועי, אני מצפה שהמכונאי ידע להגיד לי בפנים שיש לי אוטו חרא וצריך להחליף אותו כמה שיותר מהר. 

בלי קשר, הבנאדם האחרון שאתה רוצה שיכעס עלייך זה המכונאי רכב שלך. מה גם פחות זורם לי שיפגעו לי ברכב.

נ.ב.

התשובות בסקר לא רלוונטיות - נגיד השורה האחרונה בהודעה עצמה יכלה להיות חלק התשובות פה בסקר. 

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

ב2009 אבא שלי קנה קיה קרניבל, התחיל לטפל בקיה צמרת טבריה, אני הייתי אז בן 14.

מאז שאני זוכר את היחס הכיפי שם אני רק שם.

קיבלתי רישיון ב2013 מאז היו לי 6 רכבים, כולם מטופלים רק שם כולל פחחות.

• רעיון טוב! 1

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

עם הרכב הנוכחי, עוד לא מצאתי מוסך אמין ומקצועי שמכיר אותו מספיק ויודע לטפל בו טוב, אז עד היום יצא לי לבקר כבר באיזה 4 מוסכים שונים (בינהם 2 של היבואן).

ביום שאמצא את המקום האמין והמקצועי שמכיר את הרכב שלי טוב ולא עובד כמו חאפר, אשאר בו.. הרי אני לא נהנה מההרפתקה של לחפש מוסך כל טיפול / תיקון ולהתאכזב מהיחס והתוצאה כל פעם מחדש.

עריכה אחרונה על ידי motek
  • רעיון טוב! 1
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

מוסך שמתחייב למחירים הכי זולים, או מציע חדר המתנה עם מזגן וטלוויזיה, יועצי שירות מעונבים ומכונת קפה - כל אלה לא ממש מעניינים אותי.
כשאני מגיע למוסך חשוב לי מעל הכל שהאדם שמטפל ברכב שלי יכיר אותו היטב. כל השאר זה רק בונוס.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כמו עם כל נותן שירות (וגם לא מעט חנויות), מחפש את זה שהכי מקצועי אבל עם מחיר שאני עומד בו. ברגע שמצאתי אחד לשביעות רצוני, אני אשאר איתו עד שהוא יבגוד בי (במקצועיות, בניסיון לרמאות, בגישה גסת רוח בלי סיבה). מרגע שאתאכזב, לא אחזור אליו יותר ואמליץ למכריי להתרחק גם כן.

מה זה מקצועי בעיני? אחד שבין היתר יידע להתבסס על ניסיון העבר שלו בזיהוי התקלות, ולא רק בהחלפת חצי רכב עד להגעה לפתרון, או שיילך עם הראש בקיר לפתרונות שלא עובדים. כמובן, היכולת של המוסך להסביר לי את הבעיה ופתרונה, ולענות על שאלות בתשובות שנראות לי (או למישהו מטעמי שיודע יותר טוב) סבירות, זה גם חשוב. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בגלל ההסטוריה שלי שכוללת החלפת רכבים יחסית תכופה (את הארונה יש לנו שנתיים וזה בערך השיא שלי) כל מה שחשוב זה שיהיה מוסך מורשה למען קלות המכירה אחרכך (״מטופל רק במורשה עם ספר טיפולים מלא״)

גם לי יש סיפורים על המוסך שאבא היה מטפל בו וגם אני בהתחלה הלכתי לשם אבל אלו התבררו כמוסכים בינוניים וירדתי מהרעיון.

אני לא מרגיש שאני מקבל יחס פחות טוב או פחות הסבר במוסך מורשה רנדומלי

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני מטפל במוסך אחד באופן קבוע, אבל אחרי שעשו פדיחה ולא הוחלף שמן גיר בזמן במיצובישי טיפול הבא אני אחליף מוסך.

בקקטוס ביצעתי טיפול ראשון במוסך יבואן, היה בסדר מבחינת המחיר והישרות ולכן אמשיך גם בטיפולים הבאים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

משתדל לטפל בעצמי בדברים פשוטים אבל כשאין זמן, ציוד מתאים וכשצריך מוסך בשביל אישור לטסט (רכב מיושן) אני הולך תמיד לאותו מקום. בן אדם אמין ומקצועי ומגיע לו להתפרנס.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני ברוב הפעמים מוסך יבואן. מניסיון שלי הרכב מאריך חיים.

היה גם מוסך יבואן שלא אהבתי אז החלפתי אחר.

טיפלתי במוסך שחבר עבד בו לא היה זול יותר.

את מעבה המזגן החלפתי גם אצל המוסך שהחבר עובד. יצא זול ממש.

אבל קליפסים חסרים. ברגים שונים. בגלל שזה חבר לא אמרתי לו כלום רק תודה.

קניתי קליפסים והחלפתי.

בדרך כלל לא מחליף מוסכים. לי חשוב אמינות. מקצועיות. ולא שבירת חלקים.

• אהבתי 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

שמרתי נאמנות עם מוסך אחד במשך  כ 6 שנים ונסעתי אליו שעה לכל כיוון אפילו, אבל כשהמוסכניק הפסיק להיות נאמן אלי הפסקתי להגיע אליו.

מה הכוונה לא נאמן? הוא מכונאי טוב ופדנט וזה מה ש״משך״ אותי למקום הקטן והחביב, המחיר היה על הצד היקר אבל הבנתי שקבלתי תמורה.

משום מה, במרוצת השנים  רמת המקצועיות והשירות ירדו והמחירים שלו רק עלו , אפילו על מחירי מורשה יבואן.

אז אחרי חשבונית אחרונה יקרה מאוד ועבודה רחוקה ממקצועית נפרדנו כידידים.

מאז אני עם רכב אחר וטיפלתי פעם אחת במוסך יבואן וזה לא שונה מהמוסך שעזבתי ואחרים שהייתי בהם - מקצועיות אין, שירות אין, ומחירים שלא מביישים תחזוקת רכב חלל של נאס״א.

אני רוצה להיות נאמן למקום מסויים, וזה טוב לבנות מערכת יחסים עם המכונאי והמקום אבל לצערי אני לא חווה מספיק סיבות לכך, אלא להיפך.

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

פורסם

כרגע מחליף כל טיפול. כשאמצא מוסכניק שאני סומך עליו עם מחירים שפויים אשאר אצלו (כרגע זה נראה מדע בדיוני).

פורסם (נערך)

עם המאזדה 3 שלי אני במערכת יחסים כבר קרוב ל12 שנה .

בהתחלה הלכתי לאחד שהומלץ בפורום הזה וגם בפורום ynet. כמה שנים הייתי איתו עד שרמת השירות ירדה ועזבתי אותו . הלכתי לאחר שמומלץ פה ולאחר שהגיש לי חשבון של 4000 שקל ולא הייתי משוכנע שהכל היה חיוני , נפרדנו גם כי לא נוח היה לי יותר להגיע אליו.

השלישי הומלץ על ידי חבר אך התרשמתי שהוא מנסה להפחיד אותי "א' וב' לא יעברו טסט" שהסתבר כסתם .

כרגע אני עם הרביעי שנראה לי מקצועי וישר והצלבתי מידע מעוד מקורות עליו.

גם הניסאן נוט שלי מטופלת אצלו אחרי שכל טיפול במורשה היה לא פחות מ2500 שקל כל פעם.

אני לא מחפש זול אלא אמין מקצועי עם חלקים איכותיים ושיתפרנס בכבוד .

לא מענין אותי ואין לי זמן להביא חלקים בעצמי.

מותר לו להרוויח גם על החלקים ושיהיה לו לבריאות

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
  • תוכן חדש...