Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כשאתה שם לב שהשמן עולה במדיד,זה כבר לא תקין.

זה הרבה מעבר לטולרנס.

אז הם חיזקו את הרצועה,שידרגו את השמן,והורידו קילומטרג' באינטרוולים.

ועדין,זה מנוע שזקוק לטיפול כל חצי שנה או 7K.

באחריות אני אומר לכם ! (ט.ל.ח)

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
  • תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

@yoni2sh אני לא יודע איך אפיינת על פי זה שיש לך יותר שמן על המדיד מהמקסימום, או הרגשה של רעידות (שזה אגב אופייני למנועים האלו) שזה מנוע מחורבן שדורש החזקה תכופה ושלא יגיע ל200 אלף...
יש למנוע בעיה עם הרצועה ועוד כמה בעיות מאוד נדירות ובודדות כמו המקרה של פותח השרשור עם מיכל הדלק או עוד מקרה עם משאבת השמן, סה-טו בכל השאר הוא לא רגיש יותר בהשוואה לכל מנוע מודרני אחר.

יותר מידי שמן במדיד יכול לקרות בגלל מיליון ואחת סיבות, אולי הרכב היה בשיפוע? אולי מילאו טיפה יותר מידי והשמן לא הספיק לנזול על למטה? אולי לא כל השמן רוקן ונשאר עוד שמן במערכת לפני הטיפול כך שאחרי המילוי היה יותר מידי? 

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם (נערך)

אני אדם רגיש.

מתעסק במכניקה,חוזק חומרים,כימיה מעל ל20 שנה.

יש לי ראיה טובה.

אני יודע להשתמש בקליבר,מיקרומטר ועוד כלים.

בעברי התעסקתי בשמנים,ועבדתי במעבדת שמנים, צפיפות,נקודת קפיאה,בסיס,ערבוב,תוספים וכדומה.

אני LEVEL 2 בבדיקות אל הרס סוניק.

ומתעסק בתעופה מגיל 15

למדתי אתמול ששמן בודקים בבוקר בחניה ישרה.

מספיק ? 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 17 דקות, yoni2sh כתב:

כשאתה שם לב שהשמן עולה במדיד,זה כבר לא תקין.

זה הרבה מעבר לטולרנס.

אז הם חיזקו את הרצועה,שידרגו את השמן,והורידו קילומטרג' באינטרוולים.

ועדין,זה מנוע שזקוק לטיפול כל חצי שנה או 7K.

באחריות אני אומר לכם ! (ט.ל.ח)

יצא לך לראות רצועות דור שני, שטופלו לפי הוראות יצרן והיו הרוסות לעומת רצועות שטופלו כול חצי שנה?

אחרת על מה אתה מבסס את זה?

הרי אף אחד לא מטפל ככה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אבל לא דיברתי בכלל על הרס רצועה דור 2.

התייחסתי למנוע עצמו,למכניקה שלו,אופי הפעולה,והמכלול השלם.

ורשמתי את דעתי האישית,סה טו

פורסם

רשמת ״באחריות״, לכן על מה האחריות הזאת מבוססת?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אתה מבין שזה סלנג נכון,הרי גם רשמתי ט.ל.ח.

מה זה פה בית משפט ? 

ממני בטוח היית קונה את הרכב,באחריות 

• מצחיק 2
פורסם
לפני 6 שעות, yoni2sh כתב:

השמן הרבה מאוד מעל הקו העליון במדיד.

אינדיקציה לדילול השמן בדלק, דומה מאד למנועי הונדה שסובלים מאותה תופעה. בהונדה התקינו חיישן שמתריע על צורך להחלפת שמן, בגלל התופעה הזאת, ובעלי הרכב דיווחו על הצורך להחליף שמן כל 7500 ק״מ לערך. במנוע של פיג׳ו אין חיישן כזה, אבל ככלל אצבע, מי שהנסועה שלו כוללת הרבה נסיעה עירונית/פקוקה, שיחליף שמן כל 7500 ק״מ.ֿ

מעבר לכך, אין קשר לכמה המנוע יחזיק ואני מניח שמנוע שמתוחזק כהלכה (ומקפידים בו על החלפת שמן תכופה) יחייה חיים ארוכים. ההבדל מול הונדה, ששם דאגו ״לשמור״ על המנוע גם אם הבעלים לא בודק שמן או מריח את המדיד....

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 13 שעות, Gavrik כתב:

או עוד מקרה עם משאבת השמן, סה-טו

להגיד על תקלת משאבת שמן - סה-טו - זו המעטה בערך הבעיה.

אני בגלל תקלה כזו מכרתי את האוטו - מכיוון שהחלפת המשאבה עולה כמו החלפת מנוע...

פורסם
לפני שעתיים, גור אדם כתב:

איך זה? אתה מתכוון למחיר העבודה? כמה בכלל עולה להחליף מנוע (חדש)/משאבת שמן?

פורסם

רגע, אז אם חוזרים לשירשור המקורי. המנוע בסדר והבעיה היתה במשאבת דלק?

אם כך למה הכותרת עדין צועקת "ספויילר: הלך מנוע"

• רעיון טוב! 3

טסלה 3 2022

פורסם
בתאריך 23.11.2021 בשעה 08:45, Gavrik כתב:

כל מחנה ה308 1.2 פיורטק מתחלק לשתי קבוצות.

קבוצה א' זה אנשים שנפגע להם המנוע מהרצועה והוא אוכל שמן או צריך החלפה והם מקללים את הרגע שקנו אותו.

קבוצה ב' זה אנשים שלא נפגע להם המנוע מהרצועה והם רכשו רכב עם תמורה גבוהה במחיר זול שגם לא עושה להם בעיות.

אכן😀

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, גור אדם כתב:

כן אבל מדובר במקרה נדיר יחסית, עד כה שמעתי על שתי מקרים אחד שלך וחד מחוץ לפורום.

לפני 35 דקות, Renaultrap כתב:

איך זה? אתה מתכוון למחיר העבודה? כמה בכלל עולה להחליף מנוע (חדש)/משאבת שמן?

כן, משאת השמן יושבת באמצע המנוע כך שכדי להוציא אותה צריך לפרק אותו לגורמים גם מלמעלה וגם מלמטה.

לכן עלות העבודה גבוהה מאוד.

פורסם
לפני 42 דקות, Gavrik כתב:

כן אבל מדובר במקרה נדיר יחסית, עד כה שמעתי על שתי מקרים אחד שלך וחד מחוץ לפורום.

יש עוד אחד... בשרשור הזה עצמו:

בתאריך 14.12.2021 בשעה 18:11, Fluffy כתב:

מקפיץ ומצטרף לסטטיסטיקה 😓

קקטוס 2015, אטמוספרית, עברה החלפת טיימינג יזומה (ללא התפוררות) ב87K וכרגע עומדת על 99K ק״מ.

אצלי פחות משנה, אתמול בעמידה ברמזור נדלקה נורת שמן + נורת STOP עם התקלה הבאה במסך:

IMG_7016.thumb.jpg.b5de695aaedfc78bdc3d5caabf28582f.jpg

נגררה אחר כבוד למוסך גבע, למיטב הבנתי הם מנסים כל מיני דברים קטנים מסביב (החלפת שמן/יוניט/פילטר) בשביל לראות אם הבעיה ״נפתרת״ אבל בהתחשב בהיסטוריה המפוארת פה בשרשור ובטון של יוסי אני מאמין שזה הולך לכיוון החלפת מנוע.

הקקטוס שלי דרך אגב לא אכלה גרם שמן אחרי הטיימינג - ככה שרכב שעבר החלפה ולא אוכל שמן זה לא ערובה לכלום. המנוע הזה רעה חולה ונראה שבמוקדם או במאוחר כל אותם מנועי דור ראשון יאכלו אותה (בין אם מטיימינג או תקלה משביתה אחרת כמו משאבת השמן שתיקון שלה עולה כמו מנוע חדש).

• תוכן חדש...