Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היא לא נכשלה ? אוקיי,בוא נצא מנקודת הנחה שהיא שופרה לטובה ב 30-40 אחוז , מה הסיבה להוריד את האינטרולים של השמן והחלפת הרצועה ל 90K ? 

משנה בטיחות ? ,ממממ לא יודע 

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

החלפת שמן זה בתנאים קשים, תנאים קשים מצויינים גם בשאר הרכבים.

לגבי הטיימינג, ברגע שיתחיל להתפורר אז הוא נכשל. או שיגרה לא ריאלית של החלפה כול 3 שנים או פחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 15.11.2021 בשעה 11:46, vadim6385 כתב:

התקשרו מ1973, אמרו לבוא לאסוף את המוריס מרינה מאוברול שבועי.

ברצינות, רכב צריך לשרת אותך, ולא אתה אותו. זה פז׳ו 308, לא פרארי אספנות שצריכה אחסון בטמפרטורה מבוקרת וטיפול בכפפות משי ע"י מכונאי אומן.

זאת משפחתית שאמורה להתמודד ראש בראש מול קורולה/אלנטרה/גולף ושות', אז הדרישות ממנה הן אותן דרישות כמו הדרישות מקורולה.

והטענה של "מי שלא מסוגל להתמודד עם אחזקת רכב" לא מקובלת.

ב200 אק"מ הראשונים אני אמור להיכנס לטיפול שגרתי לפי הוראות יצרן, סה טו. אם הרכב טופל, נעשה בו שימוש סביר, והוא עדיין מפתח בעיות מנוע/גיר קשות, המהנדסים שתכננו אותו צריכים לקבל על הראש.

אנחנו ב2021, לא ב1973.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, מלטבשי כתב:

כמו שהבטחתי, ביקשתי מספר מסמכים ממכר בחו"ל. הוא החזיר לי את זה בתמונות ואני שם אותן פה.

להבנתי הוא דגם לי את העיקר שהדברים.

הקטנת מרווח הטיפולים השוטפים - בסיס טוב לתביעה ייצוגית.

קנית מוצר כשידעת על התנהגות מסוימת שלו, ועכשיו נדרש ממך התנהגות אחרת שמגדילה את עלות האחזקה של המוצר ביחס למה שהיה ידוע במועד הקניה.  (הן עלות ישירה [תשלום שנתי גבוה יותר.  רובנו נוסעים מעל 10Kק'מ בשנה] והן עלות עקיפה [בזבוז זמן סביב הטפול והוצאות נוספות]).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 26 דקות, dani666 כתב:

קנית מוצר כשידעת על התנהגות מסוימת שלו, ועכשיו נדרש ממך התנהגות אחרת שמגדילה את עלות האחזקה של המוצר ביחס למה שהיה ידוע במועד הקניה.  (הן עלות ישירה [תשלום שנתי גבוה יותר.  רובנו נוסעים מעל 10Kק'מ בשנה] והן עלות עקיפה [בזבוז זמן סביב הטפול והוצאות נוספות]).

גם הרצועה היא בסיס לתביעה. היצרן הבטיח שרצועת טיימינג תחזיק מעמד 180 אלף או 10 שנים. עכשיו צריך להחליף אותה כל 90 אלף ק"מ או 5 שנים. הבדל עצום.

לא רק זה מסתבר שהחלפת רצועת טיימינג לא מונעת מהמנוע להתפגר.

אני מוכרח לציין שאני מחזיק מכוניות מעל 15 שנים ואף פעם לא יצא לי להחזיק נבלה שכזאת.

פורסם
לפני 1 דקה, Hari כתב:

אני מוכרח לציין שאני מחזיק מכוניות מעל 15 שנים ואף פעם לא יצא לי להחזיק נבלה שכזאת.

הייתה לי אסטרה טורבו 2013 שבנוסף לכל התקלות שהיו לה עברה שיפוץ מנוע ב 75,000 ק״מ בערך מסתבר בגלל תופעה ידועה של בוכנות נשברות. קיבלתי מימון לשיפוץ תחת ״רצון טוב״ והעפתי אותה. ה-208 שלי מתחילה להתקרב אליה בסקאלת הנבלות, אבל יש לה עוד קצת דרך כדי לקחת את התואר.

פורסם

חשבתי להחזיק את ה C3 שלי שלוש שנים.

אני עכשיו מתלבט אם להעיף אותה 

וואלה אני מצטער שלא קניתי רנו מגאן גרנד קופה דיזל באפס קילומטר 

תכל"ס אני יכול למשוך עם הרכב 3 שנים,אני יודע שבשנים הראשונות לא קורה כמעט כלום,אבל יצאתי מנקודת הנחה שהרצועה החדשה די פתרה את התופעה,ועכשיו זה בסימן שאלה ושגרת טיפולים מחמירה.

לפחות רכשתי אותה במחיר נמוך אפס קילומטר ב 82,000,,לובינסקי מוכרים אותה חדשה בכמעט 110,000

פורסם
לפני 49 דקות, yoni2sh כתב:

לפחות רכשתי אותה במחיר נמוך אפס קילומטר ב 82,000,,לובינסקי מוכרים אותה חדשה בכמעט 110,000

לשאלתך, תחליף את הרכב. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הוא מרוצה מהרכב, הרצועה שלו מהדור החדש, אין צריכת שמן. למה למכור?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, dani666 כתב:

הכל שאלה של: איזה עו"ד עומדים מאחורי היצרן ואיזה נוסח *בדיוק* מראה שהיצרן התחייב על משהו.
בגדול, כל מה שכתוב בספר הרכב זו לא יותר מ"המלצה" לתחזוקה של הרכב.
המלצות יכולות להשתנות על בסיס מידע שמצטבר עם הזמן במערכת היצרן.
איפה זה פוגש תביעה ייצוגית ואיך בדיוק זה ייגמר - הדרך ארוכה (מאוד) ולא בטוח שתניב פיצוי.

לפני שעה, yoni2sh כתב:

תכל"ס אני יכול למשוך עם הרכב 3 שנים,אני יודע שבשנים הראשונות לא קורה כמעט כלום,אבל יצאתי מנקודת הנחה שהרצועה החדשה די פתרה את התופעה,ועכשיו זה בסימן שאלה ושגרת טיפולים מחמירה.

במצב הספציפי שלך, עדיף להמשיך בשגרת טיפולים מחמירה.

ובלי קשר למנוע הספציפי הזה, כבר שנים שאנחנו מדברים כאן בפורום על שגרת החלפות השמנים של מנועי טורבו בנזין. לא אחת אמרו כאן גם בעלי מוסכים (להערכתי אורן שרותי רכב אמר את זה בפרהסיה) שההמלצה שלהם היא חד משמעית, להחליף שמן ופילטר שמן כל 10K ק"מ, סה טו.
לא רק זה, גם היו בעבר אין ספור דיונים על נושא הבוצה ברכבי בנזין *אטמוספריים* (להערכתי דובר אז באופן דיי נקודתי על קוריאניות). גם שם היתה המלצה לא לחפף בשגרת הטיפולים ולרדת לטיפול כל 10K במקום 15 או 20 שהיצרן "המליץ". אז עם כל הכבוד לשיכלולים ולתקנים המתפתחים של שמני המנוע המודרניים, מנועי הבנזין נמתחו כבר עד הקצה - וצריך לתחזק אותם בהתאם.

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 51 דקות, yulianx כתב:

לי הוא נראה שלא כל כך מרוצה מהתקדמות השרשור ותוצאות הדברים שהעלו פה שאר החברים ולכן המלצתי כך.

זו הדעה שלי לגבי השאלה, אם למכור או לא. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 59 דקות, yulianx כתב:

כדי שמישהו אחר יבדוק אם הרצועה שלו תתפורר או שהמנוע יצרוך שמן

• מצחיק 1
פורסם

אפשר גם לתת מבט דרך פתח המילוי.

פורסם
לפני 5 שעות, yoni2sh כתב:

תקשיבו,אני מנסה להבין,מבחינה טכנית,את הסיבה להורדת מרווח הטיפולים ל 10K

מדינה מאובקת ? אז נותנים הוראה להחליף את פילטר האוויר במנוע כל 15K

מדינה חמה ? ספרד לא חמה ?!

יכול להיות הפקקים בכבישים ? יכול להיות ש PSA הגיעו למסקנה שאנחנו פשוט מדינה ג'יפה מאובקת וחמה עם פקקים לא נורמלים ולכן המנוע הזה צריך טיפול של מכונית בדייטונה 500 (-:

זה אומר שרוב הלקוחות בארץ יצטרכו להיכנס למוסך פעמיים בשנה לטיפול ולשפוך קרוב ל 2000 ש"ח ,זה נראה לכם הגיוני ?

הנה המסמך שגרת טיפולים שלך לפי מס שלדה שלך

C3_S1.png

• אהבתי 1
פורסם

אין שום הגיון כלכלי בלמכור רכב חדש לאחר חצי שנה.

במיוחד שיש עליו רק 5000 ק״מ

אם יתנו מחיר טוב שקרוב מאוד למחיר שקניתי,אולי אשקול את הנושא.

כבר אמרתי,אין מה לדאוג בשנתיים שלוש הראשונות.

• תוכן חדש...