Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 דקות, hans כתב:

בנוגע למגילות של פות"ש - כשמובטלים או בוחרים בעבודה קלה, יש זמן לחפור...

מאיפה הפנינה הזאת?

בואו נלך לעבוד במכרה פחם שחלילה לא יהיה לנו זמן לדבר עם אנשים, אולי גם ננתק את האינטרנט לאזרחים שלא יראו שיש חיים טובים / מוצרים זולים יותר.

דפוס קבוע במדינה במיוחד מהדור ה"ישן" (כזה שקנה דירה או שתיים לפני 2008) להאשים את הדור הצעיר באופן גורף בחוסר מעש ובכיינות כי בדור שלכם כולם היו פועלים א' א'.

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 7

• תגובות 191
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 46 דקות, shlomi6280 כתב:

אני לא יודע בן כמה אתה היום אבל אתה מבין שלפי קצב ההתייקרות של הדירות בשנים האחרונות ובשנה האחרונה בפרט אם אצטרך לרכוש דירה בעוד 9 שנים אני אקנה את אותה הדירה שאם כיום היא עולה כ- 2 מיליון שקלים, ועלתה לפני 9 שנים כ- 1.2,  בסכום שכבר קרוב יותר ל-3 מיליון שקלים

אני בן 40, קניתי את הדירה יום לפני הסגר הראשון הראשון של הקורונה, שכולם אמרו לי שזה התאבדות במצב כזה לקחת משכנתא עכשיו. אם הייתי מחכה להיום, זה כבר לא היה משתלם לי. הקפיצה היא לא הגיונית.

ההתנהלות הכלכלית שלי שונה מהישראלי הרגיל, ואני לא מכליל, זה שילוב של כמה שנים מגורים במערב אירופה, עם לגדול בקיבוץ

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 27 דקות, shlomi6280 כתב:

טיפ- פתח קצת את העיתונים, אולי תגלה כמה דברים שיפריחו את הטענות שלך

ממליץ לך לעזוב את העיתונים ולחיות לפי המציאות שאתה קולט מהסביבה וממקורות מידע בלתי תלויים, לא מה שהעיתון מוכר לך. לא משנה איזה עיתון. לפי העיתון אנחנו על סף קריסה טוטאלית ומחר בבוקר תתחיל האפוקליפסה. במציאות העולם ממשיך להתקיים, אנשים חיים עובדים ונהנים. 

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

ממליץ לך לעזוב את העיתונים ולחיות לפי המציאות שאתה קולט מהסביבה וממקורות מידע בלתי תלויים, לא מה שהעיתון מוכר לך. לא משנה איזה עיתון. לפי העיתון אנחנו על סף קריסה טוטאלית ומחר בבוקר תתחיל האפוקליפסה. במציאות העולם ממשיך להתקיים, אנשים חיים עובדים ונהנים. 

אני לא מאלה שניזונים רק מעיתונים ומחדשות אבל זה לא שצריך או לצרוך כתבות וחדשות או שרק צריך להיות ניזון מהסביבה, אני לא מאלה שחושבים שכל העיתונים משקרים ושהתקשורת כולה מסלפת ואין לי ספק שבתקשורת לעיתים נוטים להעצים כל ידיעה ולנפח אותה בכדי שתהיה יותר מעניינת אבל זה שהמחירים עלו בצורה קטסטרופלית, זה לא סוד, ישנה כאן בעיה של תמחור גבוה מאוד כמעט להכל ומשבר הקורונה רק הקפיץ את המחירים כלפי מעלה אך בל נשכח שגם לפני כן היה פה יקר, גם לפני כן עלייה בחומרי הגלם והתייקרויות של שרשרת ההפצה התגלגלו לצרכן אך מנגד הוזלות לא התגלגלו באותה המידה, יש כאן בעיה של חזירות וגזל של הציבור באופן שדורש מהמדינה להתערב וזה לא משהו שאני מגלה רק מהעיתונים.

שלומי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

נכון שיש בעיה מהותית של יוקר מחייה, אבל למה אתה ישר קופץ למסקנה שהתערבות של המדינה זה מה שיפתור את זה? אני חושב שההפך, בגלל שהמדינה מתערבת בכל דבר המחייה יקרה.

שוק הדיור נשלט ע"י המדינה. 90 ומשהו אחוז המקרקעות שייכות למדינה. המדינה מחליטה מה מחירי הקרקע ומזה נגזר מחיר הדירה בסופו של דבר. המדינה מחליטה איפה לבנות ואיפה לא בלי קשר לביקושים בפועל. 

פירות וירקות כנ"ל - יש כל מיני מכסות ומגבלות על יבוא כדי שהחקלאי המקומי יוכל למכור לך תוצרת יקרה ללא תחרות.

יש גם את כל עניין עלויות השילוח שהתייקרו בגלל הקורונה, אבל זאת בעיה עולמית.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

תראה, אין כאן שחור או לבן, ישנם דברים בהם המדינה צריכה להתערב ויש דברים שפחות, לפחות לדעתי, משבר הדיור נוצר דווקא מאי התערבות של המדינה, היא מחזיקה כמעט בכל השטחים ולא יותר מדי מתערבת בשוק הדיור ולא הקצתה הרבה קרקעות לשיווקים, זו הסיבה שההיצע נשאר נמוך בהרבה מהביקוש, דבר שהוביל למחירים של ימינו. 

אם המדינה תקצה קרקעות ולאו דווקא תציע אותם במחירים מופקעים ותחייב את היזמים וגלגל את המחיר הנמוך לצרכן אולי העלייה תיעצר ואולי אפילו תרד קצת, 

התערבות שנייה של המדינה זה בשוק השכירות, עלייה כל כך תלולה במחירי הדיור מביא את המשקיעים לנצל את המצב ולהפקיע מחירים גם בשכירויות, הרי אדם שלא יכול לרכוש דירה שבוי בתוך שוק השכירות (או לפחות יהיה שבוי בשוק השכירות לאחר שיבין שלאחר שנים שגר עם ההורים זה כבר לא עובד), זה מצב שלדעתי מחייב התערבות של המדינה.

ישנם עוד נושאים שלדעתי המדינה צריכה להתערב בהם כמו מונופולים וחברות כמו קבוצת פוקס שמחזיקה ב- 20 מותגים שלמעשה היא בעלת היכולת להכתיב את המחירים בשוק.

אלו התערבויות שכן הייתי מצפה מהמדינה שתנקוט בהם דווקא בכדי שיהיה פה עידוד של תחרות וכלכלה חופשית יותר, ברור שהתערבות יתרה רק מגבילה את המשק אך כרגע ישנן התערבויות בסקטורים הלא נכונים, זו דעתי.

שלומי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל הנה המדינה כן מתערבת והיא עושה תכניות מטומטמות כמו מחיר למשתכן. אולי עדיף לחסוך מהציבור התערבויות כאלה?

חוץ מזה, אתה באמת חושב שהמדינה *רוצה* שמחירי הדיור ירדו? זה יוביל למשבר כלכלי.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

אבל הנה המדינה כן מתערבת והיא עושה תכניות מטומטמות כמו מחיר למשתכן. אולי עדיף לחסוך מהציבור התערבויות כאלה?

אם הייתי מצליח לתפוס במחיר למשתכן לא הייתי אומר מיותר.

אבל נראה שהתכנית הסתיימה.

לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

משבר כלכלי?

אם יירדו ב30% אז אולי.

אבל ירידות סבירות או אפילו הקפאה בעליה יכול מה מזיק? 

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא יזיק, אבל זה לא מה שאנשי מחאת הדיור דורשים. הם רוצים דירות במחיר מפוקח.

פורסם
לפני 13 דקות, Potato כתב:

אם הייתי מצליח לתפוס במחיר למשתכן לא הייתי אומר מיותר.

זו תוכנית מפגרת ללא קשר למה כל אחד הצליח או לא  הצליח לעשות איתה.

ואם היו דירות שהיו רלוונטיות בשבילי, הייתי משתתף בהגרלה

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 24 דקות, SlowRide כתב:

מחיר למשתכן זו ממש לא תוכנית מטומטמת ואם היא לא היתה קיימת יכול מאוד להיות שהמחירים היו יקרים יותר כבר בתחילת 2021 ולאחר ההתייקרות של כמעט 10% רק השנה כנראה שהיינו בסיטואציה גרועה יותר מהיום. 

למדינה מאוד משתלם שמחירי הדיור נוסקים לשחקים אבל היום גם ישנה איזושהי הבנה שגם המצב כיום הוא לא מצב טוב בכלל, זוגות צעירים שלא יכולים לרכוש דירה ואולי גם לא יוכלו לשכור דירה עם המחירים שמטפסים לאט לאט ודבר חשוב לא פחות, אם חלילה הריבית תעלה, מה שלא נראה לי שיקרה בקרוב אך זה משהו שאסור לשכוח, המשבר הכלכלי שהמדינה תיכנס אליו יכול להיות לא פחות גרוע ממשבר כלכלי כתוצאה מירידת מחירי הדיור. 

בכל מקרה, אני לא מצפה שמחירי הדיור יחזרו להיות מה שהיו לפני 13 שנה אך אני כן מצפה לירידה קלה של 2018-2019 ואני לא חושב שיהיה נזק אם המחירים ירדו בשיעור של 10 אחוז או אפילו 15 אחוז כמו.

שלומי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לסבסד לזוכי הגרלות דירות במאות אלפי שקלים על חשבון כלל הציבור זה מטומטם, איך שלא תסתכל על זה. התכנית הזו לא הורידה מחירים, רק היתה האטה בעלייה. מה שכן היא עשתה בטימטומה זה להעלות את הביקוש לדירות. כל מי שעד עכשיו לא רצה דירה כי זה יקר מדי, חשב שוב ועלה על העגלה עם 75% משכנתא שכנראה תסתיים בגיל 90. זה מטומטם כי זה נובע מהתפיסה שלכל אזרח צריכה להיות דירה בבעלותו. זאת לא המטרה, המטרה שלכולם יהיה איפה לגור במחירים סבירים. במבחן התוצאה המטרה רק התרחקה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, shlomi6280 כתב:

מחיר למשתכן זו ממש לא תוכנית מטומטמת ואם היא לא היתה קיימת יכול מאוד להיות שהמחירים היו יקרים יותר כבר בתחילת 2021 ולאחר ההתייקרות של כמעט 10% רק השנה כנראה שהיינו בסיטואציה גרועה יותר מהיום.

זו תוכנית מטומטמת.

כי מחירי הדירות המשיכו לעלות.

ובזמן שהם עלו אנשים שזכו בהגרלה קיבלו מתנה של מאות אלפי שקלים ממשלם המיסים. כמו בחור שעובד איתי, עובד הייטק שנוסע על רכב של 200K שקל, וזכה בדירה בגליל ים, שאותה משכיר כי יש לו דירה אחרת ששייכת לאשתו.

צריך גם להוריד את הכובע בפני ישראל כץ, שהוריד את מס הרכישה לדירות להשקעה, וגרם לגל של ביקושים שהקפיץ את המחירים. ועכשיו כשצריך לתקן את האיוולת ולהעלות את המס, שוב רצים כל המשקיעים לקנות לפני העליה, והמחירים שוב עולים.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 דקות, פינדר כתב:

כמו בחור שעובד איתי, עובד הייטק שנוסע על רכב של 200K שקל, וזכה בדירה בגליל ים, שאותה משכיר כי יש לו דירה אחרת ששייכת לאשתו.

אין אין כל ההייטק הזה, באמת. קונים את כל הדירות, מעלים את המחירים לכל השאר.

[ציניות]

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

כל ה"אכלו לי" "שתו לי". 
יש אנשים שהגיעו לבגרות כלכלית מוקדם מאוד (בגיל הטיפש עשרה) עבדו, חסכו והשקיעו. עשו צבא ולאחר הצבא לקחו עצמם בידיים והעשירו את הידע שלהן למטרת רווח כלכלי ובנייה עצמית (בלי טיולים וקייטנות אחרי הצבא) ויש כאלה לעומתם שהחליטו שהזמן לא חוזר ורכשו רכבים, טסו לחופשות, בגדים וכו' ואז בגיל 30 מתחילים לבכות.

משיחות של אנשים שעברו לחול, לצורך הזדמנויות עסקיות (עם רעיונות בשרוול) חלקם הצליחו וחלקם לא.  מסיבות של יוקר מחייה שמעתי על בעלי מקצוע שונים (רופאים, אחיות, נהגי משאיות) אבל לא כל מי שירד מהארץ ישפר את המצב

נ.ב
מהחתימה שלך עולה שבזבזת על דברים שאתה מאוד אוהב, יצא לך לחשב כלכלית כמה הפסדת?

• תוכן חדש...