Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, vadim6385 כתב:

לדעתי צריך שתהיה הפגנה, גם מהסיבה שצריך לתעל למשהו פרודוקטיבי את האנרגיות של כל הקהל המפגינים של "קריים מיניסטר"/"שקרונה".

אתה צריך להתאפס קצת ולהבין שהפגנות זה חשוב וחלק מהתהליך הדמוקרטי.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 191
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רמת החיים בישראל גבוהה, אנשים טסים לחול (כשאין קורונה) פעמיים שלוש בשנה, מכירות רכבים חדשים שוברים שיאים.

פות"ש, גרתי שנה בארהב, אם אתה חושב שאנשים בגיל 29 חיים שם כמו מלכים אתה טועה: תואר אקדמאי עולה עשרות אלפי דולרים, כל טיפול רפואי עולה מאות/אלפי דולרים, הכרתי שם אנשים בני 25-30 שעדיין שילמו את חובות לבנק על התואר שעשו.

מציע להעריך את הדברים שיש ולא מה שאין.

אני מסכים שמכעיס שהכל מגולגל על האזרח הקטן והמדינה רק מפילה עלינו פצצות, הבעיה היא שאנחנו אדישים ומקבלים הכל במקום למחות.

פורסם (נערך)

לפני 21 דקות, llaavvii כתב:

זה שאנשים קונים מכוניות חדשות היום - זה מכיוון שהכסף זול, מאוד זול
יותר קל לקנות מכונית חדשה בהלוואה, מאשר לשדרג את היישנה (אפילו בהלוואה בנקאית שם תקבלריבית גבוהה יותר ותנאים מחורבנים לעומת קניה של מכונית חדשה).

גם הציפיה לאינפלציה גורמת לאנשים למהר ולהוציא את הכסף שלהם, לפני שהמחירים יעלו.

לפני 14 דקות, o.r כתב:

גרתי שנה בארהב, אם אתה חושב שאנשים בגיל 29 חיים שם כמו מלכים אתה טועה: תואר אקדמאי עולה עשרות אלפי דולרים, כל טיפול רפואי עולה מאות/אלפי דולרים, הכרתי שם אנשים בני 25-30 שעדיין שילמו את חובות לבנק על התואר שעשו.

ארה"ב היא עוף שונה משאר המדינות.

אישית מעדיף להשוות אותנו למערב אירופה.

בארה"ב יותר קל להגיע לחיים נוחים אבל גם יותר קל ליפול לכלום.

ממליץ לראות בנטפליקס את הסדרה עוזרת בית, לפחות את הפרקים הראשונים, כדי לקבל מושג על מה זה להיות עשירון תחתון באמריקה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 16 דקות, פינדר כתב:

אישית מעדיף להשוות אותנו למערב אירופה.

למה שתעשה את זה לעצמך? מזוכיסטי קצת.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל יומיים יש פה איזו מחאה. חוץ מלעשות פקקים ועיכובים ברכבות לא קורה עם זה כלום.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 דקות, Gosser1860 כתב:

למה שתעשה את זה לעצמך? מזוכיסטי קצת.

לא הבנתי.

אני רואה במערב אירופה מודל יותר טוב מאשר אמריקה.

לא אומר שהמצב שם מושלם, אבל יש הרבה דברים שאפשר ללמוד מהם (ואני יודע שיש הבדל בין צרפת לגרמניה ליוון..)

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

לא הבנתי.

אני אומר שלהשוות את ישראל למערב אירופה זה קצת מזוכיסטי. אנחנו רחוקים (בחלק מהתחומים) בלא מעט. דוגמא - תחבורה, ותחבורה ציבורית בפרט.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם מבחינה חברתית אנחנו שונים מהם. פה יש קבוצות סגורות שעושות מה שבא להן עם פריבילגיות בחסות החוק. שם לא ממש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 דקות, Gosser1860 כתב:

אני אומר שלהשוות את ישראל למערב אירופה זה קצת מזוכיסטי. אנחנו רחוקים (בחלק מהתחומים) בלא מעט. דוגמא - תחבורה, ותחבורה ציבורית בפרט.

זאת בדיוק הנקודה. אנחנו אוהבים לחשוב שאנחנו המדינה הכי מתקדמת בעולם, אבל אנחנו מאחורי מדינות אירופה בכל כך הרבה תחומים. אין שום סיבה לא להסתכל על הדברים הטובים שקורים שם ולשאוף ליישם אצלנו, ועל הדרך לסנן את הרע. זה לא מבחן, מותר לנו להעתיק דברים מוצלחים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, renaultfreek כתב:

העליית מחירים כמו שאמרו היא בכל העולם, שינוי מזג האוויר + הקורונה גרמו לבעיות בשרשרת האספקה העולמית.

אני עובד בסקטור מוצרי המזון כאן בשווייץ, וכבר קיבלנו לפני חודש מיילים מספקים וייצרנים מכל העולם לגבי עליית מחירים, במוצרים מסויימים זה מגיע עד 50 אחוז יותר במחיר הרכישה מול הספק / יצרן.

כמובן שאי אפשר להכפיל את המחיר מהיום למחר, אז מנסים לתמרן, ומעלים בשלבים ובמוצרים מסויימים.

אני לא ממש בקיא בכלכלת שוויץ מלבד העובדה שאני יודע שמאוד יקר בשוויץ (תקן אותי אם אני טועה), אך לצערי מה שעובד בשוויץ או בשאר מדינות העולם לא עובד בישראל. 

בישראל ישנן עליות מחירים כמעט על בסיס קבוע, המכוניות מתייקרות אחת לשנה וזה עקב עדכוני מס, הדלק מתייקר על בסיס חודשי ובוא נגיד שההוזלות הן לא בשיעורים כל כך גדולים בבת אחת, עד שבכלל ישנן הוזלות ובשורה התחתונה, הפרופורציות של עליות המחירים בעולם אל מול עליות המחירים בישראל הן פשוט שונות לחלוטין, אצלנו מעלים את המחירים בשיעור מסוים ולקינוח מעלים בעוד קצת רק בכדי להגדיל את הקופון שגוזרים על התושבים, הסיבות לכך הן רבות שכן הצרכן הישראלי הוא לא בדיוק צרכן חכם ויש פה ניצול ציני, חזירי ודוחה מצד הקמעונאיות שמקבלות גיבוי מלא מהמדינה.

לפני 3 שעות, llaavvii כתב:

אכן בכל העולם אבל לא באותם פרופורציות,

היבואנים (יונדליבר ושות') עומדים על רווחים נטו של מאות מליונים בשנה, כפי שציינו כאן מעלי היו אין ספור הזדמנויות להוריד את המחיר אם בגלל ירידת מחירי הסולר בזמנו (היו שלבים שמחיר החבית נפל לפחות מ30$ ואז מה הורידו מחירים? הרי מחיר החבית הגיע כבר למעלה מ70$ ואז העלו בגלל השינוע...).

גלגול עלויות מחירים הוא מטורף ואכן מאוד יקר כאן בכל קנה מידה.

קחו לדוגמא את היטל המס על החד פעמי - המס היה 100% המחירים עלו ב150% למה?

בגדול הקמעונים גוזרים רווח של בערך 35% אז בחישוב החדש הם לקחו את עליית המס ואז הכניסו את שורת הרווח - והנה עוד 15% רווח נקי.

מחאה אמיתית בודאי שתעזור, חרם נגד יבואנים וגם נגד הממשלה שללא קשר לדעותי אתמול התראיינו כמה בכירים במשק ואמרו שהממשלה הקודמת ניסת להלחם ביוקר המחיה בדרכים שונות ובלחץ על החברות, הממשלה הזו אדישה לחלוטין ומעלה מיסים.

אני בעד מחאת הקוטג' והטונה....

אני מסכים איתך ברוב הדברים שכן הפרופורציות שונות לחלוטין, עליית חומרי הגלם והתייקרויות בשרשראות ההפצה מיד מקפיצות את המחירים כלפי מעלה אך מנגד, הוזלה לא מתגלגלת לצרכן וזו הנקודה בה אני מתקומם!

מחאה חברתית 2 זה משהו שחייב לקרות, צריך לצאת ולהפגין, לעשות רעש ולהשמיע קול ולא יהיה פה גרוע יותר מכרגע.

אני לא מסכים עם הטענה שלך שהממשלה הקודמת נלחמה ביוקר המחיה וכי הממשלה הזו אדישה, לדעתי זה ממש לא נכון. 

הממשלות הקודמות בראשות נתניהו, שאני מזכיר, היה למעלה מ-12 שנים ברציפות ראש הממשלה, דאגו שלא להעביר תקציב (ואנשי מפלגתו גם היום ינסו לטרפד את מעבר התקציב שאמור לעבור מחר אם לא תהיינה הפתעות של הרגע האחרון), בנימין נתניהו הוא האיש שבמהלך כל שנותיו בשלטון מחירי הדיור לא הפסיקו לעלות ולהסב נזק לזוגות הצעירים שכן לא הייתה איזושהי רפורמה ממשית בדיור מלבד מחיר למשתכן שדגדג קצת למחירי הדיור בהתחלה בין סוף 17 לתחילת 18 לערך ואז המחירים חזרו לטפס, הממשלה לא עשתה מאומה בכל הקשור להקצאת קרקעות במחירים מסובסדים ואפילו בחינם בפריפריה, מס הרכישה היה מאוד כדאי למשקיעים (לטעמי הוא כדאי גם היום וצריך להעלות אותו ל-10%), עד שהיא מכרה קרקעות ליזמים היא מכרה אותם במחירים מופקעים, דמיוניים והזויים והכל פשוט התגלגל אלינו וזה רק בנושא הדיור, 

מה עם הדלק, שברבעון השלישי של 2012 חצה את ה-8 שקלים לליטר ונשאר תקופה ארוכה מאוד מעל ל-7 שקלים לליטר, והמס הירוק שאמור "לעודד" קנייה של רכבים ירוקים אך בפועל מייקר את מרבית הרכבים, ואגרות הרישוי המפלצתיות שמסתבר שבחו"ל ברוב המדינות לא מגיעים אפילו לחצי ממה שמשלמים פה בישראל, איפה הייתה מלחמה אמיתית מול יוקר המחייה? 

אגב, הגושפנקה היחידה לכך שהממשלות בראשות נתניהו מאז 2009 לא עשו כמעט שום דבר מול יוקר המחייה היא העובדה שהמחאה החברתית של 2011 שהייתה מחאה מאוד גדולה, חזקה ונרחבת, פשוט נכשלה. מאז סוף 2008 מחירי הדירות הכפילו את עצמן,

הריכוזיות במשק רק מתהדקת ומתחזקת, המונופולים חוגגים, ישנה קרטליזצייה סמויה והבלגאן חוגג. 

לפני 3 שעות, לירון .ה. כתב:

גם אני חלמתי לקנות דירה בגיל 29, והנה בגיל 38 קניתי, ולא נשארתי חסר פרוטה, אחרי שהוצאתי את ההון העצמי(תמיד אומרים לשמור 100 אלף בצד).

ולא הייתה לי עזרה, או שאני לא איזה עלוי מקצועי במשהוא.

הכוח לשנות זה נטו אצלנו הצרכנים, אני שנים קונה כמו גרמני יותר מאשר ישראלי, גם עברתי להיות צמחוני מהרבה סיבות, וגם זה עזר.

החזירות פה של היבואנים, של כל שרשרת האספקה היא מאוד צורמת, בשילוב עם האדישות של כמעט כולנו, גורמת שכל מה שקורה, (למרות כל הסיבות הנכונות של מצב עולמי לא פשוט), הופך להיות בלתי נסבל וחנוק. 

אנחנו יכולים גם לצעוק על כל העולם, אבל אם לא נהפוך לצרכנים חכמים, ופחות "תרבות השפע" נוכל להשפיע, וגם על המצב שלנו.

גרתי הרבה שנים בחול, אני חושב שלעבור לארץ אחרת בגיל 29, זה יותר לעבור בשביל בילדים שלך, לך יהיה קשה, במיוחד ארץ לא דוברת אנגלית.

אבל בסוף באמת מי שיכול בורח.

אין פה תשובה וודאית, או משהוא בסגנון צריך להפוך את המדינה שכולם יורידו מחירים.

אני תמיד מסתכל על עצמי ואז כלפי חוץ

אני לא יודע בן כמה אתה היום אבל אתה מבין שלפי קצב ההתייקרות של הדירות בשנים האחרונות ובשנה האחרונה בפרט אם אצטרך לרכוש דירה בעוד 9 שנים אני אקנה את אותה הדירה שאם כיום היא עולה כ- 2 מיליון שקלים, ועלתה לפני 9 שנים כ- 1.2,  בסכום שכבר קרוב יותר ל-3 מיליון שקלים? 

אני מתרשם שההתנהלות הכלכלית והצרכנית שלך היא מצוינת אך ככל שאני חוסך עוד ועוד כסף, הכסף שלי קונה פחות ופחות דירות וזה מצב מסוכן לילדיך ולילדיי. מחירן של דירות לא אמור להגיע למספרים כאלה וזה פשוט גזר דין מוות למעמד הביניים ומטה, גזר דין מוות לבני דורי ומטה, טיפוח ופיתוח העשירים עוד יותר ממה שהם כיום ואגב, המצב הזה מסוכן מאוד כי ככל שעוברים הימים היכולת לרכישת דירות הולכת ונעלמת וגם שוק ההשכרה יכנס לטלטלה של הפקעת מחירי השכירויות ואגב, כבר היום אפשר לראות את זה.

לפני 3 שעות, hans כתב:

אני לא יודע אילו עיתונים קורא פותה"ש אבל המציאות שונה.

נכון, המחירים של כל מיני מוצרים עלו, לקנות דירה נותרה משימה קשה, אבל במציאות - לא ברעל של העיתונים - רמת החיים בארץ גבוהה מאי פעם.

לא מבין מה הקשר בין רמת החיים הגבוהה לבין הדיור ובין עליות המחירים הגבוהות באופן לא פרופורציונלי לשאר עליות המחירים בעולם. 

רכישת דירה לא היתה תמיד משימה קשה, המחיר שדירה ממוצעת שעלתה בעבר כ- 150K$ זה כמעט הסכום שתצטרך להביא היום מהבית בכדי לקבל משכנתא עבור אותה הדירה בדיוק שכיום מתקרבת בצעדי ענק אל עבר ה- 2 מיליון שקלים, הסכומים הנזילים שצריך להביא היום הם סכומים שבעבר היית יכול לרכוש דירה ללא משכנתא רק שלא ברור לי מה זה קשור לרמת החיים בארץ? ואגב, העיתונים שאני קורא לא סותרים את העובדה שרמת החיים לא גבוהה אך כאמור זה עדיין לא מצדיק עליות מחירים בתדירות כל כך גבוהה כמו בישראל, ובשיעורים כל כך גבוהים ביחס לעליות המחירים של מדינות אחרות בעולם כתוצאה ממשבר הקורונה ושאף אחד לא יתבלבל, לא הפכנו למדינה שיקר לחיות בה כתוצאה ממשבר הקורונה, תמיד היינו מדינה שיקר לחיות בה.

לחיות בכבוד? קפוץ עשר שנים, עשרים שנה, שלושים שנה לאחור. לאנשים ממוצעים ורגילים לא חסר *כלום*. חוץ מעניין הדיור אנחנו טובעים בשפע. נו, ואיך זה מצדיק את עליות המחירים? 

ובנוגע לכתבות הרדודות שחוזרות על עצמן בסגנון "לגו/במבה/וואטבר יקר יותר בארץ" - אז יש לי סקופ מרעיש - הישראלים מכל גווני הקשת החברתית גילו מזמן את הקניות ברשת והם מזמינים מאיפה שזול. 

ראשית, אני לא ממש יודע על סמך מה אתה קבעת שהכתבות הן רדודות כי לדעתי הן משקפות יופי את הקרקס שקורה פה אבל בוא אני אחדש לך משהו: 

כשהביקוש עולה- המחיר עולה יחד איתו (וזו אגב אחת מהסיבות העיקריות לעלייה הכל כך חדה במחירי הדיור אך לא רק), אם הישראלים כל כך גילו את הקניות ברשת ואיפה שזול, מדוע הקמעונאיות לא מורידות מחירים? הרי על פי מה שאתה אומר הנהירה לרשתות אמורה להשפיע על הביקוש אצל הקמעונאיות, דבר שהיה אמור להביא להורדה במחיר כי כמו שהמחיר עולה כשהביקוש עולה, הוא גם יורד כשהביקוש יורד, אז אחדש לך- הביקוש לא כזה יורד. המחירים הללו מתומחרים כך כי יש מי שישלם עליהם את המחיר הזה, הנהירה לרשתות היא אכן קיימת ואכן ניכרת אבל עם הטלת החסמים, המיסוי של המדינה והטלת המכסים, לא תמיד זה משתלם ועל כן המחירים הכל כך גבוהים אצל הקמעונאיות אז להבא לפני שאתה משמיץ כתבות תנסה קצת לחפור יותר פנימה ולהבין שהמחיר על האריזה הוא לא רק כי רמת החיים גבוהה אלא מן הטעם הפשוט שיש מי שמשלם אחרת המחיר היה יורד. 

דמורליזציה? שירותי רווחה עולם שלישי? שטויות במיץ. זרוק את העיתונים, סגור את הפלאפון ותסתובב קצת בחוץ, באחת מהגינות הציבוריות ששוב חידשה העירייה (עוד נושא שקפץ מדרגה בארץ). או קפוץ לאיזו גלידה במדרחוב ותשקיף על העוברים ושבים. מה אתה רואה? לא קורא. רואה. 

אני מאחל לאדוני המון בריאות ואריכות ימים, בלי גרם של ציניות, אך כאשר תצטרך רופא מומחה אתה תבין שאין לך תור למחר- מחרתיים ואפילו לא לעוד שבועיים ואז אתה תבין את הבעיה בשירותי הרווחה, אגב זה משהו שעוד סדרת כתבות רדודות המחישו בדיוק בשבוע שעבר. במדינה הזו הכל מתחיל ונגמר בכסף ובריאות, וחיי האזרחים ובטחונם זה שלב אחד, שניים או שלוש מתחת לכסף ולמה? מדוע במדינה שכל כך מתפתחת טכנולוגית ובעלת ידע ואיכויות כל כך רחבים, צריך להמתין חודשים לרופא מומחה, לפסיכולוג ולעוד לא מעט שירותים רפואיים? 

ובכן, לרופאים פשוט לא משתלם כלכלית לעבוד דרך הקופות ואותם הרופאים פשוט עובדים באופן פרטי, דבר שמצמצם דרסטית את כוח האדם בקופות וכך גם את התורים, עוד נתון רדוד מכתבה רדודה מאוד וכן, אני מאמין לזה כי אני בעצמי חוויתי את התורים הארוכים שצריך לרופאים מומחים, באיזו מדינה מפותחת זה נורמלי להמתין לרופא מומחה 9 חודשים ומהי הסיבה לדעתך אם לא כספית? וזה רק בשירותי הבריאות, מה עם החינוך? איך נראה לך שמורה שמרוויחה משכורת בדיחה אמורה להתקיים ומדוע בגנים ישנה גננת וסייעת על כמות גדולה מאוד של ילדים ואם זה לא רווחה של עולם שלישי אז מה כן? אני לא יודע מה דעתך על כתבות ועל עיתונאים ושכל אחד יבחר למי להאמין אבל לא תגיע ליותר מדי מסקנות אם תעשה סיבוב ברחוב ותראה עוד גינה שהרימו כי זה טיפה בים, זה אפס קצהו ולא, אני לא סותר את העובדה שיש טיפוח של גינות מצד הרשויות המקומיות אבל אם אתה חושב שהכל טוב אז אולי אתה צריך יותר לקרוא, יותר לפתוח עיתונים (יש גם כתבות בפלאפון), ולראות כיצד עליות המחירים משפיעות על המעמד הנמוך, מה משבר הדיור עושה לזוגות הצעירים וכאמור, אני בעצמי חווה את הקושי ברכישת דירה, מה המחירים שדורשים על מוצרי המזון, על הביגוד ועל ה"לגו" וקצת יותר להתחבר והאמת, לא משנה מה אראה במדרחוב עם הגלידה, לא כל מה שאתה רואה על עוברים ושבים ברחוב בהכרח משקף ומעיד על מצבם אז תנסה גם לקרוא, לא רק לראות. 

לפני 3 שעות, lior2321 כתב:

הכל נכון, חמדנות וחזירות

אבל מרגיש לי גם עליית המחירים במקביל היא מצרכנות לא נבונה של הישראלים.

חופשות יקרות -אילת מפוצצת

מכוניות יקרות - רק קונים חדשות

דירות יקרות - קונים ללא הפסקה ומשעבדים את החיים

הפלסטיק עוד לא עלה רשמית (לדעתי צריך להוציא חד''פ מהחוק כללית) החנויות עלו על הגל והקפיצו מחירים לפי 2 ממה שיהיה עוד חודש - תורים לתוך הלילה של אנשים לקנות

לדעתי חברות מחו''ל באות ללמוד פה מודלים שיווקיים על הצרכנות הישראלית ליישם במדינות אחרות

חד משמעית! עליית המחירים למעשה נובעת ממספר סיבות שמרכיבות יחדיו עליית מחירים אחת גדולה ובין היתר זה מצרכנות לא חכמה, שלא נאמר טיפשה. רק במדינה שלנו ימלאו את אילת כאילו וירכשו דירות במחיר מופקע והמילקי והיוגורט חייבים להיות במקרר גם אם זה יעלה 20 ש"ח לגביע אבל לא הכל זה מצרכנות ישראלית טיפוסית, בדיור לדוגמא ישנם כאלה שממהרים לרכוש דירה ב- 2 מיליון ש"ח רק מהסיבה שהם יודעים שבעוד כנה הדירה כבר תגיע ל- 2.1 מיליון ואף יותר, אמנם גם זה איכשהו נובע מצרכנות ישראלית לא חכמה במיוחד כי אם כולנו פשוט נפסיק לרכוש דירות, חוסר הביקוש יוביל לירידה במחירים אבל הרי ברור שזה לא יקרה, הביקוש לדירות רק הולך ועולה מאחר וזוגות צעירים רוצים לרכוש דירה, זוגות שמתגרשים למעשה מכפילים את הדיור שצריך, הרי צריך דירה גם לגרוש וגם לגרושה, תוחלת החיים שעולה ולמעשה אנשים מבוגרים מפנים פחות ופחות את הדירות שלהם וכן, נוכחנו לדעת השבוע שישנן עשרות אלפי דירות AIRBNB ודירות- קליניקה ומשרדים שפשוט מורידות עוד ועוד את ההיצע וזוהי למעשה המחשבה שמובילה את אותם זוגות צעירים לבוא ולרכוש דירה שפעם עלתה 1.2 מליון, ביותר מ- 2 מיליון שקלים, שפשוט לא יהיו דירות במחיר הזה בשנה הבאה.

לפני שעתיים, ALÞћÃ כתב:

גינה או גלידה זה לחלשים. קפוץ לכל סניף מצוי של iDigital ותראה את התורים של אלו שמוכנים להוציא 7K על סמרטפון.

נהירה של אנשים לרכישה של אייפונים לא מעידה אל המצב הכלכלי של אנשים במדינה ואין לך מושג מה אותם אנשים עשו בכדי לרכוש את אותו אייפון במחיר מופקע (מאוד), חלק אולי חילקו לתשלומים, לקחו הלוואות ואולי פשוט ויתרו על ביגוד, מסעדות וצמצמו את הקניות בסופר, 

ושוב, אין ספק שרמת החיים עולה אבל ולראות תור בכניסה לחנות טלפונים שמוכרת אייפונים לא תצליח לדלות יותר מדי מסקנות ברמת המאקרו.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

זה שיש שפע בגלל פריחה כלכלית מואצת בכל העולם המערבי, זה דבר אחד.

זה שעל הרבה מוצרים אנחנו משלמים הרבה מעבר לשאר העולם זה דבר אחר.

יש פה בעיה של ריכוזיות ושל הגבלות ומכסים שמונעים יבוא תחרותי.

אתה יכול להזמין לגו בזול מחו"ל. אבל לגו זו הוצאה קטנה יחסית. אתה לא יכול להזמין באמזון פירות וירקות ועלי אקספרס לא שולחים מוצרי חלב. וזו הוצאה של אלפי שקלים בחודש למשפחה ממוצעת.

מסכים עם כל מילה שלך! כאמור אין ספק שאנחנו לא צרכנים חכמים במיוחד אך עליות המחירים לא נובעות רק מצרכנות טיפשה של ישראלים אלא גם כי המדינה מערימה עוד קשיים וחסמי כניסה של מוצרים מיובאים בעזרת מכסים ועוד מיסים על שקר כלשהו, 

הריכוזיות במשק זו בעיה קשה שרק ממשיכה לגדול ולצמוח, המונופוליזצייה חוגגת והקרטליזצייה הסמויה מתפשטת, ישנה חזירות קשה הן מצד המדינה והן מצד הקמעונאיות שדואגות לגזור על חשבוננו קופון כשמעלות את המחירים ביותר משיעורי המס כמו לדוגמא על חד"פים וזה דבר שחייב להיעצר ולדעתי חייב שתהיה פה מחאה.

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280
  • רעיון גרוע 2

שלומי.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, פינדר כתב:

אתה לא יכול להזמין באמזון פירות וירקות ועלי אקספרס לא שולחים מוצרי חלב. וזו הוצאה של אלפי שקלים בחודש למשפחה ממוצעת.

אבל זה מתאזן, עד גבול מסוים.

פעם היית משלם 300₪ חשבון חודשי על טלפון נייד וכיו"ב.

המחיר הריאלי של מוצרי חלב דווקא ירד עם פתיחת ההגבלות על גבינה וחמאה. לא רק זה, אני קונה היום חמאות וגבינות טעימות מאי פעם, במחיר נמוך יותר מהסחורה הגרועה של תנובה.

להבדיל, ירקות ופירות זאת בעיה ממשית (במיוחד כשיש לי 6 פיות להאכיל בבית...) - אחד הפתרונות זה להפחית בצריכה שלהם, ובאופן מפתיע זה מתיישר עם המלצות התזונה המעודכנות. "קח פרי תהיה לי בריא" זה סלוגן, לא מציאות, בדיוק כמו 'הארוחה הכי חשובה ביום היא בבוקר". שתיהן המצאות של לוביסטים.

בנוגע למגילות של פות"ש - כשמובטלים או בוחרים בעבודה קלה, יש זמן לחפור...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון גרוע 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, hans כתב:

המחיר הריאלי של מוצרי חלב דווקא ירד עם פתיחת ההגבלות על גבינה וחמאה. לא רק זה, אני קונה היום חמאות וגבינות טעימות מאי פעם, במחיר נמוך יותר מהסחורה הגרועה של תנובה.

להבדיל, ירקות ופירות זאת בעיה ממשית (במיוחד כשיש לי 6 פיות להאכיל בבית...) - אחד הפתרונות זה להפחית בצריכה שלהם, ובאופן מפתיע זה מתיישר עם המלצות התזונה המעודכנות. "קח פרי תהיה לי בריא" זה סלוגן, לא מציאות, בדיוק כמו 'הארוחה הכי חשובה ביום היא בבוקר". שתיהן המצאות של לוביסטים.

בנוגע למגילות של פות"ש - כשמובטלים או בוחרים בעבודה קלה, יש זמן לחפור...

או שביום מחלה שכחת, או סתם חופש וזמן מת בעבודה הקלה (מאוד) אבל העיקר שמצאת לעצמך דרך להתחמק ולא להגיב.

טיפ- פתח קצת את העיתונים, אולי תגלה כמה דברים שיפריחו את הטענות שלך.

אמירה סופר מכוערת! 

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280
  • רעיון טוב! 1

שלומי.

פורסם
לפני 5 דקות, hans כתב:

ירקות ופירות זאת בעיה ממשית (במיוחד כשיש לי 6 פיות להאכיל בבית...) - אחד הפתרונות זה להפחית בצריכה שלהם

לגבי הפירות עוד מילא. אבל ירקות?

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 8 דקות, hans כתב:

אני לא בטוח שזה מתאזן.

מעולם לא שילמתי 300 לחודש על טלפון.

באותה תקופה היה לי קו של תשלום לפי שיחות בלבד ופשוט לא הייתי מדבר הרבה (גם היום אני לא מדבר הרבה בטלפון).

אגב, לדעתי פה הלכנו רחוק מדי ואנחנו משלמים פחות משאר העולם המערבי. זה בא לידי ביטוי בחוסר רצון של החברות להשקיע בתשתית.

אוכל למשפחה לעומת זאת חייבים לקנות.

לפני 12 דקות, hans כתב:

המחיר הריאלי של מוצרי חלב דווקא ירד עם פתיחת ההגבלות על גבינה וחמאה.

היינו צריכים לעבור תקופה של מחסור בחמאה כדי שתהיה פתיחה נקודתית של מכסות היבוא.

שאר הדברים עדיין יקרים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מצטער מראש על הטרחנות, אבל בכל זאת, 

ב 2011 יצאו לרחוב 400,000 איש, זה לא הזיז כמעט כלום. 

לעומת זאת, 10,000 עובדי תעשייה אוירית פקודים לליכוד, קשה עד בלתי אפשרי להטיל עליהם גזירות. 

כמובן שיש בפוליטיקה קבוצות לחץ נוספות שהן מזעריות בגודלן ולמרות זאת ההשפעה שלהם גדולה (כבאים, חברת חשמל, מתנחלים וכו'). 

לכן אני לא קונה את כל המחאות האלו, זה סתם פריקת לחץ של יום יומיים ואחרי זה כלום. 

מי שבאמת רציני צריך להבין ש 1. שינוי לא קורה ביום יומיים, 2. כדי שהוא יקרה צריך להשתלט על מרכזי הכוח (ועדות, תקציבים, צבא וכו') והדרך לשם ארוכה ולא עוברת בכיכר

אני תמיד צוחק במשפחה על המחאות שהיו נגד ביבי - במקום לסוע לבלפור היו מתפקדים לליכוד בהמוניהם ומחליפים אותו ואת כל השפוטים שלו מבפנים. 

כנ"ל לגבי המורים שלא מוכנים להתאגד ולהתפקד ולכן הם עובדים במערכת שלא התעדכנה כבר חצי יובל (נשאיר לדיון אחר). 

נ.ב

אני ממש לא מתווכח לגבי יוקר המחיה, הוא קיים וזה אמיתי. 

דוגמא טובה היא יבואני הרכב שתמיד מעדכנים למעלה את המחיר כהדולר והיורו מתייקרים, אבל עכשיו כשהם בשפל כל הזמנים שומעים רק זמזום יתושים. 

• אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...