Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לכולם יש כבר טסלה. התמרור מיותר. 

אולי לנהגים משאיות זה מסמן משהו. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

התמרור עתיק ומגיע מתקופה אחרת.

למרות שאני משתמש תמיד בבלימת מנוע, עדיין אני מוצא תועלת בתמרור כשמגיעים לכביש שכבר כמה זמן לא נסעת בו, מזכיר לך שירידה ארוכה לפניך.

כמובן גם בתיבה פלנטרית אין שום בעיה לעשות בלימת מנוע, מה שזוועה מהבחינה הזאת זה גיר רציף. לא יכול לסבול מכוניות עם גיר רציף.

הזרקת הדלק האלקטרונית איתנו משנות ה80. עוד אז פרסמו שבהבלטה שהמערכת חוסכת דלק מאחר ובירידה אספקת הדלק למנוע נסגרת. באופן סופי הגיעה לכל דגמי המכוניות בתחילת שנות ה90 והוציאה את הקרבורטורים מהשוק.

ברכב האספנות שלי (מודל 1987) יש מערכת כזו, מתחת למד הסל"ד יש מד צריכת דלק נוכחית. באותו רגע שתעזוב את המצערת, והTPS מזהה שהיא סגורה לחלוטין, אספקת הדלק תנותק. המחוג קופץ מיידית ל0, כדי ללמד אותך שסל"ד גבוה אין פירושו בהכרח צריכת דלק גבוהה.

275421393_WhatsAppImage2021-08-27at11_25_33.thumb.jpeg.6e745dfacc57a2916ddd6ff69671bcf7.jpeg

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 36 דקות, amosbmw כתב:

מה שזוועה מהבחינה הזאת זה גיר רציף. לא יכול לסבול מכוניות עם גיר רציף.

בגיר רציף זה אכן מעצבן, רק הרעש גורם לך לחשוב שהאוטו עוד שניה מתפרק.

אבל להגיד שהוא כזה נורא, אז לא. אם רוצים לייצר גיר אוטומטי בזול, זה עדיין עדיף פי כמה על רובוטי חד מצמדי או אפילו פלנטרי 4 הילוכים מיושן (בטח על שיקוצים כמו AL4 או 4HP).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כשבת הזוג קיבלה רישיון ובדקנו רכבים בחיפוש אחר רכב שני (אוטומטי), הסברתי לה שאפשר לשלוט בהילוכים אפילו שהגיר אוטומטי. לא היה לה מושג שאפשר לעשות את זה בגיר שהוא לא ידני, ויש לי כמה חברים שגם הם לא ידעו את זה. חלקם לא הבינו בכלל למה צריך לשמור על הילוך נמוך בירידה חרף העובדה שלמדו על ידני...

פורסם

מספיק לנסוע בירידה תלולה וארוכה ולהסתכל על אורות הבלמים של מכוניות אחרות. מניסיוני רואים שחלק גדול (מאוד) מהנהגים בולמים בלימות ארוכות, מה שאומר שהם לא משתמשים בבלימת מנוע.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מדהים שאפילו כאן חברים לא יודעים.

כן, התמרור רלוונטי.

מי שלא נסע אחרי רכב ששורף את הברקסים בירידה ארוכה לא יבין.

בבלימת מנוע, אים אספקת דלק למנוע אבל ברור שהמנוע לא "נכבה".

אוי ואבוי לנו עם רמת שיעורי הנהיגה בארץ.

• אהבתי 1

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

מה שלא צוין כאן (למרות שמובן עבור רובנו אבל בכל זאת שווה אזכור)- התמרור נולד מתקופה בה הבלמים היו ברובם תופיים בכל הגלגלים. כלומר, יכולת להתחיל ירידה כזו עם בלמים ולסיים אותה ללא יכולת בלימה בכלל. בעצם, לא הייתה ברירה אלא לשלב להילוך נמוך ולהשתמש במנוע כבלם.

פורסם (נערך)

משהו ששכחתי לכתוב בפוסט הקודם, ואגב בלימת מנוע, יש לי תחושה שלא מגובה בנתונים שעם המגמה של מעבר למנועים קטנים ומטורבתים, בלימת המנוע הרבה יותר חלשה היום משהיתה פעם, בכל זאת מדובר במנוע הרבה יותר קטן שמתנגד להאצה של הרכב. אם עפם היה מספיק להוריד מרביעי לשלישי בתיבה האוטומטית אני מרגיש שברכבים מודרניים צריך לרדת להילוך יותר נמוך והמנוע מגיע לסל"ד גבוה יותר כאשר נוסעים במהירות יציבה.

ירידות שהייתי יורד בשלישי בסביבות 3500 סל"ד בלאנטיס הישנה שלי אני צריך לרדת עכשיו עם הקליאו בשני ובסביבות 5000 סל"ד כדי לשמור על מהירות יציבה.

כמובן שגם הרכבים לא זהים וקשה להשוות, אבל זאת ההרגשה שלי בכל הרכבים המודרניים עם המנועים הקטנים שיוצא לי לנהוג בהם.

אם זה אומר שהשלט יותר רלוונטי כי צריך לרדת יותר הילוכים או פחות רלוונטי כי הבלימה פחות משמעותית ביחס לבלמים, אשאיר לחכמי הפורום להחליט 😄

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 2

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

וברכב חשמלי/היברידי זה בכלל לא רלוונטי.

ההיפך, עדיף לך לרכב על הבלמים בירידה, כדי להטעין את הסוללה עוד קצת (בלימה רגנרטיבית).

זה כמו שפעם אמרו שאסור לסובב את ההגה עד הסוף כדי לא לייצר לחץ יתר בהגה כח, אבל עם הגה מתוגבר חשמלית זה בכלל לא רלוונטי. או שהיה צריך לפמפם את הדוושה כשמניעים כי שקר כלשהו בקרבורטור, אבל לא יותר מדי, כי תציף את הקרבובטור בדלק.

או שפעם הייתה לך ידית צ׳וק או כיוון הצתה על ההגה, והיום זה לא רלוונטי כי זה נשלט בצורה אוטומטית.

לדעתי עוד כמה שנים התמרור הזה יהיה זכר מהעבר ולא יותר, בדיוק כמו הסמל של דיסקט על כפתור Save בוורד, ואבות יספרו לילדים שלהם "אתה רואה, פעם היה צריך להעביר הילוכים בעצמך כדי שהאוטו לא יתפוצץ".

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

כמובן גם בתיבה פלנטרית אין שום בעיה לעשות בלימת מנוע, מה שזוועה מהבחינה הזאת זה גיר רציף. לא יכול לסבול מכוניות עם גיר רציף.

מתי יצא לך לנהוג פעם אחרונה ברכב עם גיר רציף מודרני? ברובם (אם לא בכולם) יש מצב טיפטרוניק שמאפשר כמו בכל גיר פלנטארי לבחור הילוכים ולבלום בעזרת מנוע או לכל הפחות מצב בלימה של מנוע או מצב הילוך נמוך המשמש למטרה זו. גירים אטוטמטיים ורציפים טובים בעצמם יודעים לבלום בעזרת מנוע בירידה. בנהיגה רגילה, רוב רציפים אף מדמים העברת הילוכים כמו בגיר פלנטארי.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
  • אהבתי 1

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, tzvipper כתב:

בנהיגה רגילה, רובם אף מדמים העברת הילוכים כמו בגיר פלנטארי.

זה כי אנשים טיפשים, בפועל זה מטומטם ומיותר.

בקורולה עם CVT הבלימת מנוע עובדת יופי בירידות גם בלי זה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם

אגב גם בספייס סטאר יש מצב ds שתורם לבלימת מנוע די מורגשת בירידות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 שעות, Sparrow420 כתב:

רכב היברדי לא משתמש בדלק בירידה, אבל בנזין חייב, אחרת יתכבה

ממש לא נכון שהרכב צורך דלק אני לפעמים פשוט מכבה מנוע לחלוטין בירידה והמנוע ממשיך לעצור בדיוק כמו לפני כן מה שאומר שההילוך לא לוקח דלק

לפני כשעה, yohai71 כתב:

מה שלא צוין כאן (למרות שמובן עבור רובנו אבל בכל זאת שווה אזכור)- התמרור נולד מתקופה בה הבלמים היו ברובם תופיים בכל הגלגלים. כלומר, יכולת להתחיל ירידה כזו עם בלמים ולסיים אותה ללא יכולת בלימה בכלל. בעצם, לא הייתה ברירה אלא לשלב להילוך נמוך ולהשתמש במנוע כבלם.

גם היום ניתן לשרוף ברקסים עד למצב של אובדן בלימה אם אתה נוסע עם רכב כבד בירידות של ים המלח תלחץ ברקס חזק שתי דקות ואין לך ברקס ולא כדאי לנסות!

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני כשעה, RedLabel כתב:

משהו ששכחתי לכתוב בפוסט הקודם, ואגב בלימת מנוע, יש לי תחושה שלא מגובה בנתונים שעם המגמה של מעבר למנועים קטנים ומטורבתים, בלימת המנוע הרבה יותר חלשה היום משהיתה פעם

אתה לא טועה בתחושה שלך. במנועי טורבו אין ואקום בסעפת או שיש הרבה פחות מבמנוע אטמוספרי. המשמעות היא בלימת מנוע חלשה משמעותית. מהסיבה הזו אני מפעיל כל עומס אפשרי בירידות ארוכות וקשות - מפעיל מזגן ואורות גם כשלא צריך כדי לגרד כל אחוז של בלימת מנוע, וגם זה בקושי עוזר. 

חזיר דיזל

פורסם
לפני 12 דקות, קורן בן אשר כתב:

במנועי טורבו אין ואקום בסעפת או שיש הרבה פחות מבמנוע אטמוספרי. המשמעות היא בלימת מנוע חלשה משמעותית.  

אם אין וואקום בסעפת אז מתקינים משאבת וואקום (יש מנועים, כמו ה THP1.6, שהשליטה היא בשסתומי היניקה והמצערת היא רק לגיבוי).

בנוגע לבלימה עצמה, מנוע בנזין עדיין עובד על עיקרון של הכנסה של כמות אויר ביחס מאוד מדוייק לכמות של דלק - לכן:

השילוב של בלימת מנוע חלשה מורכב מכמה אלמנטים:
אתה מרגיש "בלימת מנוע חלשה" גם בגלל שיש יותר הילוכים יותר והחלוקה גדולה יותר - אז צריך להוריד לא הילוך אלא לפעמים גם שניים.
בנוסף - אין ספק שככל שהמנועים קטנים יותר, הם בעצם נותנים פחות "כוחות סוס לבלימה" מאשר מנועים גדולים יותר עם בוכנות כבדות יותר, שבהחלט היו מייצרות יותר התנגדות לבלימה ע"י הורדות הילוכים.

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...