Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעלי עסקים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם ההון העצמי והלוואות נשמה של ברבור

• מצחיק 12

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עסק זה לא מטרה אלא אמצעי, ש לך את עולם התוכן של העסק שאתה חייב להכיר היטב כדי שלא תלך לאיבוד.

חשיבה מקדימה ומחקר אלו מילים אחרות ללימודים.

כל עסק שתקים יצטרך השקעה כספית ראשונית.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

קודם כל - כמה, במספר, זה "הון עצמי גדול"?
שנית, מה אתה יודע לעשות מצוין? או לפחות טוב? ואתה חושב שתוכל להמשיך לעשות כמה שנים קדימה?

אחרי שתצליח להבין את זה, אפשר לחשוב על אילו כישורים נוספים צריך ללמוד או לשפר כדי להרוויח משהו. 

נשמע שאתה כרגע בשלב הלפני ראשון. אתה "רוצה לפתוח עסק". וואלה יופי. מה זה אומר? איזה עסק? לפתוח עסק ב"מה שמומלץ" זה לאנשים שזה העסק ה-6-7-10 שלהם ויודעים שהם לא יצטרכו לעבוד בעסק, אלא לעבוד על העסק - להגדיל, לשווק, להשקיע וחוזר חלילה. 

אם אתה תלך לכיוון של "מה משתלם", ואתה - מה שדי הגיוני - לא מבין בתחום הזה בשיט, אורך החיים של העסק שלך יהיה תלוי אך ורק בכמה כסף תהיה מוכן לשפוך עליו עד שתגיד חלאס ותסגור אותו. 

לכן, שוב - תחשוב במה אתה טוב וגם תוכל לעשות תכלס, עם הידיים, לפחות ב-10 השנים הקרובות. אל תגביל את עצמך ואל תחשוב ש"התחביבים שלי לא יכולים להכניס כסף", קראת עכשיו הודעה שכתב מישהו שאחרי כמה שנים של כתיבה בפורום מכוניות, התחיל לעבוד בתחום והיום הוא העורך והמנהל של אותו פורום מכוניות. אז - מה שנקרא - השמיים הם הגבול.

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 2 דקות, פבל כתב:

קודם כל - כמה, במספר, זה "הון עצמי גדול"?
שנית, מה אתה יודע לעשות מצוין? או לפחות טוב? ואתה חושב שתוכל להמשיך לעשות כמה שנים קדימה?

אחרי שתצליח להבין את זה, אפשר לחשוב על אילו כישורים נוספים צריך ללמוד או לשפר כדי להרוויח משהו. 

נשמע שאתה כרגע בשלב הלפני ראשון. אתה "רוצה לפתוח עסק". וואלה יופי. מה זה אומר? איזה עסק? לפתוח עסק ב"מה שמומלץ" זה לאנשים שזה העסק ה-6-7-10 שלהם ויודעים שהם לא יצטרכו לעבוד בעסק, אלא לעבוד על העסק - להגדיל, לשווק, להשקיע וחוזר חלילה. 

אם אתה תלך לכיוון של "מה משתלם", ואתה - מה שדי הגיוני - לא מבין בתחום הזה בשיט, אורך החיים של העסק שלך יהיה תלוי אך ורק בכמה כסף תהיה מוכן לשפוך עליו עד שתגיד חלאס ותסגור אותו. 

לכן, שוב - תחשוב במה אתה טוב וגם תוכל לעשות תכלס, עם הידיים, לפחות ב-10 השנים הקרובות. אל תגביל את עצמך ואל תחשוב ש"התחביבים שלי לא יכולים להכניס כסף", קראת עכשיו הודעה שכתב מישהו שאחרי כמה שנים של כתיבה בפורום מכוניות, התחיל לעבוד בתחום והיום הוא העורך והמנהל של אותו פורום מכוניות. אז - מה שנקרא - השמיים הם הגבול.

אני בן 23 אז בתכלס אין לי ממש כישורים...

ברור שאני אצטרך להתמקצע ולחקור לפני שאני עושה את הצעד ופותח עסק.

יש לי כ-180 אלף ש''ח פנוים להשקעה.

פורסם

מה זה "אין לי כישורים"? אתה יודע רק לנשום, לאכול ולחר**?

מבין במחשבים? בצילום? בניהול? מקליד מהר? יודע אנגלית ברמה גבוהה? יודע להכין קפה? לתת שירות? מבין באופנה? בעיצוב? 

מה עשית עד היום שהגעת לגיל 23 בלי כישורים? במה עבדת במהלך התיכון או הצבא? 

אם יש לך רק כסף ושום כישורים (מה שקשה לי להאמין. מאיפה הגיע הכסף? מעבודה? אם לא, אולי מי שנתן לך אותו יכול לתת גם כיוון), הכיוון היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה ללמוד את שוק ההון, אם כי גם צריך המון ידע כדי שזה לא יהיה הימורים פר-אקסלנס. 

בשורה התחתונה, אתה ככל הנראה אחד משניים - או מעריך בהערכת חסר מאוד מאוד גדולה את מה שאתה יכול ויודע לעשות. או שעדיף שתזנח את הרעיון - לפחות כרגע - ותלך להיות שכיר בעסק קטן כדי שתוכל להיות קרוב לבעלים וללמוד ממנו את ניהול העסק.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

פות"ש, תסלח לי אבל אתה אפילו לא יודע לשאול את השאלות הנכונות. 

מכאן ועד ליכולת להרים עסק ולנהל אותו, הדרך ארוכה ויקרה מאד.

תתחיל ללמוד על הנושאים שכרוכים בניהול עסק (ניהול כללי של עסק. לא לגבי תחום ספציפי, שגם את זה אתה לא יודע עדיין מה אתה הולך לבחור).

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

180K זה ממש לא "הון עצמי גבוה", זה הון עצמי כלשהו, אם אתה רוצה לפתוח פלאפליה בתור קרון נגרר זה אולי יספיק

לפתוח חנות, שיפוץ + שכירות + כל הרגולציות שאתה צריך לעמוד בהם ה-180K יתנדפו יותר מהר משהמאזדה שלך תגיע מ-0 ל-100

לפתוח עסק כדי לא להיות שכיר זה לא המוטבציה היחידה שצריכה להיות לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, שליקו99 כתב:

אני כן יודע שדברים כמו בית קפה ופיצריה למרות שיכול ללכת חזק נחשב ללא מומלץ כי אחוז גבוה מאוד מהם סוגרים כי התחרות בתחום הזה פשוט מטורפת.

אתה בכלל מבין בקפה או פיצה? למה שיבואו דווקא למקום שלך ולא ילכו לארומה/פיצה האט? מעניין אותך להתעסק בזה או שכל מה שמעניין אותך זה לעשות הרבה כסף?

לפני שבגלל חושבים על פתיחת עסק או עבודה כשכיר אתה צריך למצוא כיוון, מה מעניין אותך בחיים? אי אפשר להתמיד ולהצילח במשהו שלא מעניין אותך גם אם הוא אמור להכניס הרבה כסף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, שליקו99 כתב:

להקים עסק כדי להתפרנס בצורה מכובדת לעומת משכרות שכירים.

אתה חושב שאתה רוצה להקים עסק. אבל אתה לא באמת רוצה להקים עסק.

בקצרה החיים שאתה מדמיין לעצמך בראש בתור בעל עסק הם לא מציאותיים אלא רק פנטזיה.

הסטטיסטיקה מראה שהשכר הממוצע אצל עצמאיים הוא כמו אצל שכירים.

אבל הם עובדים קשה יותר, אין להם חופשים ומחלה, וצריכים להתנהל מול גופים בירוקרטיים וחשופים לטביעות.

בנוסף לזה 80% מהעסקים פשוטים רגל בשנים הראשונות שלהם.

עכשיו אתה רוצה להשקיע את ה180 אלף שקל שלך כאשר הסיכוי שלך להצליח הוא רק 10% ובמידה באמת תצליח תצתרך לעבוד פי שתיים יותר קשה משכיר בשביל לקבל בחודש תלוש של 8 אלף שקל. ללא שום בטחונות, ימי מחלה או ימי חופשה?

אם התשובה היא לא, אז אתה לא רוצה לפתוח עסק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 דקות, Gavrik כתב:

אתה חושב שאתה רוצה להקים עסק. אבל אתה לא באמת רוצה להקים עסק.

בקצרה החיים שאתה מדמיין לעצמך בראש בתור בעל עסק הם לא מציאותיים אלא רק פנטזיה.

הסטטיסטיקה מראה שהשכר הממוצע אצל עצמאיים הוא כמו אצל שכירים.

אבל הם עובדים קשה יותר, אין להם חופשים ומחלה, וצריכים להתנהל מול גופים בירוקרטיים וחשופים לטביעות.

בנוסף לזה 80% מהעסקים פשוטים רגל בשנים הראשונות שלהם.

עכשיו אתה רוצה להשקיע את ה180 אלף שקל שלך כאשר הסיכוי שלך להצליח הוא רק 10% ובמידה באמת תצליח תצתרך לעבוד פי שתיים יותר קשה משכיר בשביל לקבל בחודש תלוש של 8 אלף שקל. ללא שום בטחונות, ימי מחלה או ימי חופשה?

אם התשובה היא לא, אז אתה לא רוצה לפתוח עסק.

במקרה אני מכיר שלושה אנשים בני גילי עם עסק וכולם מוצלחים, אחד בהובלות, השני פתח מסעדה, השלישי בעל עסק שיוויק דיגיטלי.

כולם מרוויחים הרבה מאוד כסף וכבר בגיל כמו שלי מסתובבים עם רכבי יוקרה (לא במימון, בדקתי את זה).

• רעיון גרוע 1
פורסם

ואתה חושב שזה מעיד על משהו? מקרה או מקרים בודדים לא מעידים על סטטיסטיקה או אחוזי הצלחה בשום אופן.

במקרה אני מכיר מישהו שזכה בלוטו האם זה אומר שכל מי שממלא כרטיס לוטו יזכה? 

וגם במקרה אני מכיר כמה אנשים בני 90 שמעשנים האם זה אומר שאם תעשן תגיע בוודאות לגיל 90?

סטטיסטיקה זה מושג שנדגם על פני אלפי אנשים ולא על פי 3 חברים.

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 דקות, שליקו99 כתב:

במקרה אני מכיר שלושה אנשים בני גילי עם עסק וכולם מוצלחים, אחד בהובלות, השני פתח מסעדה, השלישי בעל עסק שיוויק דיגיטלי.

כולם מרוויחים הרבה מאוד כסף וכבר בגיל כמו שלי מסתובבים עם רכבי יוקרה (לא במימון, בדקתי את זה).

ולי יש שני חברים שזרקו ז' בבית הספר ולא טרחו להשלים תעודת בגרות. היום שניהם עובדים בחברות הייטק ומרוויחים פי 3 ממני. אפשר ללמוד מזה משהו?!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...