Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קמצנות

netanel1014
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, liav12 כתב:

תמיד זה "אני שתיתי רק ספרייט אחד, קבב אחד, המבורגר אחד, וויסקי אחד" וזה.

ומדובר בזוג מהנדסים שמרוויח ביחד איזה 55000 בחודש בקירוב ואני לא צוחק

זה בגלל שהם מהנדסים, הם חייבים לחשב בדיוק כמה צריך להוציא אחרת זה לא יעיל.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 564
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתקופה שהייתי סטודנט, היה מסיבה של אחת המחלקות באוניברסיטה בפאב.

מגיעים עם עוד כמה בנות מהכיתה. סוף הלילה, אחת מהן חותכת בלי למצמץ בלי לשלם על השתייה שלה. סדר גודל של 50-70 שקל אולי יותר, זה לא היה דייט או משהו בסגנון, רק יצאנו כקבוצה קטנה מהתואר, לא דיברנו במהלך המסיבה או שהיה משהו שמשתלם לשלם עליו, מאז היא חסמה אותי בפייסבוק. 

• מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 13 שעות, liav12 כתב:

דווקא החברים האחרים שמרוויחים פחות וגרים במקומות פי 2 יותר יקרים מאיפה שאלו גרים - מוציאים כפליים ולא מתחשבנים.

אז החברים האחרים הם אלה שצריכים להתייעל

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 15 שעות, Blaz00r כתב:

אני אתקוף את זה מכיוון אחר - למה שלא כל אחד ישלם על מה שהזמין וזהו? מה הבעיה בזה? למה להיכנס לפינות האלה שכולם משלמים אותו סכום? זה הרי לא חוסך כלום (תרתי משמע) ורק גורם לבעיות הנ"ל

סבבה, לגיטימי ומקובל, וגם אנחנו עושים את זה.

אבל אם החלק שלך בחשבון הוא 113 ש"ח ו89 אגורות וחצי, אל תתחיל להתקטנן על כל שקל, שים 120, תוסיף טיפ ושלום על ישראל. 

• אהבתי 3

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כשאני יוצא עם חברים אני אומר להם שכל אחד משלם על עצמו מה שהוא מזמין. אני לא חושב שצריך לחגוג ולהזמין מה שרוצים ולהתחלק בכסף זה פייר כי אחד יזמין ב300 והשני ב100. .גם עם המשפחה אני עושה את זה כדי להמנע מאי נעימות.

בטיפ בכלל אנחנו מתקמצנים כבר קרה שהבאנו למצר 5 שקל טיפ מהאגורות והחצאים שהיו לנו בכיסים.. :)

פורסם
לפני 17 שעות, liav12 כתב:

קרה לי גם בדייט ראשון עם מישהי.

על חשבון של 450 שקל בסוהו בראשל"צ הבחורה איימה עלי שאם אני מוציא שקל ממני היא הולכת.

הייתי דיי בשוק האמת, ביקשתי אפילו לשלם לפחות את הטיפ, לא הסכימה. זה מקרה חריג לגמרי ונדיר כי במקרים שלי בדייטים נתקלתי בבחורות שבכל פעם שצריך לשלם הן "צריכות" לשירותים, וחוזרות אחרי רבע שעה.

אני בד"כ בדייט ראשון שני לא נותן להן לשלם, אבל לפחות תציעי יא בונקר.

זה חריג מהרבה בחינות.

450₪ על דייט ראשון זה מטורף, לא זוכר דייט ראשון שהוצאתי בו סכומים כאלו או אפילו קרובים לזה. 

ועוד אחת שהסכימה לשלם את הסכום הזה בדייט ראשון, זה מפתיע.

לגביי תשלום בדייט זה תלוי בבחורה, יש כאלו שירצו שתשלם עליהן כל הזמן, יש כאלו שבאיזשהו שלב יעשו איתך חצי חצי, יש כאלו שיתעקשו לשלם גם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי היא אוהבת מקומות יקרים אבל מבינה שזה לא מתאים לכולם לשלם כאלה סכומים בדייט ראשון ולא רצתה שתרגיש לא נעים. זה סבבה לגמרי לדעתי, אם היא בחרה ללכת למקום יקר וגם לשלם עליך זה אומר שהיא רוצה לבלות איתך ולא באה בשביל ארוחה על חשבון השוגר דדי התורן.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היא לגמרי לא כזו משונררת מאחרים, לגמרי לא, בחורה טובה ואיכותית בסופו של דבר, מכלכלת את עצמה מגיל צעיר ואין לה בעיה של כסף.

רק שזה היה הקטע הכי חריג שקרה לי אפשר לומר מבחינת תשלום על דייטים. (כמו שכתבתי גם מקודם היה לי גם להיפך כאלו שברחו לשירותים לפני שהגיע חשבון וחזרו רבע שעה אחרי).

המשיך לעוד כמה דייטים עד שראינו שכל אחד קצת חושב אחרת ולא כזה התאים, נשארנו ידידים עד היום.

לפני 44 דקות, netanel1014 כתב:

כשאני יוצא עם חברים אני אומר להם שכל אחד משלם על עצמו מה שהוא מזמין. אני לא חושב שצריך לחגוג ולהזמין מה שרוצים ולהתחלק בכסף זה פייר כי אחד יזמין ב300 והשני ב100. .גם עם המשפחה אני עושה את זה כדי להמנע מאי נעימות.

בטיפ בכלל אנחנו מתקמצנים כבר קרה שהבאנו למצר 5 שקל טיפ מהאגורות והחצאים שהיו לנו בכיסים.. :)

לא נשמע לי כמו משהו אידיאלי, להתחשבן עם אנשים לפני שאפילו יושבים... או עם משפחה בכלל.

אני לא אומר שבנאדם צריך לשלם עלייך אם אכלת ושתית ב 400 והוא רק ב 100, זה כבר לא הגיוני, אבל אם זה קטע של 20-40 שקל לא מתחשבן.

כמה מאות שקלים מעל זה כבר דיי חוצפה שאשלם אלא אם מלכתחילה אמרתי - "עלי".

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)
לפני כשעה, שביט כתב:

סבבה, לגיטימי ומקובל, וגם אנחנו עושים את זה.

אבל אם החלק שלך בחשבון הוא 113 ש"ח ו89 אגורות וחצי, אל תתחיל להתקטנן על כל שקל, שים 120, תוסיף טיפ ושלום על ישראל. 

זה ברור, אבל זה גם מה שנקרא חכם לא נכנס לצרות שפיקח יודע לצאת מהן, בשביל מה בכלל להיכנס לפינות האלה, שכל אחד ישלם על מה שהזמין וזהו

לפני 41 דקות, liav12 כתב:

לא נשמע לי כמו משהו אידיאלי, להתחשבן עם אנשים לפני שאפילו יושבים... או עם משפחה בכלל.

כנ"ל

לפני 41 דקות, liav12 כתב:

אני לא אומר שבנאדם צריך לשלם עלייך אם אכלת ושתית ב 400 והוא רק ב 100, זה כבר לא הגיוני, אבל אם זה קטע של 20-40 שקל לא מתחשבן.

כמה מאות שקלים מעל זה כבר דיי חוצפה שאשלם אלא אם מלכתחילה אמרתי - "עלי".

מה זאת אומרת? אתה מחליט לכל אחד מה הגבול הלגיטימי? בשבילך זה 20-40 שקל, מחר יבוא מישהו ויגיד "מה זה הקמצן הזה התחשבן איתי על 1000 שקל"

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, Blaz00r כתב:

מה זאת אומרת? אתה מחליט לכל אחד מה הגבול הלגיטימי? בשבילך זה 20-40 שקל, מחר יבוא מישהו ויגיד "מה זה הקמצן הזה התחשבן איתי על 1000 שקל"

זהו, זה בדיוק זה. יש איזה סכום שמקובל על כולם שהוא סטייה בגדר ה"הכל טוב". 

אה, ואין לי בחברים מישהו סטייל טרנספרוטר, אז לא יודע לגבי כל האלף שמקלס ומעלה.

עריכה: אני חושב שחסר קצת קונטקסט במקרים שאני מתאר. רוב החבר'ה שלי מכירים פלוס מינוס עשור וחצי ולכן בהפרשים המדוברים אנחנו לא מתחשבנים. מובן שעם מכרים אחרים אני פועל בשיטה המוצעת, כל אחד משלם על מה שהזמין.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

איך מגיעים למצב שצריך לקבוע את זה מראש? זה לא מובן מאליו שכל אחד משלם על מה שהוא אכל ושתה? 

ומצד שני, שוב, התקטננויות של מספר שקלים נמוך נראות לי מיותרות.

לא צריך ללכת לעורך דין לפני כל ארוחה, וכן, אם תשאל את האדם הסביר (טרנספורמטר הוא לא האדם הסביר לצורך העניין), הוא יענה לך ש10-20 שקלים בין חברים זה לא היסטרי, בטח אם זה חברים שרצים כבר שנים, ונוצרים מצבים של "יאללה היום עליי, מחר עליך", "אני קניתי אתמול ארטיקים לילדים ב50 ~ ואתה תקנה מחר שתי פיצות ב60~", אבל שוב, בעל פה ומתוך הבנה שזה אנשים שמבלים ביחד כל שבוע, ואף אחד לא "נדפק" או "משלם תמיד יותר"

רק אחרי שסיימתי לכתוב ראיתי את ההודעה שמעליי. בול מה שהתכוונתי. כנראה שככל שהקשרים ארוכים יותר, ככה פחות מתחשבנים ברמת המיקרו.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מתוך נסיון אני מציע לכם לעשות חשבון לפני הכל. אני ראיתי משפחה וחברים שהם סבבה איתך אבל עד הכסף ברמות שלא הייתי מאמין בכלל.

לכן כשאני יוצא למסעדה או יודע שיש כיוון של כסף אני סוגר מראש להמנע מאי נעימויות. לדוגמא-  אני מסדר לחבר את הרכב אני מזהיר אותו שיש סיכון ואם קורה משהו שלא יבוא בטענות כי יש סיכון. קרו לי מקרים לא נעימים לכן חשוב לסגור מראש.

לפני כמה שנים אמא שלי רצתה לעשות ספרייה מגבס (משהו מעוצב באלפי שקלים) היא לקחה הצעות מחיר מכמה בעלי מקצוע ובמקרה אח שלה גם מתעסק עם זה.

היא אמרה לו להגיע ויאללה להתחיל לעבוד. אמרתי לה אמא תקחי ממנו הצעת מחיר!! היא לא הקשיבה ואמרה מה..זה אח שלי..

הוא סיים את העבודה וביקש מחיר יותר יקר מכל הבעלי מקצוע שהיא הביאה! היא הייתה המומה..היא אמרה לו "קיבלתי הצעות הרבה יותר נמוכות"..הוא אמר לה "זה המחיר שלי אני לא לוקח פחות". והוא לא היה מוכן לרדת במחיר אפילו בשביל אחותו! שלא נדבר על הארוחות שהוא אכל בכמה ימים שהוא עבד על חשבוננו. משפחה ופרנסה זה דברים נפרדים. אין כבר מה לעשות הוא סיים את העבודה ואמא שלי שילמה כמו גדולה...

זה לימד אותי ואותה שיעור.

• רעיון טוב! 2
פורסם

בחיים לא לקחתי שקל מהאחים שלי על עבודה, והם לא לקחו ממני. בשביל זה יש משפחה.

אתה צריך עזרה, במצב כלכלי קשה? אני גם אלווה לך 100 אלף שקל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 דקות, EliC25 כתב:

בחיים לא לקחתי שקל מהאחים שלי על עבודה, והם לא לקחו ממני. בשביל זה יש משפחה.

אתה צריך עזרה, במצב כלכלי קשה? אני גם אלווה לך 100 אלף שקל.

הלוואי וכולם היו ככה..אבל המציאות שונה..

פורסם

אני יודע, לא חסר משפחות שמתפרקות בגלל כסף. אם זה בגלל ירושה, סכסוך עסקי ועוד.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...