Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

שלום וברכה

הגיע הקיץ והמזגן החליט לאתגר אותנו

מדובר במפוח A72902700

בדקתי עם טסטר של פיוזים ויש זרם חשמלי בחוט האדום שמגיע עד למפוח, ז"א שגם הבקר תקין ומעביר זרם, בדקתי בכל דרגות החוזק של המזגן והמאוורר לא מגיב.

המגעים נראים תקינים לחלוטין, לא שרופים או חרוכים, השאלות שלי

1. האם יש דרך לתקן את המפוח? יש רכיב מסוים בתוכו שנפגע וניתן להחליפו?

2. אם אין ברירה כמה אמור לעלות חדש?

3. האם ניתן לרכוש מחו"ל ביותר זול?

דרך אגב זה קרה באותה תקופה שהצינור יניקה של הטורבו נקרע, האם יש קשר בין הדברים?

תודה רבה מאד.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ייתכן מאוד שנגד המהירויות אשר מחובר למפוח תקול. נסה לפרק את הנגד הכולל גם גוף קירור (סימנתי לך בתמונה את ברגים) ולתת מתח ישירות למפוח ולבדוק האם המפוח עובד.

אם המפוח עובד במהירות מקסימלית ללא הנגד אזי הבעיה בנגד וניתן לרכוש אחד חדש.

25ov0m533a36mxsyde75cx8jmgx732gs.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם

בדקתי את זה היום בבוקר, חיברתי לכבל שנמצא לפני הנגד ועדין אין תגובה

אותו דבר חיברתי את חוט האדום ל+ של המצבר ואת הלבן לגוף הרכב וגם לא היה תגובה

אמנם החוט שהשתמשתי בו לא עבה, הבדיקה הזו לא מספיקה?

תודה רבה

פורסם
לפני 1 דקה, ronrcz כתב:

מחול יהיה זול משמעותית ,תתחיל לכתת את גוגל.

אני עושה את זה ומוצא רק משומש, עוד לא מצאתי חדש בזול,  לא באיביי ולא באליאקספרס

כאן בארץ קיבלתי הצעה לחדש ב700 ש"ח

אולי יש לזה עוד מק"ט שאני לא יודע?

פורסם
לפני 15 דקות, avi coen כתב:

בדקתי את זה היום בבוקר, חיברתי לכבל שנמצא לפני הנגד ועדין אין תגובה

אותו דבר חיברתי את חוט האדום ל+ של המצבר ואת הלבן לגוף הרכב וגם לא היה תגובה

אמנם החוט שהשתמשתי בו לא עבה, הבדיקה הזו לא מספיקה?

תודה רבה

1. האם המפוח מסתובב עם אתה מנסה לסובב אותו ידנית ?

2. נתק את הקונקטור העליון מהמפוח וחבר ישירות למצבר. שים לב לא להכניס אצבעות למפוח !

• אהבתי 1

פורסם

תודה רבה

1. כן, אבל לא ממשיך להסתובב אלא נבלם מיד כשאני מפסיק לסובב.

2. סליחה על הבורות, מה זה קונקטור? זה הנגד עם הקרור? אכן הסרתי אותו וחיברתי למצבר ולא עבד כלל, אנסה שוב .

פורסם

איך מדידת זרם?
נשמע לי שמדדת מתח ואתה לא לגמרי סגור על מה אתה מודד.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 43 דקות, סולל הדרך כתב:

איך מדידת זרם?
נשמע לי שמדדת מתח ואתה לא לגמרי סגור על מה אתה מודד.

Sent from my iPhone using Tapatalk

יש לי רב מודד ואני לא יודע מה לבדוק איתו.

רק בדקתי עם בודק פיוזים שיש זרם והנורה נדלקת.

והאמת שכעת עשיתי כמו שיעצו לי וחיברתי עם חוט 1.5 למטען של מצבר והמנוע עבד יופי ב"ה.

אח"כ חיברתי את החשמל לקונקטור וגם עבד יופי, חיברתי לנגד בלי החיבורים הקטנים שיש בצד וגם הסתובב.

אז מה לדעתכם התקלה? בכבלים?

פורסם (נערך)

החיבור הקטן מתחבר כנראה למערכת בקרת האקלים לשליטה על מהירות המאוורר. בלי החיבור הזה לא תהיה לך שליטה על המהירות.

תבדוק הכול שוב פעם ואם בזמן החיבור של הקונקטור הקטן לרכב המפוח לא עובד רוב הסיכויים שנגד המהירויות תקול.

* תבדוק את המתח בקונקטור הקטן שמגיע מבקרת האקלים האם המתח משתנה בתלות שינוי מהירות המפוח בפנל הבקרה בלי חיבור של המפוח.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני כשעה, מרק10 כתב:

החיבור הקטן מתחבר כנראה למערכת בקרת האקלים לשליטה על מהירות המאוורר. בלי החיבור הזה לא תהיה לך שליטה על המהירות.

תבדוק הכול שוב פעם ואם בזמן החיבור של הקונקטור הקטן לרכב המפוח לא עובד רוב הסיכויים שנגד המהירויות תקול.

* תבדוק את המתח בקונקטור הקטן שמגיע מבקרת האקלים האם המתח משתנה בתלות שינוי מהירות המפוח בפנל הבקרה בלי חיבור של המפוח.

קודם כל תודה רבה על כל העזרה והסבלנות.

לגבי האפשרות הראשונה, בגלל זה עשיתי נסיון לחבר רק את הקונקטור הגדול בלי הקטן ולמרות זאת המאוורר לא מסתובב, וכחיברתי את המאוורר ישירות למטען נייד של המצבר הוא עבד יופי, זה נראה שהמתח שמקבל בקונקטור הגדול הוא נמוך מידי.

לפי הבדיקה שעשיתי היום בקטן אין כלל זרם חשמלי, אבדוק שוב.

עריכה אחרונה על ידי avi coen
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, מרק10 כתב:

מדדתי כעת מתח ברב מודד

בקונקטור הגדול המתח משתנה מעט בין 13.93 ל 14.1

ביציאה מהקונקטור אחרי הנגד שזה בעצם מה שנכנס למפוח היה יציב ב 13.90, וכשהפעלתי על  הכי חזק זה עלה ל13.99

בקונקטור הקטן הוא אכן משתנה לפי חוזק המאוורר שבחרתי ונשאר יציב, שזה מתחיל מ 0.75 ועולה לפי הסדר הזה 1.00, 1.65,  2.25, 2.85, 3,90, 4.79

לדעתכם זה תקין?

ושוב תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי avi coen
  • תוכן חדש...