Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

בחול, למי שזוכר מה זה, אפשר למצוא מסעדות מישלן עם ארוחות מורכבות מ4-5 מנות, ב50-60 יורו.

יכול להיות שזה עדיין פחות ממלא משווארמה בלאפה, או מגש פיצה. אבל זו עדיין כמות סבירה של אוכל.

אבל בסוף זה חיבור לחוויה. אני מכיר כמה אנשים שהולכים לאיבוד במסעדה שהתפריט בה יותר מורכב מהמבורגר, כי הם לא אוהבים גם להמר ולנסות דברים חדשים. ומן הסתם זה גם בסדר.

כנראה שלא היית אצל מושיק רוט שמוכר מנות ב 200-300$ למנה

אפילו NUSR ET מוכר סטייק ב 250$ אם אני זוכר נכון

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם (נערך)

השאלה אם אתה יכול להגיד עליהן "וואלה, זה היה שווה את ה250$".

גם אני יכול להכין שניצל בבית ולדרוש על זה אלף דולר.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

לפני 47 דקות, Transporter כתב:

כנראה שלא היית אצל מושיק רוט שמוכר מנות ב 200-300$ למנה

אפילו NUSR ET מוכר סטייק ב 250$ אם אני זוכר נכון

מה הוא אמר ומה אתה הגבת...

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, vadim6385 כתב:

לגמרי

שווה זה עניין של השקפה

והסבירו לך (וגם אני) שאווירה זה משהו שאחד מוכן לשלם עליו והשני לא

לא כל אחד מוכן לשלם כמה מאות דולרים על מנה שיש בה כמהין

אבל בגלל זה המסעדות האלה לא בנויות ל 1000 איש בערב אלא לכמות יותר קטנה של לקוחות שזה כן מתאים להם

מה כיף להלחם על מקום ל"סלון" של אייל שני שפתוח רק יומיים בשבוע ולחכות חודש למקום פנוי ואז לשלם אלפייה לזוג?

אווירה, חוויה, זה לא מקום רגיל, כיף שם.

לעומת זאת אייל שני יודע גם למכור לך פיתות עם בשר ב 40 שקל במקום אחר שלו בתל אביב

החוויה אותה חוויה? ברור שלא

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 6 דקות, vadim6385 כתב:

אז זהו, שאתה לא יכול. אולי ללקוחת הראשונים שיצאו במפח נפש. אחרי זה אף אחד לא ירצה לראות את השניצלים שלך.

אוכל צריך לדעת לעשות, איך להגיש - אפילו רק שניצל פשוט לכאורה.

פורסם
לפני 4 דקות, yogev20 כתב:

אז זהו, שאתה לא יכול. אולי ללקוחת הראשונים שיצאו במפח נפש. אחרי זה אף אחד לא ירצה לראות את השניצלים שלך.

אוכל צריך לדעת לעשות, איך להגיש - אפילו רק שניצל פשוט לכאורה.

הוא דווקא צודק

יש מנות שאפשר להכין לבד בבית

אבל לאכול שניצל לבד בבית זה לא תחליף לאווירה שיש לך במקום שיש בו את המוזיקה הנכונה, האווירה הנכונה ואת הקהל הנכון

פורסם
לפני 48 דקות, Transporter כתב:

לגמרי

שווה זה עניין של השקפה

והסבירו לך (וגם אני) שאווירה זה משהו שאחד מוכן לשלם עליו והשני לא

לא כל אחד מוכן לשלם כמה מאות דולרים על מנה שיש בה כמהין

אבל בגלל זה המסעדות האלה לא בנויות ל 1000 איש בערב אלא לכמות יותר קטנה של לקוחות שזה כן מתאים להם

פספסת את הנקודה. בחו"ל אתה יכול למצוא מספיק מסעדות מישלן שתוכל לאכול בהן בהנאה בתחום של 80-100 יורו לאדם, ומצד שני ממש 2 רחובות משם- מסעדה שתדרוש עבור ארוחה די דומה 200+.

השאלה היא מה בדיוק ההבדל והאם הוא שווה. שתי המסעדות יציעו מרכיבים ברמה גבוהה, אווירה וחוויה, אנחנו לא מדברים פה על "הקבב של מומו" מול הרברט סמואל או משהו, אלא על playground דומה.

ולמעשה, כן, יש הרבה מקומות שדורשים 200+ דולר למנה בעיקר כי הם יכולים, לא כי זה מוצדק בצורה מסוימת.

פורסם

על כל דבר אפשר להגיד שהוא דורש רק כי הוא יכול

זה לא נכון

כי בסופו של דבר אנשים הולכים לשם בגלל שיש לו ערך מוסף

לא בגלל שכל שאר המקומות בעיר סגורים

• אחראי פורום
פורסם

קנינו דירה באיזור שנחשב לא רע, רק שציפתה לנו הפתעה בדמות אוכלוסייה קצת פחות טובה מזה.

רעש מכל כיוון ובשעות לא נורמליות, דברים שלא היה ניתן לדעת אלא אם אתה גר שם.

מכרנו אחרי שנה. לפחות עשינו רווח.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 4 דקות, Transporter כתב:

על כל דבר אפשר להגיד שהוא דורש רק כי הוא יכול

זה לא נכון

כי בסופו של דבר אנשים הולכים לשם בגלל שיש לו ערך מוסף

לא בגלל שכל שאר המקומות בעיר סגורים

הייתי שמח לדעת על סמך מה אתה אומר את זה. דווקא בתחום המסעדות, יש כל כך הרבה דוגמאות למקומות שמנפחים מחיר ובסוף מתברר שהם משתמשים בחומר גלם זול יחסית+רמת השירות בינונית או אפילו ירודה, נראה שאתה מסתמך על מחיר כמדד לאיכות. המציאות מאוד מאוד שונה.

כן, עובדתית יש מקומות שמנפחים מחיר כי הם יכולים ולא כי עומד מאחורי זה משהו. כולם? ברור שלא. אבל לרגע לא נטען שמדובר בכולם.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 38 דקות, vadim6385 כתב:

אתה לא משלם 1000 דולר על השניצל אלא על המקום, העיצוב, האווירה, המוזיקה, השירות, המארח שיושיב אותך בשולחן, המלצר שיחמיא לך על זה שבחרת בשניצל ויסביר לך איך קראו לתרנגולת ומה בדיוק היא אכלה עד היום שהחליטו להוריד לה את הראש ולהכין ממנה שניצלים, ובכלל למנה לא יקראו בתפריט "שניצל" אלא תהיה כתובה מילה לועזית לא ברורה ומתחת "אסקלופ לגהורן פריך ועסיסי בציפוי קראסט הנאפה במקום".
עכשיו בשביל חלק מהאנשים, לסכם את כל החוויה הזו במילה "שניצל" זה כמו לקרוא לsymphony-of-the-seas סירה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, Pika007 כתב:

הייתי שמח לדעת על סמך מה אתה אומר את זה. דווקא בתחום המסעדות, יש כל כך הרבה דוגמאות למקומות שמנפחים מחיר ובסוף מתברר שהם משתמשים בחומר גלם זול יחסית+רמת השירות בינונית או אפילו ירודה, נראה שאתה מסתמך על מחיר כמדד לאיכות. המציאות מאוד מאוד שונה.

כן, עובדתית יש מקומות שמנפחים מחיר כי הם יכולים ולא כי עומד מאחורי זה משהו. כולם? ברור שלא. אבל לרגע לא נטען שמדובר בכולם.

קודם כל כתבתי למעלה מאוד ברור

1. אתה לא הולך למקום רק בגלל חומר גלם כזה או אחר

2. יש הרבה מקומות שאתה יכול להכין לבד את מה שהם נותנים, אבל אתה תעדיף ללכת לשם בגלל האווירה

את האווירה אתה לא יכול לייצר לבד בבית

אפילו מקומות בסגנון הזקן והים שמגישים לך אוכל הכי פשוט בעולם כמו פרגית וקבב , או סטייק שבד"כ עשוי לא נכון

למה הולכים לשם ? אווירה, חוויה

אתה לא תשב בבית להכין 30 סוגי סלטים בכמות אין סופית למרות שטכנית כל סלט שמגישים שם אפשר להכין לבד

אותו דבר בדיוק במקומות שמוכרים  טטאקי טונה עם 50 גרם דג וכמה פרוסות של מלפפון ב150 שקל

אתה לא הולך לשם רק בגלל הדג

אתה הולך בגלל כל האווירה והחוויה שבאה עם הארוחה הזאת

אף אחד לא אמר שהשירות שם הוא ברמה הכי גבוהה, אף אחד לא אמר שהם משתמשים בלוקוס או בכמהין או בכבד אווז לכל מנה

אבל החוויה הכוללת היא כזאת שאתה לא יכול לייצר לבד בבית

קוקו במבינו של טום אביב זה דוגמא טובה

האוכל לא משהו

אבל כיף שם אז הולכים

פורסם

אתה שוב מפספס לחלוטין את מה שאני אומר, למרות שהדגשתי את זה בצורה מאוד ברורה:

לפני 20 דקות, Pika007 כתב:

פספסת את הנקודה. בחו"ל אתה יכול למצוא מספיק מסעדות מישלן שתוכל לאכול בהן בהנאה בתחום של 80-100 יורו לאדם, ומצד שני ממש 2 רחובות משם- מסעדה שתדרוש עבור ארוחה די דומה 200+.

אני לא מדבר על בית, לא הזכרתי את המילה הזו ולו פעם אחת. אני מדבר על אחלה מסעדה א' מול אחלה מסעדה ב', כאשר אחלה מסעדה ב' מרשה לעצמה לדרוש פי 3 למרות שבפועל אין הבדל (או במקרים מסוימים- באחלה מסעדה א' תקבל חוויה מקיפה טובה יותר)

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, sperial כתב:

אין כאן מישהו שערך חתונה עם 1000 אורחים והבין באחור שהתמורה לא היתה שווה?

אני מכיר כמה וכמה אנשים שבדיעבד מצטערים על אירועי שופוני עם כל מני תאורות והגברות מופלצות וקונפטי חוטים.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
  • מצחיק 1
פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

אף אחד לא ישלם לך. אבל אם אתה בשלן על - אדיר בשבילך ותהנה מזה. אני נהנה לבשל, למרות שאני לא מאוד טוב בזה. מצליח להכין דברים סבירים ולנסות להכין כל פעם משהו אחר.

אין לי את הדיוק, ידע, חומרי גלם כדי להרים ארוחה ברמה של מסעדה טובה. ולא. לא שניצל. שניצל זו סתם דוגמא מוקצנת למשהו שנשמע לך קל וטריוויאלי להכנה. למרות שגם בזה אתה יכול לפספס. אפילו בעולם השניצלים יש הבדל בין מה שתקבל בקפה נואר למה שתקבל בשניצל ליין למה שמגישים בפיתיה בבסיסי צהל.

כמובן, כמו שפיקה כתב, צריך גם להיות מודעים על מה משלמים. יש שפים שמגישים לך עגבניה ב-20$. יש מקומות שבהם תשלם רק על אווירה ועל הזכות לראות ולהראות. הייתי במספר מסעדות עם כוכב מישלן ועוד כמה מומלצות ללא כוכבים. ברוב המקרים היה מדובר במקומות מכובדים לא מוכוונים לבליינים שמגיעים לארוחה לפני או אחרי סיבוב באיזה מועדון בשכונה. בכל מקום ומקום כזה אכלתי מנות שהיו מאוד רחוקות מגבולות הגזרה של שניצל ובכל מקום מקום היה מדובר בשילובים מיוחדים ברמה קצת יותר מיוחדת מקטופש ומיונז 50-50. המחיר בממוצע היה פחות מ-100 יורו לאדם. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...