Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לא בשימוש בקורונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים,

אשמח אם למישהו יש פתרון בשבילי,

יש להוריי רכב משנת 2018, לא בשימוש כמעט בכלל בגלל הקורונה, ובגלל שעברו 3 שנים אז הוא חייב לעבור טסט החודש.

בגלל שהוא לא בשימוש, וגם בגלל חשש מהדבקות, הם היו מעדיפים להקפיא את רישיון הרכב כדי שלא יצטרכו להעביר אותו טסט ולבצע טיפול (לא צריך להרחיב כמה מוסכניקים שומרים על ההנחיות).

האם יש דרך ל"הקפיא" את רישיון הרכב או משהו בסגנון כך שהטסט והטיפול יבוצעו ברגע שתשוחרר ההקפאה? או שאין דבר כזה?.

האם יש שירות במחיר שפוי שלוקח את הרכב לטיפול + טסט?.

תודה לעונים!.

פורסם

במידה והם עושים טיפול כל שנה בלי קשר למספר הקמ אני בטוח שהמוסך המטפל יהיה שמח לעשות לו טסט תמורת כמה שקלים נוספים...

• רעיון טוב! 1

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם (נערך)

אני הייתי דווקא מבצע טיפול וטסט - רצוי שהטיפול יתבצע בזמן כדי לשמור על הרכב, ושלא תהיה בעיה של היתר זמני כדי לנסוע לטסט. אחרי כן אפשר להקפיא רשיונות.

לגבי המוסכניקים - זב"שם. ההוריםם מביאים את הרכב למוסך, מוסרים אותו לפקידה (3 דקות) תוך הקפדה על שמירת מרחק ועטיית מסכה. אני מניח שהם כבר השלימו חיסון, אז הסיכון יורד עוד. מכאן ממתינים באזור פתוח, והאינטראקציה הבאה היא תשלום החשבון.

במוסך שבו אני מטפל הוציאו כסאות לאוויר הפתוח במקום חדר ההמתנה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, MikMan כתב:

במידה והם עושים טיפול כל שנה בלי קשר למספר הקמ אני בטוח שהמוסך המטפל יהיה שמח לעשות לו טסט תמורת כמה שקלים נוספים...

מדובר בקיה פיקנטו שנת 2018, הם תמיד טיפולו במוסך השלושה של קיה בתל אביב כדי לשמור על האחריות ל7 שנים, אם אני זוכר נכון ציינו שהעברת טסט זה עוד כמה מאות שקלים. אתה מכיר מקום שיעשו את זה בפחות? ואם כן, האם אפשר לשמור על האחריות ל7 שנים בטיפול במוסך כזה?

לפני 13 דקות, sperial כתב:

במוסך שבו אני מטפל הוציאו כסאות לאוויר הפתוח במקום חדר ההמתנה.

האם המוסך מטפל גם ברכבי קיה והאם טיפול אצלו ישמור להם על האחריות ל7 שנים?.

לפני 13 דקות, sperial כתב:

לגבי המוסכניקים - זב"שם

נכון שזבשם, אבל מצד שני צריך להיות איתם בחדר סגור כמה דק' לפני הטיפול. בטיפול לרכב האישי שלי הייתי צריך ל"ריב" עם המוסכניק כמה דק' עד שהוא שם מסיכה, בזמן הזה יכולתי להדבק

עריכה אחרונה על ידי wzo4
פורסם

המוסך שלי הוא סוזןקי בחיפה.

לפני שבועיים היה לי סיפור של תיקון אחריות (נכנסתי לסטטיסטיקה של תיבת ההילוכים של הקרוסאובר) ותיקוני פחחות (שתי תאונות תוך יומיים - שפשוף חניה, לפי הגובה משאית, ומכה בישבן בצומת). הייתי במשרד פחות מ-10 דקות. קבלת הרכב היתה יותר ארוכה, אבל חלק מזה בחוץ.

אני לא מתבייש להעיר על מסיכות. נדיר שלא מוחזרות למקום. וחוץ מזה אני עומד בריחוק, וכמובן שמחוסן.

בינתיים, אם טרם חוסנת, לך להתחסן. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 דקות, sperial כתב:

בינתיים, אם טרם חוסנת, לך להתחסן. 

בטח שמחוסן, פשוט יש את עניין המוצטיות + הסיכוי שהחיסון לא עבד...

אם מישהו מכיר מוסך באיזור המרכז שמטפל בקיה כך שהאחריות של ה7 תשמר (מורשה מספיק?), יכול להעביר טסט במחיר סביר ויש לו מקומות המתנה באזור פתוח, אשמח להמלצה (בפרטי אם אסור כאן בפומבי)

פורסם (נערך)

לגבי מקום פתוח - קח את הכיסא המתקפל ששמרת לחוף הים והצב אותו על המדרכה ליד המוסך. רק אל תנטוש אותו, כי הוא עלול להעלם. או פשוט תשןטט קצת בסביבה.

לגבי טסט - למה לא לעשות לבד? שוב 2 דקות ליד הפקיד לרישום הרכב ותשלום, במהלך הטסט אתה ברכב והבוחן ליד המכשירים שלו ובסוף עוד 3 דקות לקבלת החותמת והמדבקה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 33 דקות, sperial כתב:

לגבי טסט - למה לא לעשות לבד? שוב 2 דקות ליד הפקיד לרישום הרכב ותשלום, במהלך הטסט אתה ברכב והבוחן ליד המכשירים שלו ובסוף עוד 3 דקות לקבלת החותמת והמדבקה.

להוריד את ההתעסקויות המיותרות בתקופה הזו -לפני הקורונה הלכתי בכיף לבד..אבל אם אין מוסך שיעשה את זה בתוספת סמלית, אעשה לבד

פורסם

מוסך שטיפלתי בו בעבר בחיפה הציע שירות שהם לוקחים את הרכב מהבית, מעבירים טיפול וטסט, ומחזירים. סביר שעוד מוסכים מציעים כזה שירות.
אחרי זה נישאר רק לתת לרכב לעמוד שבועיים עד שהוירוסים בפנים ימותו והכל סגור.

• אהבתי 2

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם
לפני 8 דקות, icohen436 כתב:

מוסך שטיפלתי בו בעבר בחיפה הציע שירות שהם לוקחים את הרכב מהבית, מעבירים טיפול וטסט, ומחזירים. סביר שעוד מוסכים מציעים כזה שירות.

מה הייתה בערך העלות של כל הלוקסוס הזה? :)

פורסם

בזמנו, כמה מאות. פחות מ 500

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם

לקיחת רכב לטסט עולה בסביבות 300 שקלים.

אתה למעשה משלם על שעת עבודה של מוסך.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ויש מוסכים שלוקחים רכב מהבית, עטשים טיפול שנתי, מעבירים טסט ולא גובים דבר על האיסוף ההחזרה והטסט.

מדובר אמנם על מורשי יבואן, אבל גם פ'ה מדבר על מורשה יבואן.

אמנם מדובר על יבואן אחר ומוסכים בחיפה,  אבל אולי שווה לפותח השרשור לברר מה מציעים מורשי יבואן אחרים באזורו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, dani666 כתב:

ויש מוסכים שלוקחים רכב מהבית, עטשים טיפול שנתי, מעבירים טסט ולא גובים דבר על האיסוף ההחזרה והטסט.

בקיה רוצים 450~ על העברת טסט (כולל אגרת הטסט), לקיחת רכב בנתיים הציעו 100~.

אתה בטוח שיש מקומות שמוכנים להעניק את כל זה ללא תשלום?

בסוף מצאתי מקום עם שינוע חינם וטסט כבר עשיתי לבד :) תודה לכולם

אגב,

איך אפשר לוודא שהמוסך אכן עשה את מה שצריך? הרי אני לא ליד הרכב לראות מה הוא עושה שם...האם כדאי לבקש שיחזיר עם הרכב את החלקים הישנים או משהו בסגנון?

פורסם (נערך)

בימינו להרבה מוסכים יש שירות איסוף הרכב מהבית והחזרתו לאחר טיפול וטסט.

עריכה: הגבתי בלי לקרוא את המשך השרשור (מנהג מגונה)

לוודא אתה יכול על ידי העפת מבט אל פילטר השמן ולראות שהוא חדש נקי ומצוחצח.

עריכה אחרונה על ידי lesles
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...