Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לפני כמה ימים הלכתי עם אבא שלי להחליף לו רביעיית צמיגים לאסטרה שלו, הוחלף ל   Michelin super sport 4.
ראשית אני חייב לציין לטובה את המקום שבו בוצעה העבודה: צמיגי אריק אביטל, בחלוצי התעשייה במתחם תחנת דלק 10 (לצפוניים שבינינו). חייב לציין שאריק עובד כמו כמו בחדר ניתוח ומתייחס לצמיג כאילו הוא הפציינט שלו. תוך כדי עבודה הסביר לנו גם מה הוא עושה בכל רגע ולמה זה חשוב ולמה לשים לב. 

בנוסף, הציע לנו לבוא אליו בעוד 10K ק"מ בשביל שיעביר את הקדמיים אחורה ואת האחוריים קדימה ללא כל תמורה נוספת בתשלום. הציע לי גם לעשות את זה באוטו האישי שלי (במקרה בדיוק עברתי גם 10K עם הצמיגים שלי).
זאת פעם ראשונה שאני האמת שומע על ה"רוטציה" הזו ואף בעל מקצוע בעבר לא הציע לי את זה.

מה דעתכם? האם זה משהו שמביא תועלת?

פורסם

זה הליך מקובל אפילו חלק משגרת הטיפולים.

רוטציה עושים כדי שלכל הצמיגים תהיה שחיקה שווה.

הצמיגים הקדמיים נשחקים מהר יותר מהאחוריים.

פורסם
לפני שעתיים, trademark כתב:

הצמיגים הקדמיים נשחקים מהר יותר מהאחוריים.

ברכב עם הנעה קדמית בד"כ הצמיגים הקדמיים נשחקים מהר יותר, ברכב עם הנעה אחורית בד"כ המצב הפוך וברכב עם הנעה לכל הגלגלים קשה לדעת.

פורסם

בגדול תכננתי אחרי 3-3.5 שנים להחליף את כל הרביעייה עקב התייבשות בשמש גם אם לא אסע הרבה קילומטרים,

אני ממש מתלבט האם לעשות את הרוטציה בין הקדמיים לאחוריים או להשאיר ככה.

פורסם

אם הצמיגים אצלך בדרך כלל מתייבשים לפני שהקדמיים נשחקים,
אין צורך.
אני כן מחליף קדימה/ אחורה באותו הצד, אבל אני מושך ככה צמיגים 80-90 אלף קילומטרים ( בפחות מ 3 שנים ).

החסרון שיכול להיות:
במידה והאיזון של המציגים האחוריים שלך פחות טוב, אם תעביר אותם קדימה יכולות להיווצר רעידות במהירות גבוהה, תצטרך לגשת לצמיגייה ולעשות איזון מחדש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בתאריך 1.2.2021 בשעה 03:55, eladts כתב:

ברכב עם הנעה קדמית בד"כ הצמיגים הקדמיים נשחקים מהר יותר, ברכב עם הנעה אחורית בד"כ המצב הפוך וברכב עם הנעה לכל הגלגלים קשה לדעת.

לא, לא מדוייק בכלל.
גם ברכב בעל הנעה אחורית הצמיגים הקדמיים ישחקו מהר יותר, אלא אם הנהג נוהג באופן נמרץ מאד.
הצמיגים הקדמיים מבצעים פעולות היגוי ובלימה ובנהיגה 'רגילה' אלו פעולות אגרסיביות יותר מהאצה, בנוסף - ברוב הרכבים, המשקל על הסרן הקדמי גדול יותר.

• רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אצלי דווקא שני צמיגים אחוריים נשחקו קודם אבל זה קרה מסיבה שונה- לא מדובר בשחיקה טבעית,אלא חוסר תשומת לב שלי לעובדה,שהצמיג האחורי ימני איבד כל הזמן אוויר והייתי מוסיף אוויר בתדירות גבוהה.

עד שיום אחד,עצרתי בתחנת דלק וגיליתי שהצמיג הגיע ללחץ של  8 PSI שזה אומר פנצ'ר ובמקביל הצמיג השמאלי האחורי הגיע ללחץ של 14-15 PSI.

הגעתי לפנצ'ריה שאני סומך עליה ולאחר התייעצות קצרה ומסירת הנתונים שהלחצים הגיעו אליהם+הסדקים שהיו בצמיגים,הבנתי שכדאי להחליף זוג לחדש (בטח כאשר מדובר בצמיגים אחוריים והעובדה שהיו רעידות חזקות במהירות גבוהה וטשלא כדאי לקחת סיכון).

שני הקדמיים ממשיכים בינתיים לתפקד (גם הם מראים סימני עייפות אחרי כמעט 3 שנים או 42000 ק"מ אם תרצו) והומלץ להחליפם עוד כמה חודשים (סביר להניח שאעשה זאת לפני הקיץ).

בחרתי בזוג של קלבר שעלו 740 ש"ח כולל איזון ומע"מ.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 4 שעות, vladclar כתב:

אם הצמיגים אצלך בדרך כלל מתייבשים לפני שהקדמיים נשחקים,
אין צורך.
אני כן מחליף קדימה/ אחורה באותו הצד, אבל אני מושך ככה צמיגים 80-90 אלף קילומטרים ( בפחות מ 3 שנים ).

החסרון שיכול להיות:
במידה והאיזון של המציגים האחוריים שלך פחות טוב, אם תעביר אותם קדימה יכולות להיווצר רעידות במהירות גבוהה, תצטרך לגשת לצמיגייה ולעשות איזון מחדש.

כן הרעיון היה שאם אחליף ביניהם אז זה יהיה אצל הצמיגייה ביחד עם איזון.

אני בדרך כלל לא עובר את ה10K ק"מ בשנה אז לרוב הצמיגים מתייבשים לפני שהם נשחקים...נראה לי שזה השיקול העיקרי לא לעשות רוטציה בין הקדמיים לקדמיים.

פורסם

אין פה טיעון לכאן או לכן, הקדמיים נשחקים מהר יותר, תעשה רוטציה פעם בשנה ותשחק את כל הצמיגים באותו הקצב, ככה תרוויח יותר אורך חיים ויותר אחיזה לקראת סוף תקופת החיים שלהם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אין צורך לעשות רוטציה כאשר נוסעים 10 אלפים קילומטרים בשנה - הצמיגים יילכו לפח בגלל היובש, אחרי 4 שנים ו 40 אלף קילומטרים.
כל צמיג מחברה נורמלית ( לא דגם ספורטיבי ) ובנהיגה שגרתית יחזיק מעמד 40 אלף קילומטרים על הציר הקדמי.

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בתאריך 2/2/2021 בשעה 19:31, vladclar כתב:

אין צורך לעשות רוטציה כאשר נוסעים 10 אלפים קילומטרים בשנה - הצמיגים יילכו לפח בגלל היובש, אחרי 4 שנים ו 40 אלף קילומטרים.
כל צמיג מחברה נורמלית ( לא דגם ספורטיבי ) ובנהיגה שגרתית יחזיק מעמד 40 אלף קילומטרים על הציר הקדמי.

בכל זאת אני ממליץ גם בנסועה נמוכה לעשות החלפה קדימה/אחורה. 

כשמסתכלים על צמיגים שנסעו 3 שנים ועשו  כ 40 אלף ק"מ, רואים שהאחורי פחות או יותר במצב חדש אבל על הקידמי יש בלאי מסויים בכתף וסימני יובש קל. שמתי לב שסימני יובש מופיעים יותר על הקידמיים בגלל שהם עובדים יותר קשה. 

במצב הזה כדאי לעשות החלפה קדימה- אחורה כדי לאזן את השחיקה עד שמחליפים צמיגים. 

• תוכן חדש...