Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי כולם,

הבית שלי הוא שתי קומות. בקומה התחתונה יש ארון תקשורת ובו נמצא המודם-ראוטר של בזק. ממנו משכתי כבלים לנקודות נוספות בבית. בקומה העליונה חיברתי לאחת הנקודות ראוטר נוסף, במטרה שיכסה את הקומה העליונה. הראווטר הזה הוא של tp-link מהדגם הקלאסי של לפני עשור-עשור וחצי. הבעיה שלי שהראוטר הזה נותן מהירות של לא יותר מ3 מגה וגם זה כשצמודים אליו. מהראוטר של בזק מתקבלת מהירות של 200 מגה וכך גם ממחשב שחיברתי לאחת מנקודות התקשורת.

מה יכולה להיות הבעיה עם הראווטר הנוסף?

פורסם

מה הדגם של הראוטר? הוא מקבל אינטרנט דרך כבל? מה עובר בדרך? איזה סוג כבל?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הדגם הוא TL-WR541G. חיברתי בכבל רשת ליציאת LAN (יש 4 יציאות). הסדר הוא כזה: מהראווטר של בזק יוצא כבל העולה למעלה דרך הקיר. למיטב זיכרוני ( אבדוק שוב כשאהיה בבית) הכבל ממשיך ישירות לראווטר, ולא דרך שקע תקשורת ממש. אילטור ידני בשתי הקצוות. (או בצה אחד במידה ולמעלה כן שמתי שקע תקשורת)

פורסם

חבר מחשב נייד במקום הראוטר השני (צריך להיות AP ולא ראוטר! אני מניח שמקונפג ככזה). בדוק מה מהירות החיבור. אני מנחש שעקב חיבור רעוע מחובר ב 10MBPS במקום ב 100MBPS.

ממליץ לקנות את הצעצוע החמוד הזה (או דומה) לבדיקת החיווט:

https://www.aliexpress.com/item/1005001529389191.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.30db178dCWGp7h&algo_pvid=58a5785b-0af5-47b0-8027-5d35918e8344&algo_expid=58a5785b-0af5-47b0-8027-5d35918e8344-4&btsid=0b0a0ac216097503906405957e81c4&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

:turn-l:
פורסם

קודם כל הראוטר עצמו הוא בתקן b/g שנותן לך תיאורטית עד 54MBps.

דבר שני הייתי מתחיל בלהחליף את הראוטר ושם במקומו נניח לפטופ ועושה בדיקת מהירות לבדוק האם הכבל תקין וכמה הוא נותן בכלל.

@yuvk הקדמת אותי בדקה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אבדוק עם מחשב נייד כפי שהצעתם שניכם.

בכל מקרה, בעבר, הראווטר הנוסף הזה היה בחדר אחר ואליו חיברתי גם מחשב. המחשב קיבל מהירות מלאה בעוד השידור האלחוטי היה נמוך כפי שתיארתי בתחילה. אולי יש בכל זאת איזו הגדרה לא תקינה? לשנות ערוץ שידור אולי?

גם 54 זה רחוק מאוד מה-3 שאני מקבל.

פורסם

יכול להיות הרבה דברים, כדאי להתחיל לבודד, כדאי להתחיל מלברר מה המהירות שיכול לקבל בפועל הראוטר, ולכן הצענו את הבדיקה עם הלפטופ

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

חוץ מבדיקת הכבל שתוארה הייתי בודק באמצעות אפליקציה בטלפון שהערוץ בו הנתב/ AP פועל פנוי ולא מתנגש עם נתב אחר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש הרבה. אני, למשל, משתמש במשהו שקרוי WiFi analyzer.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התיישבתי הערב ועשיתי כמה בדיקות. חיבור מחשב לכבל אליו מחובר הראווטר נותן מהירות מקסימלית. כ200 מגה. =הכבל תקין.

עשיתי בדיקה לwi fi עם מספר מכשירים. מחשב נתן מהירות 30. הסלולרי שלי נתן 2 עד 3. הסלולרי של אשתי (מעט יותר חדש) נתן 20. אציין שהסלולרי שלי מול הנתב של בזק נתן 30. מישהו יכול להסביר לי את הפערים הללו? האם רכישת מגדיל טווח חדש תעזור פה?

פורסם

מה דגמי הסלולריים?

כמה הסלולרי של אשתך נתן מול הנתב של בזק?

על פניו כל מכשיר סלולרי מהעשור האחרון ויותר (Galaxy S למשל תומך ב-WiFi תקן N!) אמור לתת לך לפחות 150 ומעלה כשאתה קרוב לראוטר של בזק.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הראוטר של TP-Link שיש לך הוא ענטיקה אמיתית במונחים של מוצרי טכנולוגיה, בן כ-15-16 שנים. לעניות דעתי - תחליף אותו למוצר עדכני יותר לפני שאתה ממשיך בבדיקות אחרות.

אתה יכול לרכוש ולהשתמש בנתב אחר, רק חשוב שתגדיר אותו לעבוד במצב של access point, אחרת יהיו לך התנגשויות עם הנתב של בזק שיפריעו לכל העבודה ברשת.

אפשרות אחרת זה לרכוש Access point יעודי כגון המוצר הזה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אני בעד להבין את הבעיה לפני שהולכים וקונים ומחליפים.

לא שהראוטר הזה לא צריך החלפה (תקן G, בלי שימוש בתדר 5GHz בכלל וכו') אבל עדיין עדיף להבין מה הבעיה לפני כן ולקנות משהו שיענה על הבעיה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...