Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמנות (ועלות) אחזקת ה-M2

פוסטים מומלצים

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כאשר קראתי שאתה מטפל אצל ירון רציתי לשאול איך אתה יכול לטפל אצלו מבלי להתפתות להתקין אוהלינס, עכשיו אני מבין שלא הצלחת לעמוד בפיתוי :-)

ברור לך שאתה חייב לנו התרשמות מה- A110?! על משקל של 1100 ק"ג זה צריך להיות חתיכת רכב כיפי לנהיגה. 

פורסם
לפני 8 דקות, ch2856 כתב:

כאשר קראתי שאתה מטפל אצל ירון רציתי לשאול איך אתה יכול לטפל אצלו מבלי להתפתות להתקין אוהלינס, עכשיו אני מבין שלא הצלחת לעמוד בפיתוי :-)

ברור לך שאתה חייב לנו התרשמות מה- A110?! על משקל של 1100 ק"ג זה צריך להיות חתיכת רכב כיפי לנהיגה. 

האמת היא שקניתי את הרכב עם האוהלינס וזה היה spec מושלם מבחינתי - ידנית, אוהלינס, צלחות בלימה 2-חלקים עם דיסק "צף", צא'רגפייפ מאלומיניום (למקורי יש נטייה להשבר) וכל השאר סטוק  :)

ברור, ברור שאני חייב לכם על האלפיין, אני אשקיע בפוסט נפרד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, BobbyMiata כתב:

שכרנו פורשה בוקסטר (דגם בסיס, 2.0 ליטר, PDK) אלפין A110S ו...M2 קומפטישן

בוקר טוב,

אפשר לשאול איפה שכרתם? (עיר וחברה)

תודה מראש.

פורסם

תודה על העדכון, מעניין כרגיל. 

בנוגע להשוואה עם ה CS והקומפטישן נראה שאתה מתואם עם מה שהמבקרים אומרים, כביכול על הנייר זה לא אמור להיות כל כך דרמטי אבל ה CS היא בעולם אחר משני הדגמים שמתחתיה. 

• חודשיים מאוחר יותר...
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 29.10.2021 בשעה 18:41, BobbyMiata כתב:

...ולאחרונה קיבלתי עוד דגדוג בדמותו של הגגה אלקנטרה כמו ב-CS אבל אני מחזיק את עצמי, כי יש לי תחושה שזה יותר "מגניב" מאשר פרקטי או נוח יותר ברכב יומיומי, מניח שבעדכון הבא אדע כמה אני טוב בדחיית סיפוקים.

אז מסתבר שאני לא כל כך טוב בדחיית סיפוקים, אבל מישהו פרסם הגה אלקנטרה (BMW מקורי כמובן) ובמחיר של כ-1,400 ש"ח לא יכולתי להתאפק. כמובן שהוא עבר ניקוי יסודי + חידוש של פס העור + צבע.

9aX94f.jpg

ככה זה נראה מפורק ואחרי העברת כל האלקטרוניקה, וכמובן שלא יכולתי להמתין לבוקר...

RkmKzY.jpg

מתנצל על הבלאגן ברכב...

אז איך זה מרגיש? האמת מצויין! איך לא עשיתי את זה קודם? 🤣

בנוסף, הזמנתי גם סטאבים - בעצם הברגה שיוצאת מהנאבה ואומים שמלבישים עליה. זה עושה את מלאכת החלפת הגלגלים (ימי מסלול למשל) להרבה יותר קלה.

jM4EUT.jpg

כדי לעשות את החיים עוד יותר קלים, החלטתי לשחרר עוד 1200 ש"ח לטובת מברגת אימפקט חזקה שיכולה לשחרר את האומים ללא צורך בשום עבודה ידנית. הרבה זמן התלבטתי - כי אולי זה לא יהיה מספיק חזק ואולי אני סתם מפונק אבל בסוף נשברתי ועכשיו עם ג'ק איכותי ומברגת אימפקט חזקה החלפה של רביעיית גלגלים הפכה לקלה הרבה יותר! ואת זה בחנתי ביום דריפטים שעשיתי לפני כחודש במזג אוויר מושלם לדריפטים (שזה אומר - גשום במיוחד...) ולכן גם אין לי שום תמונה מהארוע (לצערי :( ).

וכדי שלא תחשבו שהחיים הם רק שדרוגים, לאחרונה הגיעה תורה של קצת עבודת תחזוקה.

קודם כל אחרי הטיול האחרון (שהיה דיי מזמן, כ-3 חודשים) נגמרה לי במפתיע אחת מרפידות הבלמים הקידמיות. למה במפתיע? כי זה קרה רק ברפידה אחת ושלוש הרפידות האחרות היו עם דיי הרבה "בשר" כ-4-5 מ"מ (מעבר לטווח של חיישן הרפידות שלא התריע על שום בעיה). אבל רפידה אחת בודדת הייתה ממש גמורה. לאחר נסיעה של כ-150 ק"מ ללא נגיעה בבלמים (😬) הגעתי הבייתה ומייד לאחר מכן הוחלפו הרפידות ללא נסיעה נוספת (היה לי ספייר בארון - רפידות של סטופטק, כ-120 דולר מאמזון). אבחנתי את הבעיה ככשל בגומיות של הקאליפרים שככול הנראה "תפסו" את הבוכנה והפעילו לחץ על הרפידה. סט של אטמים וגומיות הוזמן מארה"ב  (106 ש"ח לזוג,  128 ש"ח למשלוח) ולאחרונה שופצו במוסך מתמחה בעלות של כ-600 ש"ח נוספים (ואכן בוכנה אחת הייתה תפוסה). 

כמו-כן באחת העליות של הרכב על ליפט גילה המוסך "הזעה" של שמן מצד ימין של הדיפרנציאל והמליץ גם על החלפה של הבושינג שמחזיק את הדיפרנציאל. במוו במקור שיחררו את ה-M2 עם בושינג שמלא בשמן. עם הזמן הבושינג נקרע בגלל העומסים, השמן בורח והבושינג מאבד מעט מיעילותו. ב-2018 במוו שינו את החלק לבושינג קשיח יותר ללא שמן ולכן עמיד יותר. הזמנתי את החלקים למלון בניו-יורק לפני כחודש (עלות: 30 דולר לשני מחזירי שמן, 90 דולר לבושינג הגדול שמחזיק את הדיפ') וכל זה הותקן לפני שבוע במוסך. עלות העבודה: כ-1000 ש"ח.

נותר לעשות בדיקה על הכל + כיוון זוויות היגוי בשני הצירים (בטח עוד כ-800 ש"ח) ובזה יישרנו קו.

אז מה היה לנו הפעם?

הגה, וברגי גלגלים, נקרא לזה "שיפורים" - 2,200 ש"ח.

רפידות ושיפוץ קאליפרים  - 1,200 ש"ח

בושינג ומחזירי שמן דיפ' - 1,400 ש"ח

סה"כ לשנה (השניה) עד כה: 24,200 (לא כולל המברגה...) אאוץ'. אחרי זוויות היגוי על אהיה על 25,000. 

• אהבתי 3
פורסם

תודה שאתה מזכיר לי בכל פעם למה אני לא צריך לקנות M2 🙃

עלות הקניה זה רק חלק מה"חוויה" של להחזיק רכב כזה, אין סוף לאחזקה ושיפורים/שדרוגים.

אבל אם לשים את העניין הזה בצד- רכב חלומי.

לפי מה שאתה רושם לא יוצא לך להיות הרבה במסלול וטיולים.

זה לא קצת מבאס אותך שאת רוב הזמן ברכב אתה מעביר בנסיעה מנהלתית?

אין כל כך איפה "למתוח רגליים" עם M2 ביומיום.

או שחלק מהסיבה לכך היא עלות אחזקה גבוהה (צמיגים, בלמים, טיפולים..)

ואתה בעצם בוחר לבלות פחות במסלול?

They are trying to ban me...

פורסם

תודה על העדכון.

כל רכב קצה, שגם ננהג על הקצה פה ושם, דורש תחזוקה אקסטרה, אי אפשר להתחמק מזה. לא חסרים בעולם תחביבים יקרים אחרים, כאן כמובן יש גם מחיר רכישה ראשוני גבוה אבל אם מסתכלים על זה כתחביב, ההוצאה יחסית סבירה בהחלט. 

דרך אגב, אצל מי אתה מטפל? חושב לעבור מוסך שלא מוצא בעיה מרגיזה שיש לי ברכב (וגם אחרים לא מצאו). 

פורסם
לפני 44 דקות, HybridBoy כתב:

לפי מה שאתה רושם לא יוצא לך להיות הרבה במסלול וטיולים.

זה לא קצת מבאס אותך שאת רוב הזמן ברכב אתה מעביר בנסיעה מנהלתית?

אין כל כך איפה "למתוח רגליים" עם M2 ביומיום.

או שחלק מהסיבה לכך היא עלות אחזקה גבוהה (צמיגים, בלמים, טיפולים..)

ואתה בעצם בוחר לבלות פחות במסלול?

עניין של מינונים, האמת שאני מעדיף טיולי נהיגה מאשר מסלולים (יש משהו קצת משעמם במסלולים, אז אני משתדל לא לעשות את זה יותר מדי, זה נחמד כשרוצים לנסוע על הקצה), אני משתדל לעשות משהו אחת לחודש בערך, בגלל הבלמים קצת נמנעתי בחודשיים/שלושה האחרונים ובגלל שאני גם עובד יוצא לי פחות ממה שהייתי רוצה. את החסך בנתיים מילאתי ביום מסלול על...ראדיקל (!) זה דווקא לא עניין של עלות אחזקה, יש לי ברגע זה עוד שני סטים של צמיגים ספייר ועוד זוג רפידות, והטיפולים זה באמת שטויות (350 ש"ח לשמן+פילטר, אפשר לעשות לבד בבית), אז זה לא השיקול.

אני אישית, לא מתבאס ביומיום, נהפוך הוא. אני מאוד נהנה גם בנסיעות מנהלתיות עם הרכב, הרכב יפה, יש לא מעט הזדמניות לכשכש בזנב וגם למתוח רגליים, הגיר הידני הוא תענוג לשימוש יומיומי וכו' ומצד שני זה אותו מפנק ונוח, לא איזו חיית מסלול מופשטת איברים. אני מת על ה-"All in one" של הרכב הזה, באמת מושלם. 

לפני 33 דקות, ch2856 כתב:

דרך אגב, אצל מי אתה מטפל? חושב לעבור מוסך שלא מוצא בעיה מרגיזה שיש לי ברכב (וגם אחרים לא מצאו). 

תלוי, רוב הטיפולים היו ב-G-Force (ירון תייר, מכונאי בחסד), ובבימר (ג'ובאני, תותח בבמוו). יצא לי לעשות גם טיפול בבמוו (ניר צבי) מיותר עבורי. שני הראשונים הם המלצה חמה אם יש בעיה שמישהו לא גילה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תודה רבה על העדכונים השוטפים, תענוג לקרוא כמו תמיד :-). 

סתם לידע כללי, אפשר לדעת איזו מברגה קנית? אולי גם אתפנק באחת כזו. 

2016 BMW M235i.

פורסם

וסתם כדי להיות על הפרטים, אתה לא פוחד להפעיל יותר מדי כוח כשאתה סוגר עם האימפקט ולא "לפי הספר"? 

ברור לי שמה שעושים בפנ'צריות עם האקדח אוויר הוא גם לא "לפי הספר" אבל אני משער שהוא מוגבל לכוח מסוים.

2016 BMW M235i.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...