Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור מרוכז: המלצות מצלמות דרך DVR

Freak_Miky

פוסטים מומלצים

לפני 29 דקות, tan tan כתב:

ההתקנה כמו כל מצלמה

צריך סים

מחברים לתיבת פיוזים יותר נוח מלחבר למצבר

במצלמה מגדירים מתח מינימלי שאם המצבר מגיע אליו המצלמה מפסיקה להקליט ומכבה את עצמה

צריך בשביל זה את הקיט חנייה המקורי של ddpai 

וואלה אני לא מבין בזה כלום.

במה זה שונה חיבור לתיבת פיוזים מחיבור למצבר? 

ומה זה בעצם אומר מתח מינימלי? לפי מה זה נקבע? הרי מתח סביר למצבר הוא כ12V נכון? אז אתה רוצה להגיד לי שלצורך העניין המצלמה נקבעת שב12.1V היא תיכבה?

איפה באה לידי ביטוי השליטה שלי מרחוק במצב שכזה?

האמת שיש לי מלא שאלות חחחח אבל אולי קודם כל כדאי לי להבין את זה לפני שאמשיך לחפור

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 17.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

התקנתי אתמול Z40 ואני לא מצאתי באפליקצייה אפשרות שיכבה מרמת מתח נמוכה.

והתקנתי את זה עם קיט חניה גנרי, אני לא רואה שהמצלמה משתנה כשאני מכבה את הרכב.

השאלה אם יש הבדל בין קיט גנרי למקורי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 13.5.2025 בשעה 22:14, עצלן כתב:

בקרוב אמור לקבל DDPAI Z60 Pro, אעדכן כאן מה דעתי עליה אם יהיה עניין.

חיפשתי הרבה את הViofo A129 Plus Duo כי זאת חברה ומצלמה ספציפית עם מוניטין, וכי התמורה למחיר גבוהה, אבל בגלל חוסר מלאי במחיר סביר בארץ החלטתי ללכת על הDDPAI מעלי אקספרס (אחרי מכס מחיר אמור להיות זהה).

חשבתי על FineVu, הבנתי שזאת חברה קוריאנית איכותית והמצלמות שלהם נראות טוב אבל הן מגיעות עם חיווט ולא USB וללא מסך, שלא כזה קריטי אבל נחמד לדעת בוודאות שהמצלמה עובדת.

כמה נק' למה בחרתי דווקא בZ60 Pro מאחר והתחום של מצלמות הדרך הוא בלאגן גדול וקשה לעשות השוואות בשוק, מה חיפשתי:

1. חברה אמינה ומוכרת, כדי שהמצלמה לא תתפרק ביום אקראי או שתפסיק לפעול באמצע רגע קריטי.

2. רזולוציה של לפחות 1440p/2K טבעי (כלומר בלי Upscaling או טריקים שחברות עושות).

3. קבל ולא סוללה (רוב החברות נשללו כאן).

4. חיישן איכותי.

5. לפחות 30 FPS.

6. תמיכה של לפחות 256 ג'יגה.

בדגם הרגיל של הZ60 לא כתוב מה החיישן ולא כתוב כמה FPS (מסתבר 25) ויש פרטים מאוד כלליים שמסתכמים ב"מצלמת 4K טובה מאוד), בפרו יש פירוט וגם יש אפשרות ל3K עם 60FPS.

בנוסף בדגם הפרו והרגיל יש כמה פיצ'רים מאוד נחמדים:

1. אחסון פנימי של 32 גיגה שיכול לשמור תאונות אם הכרטיס כושל במצב חירום.

2. USB-C.

3. העברת קבצים אלחוטית מהירה ( לטענתם, נבדוק כשיגיע).

מה קורה? קיבלת את המצלמה?

אשמח לחוות דעת עליה

יש אותה בעליאקספרס עכשיו במבצע, יוצא משהו כמו 700 שקל להביא את הגרסה עם הקדמי+אחורי+הכבל HW עם תמיכה ב4G.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קחו בחשבון שאין לי ניסיון גדול עם מצלמות דרך.

אין סרטונים כרגע, אצרף בהמשך השבוע, בהמשך, אשווה גם בין ה4K30 ל3K60 ביום ובלילה ובין הקידוד וידאו H.264 המוכר לבין הAI.256 המסתורי שלהם.

בקצרה: סך הכל אני מרוצה מהמצלמה, יש לה איכות צילום מצויינת וראות טובה גם בלילה, ולמרות החסרונות (בעיקר המצלמה האחורית) היא נותנת תמורה מצויינת למחיר ומתחרה יפה בVIOFO.

נקודות כלליות על המצלמה:

• התקנה קלה ושליפה נוחה החוצה - המצלמה מגיעה עם מעמד (עליו הדבק) ואז המצלמה נשלפת לכיוון מעלה.
  • מסך גדול וברור עם כפתורים נוחים.
  • לא רואים את המצלמה הקדמית והאחורית בו זמנית במסך - יש כפתור שמחליף ביניהן (במידה ויש תקלה כמו נתק מהמצלמה האחורית, המצלמה הקדמית מתריעה).
  • המצלמה האחורית יכולה להיות מותקנת רק באוריינטציה אחת - המצלמה מתוכננת להיות מנותבת מהצד של הנהג לאחורי הרכב ולא הפוך כמו שהתקנתי בהתחלה, אין פונק' להפוך אותה כמו שיש בViofo.
  • זוית צילום רחבה - זווית הצילום רחבה ותופסת כמעט את כל קדמת הרכב.
  • יש גם אפשרות לפונקציה דמוי מוביל-איי - לא ניסיתי אבל לפי הבנתי זה מתריע אם הרכב מולי התחיל לנוע או אם אני סוטה מנתיב, זה מעניין אבל לא רלוונטי אליי.
  • המצלמה מצלמת בחלקים של 60 שניות - לא נראה שיש בעיה או קפיצה בין חלקים.
  • הצילום לוקח 420MB לדקה - קדמי 320MB ו100MB אחורי - עם 117GB פנויים בכרטיס 128GB מתנה שמקבלים זה נותן בערך 4-4.5 שעות צילום.
  • תמורה גבוהה למחיר לעומת המתחרה היותר מוכרת ומבוססת Viofo - בשביל מצלמה שווה אליה מVIOFO הייתי משלם לפחות 700 לעומת 500 שעלתה לי (לפני הנחה קטנה ומיסים).

בגדול היא עונה על הקריטריונים שציינתי פה אז נשאר איכות הצילום והאפליקציה.

לגבי איכות הצילום:

מצלמה קדמית ביום:

• מרושם ראשוני צילום מצויין - 4K, נראה טוב, ברור ו-ויברנטי.
  • הראות חדה ביום - רואים בבירור שלטים לוחות רמזורים וכו, גם לוחיות רישוי ברורות במרחק סביר (5-10 מטר).
  • לוחיות רישוי קריאות ברכבים הבאים ממול בכביש דו סטרי - גם כשהרכב נגד השמש, רכבים מולי בנתיב אין בעיה כלל, כנ"ל לרכב בנתיב ליד אם כי בשלישי כבר לא מובטחת הצלחה.
  • קצוות הצילום טיפה מטושטשים - אולי ככה זה במצלמות בגלל העדשה הרחבה, ביום זה פחות קריטי, בלילה זה קצת מבאס.
  • הייתי משיג פילטר CPL אם מתאפשר - לא בהכרח קשור למצלמה אבל הדשבורד שלי לפעמים משתקף בשמשה (יש למישהו רעיון?), זה לא קריטי אבל קצת מפריע לאיכות הצילום.

מצלמה אחורית ביום:
הייתי אומר שהיא בסדר, באיכות יחסית נמוכה למתחרים עם 1080p, ולא 2K שיש במתחרות כמו VIOFO, לא קרובה לחדות ולאיכות של הקדמית אבל היא עושה את העבודה בעיקר בגלל שהיא חולקת את אותו חיישן Starvis 2.

ראות לילה תלויה בתנאי התאורה:

• המצלמה הקדמית - תסתדר מצויין בעיר ובכבישים בין עירוניים עם תאורה טובה, היא תתקשה בכבישים בלי תאורה.
  • המצלמה האחורית - תיהיה טובה בעיר אבל היא תצליח לרוב לזהות לוחית רישוי רק של הרכב מאחוריי כשהוא מגיע למרחק של 2-3 מטרים, או במהירות נמוכה, בכבישים בין עירוניים יש ראות סבירה למתרחש אבל היא מתקשה מאוד עם לוחיות (בעיקר בגלל הפנסים) ובכבישים בלי תאורה בכלל, לא רואים כל כך טוב.

לגבי האפליקציה:

• נתקלתי בבעיה שהמצלמה התנתקה כל כמה שניות - לבסוף גיליתי שזה קורה שהבלוטוס פועל (אני עם אייפון), שהוא כבוי עובד מצויין.
  • יש אפשרות לגשת לצילום חי - היא מפסיקה לצלם כשניגשים אליו או לסרטונים שמורים.
  • הממשק של הצילום חי נוח ולא נתקע - יש דיליי של כמה שניות.
  • בממשק של הצילום חי יש אפשרות לגלול אחורה - צמוד אליו יש פס שמאחד את כל הסרטונים לסרט צילום אחד ארוך שמחולק לימים, לא הכי חלק אבל לוקח בקושי חצי שניה לטעון כשגוללים, סה"כ נוח ועובד יפה בעיני.
  • בממשק צילום יש גם סימון של "מקרי חירום" (כלומר זיהוי מכות שהרכב קיבל ושמירה שהסרטונים לא יימחקו - במקרה שלי בורות בכבישים).
  • אפשר לשנות את הרגישות למכות בהגדרות - ברירת מחדל היא באמצע מתוך 5 אאל"ט.
  • יש אפשרות לכבות את הWatermarkים -הטקסט של המהירות, שם וכדומה.
  • הפונקציה דמוי מוביל-איי גם אוספת נתונים ומוסיפה אותם לסרטונים - לא ניסיתי, ממה שהבנתי זה כולל זיהוי נתיב/רכב מלפנים מרחק ומהירות שלו, אפשר להוסיף לסרטונים שמייצאים, יש גםהתראה אם הרכב מלפנים מתחיל לנסוע.
  • יש פונקציות קוליות - לא ניסיתי.

מצרף תמונה מהאינטרנט של הממשק סרטון באפליקציה:

1233.png.230662f2ed62f30b9c48208778dbbf5b.png

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 13.5.2025 בשעה 15:27, tinoki כתב:

היי חברים.

יש לי תקופה ארוכה viofo a139. הלחצנים על המצלמה לא מגיבים. מה יכולה להיות הסיבה? ניתקתי וחיברתי החשמל

כמה זה תקופה ארוכה? שנה? 5 שנים?

אולי הכפתורים התבלו בקצב מהיר,אם נניח אין חניה מקורה בהישג יד והאוטו עומד בשמש רוב היום (בבית או בעבודה)

נסה את מזלך עם המוכר,אולי יציע פתרון\הנחה אם תשקול רכישת חדשה

לחלופין אפשר לקחת לחשמלאי שיפרק ויבדוק מה הלוז מתחת לכפתורים..שוב - תשקול כמה אתה רוצה "להשקיע" במצלמה הקיימת

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 29.5.2025 בשעה 12:10, maor23 כתב:

@עצלן

תגיד, קנית דרך עליאקספרס נכון? יצא לך לשלם מע"מ?

אני פשוט קורא כאלו שהזמינו את ה60 פרו ממחסן בישראל, ועדיין נדרשו לשלם למעלה מ200 שקלים מע"מ.

אכן מעלי ואכן שילמתי מע"מ.

אין את הדגם של הפרו במלאי במשלוח מ-"ישראל", לכן הזמנתי מסין (כלומר קנייה רגילה מעלי), בהתחלה שקלתי את הZ60 (לא הפרו) ותהיתי לגבי טיב המשלוח מ-"ישראל", המחיר היה הרבה יותר גבוה ונדמה היה שזה כולל מע"מ, כנראה שלא, טוב לדעת.

סה"כ שילמתי 150 ש"ח בערך מסים, חצי על מע"מ וחצי על עמלות שקר, המצלמה עלתה 470 ש"ח לפני מסים.

מצרף כמה סרטונים,

בגדול האופציות לבחור בצילום הן רזולוציה (4K30FPS או 3K60FPS) וקידוד (H.264 או AI.265 שלטענתם פיתוח אישי מתקדם יותר מ264).

הרזולוציה ברירת מחדל היא 4K30FPS בקידוד AI.265 (מה שזה לא יהיה) וללא מיקרופון, אלא אם מצויין אחרת, באחורית זה קבוע 1080p 30FPS.

התוצאות קצת מעורבבות, ביום הראות טובה (גם עם 3K60 אם כי פחות), בלילה זה תלוי בתנאים, בלילה לא שמתי לב ליתרון ל3K60, גם רזולוציה נמוכה יותר וגם הצילום פחות בהיר, המצלמה האחורית ככה-ככה בכל התנאים, יכול להיות שזה בגלל השתקפות של וילון מאולתר ששמתי אבל לא נראה שהמצלמה להיט בביקורות אחרות..

לגבי הקידוד אני לא רואה הבדל אבל ממה שהבנתי עדיף להישאר על ה265 כי הוא כביכול אמור לייצר איכות יותר טובה באותו גודל קובץ....

אגב הסרטונים נשלפו ישירות מהכרטיס אבל קצב העברת קבצים אלחוטית טובה, לוקח מתחת לחצי דקה להעביר סרטון ממצלמה קדמית.

מצלמה קדמית:

המערכת שלי עשתה בעיות אז תהנו מהשיר האקראי ברדיו...

מצלמה אחורית:

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלה, יש לי רצון לצלם עם המצלמה שיש לי z40 ddpi

אני רוצה לצלם גם כשהרכב לא מונע וראיתי שיש ערכה שאפשר לחבר את המצלמה לobd

זה הכותרת של המוצר שמצאתי באלי אקספרס, דעתכם???????

ציטוט

DDPAI Car Charge OBD2 Hardwire Kit for DDPAI MINI5/N3/Z40/Z50/Z60/N5 DUAL Dash Cam Parking Cable Type C Port 24H Parking Monitor

וגם תמונה לאילוסטרציה

Screenshot_20250531_003552_Chrome.thumb.png.6d7b10ac2ccd5c5021064d4ffc8871f8.png

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התקנתי Z40 עם קיט גנרי, ולא צילם לי בחניה.

הזמנתי קיט מקורי והוא הגיע, אני רואה שאין בו מפצל פיוזים כמו בגנרי.

בגנרי זה היה נראה כך

Sa38a38cd49db46fe93813fa41f92e518o.jpg?width=800&height=800&hash=1600

ועכשיו  זה נראה כך

Sec42e592252f49ada9913e926c329da97.png

מה שכן יש לו באמצע כזה

Sdc3549c846a441f48c7e932e73083a33h.jpg_220x220q75.jpg_.avif

השאלה אם זה במקום הפיוז השני או לא

ועוד שאלה יש לי מקומות של פיוזים שאין בהם פיוזים, אני יכול להכניס את זה שם וזהו, כלומר בלי מפצל?

עריכה אחרונה על ידי yy100
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מודה שלא עברתי על כל 1148 העמודים בשרשור,
עתיד לרכוש רכב חדש וסולד מהרעיון להתחיל לפרק לו פלסטיקה או לחילופין לתת לחברת התקנות לבצע את זה יש דגם מומלץ של מצלמה קדמית אחורית עם מקור מתח בצורה שאין צורך לפרק את האוטו?

עריכה אחרונה על ידי r.e.g.e.v
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 30.5.2025 בשעה 17:40, עצלן כתב:

אין את הדגם של הפרו במלאי במשלוח מ-"ישראל"

אין להם מחסנים בישראל (ממה שידוע לי) מדובר במחסנים בקפריסין או אי יווני אחר..

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 39 דקות, r.e.g.e.v כתב:

מודה שלא עברתי על כל 1148 העמודים בשרשור,
עתיד לרכוש רכב חדש וסולד מהרעיון להתחיל לפרק לו פלסטיקה או לחילופין לתת לחברת התקנות לבצע את זה יש דגם מומלץ של מצלמה קדמית אחורית עם מקור מתח בצורה שאין צורך לפרק את האוטו?

כמובן זה תלוי רכב אבל לרוב זה באמת לא כזה נורא, ממליץ לצפות בסרטון ולהבין איך לבצע את זה בעדינות.

אישית אני פדנט ומעדיף לעשות את זה בעצמי מאשר לתת לאיש מקצוע ישראלי ממוצע שלרוב לא ממש אכפת לו או אין לו זמן לבצע עבודה בעדינות, ועלול לגרום לחלק לחזור לשבת טיפה רופף אבל עדיין "מתקבל" או לגרום לשריטה קטנה בטעות מהסוג שפתאום תראה באיזה פגיעה של האור.

ואתה תמיד יכול לתת לכבלים פשוט להיות זרוקים או להדביק אותם עם דבק דו"צ.

אין לך יותר מידי אופציות למקור מתח, האופציות שלך לספק מתח למצלמות הן דרך שקע מצת, תיבת פיוזים או מטען נייד.

שקע מצת אתה יכול לתת לכבלים להיות זרוקים ברכב, אבל אם תרצה לחבר לפיוז תצטרך לפרק.

אתה יכול לחבר לסוללה ניידת אבל זה אומר שתצטרך להקפיד להטעין אותה ומי יודע אם היא תספיק בכלל לנסיעות ארוכות, גם לך תמצא מקום למקם אותה בצורה בטחה ושלא תפריע (אולי על המגן שמש?), ועדיין הכבל למצלמה אחורית כנראה יהיה זרוק.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחפש מצלמת 360 לרכב, שתצלם מסביב כל האוטו. כולל צילום במהלך החניה עם אופציה ל motion dedication 

Ready To Rock
Ready To Rumble

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

הזמנתי את הZ60 פרו של DDPAI, עם הקיט חיבור למצבר.

מישהו מכיר מתקין מומלץ מאיזור טירת הכרמל?

עריכה אחרונה על ידי maor23
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...