Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבואן רשמי Vs יבואן מקביל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה אני מתעניין ברכישת רכב, ונודע לי משיטוט כאן בפורום, וגם מפרסומים שונים ברחבי הרשת, לגביי רכישת רכב מיבואן מקביל כאשר הרכב זהה ברמת הגימור לזה מהיבואן הרשמי, בעלות זולה משמעותית לטובת היבואן המקביל.

ברכב שאני מתעניין לרכוש קיבלתי הצעת מחיר זולה כמעט בכ-20,000 שקלים.

אשמח לדעת מדוע יש הפרשים כאלו בין שני היבואנים.

תודה רבה לעוזרים.🤙

פורסם

לרוב מדובר בגרסאות אבזור שונות, ליבואן המקביל אמנם עלות רכישה מעט גבוהה יותר, אך אין לו את העלויות הנלוות של היבואן ה'רגיל'.
למיטב ידיעתי טיפול ואחריות אתה עדיין תקבל במוסכי היבואן הרגיל, אך חכה למישהו עם יותר ידע בנושא.
בכל מקרה - חיפוש בפורום של המונח יבוא מקביל יתן לך המון מידע.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

על פניו אכן קנייה מיבואן מקביל עשויה להיות משתלמת וזולה יותר מאשר היבואן ה"רשמי" , לעיתים באופן משמעותי. 

חברות יבוא מקביל חייבות להיות זולות יותר ולצמצם את הרווח שלהן למול היבואן כדי להיות אטרקטיביים ולהתגבר על נטייה טבעית של מרבית הצרכנים להעדיף יבואן "רשמי ומסודר" שגם מחזיק ברשת מוסכי שירות משלו. 

למה יש לשים לב? 

בד"כ היבוא המקביל מציע רמות אבזור שונות משל היבואן, לאו דווקא נמוכות יותר. למשל, יבואן אוטומקס מציע טויוטה קורולה היבריד בגרסאות - FLOW, STYLE, LOUNGE, LUXURY. היבואן הרשמי מציג גרסאות אחרות לגמרי- SUN, SENSE, LIMITED, EXITE.

יש להשוות היטב זו לזו - ייתכן שאין אפילו הקבלה בין גרסאות שונות בשם וייתכנו הבדלים מסוגים שונים.

דבר נוסף שיש להביא בחשבון - אכן רשת מרכזי השירות של היבואן הרשמי חייבת לספק אחריות ושירות למי שקנה ביבוא מקביל.

אבל כמעט בוודאות מי שמגיע עם רכב מיבואן מקביל לא יזכה ל: רצון טוב, יחס מועדף, הנחות וכו' שלקוח מקורי מקבל. 

סתם לדוגמא, יבואן טויוטה נותן אחריות מורחבת לסוללה היברידית בתשלום סביר לאחר תום אחריות היצרן. האם מי שקנה במקביל זכאי לכך? שווה לוודא. 

דוגמא נוספת :

נניח שהלך גיר חודש לאחר האחריות. לא נדיר שיבואן רשמי כאקט של רצון טוב מתקן על חשבונו, או בהשתתפות גבוהה מצידו. קשה להאמין שרצון טוב מעין זה יופגן למי שקנה ביבוא מקביל. ליבואן המקביל בד"כ אין רשת מוסכים משלו. 

פורסם

באיזה רכב מדובר?

כיום, בניגוד למצב בעבר, יבואן מקביל לא נלחם על הלקוח (לפחות לא ה"גדולים") עקב התרבות של "ראיתי קניתי". 20K שאתה מדבר עליהם, אם מדובר על רכב זול (טויוטות למינהן), בוודאות יש הבדל גדול ברמת האבזור או סיבה מיוחדת אחרת. אם מדובר על רכב יקר (רוביקון למשל) אז אתה תקבל את אותה ההנחה אצל היבואן הרשמי. אוטומקס למשל בונה על העובדה שיכנס אדם, יראה את הרכב ויקנה ולא מעניין אותו מה קורה באולם השכן (לא חסר כאלה) וכיוון שלא חסר קונים, הוא "לא צריך אותך". פעם אחרונה שביקשתי לדעת למה שארכוש ביבוא מקביל ולא ברשמי כשזה אותו מחיר ולעיתים במקביל יקר יותר, נציג המכירות פשוט משך בכתפיו ואמר "אנשים קונים, הכל נמכר". 

פורסם

לפעמים גם אותה רמת גימור "בשם" אך בפועל שונה,

לדוגמא פולקסווגן טי קרוס קומפורטליין פלוס, אותו שם בדיוק אצל שני היבואנים, אך באוטומקס הוא נמכר בעשיריה פחות, אם תפתח את המפרט אתה תראה שמה שאתה מקבל מצ'מפיון הוא הרבה יותר, ושווה את תוספת העשיריה.(אם אני לא טועה צ'מפיון הורידו מחיר ועכשיו ההפרש רק חמישיה)

לגבי הקורולה, לדעתי תהיה טעות איומה לקנות קורולה היבריידית בלי הרחבת אחריות על הסוללה, אם הסוללה תשבוק חיים יהיה זול יותר לבצוע בכחול ולזרוק לים.

פורסם

יש היום יבואנים מקבלים שמחזיקים גם מרכזי שירות, למשל טויוטה רחובות, שאם אני זוכר גם היו סוכנות של היבואן הרשמי בעבר.

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, wildlands2019 כתב:

לגבי הקורולה, לדעתי תהיה טעות איומה לקנות קורולה היבריידית בלי הרחבת אחריות על הסוללה, אם הסוללה תשבוק חיים יהיה זול יותר לבצוע בכחול ולזרוק לים.

אין צורך בדרמה, מחיר סוללה היברידית ירד לפני מעט זמן מ-12,000 ש"ח לאזור ה-8000 ש"ח.

יוניון מוטורוס מעניקה אחריות עבור המערכת ההיברידית למשך 5 שנים ללא תשלום (אני לא יודע אם זו חלה על יבוא מקביל).

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid
  • רעיון טוב! 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• תוכן חדש...