Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה, אוקטביה או בכלל asx?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומית.. הגיע זמן להחליף רכב מהעבודה. אני מגרד את השתי מטר, עם שלושה ילדים, אחת מהן עם כיסא תינוק. מחפש בעיקר נוחות ובטיחות. בין שלושת האופציות הנ"ל, על מה הייתם ממליצים?

תודה ושנה טובה 

פורסם

אוקטביה תתן מענה מצויין לנהג הגבוה, לילדים ולציוד המשפחתי. 

דרוש את הדגם החדש והמשודרג שהגיע לארץ לאחרונה. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אבזור הבטיחות דיי דומה. לאוקטביה תהיה כנראה מערכת מולטימדיה עדיפה על ההתקנה המקומית של הקורולה.

הקורולה לא כל כך מרווחת לנהג, יש מעין בליטה בדשבורד שחטפתי ממנה המון מכות בברך בכניסה לרכב. מסייג שבאוקטביה החדשה עדיין לא יצא לי לשבת.

פורסם

אוקטביה עדיפה על קורולה כמעט בכל אספקט (למעט אולי האמינות) שלא מעניינת אותך כי זה ליסינג.

בקיצור לדעתי זו בחירה מאוד קלה

• רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

כן, בדוק שזאת הגרסא החדשה שמגיעה עם מספר שדרוגים ברמת הגימור הבסיסית (אמבישין). על ה asx, שאומנם מסגמנט אחר, אין על מה לדבר בהשוואה להן, נכון? מוצע גם הסיד סטשיין שאותו אני פחות מכיר. 

פורסם
לפני 21 שעות, llaavvii כתב:

תבדוק היטב שכנה שלי קיבלה שלשום אוטביה מליסינג הבטיחו דגם חדש היגע הישן, אבל לפחות עם מנוע 1.5...

נפח מנוע 999 סמ"ק מעיד על כך שמדובר באוקטביה החדשה.

לפני כשנה ירד מנוע ה-1.0 ליטר מההיצע של האוקטביה הקודמת.

פורסם (נערך)

ה- asx ממש לא בתמונה וגם צפופה מאד.

האוקטביה מאז ומתמיד זכתה לתואר הרכב המשפחתי הטוב ביותר. כי בדברים הבולטים היא הצטיינה, מרווח פנימי גדול, תא מטען גדול ושימושי, ביצועים יחסיים וחסכון יחסי בדלק.

אבל בתוך המכלול כשיורדים לפרטים אפשר להגיע גם למסקנות אחרות.

האוקטביה אמורה להיות המרווחת ביותר, אבל עדיין זה לא אומר שהמרווח לנהג יהיה טוב. באוקטביה הקודמת לצורך הענין המרווח לנהג נפגע עקב קונסולה מרכזית בולטת שפגעה בבברך רגל ימין (בתנוחת נהיגה נכונה). בשבילי הרכב נפסל על הסף כבר בגלל סיבה זאת.

לפי התמונות של האוקטביה החדשה ייתכן שגם כאן תהיה בעיה דומה אבל הדבר דורש בדיקה. בקורולה הנוכחית אין בעיה כזאת.

האוקטביה החדשה מצויידת במתלה אחורי פשוט לעומת מתלה אחורי רב חיבורי בקורולה. זה נותן עדיפות על הנייר וכנראה גם בפועל בנוחות ו/או התנהגות כביש לקורולה. מעבר לכך שהקורולה רכב נוח באופן כללי אם או ללא קשר למתלה הנ"ל וייתכן שעדיפה על האוקטביה, צריך לבדוק.

הקורולה חסכונית יותר בדלק, למרות שמנוע ה- etsi בסקודה מתקרב אליה.

הקורולה גם מהנית משווי שימוש מופחת בגלל היותה היברידית.

אם אני לא טועה בקרת השיוט האדפטיבית באוקטביה לא כוללת זחילה בפקקים, בקורולה כן.

השילוב באוקטביה בין מנוע ה- 1 ליטר לגיר dsg זכה לתלונות אצל חלק מהמשתמשים (פעולה גסה בחלק מהמצבים ונטיה להריץ הילוכים למעלה, בשבילי זה פוסל רכב על הסף גם כן).

למרות שזה אולי לא נראה כך, אבל במבחן השוואתי, הביצועים של הקורולה היו עדיפים על אלו של האוקטביה 1 ליטר הקודמת וכנראה שזה לא ישתנה גם לעומת האוקטביה החדשה. למרות שהרגשת הביצועים תהיה כנראה טובה יותר באוקטביה לעומת הרגשה מסויימת של גיר רציף בקורולה בחלק מהמצבים וייתכן שבמצבים מסוימים הביצועים יהיו גם טובים יותר בפועל באוקטביה למרות הממצאים הנ"ל. 

בכל אופן בשבילי ואני מניח שבשביל הנהג הממוצע הרגוע,  הפרמטר של ביצועים נטו זהו פרמטר זניח כל עוד הרכב מצליח להתנייד במהירות הממוצעת העל קולית שקיימת בישראל 😉.

ציינתי פרמטרים שבהם הקורולוה עדיפה או אולי עדיפה כדי לצאת מהחשיבה האוטומטית שהאוקטביה עדיפה בהכל.

יש עוד פרמטרים שמצריכים השוואה שבהם האוקטביה אולי תהיה עדיפה מעבר למרווח פנימי ותא מטען.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

את ה-ASX אפשר להוריד מהרשימה, מכונית מיושנת ולא ברת השוואה בשום פרמטר מול האוקטביה והקורולה.

הסיד סטיישן שווה בחינה, מכונית מאד מלוטשת, אך ייתכן ובמפרט לליסינג האבזור שלה יהיה נחות יותר בכל מקרה סטיישן היא תצורה עדיפה מול סדאן (האוקטביה מציעה תצורה ייחודית בגלל הדלת החמישית) ואם ההעדפה היא לכיוון הקורולה, אז רק בגרסת הסטיישן.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
בתאריך 17.9.2020 בשעה 08:41, llaavvii כתב:

תבדוק היטב שכנה שלי קיבלה שלשום אוטביה מליסינג הבטיחו דגם חדש היגע הישן, אבל לפחות עם מנוע 1.5...

אצלנו בעבודה אומרים כעת שאוקטוביה חדשה לא תהיה זמינה בליסינג לפני פברואר במקרה הטוב...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

יש לי ניסיון עם סיד האצ'בק. תא הנוסעים פשוט ודיי בסיסי, כיול המתלים נוקשה אבל הריסון טוב. בגרסת הבנזין הגיר דיי איטי ומסרס את המנוע. האבזור לא מתעלה והאמת שלמעט הביצועים אני חושב שקורולה סטיישן עדיפה בכל התחומים או פורד פוקוס אקטיב סטיישן שתהיה זריזה לפחות כמו הסיד. יש גם סיאט לאון סטיישן עם מנוע 1.5 טורבו והיא מאובזרת לא רע, לא יצא לי לראות אפילו אחת כזאת מהדגם המעודכן על הכביש.

• תוכן חדש...