Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

לפי worldometers  אחוז משלימי החיסון בישראל (שבוע אחרי המנה השניה) הוא כ-21% מכלל האוכלוסיה. מספר דומה נמצא בין המנה הראשונה ליום הששי אחרי השניה, כלומר חיסון חלקי. עוד כ-8% מהאוכלוסיה מאומתים/מחלימים, מה שמביא אותנו לקצת פחות מ-50% חיסון בדרגה זו או אחרת.

חליל, שוב מסקנות שגויות. שני הסעיפים הראשונים הם משפטיים, לגבי האחרון.דנו כאן לפני עמוד או שניים. סרבני החיסון מזיקים לכולם, הם גם יתרמו להגבלות הכלכליות ולסגר הבא.

מספרים מעולים ...   

בתיאוריה אם החיסוניות של ה -50%  (בעוד 28 יום) מפוזרת אחיד על פני כל האוכלוסייה אז היא מפחיתה את ה R לחצי מערכו ללא חיסון. 

כלומר לא נראה את ה -R מזנק  מספרים מטורפים, כי הוא מוגבל. 

לכן זה ממש עכשיו הזמן להתחיל לעבוד על חיסוניות טבעית של מתנגדי חיסונים, ככה שגם הם יצטפו למעגל המחוסנים בחודש הזה. 

R שיעלה ל 1.2 זה הכפלה כל שבועיים . 

אז עוד שבועיים ל 12,000 ועוד חודש ל 24,000 

אבל במקביל מקדם ההדבקה ירד ככל שהיקף החיסונים ישאף ל 50% .. ואולי אפילו נצליח להוריד אותו מתחת ל-1  בלי סגר. 

אם יש לך קשר לישיבת הממשלה , תגיד שאני אישרתי 

פורסם
לפני 16 דקות, khalil כתב:

לא כל אחד צריך לקרוא את המחקר בשביל שיתחסן, אבל מי שלא טורח ללמוד, שלא יעיר לאחרים שכן טרחו והחליטו לבחור אחרת.

מחקרים צריך לדעת לקרוא.

אני אישית לא יודע לקרוא מחקרים על חיסונים, אז אני סומך על אלו שיודעים.

ולסמוך על אלו שיודעים, זה ללכת עם הדעה של הרוב המוחלט של אנשי המקצוע ולא לבחור את המדען הבודד ש"הולך נגד הזרם" ואומר את מה שאני רוצה לשמוע.

מזכיר לי שרשור פייסבוק היסטורי.

מתנגד חיסונים ידוע (ד"ר לכימיה או משהו כזה) טען משהו נגד חיסונים והביא מחקר, כדי לבסס את דבריו.

אז הצטרף לדיון אחד החוקרים החתומים על המסמך, ואמר לבחור שהוא לא הבין את המחקר והמסקנה של המחקר הפוכה.

ומכאן התחיל ויכוח ארוך שבו מתנגד החיסונים ניסה להוכיח לחוקר, שהוא לא מבין מה כתוב במחקר שהוא עצמו כתב.

image.thumb.png.63fb2b9b02abb61bb5f602771700a975.png

• מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

@khalil הבעיה שה"חיסוניות הטבעית" המהוללת תהיה עניין יקר מאד - חולים, מאושפזים, מתים מקורונה, מתיםצבלי קורונה שלא יקבלו טיפול הולם, מבודדים וכמובן הסגר שאתה כל כך אוהב, שבוא יבוא.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה מה יש
יהיה יקר, נכון.
אבל אי אפשר להמשיך להחזיק את כולם בבתים.
אי אפשר להכריח להתחסן - עם זה נמשיך האלה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 29 דקות, khalil כתב:

לפחות אי אפשר להסיק את הדברים הבאים:

1. צריך להגביל לא מתחסנים.

2. צריך להכריח חיסון.

3. לא מחוסן מסכן את עצמו ואת הסביבה.

אין שום דבר, לא במחקר ולא במה שקורה עכשיו שאומר שהחיסון של X עוזר במשהו ל Y, אם נתחיל להכריח אנשים להזריק דברים או להגביל אותם כי אנחנו חוששים מעומס עתידי על בתי החולים, זה יגמר לא טוב, אנשים צריכים לחשוב לפני שפולטים שטויות כאלה.

הפרסומים של בתי החולים וקופות החולים על זה מראים אחרת. אם אתה רוצה לחלוק עליהם - זכותך. מעדיף את דעתם של רופאים. 

אני לא יודע מה יגמר טוב ומה לא. אני לא חושב שחופש מוחלט של הפרט זה ערך אבסולוטי. בעיקר שזה גוזל מחיר מאחרים. אין לי פתרון מושלם לזה. כמו חצי מהדיונים שלנו כאן מימלא זו התפלספות חצי פילוסופית. כן, אפשר להגיד שאם יכריחו אנשים להתחסן אז יש סיכוי שמחר יכריחו אותם לאכול 4 תפוחים ביום, ומי שמעשן לא יקבלו אותו לעבודה. הכל יכול להיות. אבל יש גם המון אמצע. אתה מתחילת השרשור הזה מציג דעה מאוד נחרצת על המגפה. אני גם פחות שותף לה. ובהתאם חושב שלגיטימי לעודד חיסונים או לחילופין להפעיל סנקציות על מי שבוחר שלא להתחסן. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יקר או לא יקר,  זאת לא השאלה.

יש מסה שלא רוצים להתחסן,  מה יותר יקר ? להחזיק את המשק על מצב סגר/הגבלות חמורות?

או לתת למתנגדים להתחסן טבעי? 

אז 2% מהם יגיעו למצב קשה ולאישפוז.. אז מה?  כמה זה כבר עולה?

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

אבל יש גם המון אמצע. אתה מתחילת השרשור הזה מציג דעה מאוד נחרצת על המגפה. אני גם פחות שותף לה. ובהתאם חושב שלגיטימי לעודד חיסונים או לחילופין להפעיל סנקציות על מי שבוחר שלא להתחסן. 

סנקציות על הלא מתחסנים. מזכיר את הסנקציות על השחורים בארה״ב שלא יכלו להיכנס לכל מדי מקומות, ומזכיר סנקציות גם על עם אחר באירופה, במאה שעברה, שלא אזכיר . 

אין כאן שום אמצע, אתם שומעים את עצמכם? וואו. אשכרה יש פה אנשים שתומכים בלהזריק לאנשים בכפייה. תתביישו.יאללה צפון קוריאה הנה אנחנו באים.

המצב חרה וכולנו רוצים כבר לצאת ממנו אבל בואו נירגע עם ההסתה

עריכה אחרונה על ידי TsachiE
  • רעיון גרוע 1
  • משעמם 1

What worries you, masters you. - John Locke

פורסם

כבר שנים שחיסונים מהווים תנאי לעבודות מסויימות או לכניסה למדינות מסויימות.

אבל למנוע מאנשים שלא רוצים להתחסן לסכן אחרים, באמצע מגיפה קטלנית, זה שחורים, קוריאה הצפונית ונאצים...

הנה שרשור לפנתיאון, לכל אנשי ה"אין תמותה עודפת":

• מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

כבר שנים שחיסונים מהווים תנאי לעבודות מסויימות או לכניסה למדינות מסויימות.

אבל למנוע מאנשים שלא רוצים להתחסן לסכן אחרים, באמצע מגיפה קטלנית, זה שחורים, קוריאה הצפונית ונאצים...

הנה שרשור לפנתיאון, לכל אנשי ה"אין תמותה עודפת":

זה מדרון חלקלק ואתה יודע את זה. כולכם יודעים את זה. 

פורסם (נערך)

@khalil מצטער להרוס לך, אבל לפי בדיקות ראשוניות, חיסון X בהכרח(*) מגן על Y:

image.thumb.png.bb34a6ea41015f475524bf1038c8f368.png

בנוסף:

image.thumb.png.ebb2a1368e6789efe81ccbcd6cdfe932.png

שורה תחתונה:

התחסנות -> הפחתת עומס נגיפי -> הפחתת הדבקה. אז כן, מי שמתחסן מגן על הקרובים לו ואפשר להניח בזהירות אבל עם ביטחון מסויים שהתחסנות תביא למיגור מהיר יותר של המגפה.

(*) סייגים:

- המאמר לפני ביקורת עמיתים

מקור: 

https://github.com/ellapetter/COVID19/blob/main/Initial real world evidence for lower transmissibility of individuals who have been vaccinated by BNT162b2.pdf

(לפי המחברים זה כבר עלה לbioRxiv, אבל זה עוד לא התעדכן)

עוד קריאה: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158184926877736&id=542572735

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 14 דקות, TsachiE כתב:

סנקציות על הלא מתחסנים. מזכיר את הסנקציות על השחורים בארה״ב שלא יכלו להיכנס לכל מדי מקומות, ומזכיר סנקציות גם על עם אחר באירופה, במאה שעברה, שלא אזכיר . 

אין כאן שום אמצע, אתם שומעים את עצמכם? וואו. אשכרה יש פה אנשים שתומכים בלהזריק לאנשים בכפייה. תתביישו.יאללה צפון קוריאה הנה אנחנו באים.

מה?

זה הכי מהר מ0 להיטלר שמישהו עשה מאז שאני בפורום.

"אין כאן שום אמצע". לא בתגובה שלך אין שום אמצע. סנקציות זה היטלר, צפון קוריאה ושחורים בארה"ב. לא פחות. פרטים שולים כמו זה שזה שאתה שחור לא מזיק לאף אחד וגם לא זה שאתה יהודי, ואילו זה שאתה מפיץ קורונה כן לא מעניינים.

הלכתי להתבייש.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אתה יודע על מי אמרו שהוא מפיץ מחלות? וצריך להגביל אותו? להזכיר לך?

חלאס עם ההסתה הזו. מי שמחוסן מוגן לא? אז בשביל מה סנקציות?

בנוסף, בינתיים אין הוכחה  שמי שמחוסן לא מדביק .

גם אל תיתמם לי יבגני, לא דיברת רק על סנקציות דיברת על לכפות על אנשים חיסון בכח ו, אלא אם כן הספקת לערוך

עריכה אחרונה על ידי TsachiE

פורסם
לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

מה?

זה הכי מהר מ0 להיטלר שמישהו עשה מאז שאני בפורום.

ככה זה כשאתה טרול.

• אהבתי 3
  • מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, TsachiE כתב:

בנוסף, בינתיים אין הוכחה  שמי שמחוסן לא מדביק .

פספסת:

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • אהבתי 3
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

בארה"ב יש מדינות שמחייבות חיסונים מסויימים כתנאי לקבלת ילד לבית ספר (עם החרגה של מניעה רפואית).

עד כמה שזכור לי החיסון נגד אבעבועות שחורות היה חובה בישראל עד לפני כ-30 שנה או קצת יותר.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...