Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה פרסומת לחיקוי סיני של לגו?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 10 שעות, David32 כתב:

wherever possible.

Why so serious?

לפני 10 שעות, farkash7 כתב:

כן בהחלט. אל תשווה את המצב שיש עכשיו/בעוד חודשיים/בעוד חצי שנה למה שהיה בתחילת מרץ. לגבי ההשוואה לכל העולם, אנחנו לא כל העולם. אנחנו לא דומים לאף מדינה לטוב ולרע.

למה? יש לנו גבולות אנטי ויראליים?

יש עכשיו שלל דרכים לאתר את הווירוס. יש הרבה יותר מידע על הווירוס עצמו. מבחינת מוכנות יש פה הרבה יותר ציוד מגן ובדיקות. יש עכשיו הרבה יותר מכונות הנשמה, והכי חשוב מספר נדבקים ומונשמים נמוך. כל אלו היו הסיבות לסגר

איזה סיבה בדיוק תצדיק הגעה לסגר נוסף? רק אם מישהו לא יאכוף את ההנחיות ולא יעקוב אחרי המצב בשטח.

ועדיין מגלים כל יום משהו חדש על הוירוס.

מספר הנדבקים והמונשמים (כפועל יוצא) הם נמוכים בגלל הסגר, משמע אם תהיה עלייה משמעותית חוזרת הסיבה לסגר.

אם נניח יש גל שני, ומגיעים ל-1800 מונשמים יהיה עוד סגר, זה לגמרי קו אדום. יכול להיות שיציירו קו כתום מחמיר יותר שהגעה אליו אומרת עוד פעם סגר.

אין כמות אינסופית (גם עכשיו) של מכונות הנשמה וצוותים רפואיים.

למה שזה יקרה? כי לא בנו מערכים מתאימים לעניין, והיה זמן ויש זמן כי עדיין לא הגענו למצב הזה.

אם יכשלו כאן בפעולות אקטיביות כדי לשמור על המצב הקיים זו בעיה של ההנהגה. היה מספיק זמן כדי לבנות מערך אכיפה ובידוק כדי לאכוף את ההנחיות ולדאוג שלא יהיו התפרצויות נקודתיות שישפיעו על הכלל., זה שלא עשו את זה עד עכשיו ולא נראה שעובדים בכיוון זה כשלון זה לא רק בירוקרטיה... ואני מקווה שזה לא יפגע בנו בעתיד.

במקום זה ישנים על האף ומרימים למנהיג.

איזה מערך? אתה מצפה שיקנו מיליון מכונות הנשמה? מאיזה כסף? מה יעשו איתן אחרי זה? כמו ניו יורק יתחילו למכור אותן?

וירוס חדש שתוקף ריאות יכול להוריד לברכיים מערך רפואי של כל מדינה, מתקדמת ככל שתהיה.

לפני 15 שעות, m3x7r3m3 כתב:

שימו לב שימו לב, למי שיש יכולת לקרוא קצת בין השורות 

הם מעריכים שכרבע מהאוכלוסיה רק נדבקה, שמרו 20% מיטות אישפוז בטיפול נמרץ (השמועות מספרות שמי שאין לו קורונה לא קיבל מיטה פשוט, לא יודע כמה זה אמין, לקחת בערבון מוגבל).

הרבה מהמתים שלהם נדבקו בבתי אבות, למרות הנסיונות שלהם לבודד את הזקנים החוצה (כפי שכמה הציעו פה).

זה מה שהספקתי לשמוע בינתיים

שימו לב להמשך:

כמות המתים הפתיעה אותם, הם באמת חשבו שהם יצליחו להשאיר את הוירוס מחוץ לבתי האבות.

האם הוא ממליץ להחיל את המודל השוודי על מדינות אחרות? לא ולא, הוא מציע לקחת אספקטים מסוימים, בעיקר בתי ספר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בתי האבות נפגעו בכל מקום, כולל אלו עם סגר, אם אתה תולה את תקוותך בסגר בשביל להגן על בתי האבות, אתה משלה את עצמך.

וכן, בתי הספר הם הסיפור העיקרי, כי הם משחררים את שאר האוכלוסיה.

ד"א, התקשרו מהגן, אופן החזרה הזוי, אני לא מחזיר את הילדה, את אנצל את העובדה שאפשר לטייל בכמה שמורות טבע, אני אקח את הילדים לטיולים, עדיף מהישיבה בבית או כליאה בכיתה בבידוד.

פורסם (נערך)

רק דאג להגיע בשעות רגועות ו לשמור  מרחק ממבקרים אחרים. מרבית הקהל לא מקפיד על הריחוק ואמצעי המיגון .

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 35 דקות, khalil כתב:

בתי האבות נפגעו בכל מקום, כולל אלו עם סגר, אם אתה תולה את תקוותך בסגר בשביל להגן על בתי האבות, אתה משלה את עצמך.

זו הייתה הציפיה של השוודים הוא אומר את זה במפורש.

אצלם יש בערך 2 מיליון בני 65 ומעלה (מקור) ויש להם בערך 1400 מתים מבתי אבות.

אצלנו יש בערך מיליון בני 65 ומעלה (מקור), בהתפרצות כמו אצלם אפשר היה לצפות לכ-700 מתים מבתי אבות אצלנו.

אבל אין לנו אפילו 700 מתים בסה"כ

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אי אפשר לעשות את ההקבלה הזאת, הרי בכל מערב אירופה היה סגר והמספרים הרבה יותר גבוהים משבדיה בלי סגר. יש שונות גדולה במספרי המתים ללא קשר לחומרת התגובה.

הוא אומר שהוא לא ציפה למספר כזה של מתים, אבל הוא לא אומר שסגר היה מונע את זה, כי זה בלתי ניתן לאימות ויש לפחות 10 דגומאות לסגר שהניב תוצאות יותר גרועות.

פורסם (נערך)

תן בבקשה דוגמה לסגר שהניב תוצאות יותר גרועות.

עובדתית המצב הנוכחי אצלנו טוב יותר מאשר בשוודיה, אפילו בבתי האבות שהם נתנו עליהם דגש מיוחד.

את הכסף סופרים במדרגות וכו', אבל תוצאות הביניים לטובתנו

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

חסר? איטליה, בלגיה, ספרד, ניו יורק, צרפת, אפילו שוויץ במצב פחות טוב משבדיה מבחינת תמותה כללית, אבל לא מבחינת מתי קורונה.

פורסם (נערך)

לא לא לא, אני מבקש משהו ספציפי:

לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

תן בבקשה דוגמה לסגר שהניב תוצאות יותר גרועות.

איך הסגר הניב, גרם, באופן ישיר או עקיף לתוצאות יותר גרועות.

מה שאתה נתת כרגע זה מקומות שבהם היה סגר והיו יותר מקרי מוות, חסר הקשר הלוגי, הסיבה והמסובב

זה שווה ערך לומר שאני בשנות ה-30 לחיי והיום 25 מעלות בחוץ

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זאת בדיוק הנקודה שלי, אי אפשר בדיעבד להשליך תוצאות של מקום מסוים לאחר, ואי אפשר להשליך מתוצאות עם לבלי סגר, אתה זה שעושה את ההקבלה הזאת.

פורסם (נערך)

יופי, אז בדיוק באותה מידה שאי אפשר להשליך, הדרישה לא לעשות סגר היא ילדותית וטיפשית.

כמו שאתה לא יודע שסגר גורם לתחלואה, אתה לא יודע שסגר לא גורם לתחלואה.

תעמוד מאחורי הציטוט או שתודה שהוא לא נכון:

לפני 15 דקות, khalil כתב:

ויש לפחות 10 דגומאות לסגר שהניב תוצאות יותר גרועות.

עוד הקלתי עליך וביקשתי דוגמה אחת, אם יש לך 10 בבקשה.

מכאן נשאר להבין מה יותר הגיוני, ורוב האפידימיולוגים בעולם חושבים שיותר הגיוני שסגר מאט תחלואה ולא מגביר אותה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

עמדתי מאחורי הציטוט, זאת היתה הכוונה שלי, אני לא טענתי שיש לי 10 דוגמאות לRCT שבו בדקו את יעילות הסגר, את זה את בחרת לפרש ולדרוש משהו שלא קיים. הדרישה לא לעשות סגר היא לא ילדותית ולא מטופשת, הדבר האחרון שהייתי אומר על הבחור שהבאת הוא ילדותי ומטופש, והוא לא המליץ על סגר.

אתה טענת את זה:

ציטוט

הרבה מהמתים שלהם נדבקו בבתי אבות, למרות הנסיונות שלהם לבודד את הזקנים החוצה (כפי שכמה הציעו פה).

ואני עניתי לך, שהסגר לא פותר את הסוגיה הזאת, כי עובדתית, גם במקומות עם סגר נפגעו בתי האבות, אז הגנה על בתי אבות הוא לא טיעון בעד או נגד סגר.

מי הם רוב האפידימיולוגים שאתה מספר עליהם? עשית סקר? תביא בבקשה סימוכין לטענה שסגר נתמך ע"י רוב האפידימיולוגים.

עריכה אחרונה על ידי khalil
  • תוכן חדש...