Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בד"כ האוטו בסדר. בחום קיצוני כמו היום (40 מעלות בירושלים) בשילוב מזגן ועליות המנוע מראה סימני התחממות (מד טמפ' עולה ללא נורת אזהרה, לא ברור לי אם הנורה הזאת בכלל נדלקת בשלב כלשהו..) עד כמה שזכור לי גם בעבר האוטו היה מתחמם במצבי קיצון כאלה כך שלא מדובר על תקלה חדשה.

האם כדאי לשקול ניקוי רדיאטור? יש דרך לבדוק אם הרדיאטור סתום? לדעתי מדובר על הרדיאטור המקורי של הרכב (10 שנים, 225K ק"מ).

תודה

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

פורסם

תודה. אני לא חושב שזה מאוורר כי בטמפרטורה נורמלית זה לא קורה.
האם רדיאטור סתום יכול לגרום לתופעה? יש דרך לבדוק את זה?

פורסם
כמה המחוג עלה מעבר לחצי?
הנורה בד''כ כלל נדלקת לקראת סוף הסקאלה של החום.
זאת סקלה דיגיטלית,לא מחוג. זה יכול להגיע גם לקצה הסקאלה ועדיין הנורה לא נדלקת. למרות שלפני ההנעה אני רואה שיש נורת חום מנוע והיא תקינה. יש גם נורת STOP אם אני לא טועה.

פורסם

קודם כל תבדוק שלא חסר נוזל קירור ומה צבעו כהמנוע קר כמובן.

שנית תבדוק שכל הפתחים של הרדיאטור נקיים מלכלוך/ חרקים שעלולים לחסום את זרימת האוויר.

אם לא הוחלף מעולם נוזל אז אכן רצוי להחליף כולל שטיפה של המערכת.

פורסם

טוב, אז ביצעתי שטיפת רדיאטור והחלפת מים אבל התופעה עדיין מתרחשת במאמץ של המנוע בימים חמים. מה השלב הבא? החלפת רדיאטור? איך אפשר לוודא שהוא סתום?

פורסם

אם שטפו את הרדיאטור, היה ניתן לראות את מצבו. בהנחה שיש נוזל קירור, משאבת המים תקינה (אין נזילות) והמאוורר עובד כשצריך, אז רב הסיכויים שהבעיה ברדיאטור, אבל מי ששטף אותו היה אמור לבחון את מצבו ולהסב את תשומת הלב שלך שייתכן וניקוי לא יעזור.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
בתאריך 11.9.2020 בשעה 12:23, menir1 כתב:
אם שטפו את הרדיאטור, היה ניתן לראות את מצבו. בהנחה שיש נוזל קירור, משאבת המים תקינה (אין נזילות) והמאוורר עובד כשצריך, אז רב הסיכויים שהבעיה ברדיאטור, אבל מי ששטף אותו היה אמור לבחון את מצבו ולהסב את תשומת הלב שלך שייתכן וניקוי לא יעזור.

אולי לא דייקתי במונחים.. הכוונה היתה שהכניסו למערכת חומר ממיס אבנית והריצו את המנוע ואח"כ הוחלף הנוזל. כך שלא היה ניתן לראות את מצב הרדיאטור.
בכל מקרה ביום שישי הוחלף הרדיאטור ועכשיו אני ממתין לראות אם זה עזר. נראה לי שאין סיבה אחרת לתופעה כזאת.
ראיתי את הרדיאטור לאחר ההחלפה ונראה שהצינורות היו די סתומים. אבל אני לא מומחה גדול..

בתאריך 12.9.2020 בשעה 14:46, danniel כתב:
אם אין איבוד נוזל קירור ואין נורת התחממות, אז אולי מדובר בהתחחמות טבעית של המנוע בשילוב עומס ויום חם במיוחד. 

זה גם מה שאני חשבתי אבל בזמן האחרון זה החמיר וקרה באופן די קבוע בעליות מסוימות בשילוב יום חם ומזגן. לגבי הנורה - אני באמת לא סגור על זה שהנורה בכלל נדלקת בשלב כלשהו כי סגרתי סקאלה כמה פעמים (ואז כמובן עצרתי) והנורה לא נדלקה אף פעם..

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

תקלה ידועה ברכב 

למאוורר של הרב יש שני מצבים רגיל וטורבו פשוט הטורבו לא נדלק בגלל

יש קופסת פיוזים בצד השמאלי של הרכב מימין שלך שאתה פותח מכסה מנוע 

זה פיוזים מרובעים או מלבנים גדולים 

הפיוז של הטורבו של המאורר בד"כ מרובע בצבע ורוד תבדוק אם לא שרוף שם 

היתה לי כזאת תקלה ולעוד חבר נפתר בהחלפת הפיוז בס"ד

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 24.10.2023 בשעה 21:44, רנו לוגאן כתב:

תקלה ידועה ברכב 

למאוורר של הרב יש שני מצבים רגיל וטורבו פשוט הטורבו לא נדלק בגלל

יש קופסת פיוזים בצד השמאלי של הרכב מימין שלך שאתה פותח מכסה מנוע 

זה פיוזים מרובעים או מלבנים גדולים 

הפיוז של הטורבו של המאורר בד"כ מרובע בצבע ורוד תבדוק אם לא שרוף שם 

היתה לי כזאת תקלה ולעוד חבר נפתר בהחלפת הפיוז בס"ד

נתת לי כיוון אצלי

המאוורר לא נדלק בכלל. רק כשאני מפעיל מזגן.

ניסיתי לגשר פלוס ליציאה מהריליי הורוד מרובע, נדלק המאוורר. מצאתי שעשה נוע מתחמם קצת מופיע פלוס לפיקוד של הריליי, אפס היה חסר. חיברתי אפס קבוע. כרגע כשהמנוע מתחמם קצת מופעל המאוורר, אבל כנראה זה המהירות הגבוהה. שאלה אם יש מושג איך עובד המהירות הנמוכה, אולי הריליי מהירות גבוהה לא אמור להוות אפס קבוע, אלא רק דרך המהירות הנמוכה, והבעיה בכלל הנמוכה.

אשמח לעזרה. תודה.

רנו לוגאן ידני 2010.

reno-logan-1-predohraniteli-i-rele-14.jpg

• תוכן חדש...