Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכירים את זה בטח.

זה מופיע ברשימת האבזור של הרכב, תכונה, מאפיין, מוצר, שהפך להיות מין סטנדרט נדרש או מועדף, ות'כלס... לא נותן כלום. שמתי לב לזה לאחרונה, כשקניתי סלולרי, ושקללתי רשימת תכונות שבכלל לא משנות דבר. למשל, ממה עשוי הטלפון. ת'כלס, הרב שמים מגן, אז מה זה בכלל משנה?!

ברכבים הרשימה החלקית שלי היא:

1. בקרת אקלים. לא מבין מה זה משנה אם אתה מגדיר "יותר קר/חם" במדד מספרי של טמפ' או ע"י סיבוב חוגה?  ת'כלס, זה רק נתן ליצרנים מסויימים תירוץ לנטוש את החוגה עבור בקרה מעצבנת מבוססת כפתורים.

ותת הפיצ'ר, בקרה מפוצלת. זה בגלל שהנוסע לידך יושב באזור אקלימי אחר לגמרי...

2. זמזם שמזכיר לכבות את האור. למה שפשוט לא ייכבו האורות עם הסוויץ'?! זה מסובך כ"כ טכנולוגית?

3. חיווי מרחק בחיישני רוורס. זה בשביל אלו שחיים על הקצה ורוצים לראות 0.001 על המונה?

4. אורות חנייה. אוקי. ירים את היד מי שמשתמש במצב הביניים של התאורה.

5. ידית לפתיחת מיכל הדלק. כי... אחרת יבוא מישהו וייפתח לך את המיכל בלי שרצית? לא יותר פשוט לנעול את הפתח עם הדלתות?

6. חישוקים רחבים עם פרופיל נמוך לרכבים לא ספורטיביים. אוקי, נגיד שזה יפה. נגיד. זה שווה את העלות של הצמיגים? את זה שכל פנצ'ר הופך לצמיג מושמד? את אובדן נוחות הנסיעה, ככה שכל רכב מהניינטיז עושה ביצפר על באמפרים למשפחתיות מודרניות?

7. חיישני גשם לווישרים. זה כי אני לא רואה לבד, וממש קשה לי להפעיל את הוישרים לבד.

מישהו רוצה להמשיך?

לריב על משהו מהרשימה?

• אהבתי 9
  • מצחיק 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

האמת - חלק מהאבזרים שציינת חיוניים, וחלקם עניין של נוחות, תקינה או מנהגים.

בקרת אקלים - היה כאן לאחרונה דיון ארוך, בהקשר של המצאות או העדר כפתורי בקרה פיזיים למזגן. האמת היא שלפחות חלק מפונקציות בקרת האקלים חשובות, למשל מצב הפשרת חלון קדמי. וכמובן, צודק דיסקו לגבי הבדלים בדרישות בין ננהג לנוסע. כמעט בכל פעם שאדתי נוסעת אתי היא מכוונת לעצמה טמפרטורה גבוהה באי אלה מעלות יותר ממני.

זמזם אורות - מסיבה כלשהי בדגמים רבים אין כיבוי אורות עם הדממת המנוע. אני מניח שמדובר בתקינה. בהעדר כיבוי אורות הזמזם יצמצם סכנת התרוקנות המצבר. בעבר הרחוק הוספתי זמזם כזה במכוניות שלא צוידו בו מהמפעל.

חיווי מרחק בחיישני רוורס דווקא מסייע להעריך את טווח התמרון. גם למצלמת רוורס יש שנתות (וירטואליות) לצורך הערכת המרחק.

אורות חניה - השימוש בהם בארץ לא מקובל, בעולם יש מדינות בהן חובה להדליקם בחניה שאינה מוארת.

פתיחת מיכל דלק - ידית עדיפה על מנעול על פתח המילוי. נעילה חשמלית יותר נוחה, אני מניח שגם יותר יקרה.

מידות  צמיגים - פשרה בין נוחות, אחיזה ועלות. כל יצרן בוחר לפי נקודת האיזון שבחר.

חיישני גשם - אין לי ניסיון, לא יכול להעיר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין כמו בקרת אקלים מפוצלת. היה לי כזה כבר בדיסקברי 97'. אישתי יושבת לידי בטמפרטורה בה ניתן להתחיל לאפות עוגות שמרים, אני עם מיזוג על מקסימום. תענוג. 

• מצחיק 9
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

חלון בגג (לא פנורמי). לא שימש אותי מעולם, גם לא ברכב קודם. 

הייתי שמח לחסוך כמה אלפי שקלים בקניית דגם זהה אך בלי החלון הזה.

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 2

פורסם

אני דווקא לא אוהב חיישני גשם כי החלונות אצלי לרוב אחרי ציפוי או QD למיניהם, שדוחים מים.

ברגע שיש ממש מעט גשם שלא נראה על השמשה, המגבים שמופעלים אוטומטי משאירים סימני מריחה

מעל החלון. ( משהו בלתי נסבל עבורי, יכול לעצור באמצע הדרך כדי לנקות את השמשה)

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
פורסם

בקרת אקלים אם עושים אותה טוב זה תענוג.
במאזדה היא עבדה פח.
במיצובישי... אם יש משהו טוב ברכב האינסטלטורים הזה זה בקרת האקלים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 5 דקות, yoav911gt2 כתב:

תאורת מותג בדלתות שנדלקת כאשר פותחים את הדלת. בזבוז של חיווט בשביל אפקט תראו אותי. 

מה זו "תאורת מותג" במכוניות? האמת היא שהכחול הזה בטויוטה נראה מגוחך. לעומת זאת סימון דלת פתוחה בלילה עשוי למנוע תאונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, sperial כתב:

מה זו "תאורת מותג" במכוניות?

זה (בפסקה האחרונה, כולל תמונה). אצלי בקארוק סטייל.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

נזכרתי גם באבזור בהתקנה מקומית שהיבואן החליט להתקין על דעת עצמו, כמו המחזיק לטלפון שצ'מפיון ואולי עוד איזה יבואן החליטו שמגיעים בכל דגם לפני כמה שנים. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 40 דקות, סולל הדרך כתב:

בקרת אקלים אם עושים אותה טוב זה תענוג.
במאזדה היא עבדה פח.
במיצובישי... אם יש משהו טוב ברכב האינסטלטורים הזה זה בקרת האקלים.

לא ירדת לסוף דעתי.

מה ההבדל בין "בקרת אקלים" לבין לסובב את חוגת הטמפ' ברכב ללא "בקרת אקלים"?

לפני 2 שעות, discoTD5 כתב:

אין כמו בקרת אקלים מפוצלת. היה לי כזה כבר בדיסקברי 97'. אישתי יושבת לידי בטמפרטורה בה ניתן להתחיל לאפות עוגות שמרים, אני עם מיזוג על מקסימום. תענוג. 

אני בטוח שכל מדחום היה מאשר את הפערים האלו בין המושב הימני לשמאלי...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בתאריך 28.8.2020 בשעה 11:09, falou כתב:

ותת הפיצ'ר, בקרה מפוצלת. זה בגלל שהנוסע לידך יושב באזור אקלימי אחר לגמרי...

אם זכית בבת זוג מהקוטב הצפוני - הרווחת. כנראה שרובנו זכינו לבנות זוג שיותר קרובות לאיזור קו המשווה... ;-)  
לכן מדובר בפריט שהוא חובה למען שלום בית :-D 

• מצחיק 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, falou כתב:

1. בקרת אקלים.

בדיוק עברתי מרכב עם בקרת אקלים לרכב עם מזגן מכני (ועוד אחד מכני באמת, כשהכפתורים אשכרה מחוברים למדפים).

בקרת אקלים זה ליגה, במיוחד ברכב עם נהג קבוע. שם את הטמפ' שמתאימה לך ולא משנה מה הטמפ' בחוץ - אתה לא צריך לגעת בכלום.

ואם יש כפתור אקונומי אז בכלל. רוצה אוויר מבחוץ בלי מיזוג? לוחץ. רוצה לחזור לסירקולציה פנימית ומיזוג? לוחץ שוב. כפתור אחד במקום להזיז את המדפים ולהפעיל ולכבות את המדחס, בתכלס גם בטיחותי יותר.

ואין חוגת טמפ' ברכב בלי בקרת אקלים... אתה רק קובע עד כמה האוויר שיוצא מהפתחים מתערבב עם רדיאטור החימום. ועד כמה אתה רוצה את זה תלוי בטמפ' ברכב שמשתנה כל הזמן.

בקרת אקלים תוציא אוויר קר יותר כשחם ברכב, וככל השטמפ' תרד ככה עוצמת המפוח וטמפ' האוויר ירדו.

לפני 2 שעות, falou כתב:

למה שפשוט לא ייכבו האורות עם הסוויץ'?

זה לא מה שקורה ברכבים עם תאורה אוטומאטית? או שאתה שואל למה האורות מקבלים חשמל מלפני הסוויץ מההתחלה?

לפני 2 שעות, falou כתב:

אורות חנייה.

משתמש הרבה דווקא. אם חונה באיזה מפרץ בלילה (לא בשוליים) ולא רוצה את ההבהוב של הוינקרים בעיניים. בואגיות יש גם דבר מגניב שהתמשתי בו לא פעם והוא הפעלת אורות חניה רק בצד אחד אם משאירים את האיתות דולק. מקל על המצבר.

לפני 2 שעות, falou כתב:

חישוקים רחבים עם פרופיל נמוך לרכבים לא ספורטיביים

זה שיט גדול הדבר הזה, ומייצר גם הרבה הכנסה לפנ'צריות כי זה הורג צמיגים בבורות. מעניין אותי האימפקט על צריכת הדלק לעומת המידה שהייתה מקובלת לפני 10 שנים (195/65R15).

ומה התוספת שלי?

• כל מיני תאים וחריצים מוזרים שנמצאים בדלת של תא הכפפות. בכלל לא הבנתי מה המטרה של חלק מהם, ואלה שכן הבנתי את המטרה שלהם היו גרועים במימוש שלה.
  • מאפרה, גם כזו שיש מקדימה וגם כזו שיש מאחור, שהיא בכלל הופכת לפח זבל בדרך כלל.
  • ריפוד "בד" לגג. מישהו ממשש את הגג שיש סיבה לשים בד נעים במקום ריפוד הניילון הרגיל? הם אף פעם לא שורדים ובסוף צונחים מהגג. הרגילים שמגיעים ברכבים לא מאובזרים שורדים אינסוף.
  • הידית שיש בחלק הפנימי של דלת תא המטען כדי לסגור אותה. לא מכיר אף אחד שמשתמש בזה, והוא רק גורם לי להרגיש דביל כל פעם שאני סוגר את תא המטען כי "עוד פעם שכחתי שזה קיים".
עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...