Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם, הרי אפשר להגיב גם בלי, וממש לא בא לנו להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

yulianx

כריים אינדוקציה או חשמליים?

Recommended Posts

אנחנו לפני החלפת מטבח וחושבים על כריים.

כיוון שלעשות שקע תלת פאזי לאינדוקציה יוצא יקר, חשבנו על חד פאזי.

 

מה כדאי? האם תהיה בעיה בהדלקת 3 או 4 נקודות חימום בו זמנית?

 

  • מעניין 1

היום:מיצובישי ספייס סטאר 2014 CVT וגם רנו קליאו 2012

לפני: פיאט פנדה 2011 ידני.

פעם: פיאט דובלו JTD 2002 ידני.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שנים, בעת שיפוץ הדירה, הכנו מראש חיבור תלת פאזי מתחת לכיריים, למרורת שתכננו להעביר את כיריים הגז מהדירה הקודמת.

 

בגלל תקלה במערכת הגז (כנראה ניזוקה בעת הנחת רצפה) ויתרנו לגמרי על הגז וקנינו כיריים אינדוקציה. מבחינת אשתי אין דרך חזרה.

 

צריך להוסיף שמבחינתי מערכת חשמל תלת פאזית בדירה היא must, כך שהוספת הקו לכיריים היה עניין יחסית קטן.


לא יודע :confused:

אבל רגע.... יש לי רעיון....

ארוץ לשאול את אישתי, היא טובה בזה. :lol:

מכוניות זה לא מעניין

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

ניחא היית מתלבט בין גז לאינדוקציה... אבל בין קרמיות לאינדוקציה? אין בכלל שאלה - ברור שאינדוקציה.
אם יש תשתית תלת-פאזית בדירה, אז עלות הפיכת נק' החשמל של הכיריים מחד לתלת פאזית היא לא גבוהה בכלל. סה"כ משחילים עוד שני גידים בתוך התעלה הקיימת, מוסיפים מפסק תלת-פאזי בארון ומחליפים את השקע עצמו. אצלי זה בוצע כחלק מעבודת חשמל גדולה יותר אז לא יודע לומר מחיר מדויק. מעריך שגג 500 ש"ח. זניח במונחי שיפוץ מטבח.

* קיים סיכוי (קטן) ששני גידים נוספים לא יצליחו לעבור בתעלה הקיימת. אז עדיף קודם לנסות להשחיל ואז לקבל החלטות.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי הכיריים מחוברות בפאזה אחת וניתן להדליק רק 2 נקודות (החלשות יותר) על עוצמה גבוה במקביל

כל תוספת מעבר מקפיצה.

לזוג לא בשלן זה מספיק, לבשלנים זה מגביל מאוד ומבאס.

אם הדירה שלך/לטווח ארוך תשקיע

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

הכל, רק לא חשמלי*

 

* היוצא מן הכלל זה כשאין דרך אחרת


ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
לפני 56 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הכל, רק לא חשמלי

פתיליה הולך?😆


לא יודע :confused:

אבל רגע.... יש לי רעיון....

ארוץ לשאול את אישתי, היא טובה בזה. :lol:

מכוניות זה לא מעניין

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
לפני 1 שעה, m3x7r3m3 כתב:

הכל, רק לא חשמלי*

 

* היוצא מן הכלל זה כשאין דרך אחרת

מדוע?


היום:מיצובישי ספייס סטאר 2014 CVT וגם רנו קליאו 2012

לפני: פיאט פנדה 2011 ידני.

פעם: פיאט דובלו JTD 2002 ידני.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

כיריים חשמלית עם פלטה של פעם זה באמת קקה. אבל קרמיות זה בסדר גמור, ואינדוקציה זה בכלל ליגה אחרת. ממליץ על אינדוקציה חד משמעית.


חזיר דיזל!

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

אחרי 6 שנים עם אינדוקציה, כמו שאמרו מעלי - אין דרך חזרה. אין תחליף למהירות, ליעילות, ולניקיון. כירת גז זה אחד הדברים שהכי קשה לנקות, אינדוקציה - התקנה שטוחה, מעבירים מטלית יחד עם השיש, מבריק ברגע.

לשלילה - מחיר רכישה ראשוני יקר פי 3, נתקלתי במחבתות שנותנות תוצאה פחות טובה (בסירים המצב מצויין), העניין התשתיתי, אי אפשר להקפיץ (ווק וכו'), עניין הקרינה.

עריכה אחרונה על ידי seeker

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
לפני 1 דקה, קורן בן אשר כתב:

כיריים חשמלית עם פלטה של פעם זה באמת קקה. אבל קרמיות זה בסדר גמור, ואינדוקציה זה בכלל ליגה אחרת. ממליץ על אינדוקציה חד משמעית.

הכוונה לרכוש חשמליות קרמיות.


היום:מיצובישי ספייס סטאר 2014 CVT וגם רנו קליאו 2012

לפני: פיאט פנדה 2011 ידני.

פעם: פיאט דובלו JTD 2002 ידני.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
לפני 41 דקות, sperial כתב:

פתיליה הולך?😆

 

צחוק בצד פתיליה זה סוג בישול מיוחד, כשיודעים לבשל על פתיליה יוצאים דברים מיוחדים.

 

לפני 3 דקות, yulianx כתב:

מדוע?

 

Just now, קורן בן אשר כתב:

כיריים חשמלית עם פלטה של פעם זה באמת קקה. אבל קרמיות זה בסדר גמור, ואינדוקציה זה בכלל ליגה אחרת. ממליץ על אינדוקציה חד משמעית.

 

גם הפלטה עם הברזלים וגם אלה עם הזכוכית זה קקי, קקי ברמות שונות, אבל קקי.

 

היתרון היחיד שלהן זה שהן מתחממות מהר.

החסרון זה שהן מצד אחד לא מגיעות לטמפ' מספיק גבוהה (נניח בשביל הקפצה, או סתם בשביל סטייק על מחבת פסים), ומצד שני יש להן איזה מין יכולת לשרוף את האוכל מבחוץ ולהשאיר קפוא מבפנים.

למרקים או אוכל עם הרבה רוטב הן עובדות סבבה, אבל צריך לשים לב ולערבב ממש כל 2-3 דקות.

 

אגב בניגוד מוחלט לאינדוקציה המשטח עצמו מתחמם, מאוד, אז באו חכמולוגים בעיני עצמם, ועשו לכיריים כאלה שליטה בטאצ'. המצאת המאה שבטוח זיכתה מישהו בפרס דארווין.

אגב2, כירת חשמל גדולה (כלומר בקוטר גבוה) סבירה צריכה להיות בערך 1800W, בינונית 1200W בערך וקטנה בערך 800W, חישוב מהיר מראה שכיריים של 4 (כמו גז), גדול, 2 בינוני ואחד קטן צריכים בערך 5 קילוואט, שזה קצת מעל 22 אמפר.

 

אני מעדיף לפי הסדר הזה:

אינדוקציה

גז

חשמליות משטח זכוכית

חשמליות משטח מתכת

מיקרו


ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

לבישול ביתי ברמה "רגילה" זה יעשה את העבודה לרוב האנשים. נכון שצריך להתרגל ולווסת בהתאם. אין ספק שאינדוקציה הרבה יותר טוב, אני לא הייתי קונה היום כיריים קרמיות חדשות, רק אינדוקציה. לגבי האינדוקציה, צריך לשים לב שלכיריים שקונים יש אפשרות לשליטה עדינה ברזולוציה גבוהה על העוצמה. אני משתמש כרגע בכירת אינדוקציה ניידת של איקאה, הכל טוב חוץ מזה שדרגות העוצמה שלה בקפיצות גדולות מדי וממש מורגש שחסר עוד דרגות באמצע.


חזיר דיזל!

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

הכי מצחיק שבכיריים חשמליות "קרמיות" עם 9 דרגות (על כירה של 1200 וואט), הייתי מוצא את עצמי שם אותה על 9, אחרי דקה מוריד ל-6, אחרי דקה ל-5, ואז מתחיל לשחק בין 5 ל-6, או בין 4 ל-5 כל איזה חצי דקה.

 

והכל תלוי באנשים, הסתדרתי עם כיריים כאלה במשך כמעט 5 שנים, אפשר להסתדר? כן, אבל כשהייתה לי האפשרות לעבור לגז, זה היה משמעותית טוב יותר.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

גז/אינדוקציה.

באינדוקציה קשה יותר להקפיץ (פיזית) כי צריך שהמחבת תיגע במשטח + אם היא לא נוגעת את זה מצפצף.

 

גם אני כרגע זמנית עם האינדוקציה הניידת של איקאה, מוצר נחמד בסך הכול. 

אבל בתור מישהו שבישל *המון* על גז, המעבר קשה לי.


עם השאלה הזו אתה צריך לפנות לפורום מתאבדים, הבעיה ששם לא תקבל עצות מאנשים עם ניסיון.

זה כל כך תמים שאני על סף לעניין אותך באופציות למסחר בפורקס.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

אנחנו מבשלים המון והיה לי חשש מהמעבר לאינדוקציה, להתרגל למשהו פחות אינסטנקטיבי ושמצריך יותר עדינות.

בסוף המהלך בוצע בגלל אותו לו"ז בישולים, קרה לנו לא מעט שנשארנו בלי גז.

בדיוק שבוע שעבר התקנתי אינדוקציה של בוש (המארז שלו גדול ב-1 ס"מ והייתי צריך להשחיז שם חתיכה רצינית. כמה אבק, ינעל העולם) והתרגלנו בערך מהבישול הראשון. וכמובן, גם למראה הנקי יש תפקיד.

התרשמתי שלסקאלת העוצמה יש עדינות אך מרבית הבישולים (הלא ארוכים מאוד) מתבצעים גם ככה בין 5 ל-9 המקסימלי.


עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • Create New...