Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מסחרי ישן וזול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, התקציב שלי הוא עד 16000. מחפש לקנות מסחרי קטן סטייל ברלינגו, עם עדיפות למשהו קצת יותר מוארך (דובלו מקסי למשל)
ראיתי יש מבחר לא קטן. לא חשוב לי אבזור נוחות ובטיחות, חשוב שהעלות השוטפת שלו תהיה זולה ( דלק וטיפולים)

אני מעביר משלוחי סופר בעיקר.

אני נוטה לברלינגו, רציתי לשאול ישנו הבדל כבד בין דור 1 לדור 2?

אם אתם מכירים / מוכרים רכב שיוכל להתאים לצרכים שלי אשמח לשמוע

פורסם

בתקציב הזה, יהיה לך לא פשוט למצוא רכב שמור ומטופל כזה שאינו טחון והעלות השוטפת שלו תהיה זולה.

לא חשוב דור 1 או 2, לא חשוב קצר או ארוך. חשוב למצוא אחד שמור עם הסטוריית טיפולים. (ולא פשוט למצוא אחד כזה)  כל השאר - בונוס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

יש דרישת סף לרכב מסחרי? אם לא הייתי מחפש רכב סטיישן(סטייל פוקוס דור 2) מהשנים הללו שם לו ווילונות מקפל מושבים ומעביר משלוחים.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כל המסחריות הקומפקטיות מהקטגוריה הזו יתאימו באותה מידה למשלוחי סופר.

להובלות קטנות פה ושם עדיף רכב פרטי או סטיישן. אבל לעבודה אינטנסיבית עם טעינה ופריקה של הרבה קרטונים, מסחרית כזו נוחה בהרבה.

אבל, כמו שאמר zvit, בתקציב הזה מוצאים מסחריות זקנות ובלויות, והבלאי יעלה הרבה במוסך.
מעטות מאוד מהן תהיינה עם הסטוריית טיפולים.

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, noknok כתב:

יש דרישת סף לרכב מסחרי? אם לא הייתי מחפש רכב סטיישן(סטייל פוקוס דור 2) מהשנים הללו שם לו ווילונות מקפל מושבים ומעביר משלוחים.

צריך רכב גדול יותר.
ברלניגו זה די גבולי לי

אתה חושב שהבלאי יעלה יותר באשר לקנות שנתון חדש יותר+ ירידת ערך?

עריכה אחרונה על ידי yonatanto1
פורסם (נערך)

סביר להניח שיהיה מאוד קשה למצוא רכב מסחרי במצב סביר (אני לא מדבר על שמור) בתקציב הזה. גם בתקציב כפול זה לא יהיה קל.

אני מניח שהרכב אמור לשרת אותך כרכב עבודה, אז אולי באמת עדיף "לספוג" ירידת ערך ורכישה יקרה יותר, אבל להנות מרכב מודרני יותר ועם פחות פוטנציאל לתקלות.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 5 שעות, zvit כתב:

בתקציב הזה, יהיה לך לא פשוט למצוא רכב שמור ומטופל כזה שאינו טחון והעלות השוטפת שלו תהיה זולה.

לא חשוב דור 1 או 2, לא חשוב קצר או ארוך. חשוב למצוא אחד שמור עם הסטוריית טיפולים. (ולא פשוט למצוא אחד כזה)  כל השאר - בונוס.

לא מספיק בדיקת מוסך? באמת לרובם חסר מיסטורייית טיפולים... אל בדיקת מוסך לא אמורה לגלות על הפגמים ?

לפני 10 דקות, icohen436 כתב:

כל המסחריות הקומפקטיות מהקטגוריה הזו יתאימו באותה מידה למשלוחי סופר.

להובלות קטנות פה ושם עדיף רכב פרטי או סטיישן. אבל לעבודה אינטנסיבית עם טעינה ופריקה של הרבה קרטונים, מסחרית כזו נוחה בהרבה.

אבל, כמו שאמר zvit, בתקציב הזה מוצאים מסחריות זקנות ובלויות, והבלאי יעלה הרבה במוסך.
מעטות מאוד מהן תהיינה עם הסטוריית טיפולים.

אתה חושב שהבלאי יעלה יותר באשר לקנות שנתון חדש יותר+ ירידת ערך?

פורסם

חיפשתי בעבר וגם קניתי מסחרית בטווח המחירים הזה, ואני רואה בלוחות עכשיו שהמצב לא השתנה.
קניתי ב 10 אלף מסחרית בת 11, יד חמישית אחרי תאונה עם 250 אלף ק"מ, וזה עוד היה אחד הטובים. ב 15 אלף תמצא אולי משהו קצת יותר טוב.

בנסועה של 10 אלף ק"מ בשנה, הרוב בית-עבודה, המוסך עולה לי 4 אלף. בהובלות כמו שאתה מתאר זה יעלה יותר.

בבדיקה לפני קניה מגלים מה שדפוק באותו רגע, אבל הרבה מתקלקל בהמשך פשוט בגלל בלאי.

לגבי בחירה בין רכב חדש עם ירידת ערך לבין ישן עם תיקונים, נקודת שיווי המשקל במסחריות, לעומת פרטיות, נוטה יותר לכיוון רכב חדש.
לדוגמה: מאזדה 3 וברלינגו חדשות עולות בערך אותו דבר. אבל כמשומשות במחיר 15,000 ש"ח, לברלינגו יש כפול קילומטרג'.

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם

כולן אותו דבר. ברלינגו, קונקט, קנגו, דובלו. כמה שיותר זולות ככה יותר משלמים במוסך. יש כאלה למכירה גם ב 3000 אבל לא הייתי נוגע עם מקל.
במסחרית ישנה הייתי נמנע מאלמנטים מסובכים כמו טורבו והזרקה אלקטרונית (כמו בקונקט) כי התיקון שלהם יקר מאוד, אפילו שהיום כבר קשה למצוא מסחרית עם מנוע דיזל פשוט.

4000 תחזוקה לרכב עבודה ישן זה לא הרבה.  אם העסק שלך לא מכסה את זה או לחילופין מכסה ירידת ערך של 10 אלף, אז כל הסיפור לא כלכלי. לכן הציעו לך פה סטיישן או רכב רגיל.

לכו קיבינימאט כולכם.

פורסם

חפש ברלינגו 2.0 ליטר מודל 2007 בפחות מהתקציב שלך. זו השנה האחרנה של מנוע 2.0 ליטר, אחרי זה הגיע מנוע 1.6 שיותר רגיש להזנחה  ולטיפל לא לפי ההוראות, שזה מה שקיבלו 95% מהמכוניות האלו.

תבדוק אבל שהוא מתאים לך, זה אוטו יחסית קטן. 

4000 ש"ח לתחזוקה בשנה במכוניות האלו זה יחסית לא רע, תקווה שלא תצטרך להוציא יותר. 

פורסם
לפני 2 שעות, icohen436 כתב:

כולן אותו דבר. ברלינגו, קונקט, קנגו, דובלו. כמה שיותר זולות ככה יותר משלמים במוסך. יש כאלה למכירה גם ב 3000 אבל לא הייתי נוגע עם מקל.
במסחרית ישנה הייתי נמנע מאלמנטים מסובכים כמו טורבו והזרקה אלקטרונית (כמו בקונקט) כי התיקון שלהם יקר מאוד, אפילו שהיום כבר קשה למצוא מסחרית עם מנוע דיזל פשוט.

4000 תחזוקה לרכב עבודה ישן זה לא הרבה.  אם העסק שלך לא מכסה את זה או לחילופין מכסה ירידת ערך של 10 אלף, אז כל הסיפור לא כלכלי. לכן הציעו לך פה סטיישן או רכב רגיל.

יש לך המלצה על סטיישן?

פורסם (נערך)

לא מזמן @איציק נ.  פרסם בפורום את הפרטנר של אחיו למכירה

אמנם כמה מאות אלפי ק"מ, אבל כמי שקנה מכונית אחת מאיציק שנושקת היום ל300k, הייתי קונה בעיניים עצומות (כמובן באילוצי התקציב שהזכרת)

אני אף פעם לא מחפש מכונית, אני מחפש מוכר

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...