Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

http://www.thelongestlecture.com/agm-battery-life-expectancy/

במאמר הזה מצוין כי אורך החיים של מצבר הוא בין 3-5 שנים.

אחרי נסיעה של חצי שעה, המצבר צריך להיטען מחדש.

בשביל לשפר את אורך החיים, כדאי שהמצבר יעבוד לא בטמפרטורה גבוה ולא נמוכה. השאלה שנשאלת: האם הטמרטורה שבתוך תא המנוע היא לא טמפרטורה גבוה מדי?

אז שוב שאלתי את גוגל, וטמפרטורה הטובה ביותר לשימוש במצברים הם 20-50- מעלות. טמפרטורה בתא מנוע יכול להגיע מעל ל-600 מעלות.

משמעות: עדיף לשים את המצבר בתא מטען :-D

פורסם

בשביל לשפר את אורך החיים, כדאי שהמצבר יעבוד לא בטמפרטורה גבוה ולא נמוכה. השאלה שנשאלת: האם הטמרטורה שבתוך תא המנוע היא לא טמפרטורה גבוה מדי?

אז שוב שאלתי את גוגל, וטמפרטורה הטובה ביותר לשימוש במצברים הם 20-50- מעלות. טמפרטורה בתא מנוע יכול להגיע מעל ל-600 מעלות.

אם הטמפרטורה בתא המנוע מגיעה ל-600 מעלות, יש לך בעיה הרבה יותר חמורה מאשר אורך החיים של המצבר.

פורסם

מניסיון אישי ברכב פיג'ו 207 שנת 2012 בוצעה החלפת המצבר מקורי שהתקבל עם הרכב

בוצעה לאחר 16 חודשים מאחר והמצבר שבק חיים לאחר שצבר במד המרחק: 12,2010 ק"מ.

הוחלף למצבר חדש 60 אמפר POWER-UP בתקופת האחריות ללא עלות.

המצבר הנ"ל החזיק מעמד בדיוק עוד 72 חודשים (6 שנים).

בתקופה זאת צבר מד המרחק ברכב עוד 24,216 ק"מ

שהיו בעיקר בנסיעות עירוניות קצרות בגוש דן.

פורסם

איך הגעת ל600 מעלות או שזה טעות..

מצבר ברכב ממוקם באזור אופטימלי כך שעובד בטמפרטורה של סביבה פלוס 10 -20 מעלות גג.

פורסם

סוזוקי אלטו בציר 2011, מצבר מקורי. עדיין מניע ומספק מתח נכון.

לפי מה שהבנתי, זה מצבר start/stop, באירופה אפשר היה להזמין אלטו עם מערכת כזאת.

Suzuki Alto GLX 1.0 2011 

פורסם

היה אצלי מצבר שהחזיק 6 + שנים ולא אראה לרגע סימני עייפות. החלפתי אותו כי היה מצבר חדש שבדיוק הותקן ברכב

נוסף שהלך לו המנוע. דווקא המצבר המוחלף לא החזיק מעמד יותר משנה וחצי.

אני מתחבט בשאלה עד איזה שיא המצבר היה מחזיק מעמד. ( כי מבחינתי זהו המצבר שהחזיק הכי הרבה זמן לאורך כל השנים שאני מחזיק רכבים)

פורסם
אצלי בניסאן נוט המקורי החזיק ארבע וחצי שנים ואצל הבן עם ניסאן מיקרה המקורי החזיק חמש שנים.

בשנים האחרות החלפתי לוארטה סטארט-אפ בשני הרכבים שלי וכל שנתיים וארבעה חודשים בדיוק הלך המצבר.

החלטתי לנסות בפעם האחרונה שהחלפתי את FIAMM

ביאסת אותי לגמרי, חשבתי שלפחות אני משלם כסף על משהו שיחזיק מעמד לשם שינוי (מצברים קודמים החזיקו לי שנתיים בערך).

לפחות המצבר הזה מגיע עם ג'ל ולא עם מים, ככה שאני לא צריך לבדוק את רמת המים ולהוסיף מים מזוקקים.

אני תוהה למה מיצובישי לא מוכרים בארץ את המצבר המקורי שמגיע עם הרכב, אם הוא כזה טוב.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
אם הטמפרטורה בתא המנוע מגיעה ל-600 מעלות, יש לך בעיה הרבה יותר חמורה מאשר אורך החיים של המצבר.

אולי התכוונת לטמפ' בתוך תא הבעירה של המנוע ? שזה גם לא נכון או שהוספת בטעות אפס נוסף.

הטמפ' בחלל תא המנוע נעה סביב 90-100 מעלות צלזיוס בימים מאוד חמים ועלולה גם לקפוץ לזמן קצר ליותר מזה.

כול ייצרן כותב נתונים קצת שונים לטמפ' בתא המנוע אבל בהחלט לא 600 מעלות צלזיוס.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה שמוזר, שעדיין מערכת Start - Stop אינה עובדת אצלי מאז ההתקנה של המצבר. מצד אחד זה אחלה, אבל מצד שני זה מדאיג אותי.

פורסם

עדכון: אתמול זה חזר לעבוד. למרבה הצער... :lol:

• תוכן חדש...