Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, David32 כתב:

ברור, זאת הדרך. לקטוע יד ואז אחרי עשור להגיד "נו, אז אתה מסתדר לא?"

אני מציע לא לטעון לקדמה וכו' ואז להגיד שצריך אלפי קילומטרים להתרגל לקדמה הזאת - ורק אז אחרי שאתה מושקע ב 200K שקלים + אלפי קילומטרים של ניסיון לספר שזה בעצם הכי טבעי.

לא צריך אלפי ק״מ להסתדר.

לקחתי את הרכב מהנמל באשדוד לבאר שבע, כבר בדרך התרגלתי לזה.

מחליף בין הרכב של אשתי לרכב שלי בלי בעיה, לא מפריע לי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אשריך. יש לא מעט שיטענו שזה לגמרי נורמלי ולגמרי בסדר לסמס תוך כדי נהיגה, הם לא מאבדים שום קשר עם המציאות או התנועה מסביבם, תוך כדי. וזה נכון כמובן כל זמן שלא נקלעים לסיטואצית חירום שמחייבת תגובות אולטרא מהירות, מה שקורה כשאתה מכסה עשרות מטרים בשניה. גם לא מעט שיכורים משוכנעים לגמרי שהכל קשקוש, השתיה בכלל לא משבשת את כושר הריכוז ומהירת התגובה שלהם, עובדה הם מסיימים את הנסיעה לפי התכנון. אז נכון שבנהיגה תוך שיכרות מטפל, ביעילות כזו או אחרת, החוק, אבל המפגע הבטיחותי של התרכזות במסך במקום בדרך, זה לגמרי סבבה. וזה מוביל בתורו למסקנה אחת משתי אלו, או שהמחוקקים מטומטמים, ויש לא מעט דוגמאות לאישוש, או שהמאסקים של העולם מכתיבים להם איך לנהוג. וכשאתה רואה היום את הסימביוזה המאוד מטרידה בין מאסק לטראמפ, קשה שלא להבין.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 שעות, David32 כתב:

ברור, זאת הדרך. לקטוע יד ואז אחרי עשור להגיד "נו, אז אתה מסתדר לא?"

אני מציע לא לטעון לקדמה וכו' ואז להגיד שצריך אלפי קילומטרים להתרגל לקדמה הזאת - ורק אז אחרי שאתה מושקע ב 200K שקלים + אלפי קילומטרים של ניסיון לספר שזה בעצם הכי טבעי.

לפני 17 שעות, TheTaxAvenger כתב:

לדברים טובים מתרגלים מהר. אם אני צריך לאלפי קילומטרים בשביל להתרגל למשהו כנראה זה לא כזה להיט. 

לפני 16 שעות, Rשף כתב:

לאו דווקא, אתה יכול להתרגל אבל התפעול יהיה פחות בטיחותי. אתה יכול להתרגל להפעיל את המזגן דרך מסך מגע אבל בנסיעה בכביש בינעירוני מפותל ולא מוכר בלילה גשום כשהחלונות יתערפלו פתאום אתה תתקשה לתפעל את המסך ולהשאר מרוכז בנהיגה (כן, לא רק טסלה חוטאים בזה)

לא רשמתי שצריך אלפי ק"מ בשביל להתסדר, רשמתי שאני מציע שתעבירו כמה אלפי ק"מ ואז תחזרו לתת חוות דעת על מוצר שאתם לא מכירים. אבל איך שנח לכם.

זה בדיוק כמו לעשות חופשה של שבוע סקי בפעם הראשונה אז נופלים לא מעט וזה גם לא תמיד כיף - ואז לחזור הביתה ולספר לכולם שסקי שזה חרא.

פורסם
לפני 6 שעות, רועי5 כתב:

אשריך. יש לא מעט שיטענו שזה לגמרי נורמלי ולגמרי בסדר לסמס תוך כדי נהיגה, הם לא מאבדים שום קשר עם המציאות או התנועה מסביבם, תוך כדי. וזה נכון כמובן כל זמן שלא נקלעים לסיטואצית חירום שמחייבת תגובות אולטרא מהירות, מה שקורה כשאתה מכסה עשרות מטרים בשניה. גם לא מעט שיכורים משוכנעים לגמרי שהכל קשקוש, השתיה בכלל לא משבשת את כושר הריכוז ומהירת התגובה שלהם, עובדה הם מסיימים את הנסיעה לפי התכנון. אז נכון שבנהיגה תוך שיכרות מטפל, ביעילות כזו או אחרת, החוק, אבל המפגע הבטיחותי של התרכזות במסך במקום בדרך, זה לגמרי סבבה. וזה מוביל בתורו למסקנה אחת משתי אלו, או שהמחוקקים מטומטמים, ויש לא מעט דוגמאות לאישוש, או שהמאסקים של העולם מכתיבים להם איך לנהוג. וכשאתה רואה היום את הסימביוזה המאוד מטרידה בין מאסק לטראמפ, קשה שלא להבין.

יש לך את זה ביותר דמגוגי?

מעבר למסכים הוא נחלת הכלל ולא של טסלה בלעדית, אני מסכים שזה בעייתי במובנים רבים, מצד שני הגיע הזמן שישראלים יתעסקו בלנהוג במקום במולטימדיה 50% מהזמן.

להכניס פה אנשים שיכורים, שתיית אלכוהול וכו' זה בכלל להגיע למחוזות דמגוגים שלא האמנתי שקיימים.

אני נוסע כולה בסי 5 איירקרוס, גם שם המזגן דרך המולטימדיה, so what? מכוון את המזגן בתחילת הנסיעה ויוצא לדרכי, מה יש להתעסק עם זה בכלל? מקסימום ברמזור מטייב אם צריך (נדיר).

מה עוד יש להתעסק במולטימדיה תוך כדי נהיגה? ספוילר - אין.

לגבי האיתות על ההגה - זה גרוע, מסכים, אבל שוב - בישראל 80% מהנהגים נוסעים ברכבים בלי מוט איתות בכלל ותראה הסתדרנו...

אז בוא

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• אחראי פורום
פורסם

אל תתעלם מהעובדה שכל פעולה, אפילו שתהיה פעם אחת בנסיעה של שעתיים, הפכה להיות מלחיצה על מתג (שלרוב אפילו לא תסתכל לכיוונו) להסטה של המבט לשתי שניות.

פעם זה המיזוג, פעם זה כיוון התריסים (במסך) ועוד פעמיים לכל אחד כי פספסת לחיצה.

אחלה של 10-15 שניות שלא היית על הכביש ואני מאוד מחמיא פה לנהג הממוצע שחייב לעבוד על המסך דווקא בזמן נהיגה.

זה ביטול מוחלט של הפן הארגונומי שיש בכל מוצר, מדהים שדווקא בכלי רכב הלכו פול מונטי.

במקרה היתה לי C5 לפני ה-Y, היא כמעט אנלוגית בהשוואה לטסלה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני לא רואה הבדל מהותי בין אובדן ריכוז בכביש כתוצאה משיכרות לבין זה הנובע משיטוט במסך, למעט כמובן משך הזמן, אלא שגם שניה של חוסר ריכוז עלולה לגרום לקטסטרופה. לא דמגוגיה, גם לא נעליים. ובכלל, לפני שמשתמשים במונח כלשהוא כדאי להבין היטב את משמעותו. והעובדה שאצלך די בקביעה חד פעמית של הטמפרטורה, לפני הנסיעה, בכדי לייתר התעסקות נוספת עם הענין הזה, לא אומרת שגם אצלי או אצל אחרים זה כך. אני מעריך בזהירות, שהרי אין מימצא סטטיסטי מובהק בהקשר זה, שרבים דווקא כן מוצאים צורך לשנות את הטמפרטורה או עוצמת המאוורר תוך כדי נסיעה.

פורסם
לפני 40 דקות, רועי5 כתב:

שהרי אין מימצא סטטיסטי מובהק בהקשר זה

ציטוט

Cars will need buttons not just touchscreens to get a 5-star Euro NCAP safety rating

“The overuse of touchscreens is an industry-wide problem, with almost every vehicle-maker moving key controls onto central touchscreens, obliging drivers to take their eyes off the road and raising the risk of distraction crashes.

“New Euro NCAP tests due in 2026 will encourage manufacturers to use separate, physical controls for basic functions in an intuitive manner, limiting eyes-off-road time and therefore promoting safer driving.”

https://etsc.eu/cars-will-need-buttons-not-just-touchscreens-to-get-a-5-star-euro-ncap-safety-rating/

פורסם (נערך)

בקרוב בישראל: טסלה מודל Y החדשה במהדורת השקה

טסלה פתחה את פנקס ההזמנות למודל Y החדשה באירופה שתהיה זמינה בשלב הראשון במהדורת השקה AWD מיוחדת ויקרה יותר. 

קישור:

https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/בקרוב-בישראל-טסלה-מודל-y-החדשה-במהדורת-השקה

סיקור ראשון של CARWOW:

111.jpg

עריכה אחרונה על ידי Shmelov
  • רעיון טוב! 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)

לפני לא הרבה שנים בישראל היה אסור להשתמש בטלפון נייד ללא דיבורית, אפילו להחזיק טלפון ביד היה אסור.

התעסקות עם טלפון נייד בזמן נהיגה היה גורר קנס כספי גדול מפחד לעבוד אירנות הנהג למה שקורה בכביש.

יש תקנה שצריך לשמור שתי ידיים על ההגה ועיניים על הכביש כל הזמן. עד כמה שאני יודע - לא ביטלו את התקנה הזאת.

מה קרה, זה לא בעיה יותר? התעסקות עם מסך מולטימדיה בזמן נהיגה זה הרבה יותר גרוע מטלפון נייד, אבל עד כמה שאני יודע לא רושמים דוחות לאף אחד.

המדינה פשוט נכנעה לתופע הזאת והרימה ידיים.

עם כל אמצעי הבטיחות האקטיביים החדשים מספר תאונות דרכים והרוגים בכבישים רק בעליה משנה לשנה. מעניין למה?

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

עד שלא יהיה נהיגה אוטונומית לחלוטין ימשיכו להיות תאונות דרכים, וזה לא קשור למסכי המולטימדיה.

אנשים נוהגים כמו חיות, במיוחד אחרי השנה וחצי האחרונות שהיו פה.

חוצים באדום, מזגזגים, אלימות על הכביש בלי הפסקה.

אנשים בטירוף.

עכשיו אני גם מסכים שלעשות הכל דרך המסך זה בעייתי מאוד, שלא ישתמע אחרת, אבל מה שקורה כאן זה ממש לא באשמת המולטימדיות..

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, yuvalganim כתב:

מעבר למסכים הוא נחלת הכלל ולא של טסלה בלעדית,

הם למדו מטסלה. זה בדיוק כמו שאפל ביטלה את חיבור ה-3.5 מ"מ, ואחריה כל שאר החברות ישרו קו. או כמו כשהם החליטו להפסיק לצרף מטען עם טלפון חדש, ופתאום, פלא פלאים, גם שאר החברות הפסיקו לתת מטען עם הטלפון. כשחברה גדולה "מחרבנת" ללקוחות שלה על הראש, והלקוחות ממשיכים לקנות, שאר החברות מבינות שגם הן יכולות לעשות אותו דבר. כי מה כבר הלקוחות יעשו? לאן הם ילכו?

אני מסכים שזה בעייתי במובנים רבים, מצד שני הגיע הזמן שישראלים יתעסקו בלנהוג במקום במולטימדיה 50% מהזמן.

אבל אם פונקציות תפעול רכב נמצאות במולטימדיה אין לי ברירה ואני חייב להתעסק עם המולטימדיה בזמן נהיגה גם אם אני ממש לא רוצה. אז עכשיו אני אשם? תחשוב על מה שאתה אומר בכלל. 

אני נוסע כולה בסי 5 איירקרוס, גם שם המזגן דרך המולטימדיה, so what? מכוון את המזגן בתחילת הנסיעה ויוצא לדרכי, מה יש להתעסק עם זה בכלל? מקסימום ברמזור מטייב אם צריך (נדיר).

טוב, תראה, אם אתה מסתדר אז בטח אומר שכל העולם מסתדר. 

מה עוד יש להתעסק במולטימדיה תוך כדי נהיגה? ספוילר - אין.

אבל מה לעשות שיש. תחזור לסעיף ב' בפוסט שלי.  

לגבי האיתות על ההגה - זה גרוע, מסכים, אבל שוב - בישראל 80% מהנהגים נוסעים ברכבים בלי מוט איתות בכלל ותראה הסתדרנו...

אז בוא

ו-80% מהישראלים עוברים נתיב בלי להסתכל במראות. בוא נבטל גם את המראות. 

לפני שעה, yuvalganim כתב:

עד שלא יהיה נהיגה אוטונומית לחלוטין ימשיכו להיות תאונות דרכים, וזה לא קשור למסכי המולטימדיה.

מולטימדיות כנראה לא עוזרות למצב. יצרני רכב העבירו את הפונקציות הבסיסיות לתוך מולטימדיה כי הם למדו (נחש ממי) שאפשר לחסוך בעלויות על חשבון הבטיחות שלנו בתחפושת של "קדמה ועתידנות". 

לפני 15 שעות, Shmelov כתב:

בקרוב בישראל: טסלה מודל Y החדשה במהדורת השקה

טסלה פתחה את פנקס ההזמנות למודל Y החדשה באירופה שתהיה זמינה בשלב הראשון במהדורת השקה AWD מיוחדת ויקרה יותר. 

לאור איך שהיצור הזה משתולל בקפיטול יש סיכוי לא רע שפנקס הזמנות שלהם לא יתמלא מהר במיוחד. 

image.thumb.png.0ef9fb563c665d19743bb99acfac812b.png

עריכה אחרונה על ידי TheTaxAvenger
פורסם
בתאריך 24.1.2025 בשעה 09:59, רועי5 כתב:

איזה מסך?

דיברתי על האיתות.

אם אני נכנס למקרה חירום כנראה שהדבר האחרון שיעניין אותי יהיה לאותת. סביר להניח שמה שיעניין אותי זה לקלוט את התמונה המלאה ולבחור בצעד נכון שיכלול כנראה תמרון כלשהו ו\או האצה חזקה או בלימה חזקה (תלוי צורך כמובן).

דרך אגב, את רוב הפעולות ניתן לבצע דרך הפעלה קולית מההגה, ככה שאפילו לא חייב לתפעל משהו באופן פיזי מעבר ללחיצה על כפתור בהגה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה הרכב מבצע בקבלת הפקודה קולית  oh f*ck ? שיחת חירום או הפעלת 4 מהבהבים 😜 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, dorsht כתב:

איזה מסך?

דיברתי על האיתות.

אם אני נכנס למקרה חירום כנראה שהדבר האחרון שיעניין אותי יהיה לאותת. סביר להניח שמה שיעניין אותי זה לקלוט את התמונה המלאה ולבחור בצעד נכון שיכלול כנראה תמרון כלשהו ו\או האצה חזקה או בלימה חזקה (תלוי צורך כמובן).

דרך אגב, את רוב הפעולות ניתן לבצע דרך הפעלה קולית מההגה, ככה שאפילו לא חייב לתפעל משהו באופן פיזי מעבר ללחיצה על כפתור בהגה.

אתה מתמקד באיתות, רואה בו אולי תופעה חריגה וייחודית, אני מתייחס לתופעה הכללית שהאיתות האוילי הזה מבחינתי הוא סמן לה, היינו הסטת תשומת הלב של הנהג מהדרך והפיכת פעולות שאמורות ובעיקר צריכות להיות אינטואיטיביות, קלות לביצוע ככל הניתן ופוגעות ככל  הניתן פחות בקשר של הנהג עם נהגים אחרים ועם המתרחש בכביש, להיפך הגמור. אתה בסדר וגם אני, הכל טוב.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם
לפני שעה, dorsht כתב:

כן, ברור, אין כמו לצעוק פקודות לרכב בזמן נהיגה כמו איזה חולה נפש 

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...