Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני משווה חדש VS חדש. שיקול לקנות יד 2 מקטגוריה יותר גבוהה תמיד היה קיים. 

היצרנים הסינים ממלאים את המשבצת של 100-130 אלף ש"ח. לטסלה אין שם שחקן. 

עריכה אחרונה על ידי TheTaxAvenger
  • אהבתי 1
  • תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בהנחה והרכב אכן יעלה 140,000 אם על 10,000 ש"ח שזה בערך תוספת של 7% אתה מעדיף BYD דולפין סיני על טסלה אז שיהיה לבריאות. כמובן צריך לראות מה הרכב הזה בכלל יהיה. אבל לצורך העניין, מהמעט שהלכתי לבדוק בזמנו את הדולפין (מהר מאוד יצאתי מהסוכנות וביטלתי את הנהיגת מבחן שקבעתי) גם 80-100K לא הייתי משלם עבורו.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Nico62 כתב:

בהנחה והרכב אכן יעלה 140,000 אם על 10,000 ש"ח שזה בערך תוספת של 7% אתה מעדיף BYD דולפין סיני על טסלה אז שיהיה לבריאות. כמובן צריך לראות מה הרכב הזה בכלל יהיה. אבל לצורך העניין, מהמעט שהלכתי לבדוק בזמנו את הדולפין (מהר מאוד יצאתי מהסוכנות וביטלתי את הנהיגת מבחן שקבעתי) גם 80-100K לא הייתי משלם עבורו.

גילית שרכב באיכות חומרים והרכבה פח עולה 140-150 אלף? כנראה שזו הדרך היחידה להוריד את מחירי החשמליות לרמה שפויה יחסית. אישית, אני חושב שצריך להיות לא 100% בראש כדי לקנות דונגפנג בוקס ב-114 אלף במקום סקודה פאביה ב-125, אבל הבוקס נמכרת כמו לחמניות חמות אחרי פסח. האובססיה הישראלית להרגיש כאילו דופקים את המערכת גוברת על כל היגיון.

לדעתי, מס נסועה של 15 אג' לכל ק"מ + 83% מס קנייה על כל חשמלית הולכים להיות game over לכל שוק החשמליות בישראל. הפער בעלות הרכישה מול רכב ICE מקביל יהיה כל כך גדול, ששום אונס אקסל לא יצליח להצדיק אותו.

אגב, זה ממש מצחיק לגלוש בקבוצות פייסבוק ולראות פוסטים של אנשים בהלם שאגרת הרישוי התייקרה מ-500 שקל ל-2000+ (ולפעמים אף הרבה יותר). כנראה הם באמת חשבו שייתנו להם לשלם 500 שקל אגרת רישוי לכל החיים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, TheTaxAvenger כתב:

גילית שרכב באיכות חומרים והרכבה פח עולה 140-150 אלף? כנראה שזו הדרך היחידה להוריד את מחירי החשמליות לרמה שפויה יחסית. אישית, אני חושב שצריך להיות לא 100% בראש כדי לקנות דונגפנג בוקס ב-114 אלף במקום סקודה פאביה ב-125, אבל הבוקס נמכרת כמו לחמניות חמות אחרי פסח. האובססיה הישראלית להרגיש כאילו דופקים את המערכת גוברת על כל היגיון.

לדעתי, מס נסועה של 15 אג' לכל ק"מ + 83% מס קנייה על כל חשמלית הולכים להיות game over לכל שוק החשמליות בישראל. הפער בעלות הרכישה מול רכב ICE מקביל יהיה כל כך גדול, ששום אונס אקסל לא יצליח להצדיק אותו.

אגב, זה ממש מצחיק לגלוש בקבוצות פייסבוק ולראות פוסטים של אנשים בהלם שאגרת הרישוי התייקרה מ-500 שקל ל-2000+ (ולפעמים אף הרבה יותר). כנראה הם באמת חשבו שייתנו להם לשלם 500 שקל אגרת רישוי לכל החיים. 

אתה מדבר על הדולפין? האמת היה מבצע בזמנו מחיר אטרקטיבי לדעתי היה 130,000, 30K מקדמה ועוד 100K הלוואה ללא ריבית כלל או משהו בסגנון. אבל  חשבתי שמדובר ברכב משפחתי קומפטי (לדעתי זו הקטגוריה שלו) ומישיבה סטטית הרגיש מרווח לנהג משהו כמו מיני/סופר מיני - לא רלוונטי.

לגבי המיסוי שאתה מדבר עליו, נראה אם זה אכן יקרה. אל תשכח שגם את מחיר הדלק יכולים לייקר.

חח האגרת רישוי זה כלום, תמיד מצחיק אותי מחדש לראות אנשים שבבירור לא נהגו לפני זה ברכבים כל כך יקרים (וקנו כי אין הוצאות לנהוג עליו + שופוני) ואז כשהם מוכרים הם מקללים את לוי ויצחק ואת כל העולם והאחותו כי לא נפל להם האסימון שרכב ברבע מיליון שקל יורד בערכו כמו רכב ברבע מיליון שקל ולא כמו קיה פיקנטו 😆.

עריכה אחרונה על ידי Nico62
פורסם (נערך)
בתאריך 30.1.2025 בשעה 15:03, EvGriga כתב:

אין מה לדאוג לאילן, עד שאוטונומי מלא תגיע הרכבים האלה כבר יירדו מהכביש ולא יצטרך להחליף כלום.

בינתיים מפחיד על גבול הסכנת חיים להשתמש באוטופיילוט של הרכב הזה בנסיעה בקו ישר בלבד.

קצת צבע לא ברור על הרצפה או מעבר מ 2 ל 3 נתיבים והרכב מתחיל להשתולל

קרה לי כמה פעמים כשקמתי מוקדם והייתי עייף וניסיתי לתת לו לנהוג לבד.

בתאריך 31.1.2025 בשעה 13:32, bigzoltar כתב:

מעבר לכך לא הייתי מצפה לגדולות ונצורות מהרכב הזה, הוא אמור להימכר ב- 25 אלף דולר וזה אומר שמאסק יוריד את המעט שנשאר מהמודל 3 ומודל y הנוכחיים, מתוך ידיעה שבשביל לקוחות טסלה כל המוריד הרי זה משובח.

הבעיה שברכב הזה מוכנים להתפשר על כל דבר העיקר להציג מחיר נמוך.

"נוותר על כל מה שאפשר כדי לתת הרבה כ"ס , גם אם זה אומר שכל שאר הרכב הוא זבל סיני"

ואז אנשים לא מבינים למה כל גרגר חול שובר להם את הזכוכית

למה הם מנסים לכוון את הכיסא והכפתור נשאר להם ביד,

או למה קמתי בוקר אחד וגיליתי שיש לי נזילה מהמיכל שמחזיק את המים לשמשה. רכב שכל היום חונה בתת קרקעי, נוהג בו יום או יומיים בשבוע, סביב 6000 קמ בשנה, פתאום נקרע צינור. 

בתאריך 31.1.2025 בשעה 19:35, TheTaxAvenger כתב:

כי לאנשים האלה אין שקל שחוק בכיס.

הם נהגו על רכב ישן  או סתם קיה פיקנטו,

אמרו להם בואו שלמו 500 שח ועוד 60 תשלומים כשהריבית 0 ויש לכם רכב שנראה כמו פורש, נוסע כמו פורש, 5 שנים מ 0 ל 100, 

בקיצור קיבלתם פורש ב 200 אלף 

תעשו חישוב זריז של החסכון בדלק וחשמל שכמובן לא עולה כסף

שווה ? בטח

ואז מעלים להם את הביטוח ב 500 שח והם פותחים מליון פוסטים על זה שמישהו העז לגבות מהם עוד 500 שח,

ועכשיו האגרה - בכלל

הזייה.

בשביל להצדיק את הבדיחה הקניה המצחיקה הזאת הם יושבים בקבוצות וכותבים כל היום כמה שהרכב הזה טוב

גם כשדחו להם את המועד מסירה שלו, גם כשהם מבינים שאין שירות לקוחות, גם כשהרכב מתפרק

"זה הרכב הכי טוב שפגשתי"

"נסעתי מחיפה לאילת בלי להטעין בכלל!"

אלפי פוסטים שקריים שאין לי מושג  מה זה נותן למי שכותב אותם

בתאריך 31.1.2025 בשעה 20:19, Nico62 כתב:

חח האגרת רישוי זה כלום, תמיד מצחיק אותי מחדש לראות אנשים שבבירור לא נהגו לפני זה ברכבים כל כך יקרים (וקנו כי אין הוצאות לנהוג עליו + שופוני) ואז כשהם מוכרים הם מקללים את לוי ויצחק ואת כל העולם והאחותו כי לא נפל להם האסימון שרכב ברבע מיליון שקל יורד בערכו כמו רכב ברבע מיליון שקל ולא כמו קיה פיקנטו 😆.

זה לא רק זה

השוק מוצף בטסלות

והעובדה שרכב שעלה לפני שנה 228,000 והיצרן עזר להוריד את המחיר שלו ל 198,000 לא ממש עוזרת למי שרוצה למכור

אז למה שמישהו ישלם מחירון ?

לוי יצחק לא אשם, אף אחד לא אשם

כשיש כל כך הרבה מוכרים, כשחלק מהם חייבים את הכסף כי הבטיחו להם ריבית 0 ומה לעשות הריבית עלתה, קשה למכור מעל מחירון או במחירון

עריכה אחרונה על ידי Guyziv
פורסם
לפני 52 דקות, Guyziv כתב:

בינתיים מפחיד על גבול הסכנת חיים להשתמש באוטופיילוט של הרכב הזה בנסיעה בקו ישר בלבד.

מעניין איזה סימונים יש לכם שם. אני עשיתי נסיעות של מעל שעתיים עם fsd מידי פעם מגמגם אבל לא נורא כמו שאתה מתאר 

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

מאוד פשוט

הרכב לא יודע להתמודד עם קו ישר שמתעקם פתאום 

ואני לא מדבר על כביש שקצת מתפתל ואז הוא חייב ללכת עם הכביש כי יש מולו קיר

אלא על נתיב שפתאום הופך מ 2 ל 3 והרכב הכי מתוחכם בעולם מתחיל לקפוץ ימינה שמאלה ולא שם לב שיש שם רכבים. סכנת חיים

אני נוסע איתו רק בכבישים ישרים כמו כביש 6

כל כביש שיכול להיות פתאום איזה שינוי לא צפוי זה בגדר סכנת חיים ותאונה

פורסם (נערך)

עם אורה 03 אני מכבה את שמירה על נתיב במצבי "חרום" לפני כל נסיעה בכביש מהיר.

אחרת הרכב מתחיל לצפצף ולמשוך בהגה לכל מיני כיוונים לא רצויים, לפעמים בצורה מפחידה.

אבל אורה עלתה חצי מטסלה ואין לה בינה מלאכותית, אז זה עוד נסלח.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם (נערך)
בתאריך 31.1.2025 בשעה 19:35, TheTaxAvenger כתב:

לדעתי, מס נסועה של 15 אג' לכל ק"מ + 83% מס קנייה על כל חשמלית הולכים להיות game over לכל שוק החשמליות בישראל.

מחירי הסוללות בירידה בינתיים וחשמליות מאוד מתאימות לישראל, כי אין פה מרחקים גדולים לנסוע והן גם מפחיתות זיהום האוויר במרכזי הערים.

אז אני חושב שמחירי חשמליות ישארו בערך מה שהם עכשיו גם עם עליה הדרגתית במיסוי.

החשמליות לא מתאימות לכולם עדיין, אבל 25-30% מהשוק נראה לי מה שגם ישאר לחשמליות בתווך הארוך.

זאת גם הערכה של טויוטה. 

פורסם
לפני 13 שעות, Guyziv כתב:

נסעתי המון נסיעות בכביש 6 עם הטסלה ואוטופיילוט ומעולם לא ניתקלתי בבעיות שאתה מתאר, כנראה שאני לא מנסה לישון בנסיעה ומצפה שהרכב יסע לבד.

לפני 13 שעות, Guyziv כתב:

בשביל להצדיק את הבדיחה הקניה המצחיקה הזאת הם יושבים בקבוצות וכותבים כל היום כמה שהרכב הזה טוב

גם כשדחו להם את המועד מסירה שלו, גם כשהם מבינים שאין שירות לקוחות, גם כשהרכב מתפרק

רשמתי את זה כבר בשירשור, אבל אני אחד מהאנשים שדיי מרוצה מהרכב וחושב שזה רכב מאד מוצלח.

כנראה שאני מרוצה מהרכב רק כדי להצדיק את הבדיחות שלך.

• רעיון טוב! 1

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Guyziv כתב:

כי לאנשים האלה אין שקל שחוק בכיס.

הם נהגו על רכב ישן  או סתם קיה פיקנטו,

אמרו להם בואו שלמו 500 שח ועוד 60 תשלומים כשהריבית 0 ויש לכם רכב שנראה כמו פורש, נוסע כמו פורש, 5 שנים מ 0 ל 100, 

בקיצור קיבלתם פורש ב 200 אלף 

תעשו חישוב זריז של החסכון בדלק וחשמל שכמובן לא עולה כסף

שווה ? בטח

ואז מעלים להם את הביטוח ב 500 שח והם פותחים מליון פוסטים על זה שמישהו העז לגבות מהם עוד 500 שח,

ועכשיו האגרה - בכלל

הזייה.

הנה עוד אחד שנחת לקרקע המציאות 

סאב-פריים ישראלי בהתהוותו. 

image.thumb.png.d47e8f4e6d97cf86e86eb5c565902a70.png

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

אבל זה לא הגיוני... האגרה של אטו 3 צריכה להיות נמוכה משמעותית, 2000 שקלים בערך.

נראה לי כתוב הפוך המספר

STI 2004

פורסם
לפני 20 שעות, farkash7 כתב:

אבל זה לא הגיוני... האגרה של אטו 3 צריכה להיות נמוכה משמעותית, 2000 שקלים בערך.

הוא לא שילם שנה שעברה אז הם חייבו אותו על שנתיים לפי התעריף החדש. 

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, TheTaxAvenger כתב:

הוא לא שילם שנה שעברה אז הם חייבו אותו על שנתיים לפי התעריף החדש.

למה אתה מתכוון, לא שילם? בשנה שעברה כולם שילמו אגרה, היא פשוט הייתה נמוכה יותר, כ-500 שקל.

גם בקנייה של מכונית חדשה משלמים אגרת רישוי לשנה מראש וגם אחרי שנה ראשונה - אין טסט אבל אגרת הרישוי עדיין משלמים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...