Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב פרטי דיזל בארץ - איך הכל התחיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב למרות שלדעתי לא היה איסור, מסחריות קלות דיזל (רנו אקספרס ודומות) עד 1995 לא נמכרו בארץ.

קראתי באחת הכתבות אז ש 50% מהייצור של רנו אקספרס בנזין נשלח לישראל, כל אירופה קונה את גירסת הדיזל.

בשנת 95 או 96 נוספו גם בארץ גירסאות דיזל לרנו אקספרס ולסיטרואן C15.

פורסם

אתה צודק, אבל הרכבים האלה נהיו ממש פופולריים מאוחר יותר כשהוצג הברלינגו, קנגו ופרטנר והם נהיו יותר מרווחים ומודרנים.

סיטרואו c15 היה אחד מהרכבים הכי לא נוחים שיצא לי לנהוג עליהם. גם הסובארית באותה רשימה.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

פורסם

סקירה מרתקת, תודה!

לפי דעתי מה שגרם למנועי הדיזל להפוך לנפוצים בארץ הם הטנדרונים. הדור של הברלינגו , פרטנר וקנגו הראשונים נהיו פופולריים כי עדיין היה אפשר לקבל עליהם החזרים והם היו יחסית מאובזרים לרכבים חצי מסחריים והיוו תחליף לרכב משפחתי.

אסף

אני חושב שאתה מחליף בין הסיבה לתוצאה. ממה שאני זוכר הסיבה לפופולריות הרכבים האלה היתה "קנס" (תוספת) נמוכה יותר באגרה לרכב שמוגדר מסחרי.

היו גם טנדרים יפניים, וכמובן רכבי שטח שגם זכו להיות מוכרים לצרכי מס בתחילת שנות ה-90. הרכבים האלה גדולים יותר וצורכים הרבה יותר סולר.

היום הכרה בפטור ניתנת רק למשאיות, מה שכולל גם טנדרים אמריקאים גדולים סטייל F350 סילבראדו ראם, והם פופולריים כיום הרבה יותר ממה שמצופה מרכב בגודל מפלצתי שכזה (וחבל שכך!).

לפרטיות הברז יסגר קודם על סולר ומאוחר יותר גם על בנזין ככל הנראה בשנים הקרובות.

פורסם

אני חושב שאתה מחליף בין הסיבה לתוצאה. ממה שאני זוכר הסיבה לפופולריות הרכבים האלה היתה "קנס" (תוספת) נמוכה יותר באגרה לרכב שמוגדר מסחרי.

צודק, זה גם מה שאני זוכר. טנדרונים "שילמו" רק 1500 או 2000 ש"ח תוספת אגרה, לא 3000.

פורסם

יוצאים מהכלל היו מפוני סיני שהיה להם היתר מיוחד להחזיק רכב דיזל בבעלות פרטית.

מתוך חוק פיצוי מפוני סיני:

‎63. שמירת רישום רכב

על אף האמור בכל דין, רכב נוסעים פרטי, או רכב פרטי דו-שימושי, שהיה רשום באזור דרום-סיני ביום הפינוי בבעלותו של אדם הרשאי לשבת בישראל וצוין ברשיונו שמורכב בו מנוע דיזל - יהיה מותר, כל עוד הוא בבעלותו של אותו אדם, לרשום אותו ולהשתמש בו בישראל, אף אם האדם הגיע לאזור אחרי היום הקובע.

אני זוכר את השכנים של סבא וסבתא שלי, שהיתה בבעלותם מרצדס W115 220D שקנו עוד כשגרו בימית.

אם אני לא טועה, גם למורי דרך (עם סמל האשכול) היה היתר להחזיק רכב דיזל.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
מה שמצחיק, שיש עדיין לא מעט אנשים שעדיין לא לוקחים בחשבון רכבי דיזל בגלל אגרת רישוי יקרה.

בתור בעלים לשעבר של פולו סטיישן SDI, הייתי מעדיף לשלם אגרת רישוי יקרה לטובת חצי מחיר של סולר.

אגב, הרכב צרך 1:18 קמ לליטר סולר גם אחרי 250 אלף קילומטרים. וסחב בסדר לירושלים למרות המנוע החלש SDI עם 64 כ"ס.

תודה לבוקי על ההשקעה.

היו עוד כמה רכבי דיזל קטנים באותה התקופה, מבית סיאט , שלא הוזכרו ( קורדובה / ואריו ).

הרכב הראשון שעליו נהגתי היה סיאט קורדובה דיזל...געגועים! אני אוהב את הרעש הזה! ..עד היום כשאני שומע עוד איזו פלו'/סיאט/סקודה עם המנוע ההוא אני מסובב את הראש....

אח"כ עברנו למגאן דיזל...גם רעש חמוד

פורסם

אכן הן היו אמינות מאוד, הרבה מהן הגיעו ל 500.000 ק"מ יותר.

בפולו עד מודל 1999 היה באג או "פיצ'ר" - ב 300 אלף ק"מ קילומטרז' בלוח שעונים היה מתאפס ומתחיל את הספירה מחדש.

מכיוון ש 300 אלף ק"מ היה דבר שבשגרה במכוניות האלו, אפשר היה לקנות "פולו דיזל עם ק"מ נמוך, רק 120 אלף" :-) שהם בעצם 420.

במתיחת פנים של שנת 2000 הוחלף לוח שעומים לאחד עם שעונים עגולים והבאג הזה טופל.

פורסם (נערך)

עם ישראל אוהב דגמים נטולים, שחלקם אפילו לא קיימים במדינות מתוקנות. העיקר שתוך 3 שנים הוא יחליף את הרכב שלו בליסינג אחרת, ושתהיה לבנה כמובן.

לא שמירה לאורך זמן על הרכב במטרה שישרת אותו לשנים קדימה, לא דיזלים מוצלחים כפי שנכתב מעלה, לא הילוכים, לא תצורת סטיישן סופר פרקטית, ואפילו לא צרפתיות שקיבלו תשבוחות טובות ורק כאן...ההפך.

לפחות ב20 שנה האחרונות

כנראה שזה באמת עניין של מנטליות..

עריכה אחרונה על ידי Pecan
פורסם (נערך)
אכן הן היו אמינות מאוד, הרבה מהן הגיעו ל 500.000 ק"מ יותר.

בפולו עד מודל 1999 היה באג או "פיצ'ר" - ב 300 אלף ק"מ קילומטרז' בלוח שעונים היה מתאפס ומתחיל את הספירה מחדש.

מכיוון ש 300 אלף ק"מ היה דבר שבשגרה במכוניות האלו, אפשר היה לקנות "פולו דיזל עם ק"מ נמוך, רק 120 אלף" :-) שהם בעצם 420.

במתיחת פנים של שנת 2000 הוחלף לוח שעומים לאחד עם שעונים עגולים והבאג הזה טופל.

היו יחסית הרבה מהSDI בארץ באותה תקופה? שילוב שבסופו של דבר הצליח פה?

הרבה שימשו כמוניות ולכן משם השם הטוב.

לי זכור דווקא שאלו מנועים חזקים עם המון מומנט

עריכה אחרונה על ידי Pecan
פורסם

תודה על הסקירה

נזכרתי שאי בתחילת שם שנות השמונים אאל"ט קראתי כתבה במגזין "טורבו" על לנצ'יה דלתא שהתחילו לייבא לארץ והכתב הקדיש פסקה לתהייה על כך שהשם יכול לגרום לאנשים לחשוב שמדובר במכונית דיזל ובקרוב יאשרו גם לפרטיים לקנות מכוניות דיזל ואנשים לא ירצו לקנות את המכונית בגלל שיחשבו בטעות שהיא דיזל... בתור נער צעיר לא הבנתי את כל הספקלוציה המוזרה הזאת כך שהיא נחרתה בזכרוני.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
היו יחסית הרבה מהSDI בארץ באותה תקופה? שילוב שבסופו של דבר הצליח פה?

הרבה שימשו כמוניות ולכן משם השם הטוב.

לי זכור דווקא שאלו מנועים חזקים עם המון מומנט

היו יחסית הרבה מאוד פולו SDI. זה היה רכב חברה נפוץ שהוצמד כמעט כדיפולט לעובדים שנוסעים הרבה. הוא היה זול אמין וחסכוני, זה מה שקובע.

בבעלות פרטית ביד ראשונה היו מעט כאלה.

המנוע בכלל לא חזק, המומנט שלו כמו של בנזין 1.4 אטמוספרי אבל בניגוד לבנזין 1.4 אטמוספרי המנוע "לא מסתובב" מעל 3500 סל"ד.

בגדול היו לפולו SDI ביצועים סבירים, לא עגלה של ממש. אבל הייתה חלשה משמעותית מ 1.6 בנזין, כנראה משהו מקביל ל 1.4 בנזין או אפילו יותר איטית ממנה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

החזקים זה הTDI. כמה שיותר מהאותיות האלה באדום - יותר כח.

HTB1x7kDJVXXXXa8XVXXq6xXFXXXV.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
היכולת של היצרנים להמשיך לייצר דיזל עם דרישות הפליטה הדרקוניות פשוט מדהימה. לפי איך שזה נראה גם הבנזין וגם הדיזל לא יישארו הרבה, וטוב שכך, החשמלי מעביר את הפליטה ממרכזי הערים למקומות פחות מאוכלסים.

העברת מקום הזיהום זה רק היבט אחד.

אני לא בקיא במספרים אבל יתרון נוסף של מעבר לרכבים חשמליים הוא שייצור החשמל בתחנת חשמל יעיל יותר מאשר מנוע בערה פנימית.

כך שהיקף הזיהום הכללי מצטמצם

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

פורסם
יוצאים מהכלל היו מפוני סיני שהיה להם היתר מיוחד להחזיק רכב דיזל בבעלות פרטית.

מתוך חוק פיצוי מפוני סיני:

‎63. שמירת רישום רכב

על אף האמור בכל דין, רכב נוסעים פרטי, או רכב פרטי דו-שימושי, שהיה רשום באזור דרום-סיני ביום הפינוי בבעלותו של אדם הרשאי לשבת בישראל וצוין ברשיונו שמורכב בו מנוע דיזל - יהיה מותר, כל עוד הוא בבעלותו של אותו אדם, לרשום אותו ולהשתמש בו בישראל, אף אם האדם הגיע לאזור אחרי היום הקובע.

אני זוכר את השכנים של סבא וסבתא שלי, שהיתה בבעלותם מרצדס W115 220D שקנו עוד כשגרו בימית.

אם אני לא טועה, גם למורי דרך (עם סמל האשכול) היה היתר להחזיק רכב דיזל.

מודע היה להם היתר כזה?

יותר נכון, מאיפה הגעיו רכבי דיזל לתושבים ישראליים בסיני?

• תוכן חדש...