Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנסיבות.

אימו של החבר אינה עובדת מזה שנים ארוכות בעקבות פציעת גב חמורה (מוגבלת בתנועה, לא מסוגלת להרים דברים, בקושי מסוגלת לצאת מהבית ועוד "דברים טובים").

מאחר והיא לא רצתה להיות נטל, היא לא הלכה לוועדות רפואיות\ביטוח לאומי\כל דבר אחר (זה, והטענה שלה ש"הם מוציאים את הנשמה לאנשים כמו ערפדים ובסוף לא נותנים להם כלום").

לאורך השנים, הפרנסה מהעבודה של בעלה הספיקה לשניהם.

לאחרונה, בעלה נפטר - זיכרונו לברכה.

כרגע, היא מקבלת אך ורק קצבת שארים.

עו"ד (לענייני משפחה) שמטפל בענייניה ייעץ לחבר שאין לה טעם לגשת ולנסות לקבל קצבת נכות מאחר וזה יקוזז עם קצבת השארים (ובקרוב גם קצבת זיקנה, היא בגיל 61 לערך).

הפנסיית שארים של בעלה ז"ל טרם התחילה להיכנס.

השאלות.

האם העו"ד צדק?

האם הקצבאות "מבטלות" אחת את השנייה ונותרת רק הקצבה הגבוהה?

האם בכלל כדאי לחבר לחשוב על לגשת ל"וועדה לקבלת קצבת נכות" או איך שלא קוראים לזה?

האם בקשה לקבלת קצבה אחת תגרום לבעיות בקבלת הקצבאות האחרות?

האם קצבה שכבר קיימת תופסק?

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מה שאני כן יודע, זה שאם היא מתחילה לקבל קצבת זקנה לפני קצבת נכות, אבוד לה לקבל קצבת נכות.

כך קרה לאמא שלי, הגורם לנכות היה ידוע עוד כמה שנים לפני, אך בגלל שהתביעה הוגשה לאחר התחלת קבלת קצבת זקנה, זה אבוד.

פורסם (נערך)

זה מסוג הדברים שצריך לקבל יעוץ אצל מומחה ולא ללקט פירורי מידע באינטרנט. חצי שעה אצל מומחה והוא יגלה דברים שהוא לא חשב עליהם בכלל.

https://ahec-tax.co.il/team/haim_hitman/

אני יכול להמליץ לך על חיים חיטמן. הוא היה מרצה שלי בקורס ביטוח לאומי לפני 6 שנים בערך. אחלה בן אדם. מבין עניין ומאוד נחמד.

בונוס - הוא אחיו של עוזי חיטמן ז"ל.

בנוסף יש את אורנה צח.

אותה הכרתי בתקופה שעבדתי בביג 4.

היא יועצת חיצונית שלהם לעניין ביטוח לאומי.

מאוד מבינה עניין ונחמדה

http://www.bturbo.co.il/listing/%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%A0%D7%94-%D7%A6%D7%97/

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
מה שאני כן יודע, זה שאם היא מתחילה לקבל קצבת זקנה לפני קצבת נכות, אבוד לה לקבל קצבת נכות.

כך קרה לאמא שלי, הגורם לנכות היה ידוע עוד כמה שנים לפני, אך בגלל שהתביעה הוגשה לאחר התחלת קבלת קצבת זקנה, זה אבוד.

זה גם מה שאני יודע, אי אפשר לקבל גם קצבת נכות וגם קצבת זיקנה.

אני כן חושב שאפשר לקבל קצבת נכות ובמקביל לקבל קצבת שאירים, שהרי קצבת שאירים באה בשביל להשאיר סכום כסף מסוים מתוך ההכנסה שהמשפחה הייתה רגילה אליה.

בוודאות מקבלים קצבת זיקנה וקצבת שאירים גם יחד. לכן אין סיבה לא לקבל קצבת נכות וקצבת שאירים גם יחד.

לדעתי יש פה איזה חוסר הבנה, מעניין מה האחוזי נכות ומה גודל הקצבה לעומת קצבת זיקנה. לדבר עם העו"ד שיסביר את דבריו.

פורסם

אם קצבת הנכות גבוהה מקצבת הזקנה מקבלים את הקצבה הגבוהה

https://www.btl.gov.il/benefits/Disability/kitzbaotnosafot/Pages/mavarlezikna.aspx

וזה לגבי קצבת שאירים

https://www.btl.gov.il/benefits/Survivors_%20Insurance/efsharutLekitzbaAjeret/Pages/hazkauKekitzbatZikna.aspx

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לגבי קצבת שאירים, לא הבנתי למה את ההבדל בין הסעיף הראשון והשלישי.

פעם אחת כתב שמקבלים את שתי הקצבאות גם יחד, פעם שניה כתוב שלא.

פורסם

במקרה הראשון מקבלים קצבת זקנה ומחצית קצבת השאירים

במקרה השלישי מקבלים או קצבת זקנה או קצבת שאירים לפי בחירת המקבלת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מאחר והיא לא רצתה להיות נטל, היא לא הלכה לוועדות רפואיות\ביטוח לאומי\כל דבר אחר (זה, והטענה שלה ש"הם מוציאים את הנשמה לאנשים כמו ערפדים ובסוף לא נותנים להם כלום").

ביטוח לאומי לא מוציא לאף אחד את הנשמה או במילים אחרות למי שבאמת מגיע מקבל. לצערי היום פועלות המון חברות בשוק הפרטי אשר משמיצות ומפזרות דברים שיקריים לגבי המוסד לביטוח לאומי בכדי שתעזר בשירותים שלהם שעולים המון כסף. ברוב המקרים אין שום צורך בשירותים מקרים גבולים של תביעות.

בכול סניף של ביטוח לאומי קיים ייעוץ ועזרה במילוי הטפסים וגם קיימת חברה הנקראת "יד מכוונת" שעוזרת בייעוץ חינם אין כסף.

https://www.btl.gov.il/snifim/Pages/yadMechavenet1.aspx

לגבי מה מגיע לה מביטוח לאומי הכול כתוב שחור על גבי לבן באתר שלהם וגם קיימת אפליקציה שבודקת האם ניתן לקבל שתי קצבאות מביטוח לאומי והכול חינם ונגיש.

https://www.btl.gov.il/Simulators/Pages/bdikatZakauutLshteGimlaoot.aspx

איזה כייף לי :)

פורסם

+1

כמי שמטפל בהורה סיעודי ועקב כך פועל רבות מול המוסד לביטוח לאומי, אני חייב לומר שהופתעתי מאוד לטובה מהגוף המושמץ הזה.

פורסם
ביטוח לאומי לא מוציא לאף אחד את הנשמה או במילים אחרות למי שבאמת מגיע מקבל. לצערי היום פועלות המון חברות בשוק הפרטי אשר משמיצות ומפזרות דברים שיקריים לגבי המוסד לביטוח לאומי בכדי שתעזר בשירותים שלהם שעולים המון כסף. ברוב המקרים אין שום צורך בשירותים מקרים גבולים של תביעות.

בכול סניף של ביטוח לאומי קיים ייעוץ ועזרה במילוי הטפסים וגם קיימת חברה הנקראת "יד מכוונת" שעוזרת בייעוץ חינם אין כסף.

https://www.btl.gov.il/snifim/Pages/yadMechavenet1.aspx

לגבי מה מגיע לה מביטוח לאומי הכול כתוב שחור על גבי לבן באתר שלהם וגם קיימת אפליקציה שבודקת האם ניתן לקבל שתי קצבאות מביטוח לאומי והכול חינם ונגיש.

https://www.btl.gov.il/Simulators/Pages/bdikatZakauutLshteGimlaoot.aspx

ביטוח לאומי, כמו כל גוף מבטח, מעוניין לשלם כמה שפחות למבוטחיו. כל קצבה שמעניק ביטוח לאומי זו התחייבות של המוסד כלפי המבוטח לשארית חייו. להגיד שביטוח לאומי משלם מה שמגיע למי שמגיע, סלח לי על הביטוי, זה לא נכון. עורכי דין נלחמים שנים בועדות רפואיות על מנת שלקוחותיהם באמת יקבלו את מה שמגיע להם.

שנית, ביטוח לאומי, כמו כל מערכת ממשלתית, מלאה בפקידים ראש קטן שלא רואים את התמונה הגדולה ולא מודעים לחוקים וזכויות מעבר למינימום הנדרש במילוי תפקידם.

שלישית, חוק הביטוח הלאומי חוק מורכב ומלא בניואנסים. יעוץ של שעה - שעתיים אצל איש מקצוע שיעבור על התיק, ישאל את השאלות הנכונות ויאסוף את המסמכים והמספרים יכול לחסוך המון זמן וכסף.

רביעית, אני לא עובד מול ביטוח לאומי, אבל ב-5 שנים שלי במקצוע ראיתי המון אנשים שעשו דברים לבד כי הם "מבינים" והם "קראו באינטרנט" ובסופו של דבר רק סיבכו את עצמם והתרוצצו שנים אחרי הזנב של עצמם רק כדי בסוף ללכת לאיש מקצוע שמבין עניין כדי שיסדר את הבלאגן שהם עשו.

פורסם
ביטוח לאומי, כמו כל גוף מבטח, מעוניין לשלם כמה שפחות למבוטחיו. כל קצבה שמעניק ביטוח לאומי זו התחייבות של המוסד כלפי המבוטח לשארית חייו. להגיד שביטוח לאומי משלם מה שמגיע למי שמגיע, סלח לי על הביטוי, זה לא נכון. עורכי דין נלחמים שנים בועדות רפואיות על מנת שלקוחותיהם באמת יקבלו את מה שמגיע להם.

קשקוש של עורכי דין וחברות כמו זכותי/לבנת פורן שגוזרים קופונים על חשבון המבוטחים. ברור שמתוך 100K תביעות כול שנה לביטוח לאומי יישנם אנשים שיפלו בין הכסאות וגם יישנם מקרים גבולים שבהם באמת כדאי להעזר בעורך דין.

היום כול המידע נגיש וגם מקבלים עזרה מחברת

"יד מכוונת" וגם ייעוץ מחברים שעברו את התהליך שלרוב האנשים זה מספיק.

אתה נעזרת פעם בחברת זכותי או לבנת פורן ?

אני עשיתי את הטעות הזאת ושילמתי להם המון כסף. הם לא עושים כלום מעבר לייעוץ בסיסי שניתן לקבל מכול אדם שעבר את התהליך+מילוי טפסים ושליחת המסמכים שאתה אוסף במייל או בדואר רשום למוסד לביטוח לאומי.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מרק - יש הבדל בין התחייבות לאחוזים ל"לבנת פורן" וחברותיה שזה דבר אחד, לבין ייעוץ של רואה חשבון\יועץ מס\עורך דין שמתמחה בתחום זה סיפור אחר, ואם מדובר ביעוץ חד פעמי העלות תהיה כמה מאות ש"ח וזהו. ייעצו לך לגבי זכויותיך ויתנו כיוון לגבי ההתנהלות הטכנית.

לפני כשנתיים התנהלתי מול משהב:ט לגבי הכרה בנכות של אחד בנים שלי שנפצע בצבא. שילמתי לעורך דין 3000 ש"ח ועוד כמה מאות לחוות דעת של רופא מומחה. תמורת זה קיבלתי את כל הניהול הטכני וגם ליווי והדרכה בכל שלבי התביעה. כון שאילו היה מקבל אחוזי נכות יותר גבוהים עורך הדין היה מקבל אחוזים מסויימים, עדיין בתחום הסביר.

ובעניין קרוב, אם כי לא זהה - אשתי נמצאת עכשיו בהליכי פרישה לגמלאות. התחום הזה כל כך מורכב עד שאין שום סיבה לא לשלם תמורת ייעוץ מקצועי, כיון שכל טעות בטופסולוגיה יכולה לעלות מאות אלפי ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מה שספיראל כתב.

מרק, לא שלחתי אותו לאנשים כמו לבנת פורן אלא לרואי חשבון שמתמחים בחוק הביטוח הלאומי ומכירים את כל הניואנסים.

חיים חיטמן היה בכיר בביטוח לאומי עד שפרש לגמלאות והתחיל לעבוד בתור יועץ חיצוני במשרד רו"ח.

אורנה צח מייעצת לפירמות רואי חשבון גדולות + מלמדת את חוק הביטוח הלאומי באוניברסיטה. זו לא לבנת פורן שהייתה גננת בקיבוץ עד שהבינה שביטוח לאומי יושב על הר של מיליארדי שקלים בלי שאנשים יודעים איך לתבוע את הזכויות שלהם.

תתפלא כמה שיחה של שעה - שעתיים עם איש מקצוע שמבין עניין יכולה לעזור לאנשים להבין בדיוק איפה הם עומדים ומה האופציות שלהם.

זו חוות הדעת המקצועית שלי. כל אחד חופשי לפעול כפי שהוא רואה לנכון.

ובעניין קרוב, אם כי לא זהה - אשתי נמצאת עכשיו בהליכי פרישה לגמלאות. התחום הזה כל כך מורכב עד שאין שום סיבה לא לשלם תמורת ייעוץ מקצועי, כיון שכל טעות בטופסולוגיה יכולה לעלות מאות אלפי ש"ח.

קובי יתח ממשרד רואי חשבון שטיינמץ.

https://www.cpa.co.il/about/about-us/management/kobi-ittah.html

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

שנית, ביטוח לאומי, כמו כל מערכת ממשלתית, מלאה בפקידים ראש קטן שלא רואים את התמונה הגדולה ולא מודעים לחוקים וזכויות מעבר למינימום הנדרש במילוי תפקידם.

שלישית, חוק הביטוח הלאומי חוק מורכב ומלא בניואנסים. יעוץ של שעה - שעתיים אצל איש מקצוע שיעבור על התיק, ישאל את השאלות הנכונות ויאסוף את המסמכים והמספרים יכול לחסוך המון זמן וכסף.

רביעית, אני לא עובד מול ביטוח לאומי, אבל ב-5 שנים שלי במקצוע ראיתי המון אנשים שעשו דברים לבד כי הם "מבינים" והם "קראו באינטרנט" ובסופו של דבר רק סיבכו את עצמם והתרוצצו שנים אחרי הזנב של עצמם רק כדי בסוף ללכת לאיש מקצוע שמבין עניין כדי שיסדר את הבלאגן שהם עשו.

גרנהטגבסגסג׳דדדהססס-'גהדד--דו'כבכגסטא-הגכ'

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...