Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם
אז מה אפשר לעשות? 80% מהנכסים נמכרים ע"י מתווכים (או, ככה זה מפרסם בכל אופן)

א. שוב, אשליה של פרסומי שווא.

ב. לא סוד שאנשים יותר עצלנים פה ומוכנים לשלם עבור שירות שבקלות עושים לבד.

מצד שני, שוב באשמת המתווכים, הם מציעים למוכרים לעבוד בלי כסף ולגבות רק מהקונה. אז למה שלא יתנו להם?

***נמחק***. מכרתי דירה לפני 10 שנים ואני עדיין זוכר בפירוט שיחות הזויות ממתווכים, למרות שלא יצרתי קשר עם אף אחד ומכרתי את הדירה עצמאית. סתם דוגמא אחת קטנה שתמחיש את תלונתך: אחרי שהורדתי את המודעה, החזירו אותה עם פרטים שלהם.

הייתי מקבל טלפונים שנה אחרי.

שמחתי להכיר אחד או שניים שהם אומנים בתחומם. מחזיקים נכסים שאפילו לא מפורסמים ומנהלים רשת מכירה וקניה משל עצמם,

מכירים את החוקים על בוריים, יודעים לשדך עסקאות ושותפים. עם אחד כזה חתמתי בשניה על הסכם בלעדיות פשוט כדי להידחף לו לרשימות,

אחרי שהחיפושים שלי אחרי סוג נכס די ספציפי עלו בתוהו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי סעיף ב - לא מדוייק. כעקרון אכן דמי התיווך משולמים על ידי הקונה, אלא אם נחתם עם המוכר "הסכם בלעדיות" שלמעשה מכפיל את דמי התיווך. ואז הדירה נכנסת למאגר משותף, מתווכים אחרים מציעים אותה,מוכאשר נסגרת עסקה שני המתווכים מתחלקים בשלל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

מן הסתם אני מדבר על מצב בו אין התקשרות בין המוכר למתווך. קיבלתי לא מעט טלפונים בסגנון של "אכפת לך שאביא קונים בלי השתתפות שלך בעלויות?"

פורסם

ולא ניסו לדחוף לך בלעדיות תוך שימוש באלבומים והבטחות ורשימת הצלחות?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בקיצור, הישועה תגיע רק ממוכרים פרטיים.

פשוט צריך להסתכל על לוחות ולבקרר מי פרטי ומי לא.

לפחות אני מבין שהרבה סובלים \ סבלו מזה.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

זו לא המסקנה הנכונה.

תיפגש עם כמה מתווכים, תתרשם מהם, תראה אם ביניהם יש אחד או שניים שאתה רוצה / מוכן לעבוד עימם.

אם מצאת אחד כזה, תגדיר מה אתה מחפש, ותן להם לעבוד עבורך. במקביל תמשיך לחפש בעצמך.

יכולה ליפול להם דירה ליד, של מישהו שמתלבט בכלל אם למכור, והם משדכים אליך את הדירה בלי שהיא בכלל יוצאת לשוק.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

זה מקצוע בזוי. אני קמתי משולחן של מו״מ אחרי שעתיים!! שישבנו סביבו אני המתווכים ורוכשים לדירה שמכרתי. כל זה בגלל המתווכים שבלבלו במוח. יש לי גלאי לבלבולי מוח וכל פעם שאני בסביבת מתווך הוא משתגע. יש להם טריקים מסריחים והזויים גם כמו לשים שלטים על דלתות ״משפחה מחפשת לרכוש דירה בבניין זה״.

.

אני כמובן לא מערער על נסיונך האישי, כבודו במקומו מונח, אבל מה לעזאזל עושה המתווך בשולחן המו"מ שלך עם הצד השני?

חותם לו על הסכמה, מראה לי את הדירה ואם מגיעים לעמק השווה, מקבל את הנתח שלו.

עד אז, "זדיין, זדיין לי מהעיניים" :wink:

הערה קטנה בנוסף למשהוא שהוזכר פה, שני צדדים שנותנים כל אחד למתווך את מה שביקש, הם בגדול, פראיירים.

השוק מוצף במתווכים, זה לא מכרה זהב כמו שנראה לרוב מבחוץ והם לחוצים לביצוע מכירות ולכן מוכנים מראש להתגמש.

עניין נוסף בעניין הזה שאני ממש נגדו אבל רק לידיעה, המשרדים הגדולים מעסיקים אנשים ללא הסמכה (או טרם הסמכה מלאה), רק שבתיווך דירה (נכון להיום והולך להשתנות ממש בקרוב) מותר לעסוק רק מי שהוסמך לכך.

היו כבר כמה תקדימים של אנשים שקנו דירה וידעו מראש שלמתווך שלהם אין רשיון ולאחר ביצוע העיסקה שלחו אותו לחפש את החברים שלו.

כאמור, אני נגד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חלק מהמתווכים מפרסמים נכסים שלא קיימים, או שהיו קיימים ונמכרו, רק כדי לייצר עימך אינטראקציה, ולהציע עסקאות אחרות. בדיוק כמו מגרשי מכוניות.

חלק מהמתווכים יראו לך נכס, רק כדי לייצר אצלך תחושה שנכס אחר שהם מוכרים הוא יותר אטרקטיבי.

חלק ישקרו לך לגבי המחירים שאתה יכול לקבל עבור הנכס שלך, חלק ילכלכו על המתווכים האחרים, חלק ידרשו כסף גם כשלא מגיע להם.

אתה אדם בוגר, וצריך להבין שקהילת המתווכים לא גדלה בבית של שלגיה..

BAIT & SWITCH זו לא חוקי בארץ וחבל שאתה מתיחס בסלחנות כזו למה שהוא ללא ספק, נוכלות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בקיצור, הישועה תגיע רק ממוכרים פרטיים.

פשוט צריך להסתכל על לוחות ולבקרר מי פרטי ומי לא.

לפחות אני מבין שהרבה סובלים \ סבלו מזה.

מסקנה שגויה לחלוטין.

תעבור על הלוחות, בדוק נכסים שנראים לך (אפילו סינון טלפוני) ורק אחר כך בא המתווך. לדירות שראית/הגעת לבד תגיד לו מראש שאתה מכיר את הנכס ואין לכם מה להיכנס (ואז הוא לא צד אם נסגרה עיסקה) ואת השאר תראה. אחרי שתראה תשמע מהמתווך מה הם רוצים, תגיד מה אתה מוכן ותן לו לעשות את המומ ביניכם.

הנקודה היא שלו יש עניין שהעסקה תצא אל הפועל דרכו ולא דרך מישהו אחר אז הוא ינסה באמת להביא את שניכם לנקודה הנכונה כדי לסגור עסקה תוך ניטרול אגו והתבצרויות. זה תפקידו האמיתי ולא לקרוא לך את הלוחות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• אחראי פורום
פורסם
ולא ניסו לדחוף לך בלעדיות תוך שימוש באלבומים והבטחות ורשימת הצלחות?

חלקם מראש אמרו שהם גובים רק מהקונה וחלקם בוודאי שניסו, אבל הייתי מוכן ועירני ובאמת שהחזקתי דירה מבוקשת, כך שידי היתה על העליונה.

פירסמתי בלילה, בבוקר הגיעו שניים. הראשון רצה 20 אלף פחות, השני חתם על הסכם.

לקח לו שבועיים ומשהו לארגן משכנתא כשבנתיים הדירה עוד מפורסמת.

בזמן הזה גדודים של קונים ומתווכים.

פורסם
אני כמובן לא מערער על נסיונך האישי, כבודו במקומו מונח, אבל מה לעזאזל עושה המתווך בשולחן המו"מ שלך עם הצד השני?

חותם לו על הסכמה, מראה לי את הדירה ואם מגיעים לעמק השווה, מקבל את הנתח שלו.

עד אז, "זדיין, זדיין לי מהעיניים" :wink:

הערה קטנה בנוסף למשהוא שהוזכר פה, שני צדדים שנותנים כל אחד למתווך את מה שביקש, הם בגדול, פראיירים.

השוק מוצף במתווכים, זה לא מכרה זהב כמו שנראה לרוב מבחוץ והם לחוצים לביצוע מכירות ולכן מוכנים מראש להתגמש.

עניין נוסף בעניין הזה שאני ממש נגדו אבל רק לידיעה, המשרדים הגדולים מעסיקים אנשים ללא הסמכה (או טרם הסמכה מלאה), רק שבתיווך דירה (נכון להיום והולך להשתנות ממש בקרוב) מותר לעסוק רק מי שהוסמך לכך.

היו כבר כמה תקדימים של אנשים שקנו דירה וידעו מראש שלמתווך שלהם אין רשיון ולאחר ביצוע העיסקה שלחו אותו לחפש את החברים שלו.

כאמור, אני נגד.

המתווך לא בא ממני, בא עם הקונים. הוא כמובן לא מראה להם דירה עד שלא החתים אותם על טופס שהם קשורים אליו בטבור בהקשר לדירה הזו. ואז הוא כאילו ״משדך״ ו״מתווך בינינו״. הדבר הכי הזוי, יושבים ביחד ואז יוצא לדבר איתם בחוץ ואז חוזרים ושוב מבלבלים במוח. נתתי הזדמנות כי הזוג נראה מעוניין ובעל אמצעים, אבל בסוף נשבר לי מהמתווך שלהם וקמתי והלכתי. יש לי מיליון סיפורים על מתווכים. כל אחד יותר מגוחך מהשני.

רבותי, מתווך טוב רק למשקיעים. אני בא למתווך מגדיר לו קריטריונים, הולך הביתה לישון. הוא צריך לעבוד למצוא לי חלופות שמתאימות למה שהגדרתי. על כך מגיע לו שכר טרחה.

מתווך טוב גם אם יש לי נכס למכירה בעפולה ואני גר בתל אביב. אז כנל, הוא רץ במקומי ומראה לאנשים את הדירה.

כל שאר המקרים - אין צורך להשתמש בהם. הם רק יזיקו. וגם אז אגב, צריך לשמור אותם מאוד מאוד תחת מעקב. איך אומרים? שמור על חבריך קרובים ועל אויביך עוד יותר קרובים? אז אל מתווך צריך להיות דבוק.

פורסם

הבעיה היא קונים עצלנים שזזים עם מתווך ולא זזים בלי.

שישלמו לו.

מה אכפת לי מי מביא לי ודרך מי הוא הגיע...

משכנתא זה קל

פורסם

גם מתווך ללא בלעדיות יכול לפגוע בעסקה.

אתן דוגמא שקרתה לי...

באתי לראות דירה ספציפית שהייתה בבלעדיות המתווך. באותו בניין היתה עוד דירה למכירה והוא טען שגם היא בבלעדיות שלו ושאין לי מה להפסיד מלראות גם אותה, גם אם היא פחות מעניינת אותי (קומה נמוכה). אז ראיתי אותה - דירה מושכרת, סה"כ בסדר, עם יתרונות מסוימים על זו בקומה הגבוהה, אך מחירה יקר יותר (בהתחשב בנחיתות הקומה, לא מוצדק מבחינתי).

לאחר יומיים התקשר אלינו מישהו שהשארנו לו הודעה כמה ימים קודם ומסתבר שזה בעל אותה דירה בקומה הנמוכה (במודעה לא הייתה כתובת מדוייקת כמובן). אני אומר לו, שמע כבר ראיתי את הדירה שלך דרך המתווך שלך, כך שאני כבר חתום על לשלם לו אחוזים. הוא מתעצבן על המתווך שמסתבר שכבר מזמן פגה לו הבלעדיות (ולכן בעל הדירה מפרסם בעצמו). הוא לא חייב כלום למתווך במקרה הזה, אבל אני כן. בעל הדירה מנסה להבין כמה אני מוכן לשלם על דירתו ומבין שכדי למכור לא רק שהוא צריך להיות זול מהדירה בקומה הגבוהה יותר (נניח שזו פשרה שהוא מוכן לה), אלא עליו גם לספוג אקסטרא 40 אש"ח שאני מחוייב לשלם למתווך כדי שזה יהיה אטרקטיבי לי. זה כבר מתחת למה שהוא מוכן למכור בו והוא מפסיד קונה פוטנציאלי.

פורסם

חברים, נמחקו מספר לא מבוטל של ביטויים וניסוחים שאין להם מקום בפורום.

נא לשמור על כבודם של אנשים, גם כאלה שלא נמצאים כאן, ולהקפיד על שיח מכבד.

כל עבודה מכבדת את בעליה, גם אם אתם לא מסכימים על האופי בו היא מתבצעת. יש דרכים מכובדות ונעימות הרבה יותר לחלוק על מישהו או להעביר ביקורת.

כרגע נמחקו רק הביטויים הלא מקובלים, וההודעות הושארו. הודעות עתידיות שיכללו כינויי גנאי ימחקו ויזכו את כותביהן בהתראה.

תודה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
מסקנה שגויה לחלוטין.

תעבור על הלוחות, בדוק נכסים שנראים לך (אפילו סינון טלפוני) ורק אחר כך בא המתווך. לדירות שראית/הגעת לבד תגיד לו מראש שאתה מכיר את הנכס ואין לכם מה להיכנס (ואז הוא לא צד אם נסגרה עיסקה) ואת השאר תראה. אחרי שתראה תשמע מהמתווך מה הם רוצים, תגיד מה אתה מוכן ותן לו לעשות את המומ ביניכם.

הנקודה היא שלו יש עניין שהעסקה תצא אל הפועל דרכו ולא דרך מישהו אחר אז הוא ינסה באמת להביא את שניכם לנקודה הנכונה כדי לסגור עסקה תוך ניטרול אגו והתבצרויות. זה תפקידו האמיתי ולא לקרוא לך את הלוחות.

זה סותר את מה שאני אומר

אני עובר על לוחות רואה דירה, מתקשר למתווך ופה זה נגמר.

המתווך לא ממשיך את זה, נעלם.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• תוכן חדש...