Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בחרת מתווך לא מקצועי.

כמו בכל נותן שירות צריך לבחור את זה שהוא בעל מקצוע ושמתאים לך תפיסתית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יכול לראות דירה של מתווך אחד עם מתווך אחר, "שלך".

הוא בטח מכיר אותו, את אשתו ואת השם של הכלבה שלו. יש מצב שיסגור לך את הפינה.

יקחו עמלה חצי-חצי.

משכנתא זה קל

פורסם

לאור ההתנהלות של כמה מתווכים שבהם נתקלתי אני עדיין עומד מאחורי הביטוי שנמחק. חוסר מקצועיות עד כדי עבירות על החוק, שקרים ועוד. אפילו ניסיון לגבות דמי תיווך כפולים, וגם דברים יותר חמורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא הייתי צריך להשתמש במילה שהשתמשתי בה, אבל אני עומד מאחורי כל השאר.

מדובר במקצוע עם אשלייה של כסף קל וחסמי כניסה כמעט אפסיים. כתוצאה מכך נכנסים למקצוע הרבה מאוד אנשים ברמה ירודה.

אבל אין ספק מתווך איכותי ומקצועי שווה את שכר טרחה שלו.

פורסם

חסמי הכניסה האפסיים הולכים להתאפס לחלוטין, אחד מסעיפי הרפורמה להורדת יוקר המחיה היא הסרת כל החסמים ל"מי יכול להיות מתווך".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רוב המתווכים שהכרתי נואשים לדירות בעיקר באזור מגוריי, פעם פירסמתי דירה והייתה מתווכת שסיננתי בטלפון כל הזמן לבסוף היא הגיעה עד אליי הביתה, לא הייתי בבית אז היא הלכה לשכנים שלי (!) ואמרה להם שהיא מחפשת אותי.. כמה נמוך אפשר לרדת? אין לי טיפת כבוד למקצוע הזה, חלק מהמתווכים אנשים מנומסים שלא מציקים וחלק באים עם ג׳יפ וכפכפים ומשקרים לך בפנים, לי שיקרו לגבי בית שהיה צמוד לאזור עם חשש לקרינה, אמרה שעשו בדיקות והכל תקין, כשביקשתי לראות את הבדיקות היא מיד שינתה נושא ואמרה לסמוך עליה וכו'

אין מקצוע שאני מכבד פחות מהמקצוע הזה

פורסם

הבעיה עם המקצוע הזה שנקרא מתווך בארץ, היא שאין לו שום אחריות כלפייך.

אחרי שהוא קיבל את דמי התיווך שלו לא תצליח לתפוס אותו גם אם תגלה שהבית שקנית עשוי מקרטון, לא רשום בטאבו, הארנונה כפולה ממה שנאמר ויש צו הריסה.

פות"ש, מציע לך להיכנס לקבוצות פייסבוק כמה שיותר מצומצמות באיזור שבו אתה מחפש ולשאול שם. בנוסף, תנסה ליצור קשר ישיר עם אנשים שגרים באיזור ולשאול אותם ישירות. תתפלא כמה בעל המכולת יודע, וכמה החברה שיושבים בבית קפה השכונתי יודעים.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

תודה רבה על התשובות.

ולשאלה אחרת (בנושא דומה)

המלצות למעייץ משכנתא באזור רמת גן? בפרטי כמובן, או פה

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

אחרי שהוא קיבל את דמי התיווך שלו לא תצליח לתפוס אותו גם אם תגלה שהבית שקנית עשוי מקרטון, לא רשום בטאבו, הארנונה כפולה ממה שנאמר ויש צו הריסה.

.

איפה המצב כפי שהיית רוצה שיהיה (שמתווך בודק או שיש לו חבות חוקית לגבי טאבו/ עיקולים/ צווי הריסה וכו)?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תפקידו של המתווך הוא להפגיש בין קונה למוכר, ולגשר על הפערים.

אתה לא משלם למתווך שקל לפני שיש חוזה חתום. חוזה חתום יש רק אחרי שעורך הדין שלך בדק ומצא שהנכס אכן תואם את הרישומים המשפטיים שלו, ושמאי מטעמך בדק את הנכס ומצא שהוא אכן מתאים לרשום בתכניות.

לא משלמים למתווך לפני שיש חוזה חתום.

לא חותמים לפני ששמאי ועו"ד מכשירים לך את הנכס לחתימה.

פעלת אחרת - מה אתה בא למתווך בטענות?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

עריכה- הקדים אותי בשתי דקות...

התפקיד של מתווך זה להפגיש בין קונה ומוכר מתאימים, זה הכל. הנכס לא שייך לו אז למה שיצטרך לשאת באחריות על בעיות שהתגלו בנכס אחרי קניה? באחריות הקונה לבדוק את הנכס ומתווך טוב אמור לקשר אותך עם משרדי עורכי דין, חברות בדק בית ויועצי משכנתא לפי הצורך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

זהו, שככה זה בארץ. במקומות אחרים בעולם למתווך יש חובות כלפי הלקוח ואחריות על הנתונים שהוא מפרסם.

באוסטרליה, לפחות ב NSW ו ב VIC, את כל הבירורים לגבי המעמד החוקי של הנכס, שכאן מבצעים עורכי הדין, שם מבצע משרד התיווך לפני שהוא בכלל מוציא את הנכס לפרסום.

לפני כמעט 20 שנה, הייתי במלבורן במכירה פומבית של בית.

הלקוחות מגיעים לנכס בשעה היעודה, אחרי שכבר קיבלו תיק מקיף עם כל הפרטים על הנכס - בעלות, חובות, תרשימים, נתונים טכניים וכו'. המתווך מתחייב לפרטים האלו. המתווכים בעלי רמת אמינות מספיק גבוהה, והלקוחות מציעים מחיר במקום לאחר סיור אחד בבית. ההצעה מחייבת.

כמובן שאחר כך ניתן לוודא שוב את הפרטים על הנכס ולאמת אותם מול הרשויות.

אם מתברר שהמתווך "ייפה" או הסתיר פרטים, הוא עלול לאבד את הרישיון.

הנה למשל מסמך, שמתווך מחויב למסור למוכר שאותו הוא רוצה לייצג, לפני שהם חותמים על חוזה התקשרות:

https://www.crystelerealty.com.au/wp-content/uploads/2018/05/FTR32_Agency_agreements.pdf

תקראו לקראת הסוף, תחת הכותרת - The Contract of Sale

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...