Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי גרנדה פונטו 2008 עם 65K.

החלפתי קלאץ' לפני כחודש, האוטו נסע מצויין.

לאחר זמן מה, מנוע המשאבה ההידראולית התחיל לזייף (לפעמים לעבוד, לפעמים לא), לאחר שחקרתי את הבעיה, מסתבר שהממסר שמפעיל את מנוע המשאבה ההידראולית היה מפוייח מבפנים, פתחתי את הממסר, ציחצחתי אותו והופ... הכל עובד מצויין!

במסגרת "החקירה" למציאת הבעיה הנ"ל, חיברתי את הרכב למחשב וגיליתי שהמשאבה עובדת בתדירות גבוהה מידי (כל 60 שניות!!) מכיוון שהרובוט לא מצליח לשמור על הלחץ ההידראולי (מצ"ב סרטון). המשאבה מעלה את הלחץ ל-50 באר ותוך 60 שניות הלחץ יורד ל-40 באר ואז המשאבה חוזרת לפעול ע"מ להשיב את הלחץ בחזרה וכל זה במצב שהרכב עומד בניוטרל וללא העברה של הילוכים.

מכאן אני מסיק שהתקלה של הממסר המפוייח מבפנים הינה רק סימפטום, שנגרמה ככל הנראה מעומס עבודה של מנוע המשאבה ופעולת המשאבה המרובה כמובן היא בגלל שהלחץ לא נשמר במערכת.

מצ"ב סרטון של המהירות בו מתרחשת הירידה של הלחץ ההידראולי ברובוט (העלתי ליוטיוב)

אשמח לעזרתכם היכן הבעיה אשר גורמת למערכת לאבד את הלחץ במהירות שכזו..?

האם זה צובר בהכרח? ואם זה צובר, עד כמה מסובך להחליפו? האם ההחלפה דורשת כלים מיוחדים?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כמה זמן אמור לעבור מהרגע שבו המשאבה סיימה לעבוד ויצרה לחץ בצובר ועד לרגע שבו היא אמורה לעבור שוב בזמן שהרכב מונע ועומד בניוטרל?

אצלי, כאמור, זה לוקח כ-60 שניות בין כל הפעלה (מה שנראה לי מעט מידי זמן...).

אני ממש אעריך את זה אם מישהו יודע לתת תשובה או אפילו יכול לבדוק באופן אישי ברכב שלו (בעלי גרנדה פונטו רובוטי) :-)

פשוט להעמיד את את הרכב בניוטרל ולבדוק כמה זמן חולף עד שהמשאבה מתחילה לפעול שוב מהרגע שסיימה לעבוד בפעם האחרונה מבלי להעביר הילוך.

• תוכן חדש...